Inhoud blog
  • zinloze investeringen gaan maar door...
  • Beschouwingen
  • Vrijdag 18 februari Sévaré - Bamako - Casablanca - Brussel
  • Donderdag 17 Februari Sévaré
  • Woensdag 16 februari Nalou
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mali

    21-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beschouwingen

    Mali, een land zonder toekomst.

    Dat Mali arm is, is ondertussen geen geheim meer, alhoewel het toch alom geheimen promoot. Geheimen en bijgeloof vieren hoogtijd. Op de vieze vuile markten vind je overal de medicijnman terug en de standjes met fetischen (kippenpoten, hondenkoppen en allerlei schedels, al dan niet half vergaan) die je tegen alles en nog iets moeten beschermen. De smid van het dorp leert zijn vak niet aan derden tenzij aan een uitverkorene om te beletten dat zijn machtspositie zou ingenomen worden door anderen.

    De bevolking is lui, ze brengen hun dagen door onder een boom, als je er iemand ziet werken, dan is het een vrouw of een kind. Hun hele cultuur is gebazeerd op krijgen. Hetgene ze dan ook gekregen hebben zijn ze niet in staat, of hebben geen zin, de zaak te onderhouden en overal zie je dan ook resten van gekregen zaken staan langs de weg. Zware wegenwerken machines die een defect vertonen blijven als getuigen in het landschap achter op te roesten. Een windmolen die ooