Over mijzelf
Ik ben Hijmering Sebilla, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Belie67.
Ik ben een vrouw en woon in Nieuwland (Holland) en mijn beroep is gepensioneerd.
Ik ben geboren op 16/05/1940 en ben nu dus 83 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koffie en Thee, Natuur. Kinderen en klein-kinderen, Dieren enz..
Help vaak in de Kralingse Plantage in Rotterdam . De speciaalzaak van mijn zoon.
Inhoud blog
  • Biologische THEE 17
  • Ceylon thee
  • Assam thee
  • Aanduiding Theesoort 16
  • SOORTEN THEE 14
  • Grootte en volgorde van het blad 15
  • THEE MELANGES Basisthee13
  • Darjeeling thee
  • OOLONG THEE 11
  • GROENE THEE 9
  • VERFLENZEN 8
  • THEE ZETTEN. 12
  • WITTE THEE 10
  • SOORTEN THEE 7
  • THEE PLUKKEN 5
  • CAMELLIA SINENSIS 6
  • De naam THEE 4
  • Europa invoer THEE 3
  • Herkomst THEE 2
  • Welkom op mijn blog 1
    Laatste commentaren
  • zitterd (Pieter v Ameijde)
        op Europa invoer THEE 3
  • Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • dekralingseplantage.nl
  • Zoeken in blog

    Lekkere KOFFIE
    Alle soorten Koffie enz.
    Als U meer wil weten over KOFFIE
    23-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biologische THEE 17
    Biologische Thee met het EKO-keurmerk.
    Dat zijn soorten thee, die geteeld zijn ,
    zonder gebruik te maken van bestrijdingsmiddelen en kunstmest.
    Inplaats van kunstmest gebruikt men
    organische compost, welke gemaakt wordt van het afval van het land.
    Het ongedierte en het onkruid worden dus op een natuurlijke manier bestreden.

    23-09-2007 om 22:41 geschreven door Belie67

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ceylon thee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ceylon / Sri-Lanka

    Het landschap, bijzonder in het Oosten en Westen van het eiland, wordt gekenmerkt door de talloze theevelden. De edelste soorten worden in het wat qua temperatuur aangenamere hoogland van Nuware-Eliya (betekent, boven de wolken) met zachte Chinese-theeplanten geteeld, terwijl verder naar onderen de robuuste Assam planten of hybriden (kruising met Chinese en Assamplanten) gecultiveerd worden.

     

    De Ceylon cultuur is niet oud nog: Rond de 19e eeuw,overheersde de cultuur van koffie. Toen vernietigde een agressieve plantenziekte alle koffieplanten. Het Engelse experiment met als alternatief de theeplant voldeed. Ceylon thee is vandaag de dag bekend om zijn kruidig, frisse, sterke smaak. En op de meest verschillende hoogten tussen 300 en 2000 meter ook in verschillende kwaliteiten gecultiveerd. Ceylon is een zeer progressieve, onafhankelijke staat, die zich als eerste met het moeilijke en kostbare thema van gecontroleerde biologische productie van thee bezighoudt. Ceylon verbouwd hoofdzakelijk zwarte thee. Groene thee veel minder.

    22-09-2007 om 08:50 geschreven door joystick

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Assam thee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Assam

    Rond 1820 werden in de provincie Assam in Noord India in het wild groeiden theestruiken ontdekt. De vondst was toendertijd sensationeel, omdat men van mening was dat de theeplant afkomstig was uit China en Japan. De robuuste en grof bladerige plant Tea Assamica werd moeizaam gecultiveerd daar het hete, vochtige klimaat langs de Brahmaputra rivier in het onherbergzame jungle gebied de verstedelijking van dit gebied erg moeilijk maakte.

    Heden ten dage kan men zeggen dat Assam met 600 km. oppervlakte van oost naar west tot de grootste theeproductie gebieden van de wereld behoort.

    Het broeikasklimaat met temperaturen over 35°C en de heftige regenval laat de thee snel groeien. Het ligt voor de hand dat de opbrengst van de grote theebladeren groter is als in Darjeeling waar moeizaam op de steile hellingen geoogst kan worden.

    Assam-thee is krachtig mals van smaak en veelzijdig. Zij vormt een uitstekende basis voor talloze melanges, bijvoorbeeld de beroemde Oost-Frieze zondagsthee.

    In de provincie Assam worden in principe alleen zwarte theesoorten geproduceerd. Groene thee ziet met hier zelden.

    JW

    21-09-2007 om 00:00 geschreven door joystick

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanduiding Theesoort 16
    Op basis van volgorde op de stengel van de theestruik wordt een aanduiding van de theesoort gegeven.
    Orange Pekoe komt van de bovenste blaadjes.Iets lager de rijpere blaadjes die heet Pekoe en nog lager de Souchong.
    Flowery orange pekoe zijn jonge nog opgerolde top blaadjes.Dat is Thee met Witte of Gouden Puntjes.

    20-09-2007 om 15:09 geschreven door Belie67

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOORTEN THEE 14
    Engelse melange
    Ceylon thee
    Darjeeling
    Darjeeling first flush
    Lapsang Souchong
    Assam thee
    Voor elk moment van de dag is er wel een soort thee.Daar kom ik later nog op terug.

    20-09-2007 om 14:49 geschreven door Belie67

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootte en volgorde van het blad 15
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Er zijn 3 soorten
    Bladthee,gebroken thee (broken), en kleine bladthee(fannings)
    De kleinere blaadjes trekken sneller dan de grotere.
    Bladthee en gebroken bladthee worden allebei als losse thee verkocht.
    De kleine bladthee wordt in theezakjes verwerkt.
    En de thee  die nog kleiner is wordt "dust"genoemd.Dit is een zware,krachtige thee.

    20-09-2007 om 00:00 geschreven door Belie67

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.THEE MELANGES Basisthee13
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Kwaliteit, geur en kleur kan elke dag weer anders zijn.De theepakkers hebben Theeproevers in dienst.Die bepalen de samenstelling van de melange.De populaire melanges bevatten meestal 3 basis soorten thee. Noord-Indiase om de sterkte aan de thee te geven, Ceylon thee voor de smaak,en Afrikaanse soorten voor kleur en helderheid.

    20-09-2007 om 00:00 geschreven door Belie67

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Darjeeling thee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Darjeeling

    Aan de voet van het besneeuwde Himalaya gebergte in Noordoost India ligt het heuvelachtige Darjeeling, 2000 meter boven zeeniveau.
    Darjeelingthee wordt ook wel de champagne onder de thee genoemd vanwege hun subtiele muskaatsmaak.
    Een heerlijk aroma wordt tot stand gebracht door de unieke combinatie van het koele, mistige klimaat, hoogte, regenval, terrein en de kwaliteit van de grond en lucht.
    De Darjeeling tuinen produceren ca. 16.500 ton thee per jaar die uitsluitend door vrouwen worden geplukt.
    De thee wordt geplukt van april (eerste pluk) tot oktober (herfstpluk). 
    De bladeren worden op traditionele wijze bewerkt en zijn dan bruinzwart (eerste pluk groenbruin) en stijfgerold met veel gouden puntjes.
    Zeer aromatische thee, licht van smaak.
    Tip: gebruik alleen losse blaadjes thee van de Darjeeling, vele malen beter en qua smaak niet te vergelijken met teabags !!

    JW

    18-09-2007 om 00:00 geschreven door joystick

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OOLONG THEE 11
    Oolong betekent: Zwarte draak.
    Oolong ondergaat  een paar delicate processen.
    1.Drogen in de zon.
    2.Kneuzen van de bladrand.
    3.De theebladeren worden ondersteboven gegooid.4. Een proces om de verdere oxidatie te stoppen.
    Oolong thee is gedeeltelijk gefermenteerd.
    Als de blaadjes wat verder ontwikkeld zijn
     worden ze pas geplukt.Dan worden ze meteen in het zonlicht verflenst.Daarna goed geschud, waardoor de randen van het blad wordt gekneusd.Als de fermentatie nog in volle gang is , wordt het proces gestopt door verhitting.

    .

    17-09-2007 om 20:01 geschreven door Belie67

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROENE THEE 9
    Groene thee komt van dezelfde plant als zwarte thee.Alleen wordt hij minimaal gefermenteerd.Tegenwoordig is groene thee erg populair.Is ongefermenteerd en wordt direct na de pluk verwerkt.Er is Chinese en Japanse groene thee.Er zijn verschillende groene theeen.Gun-powder,
    Sencha ,China Lung Ching.Chun mee,Bancha,
    En nog vele andere soorten groene thee.

    17-09-2007 om 19:33 geschreven door Belie67

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    CAMELLIA SINENSIS

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per week
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek




    Blog als favoriet !

    Welkom op mijn THEE blog!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!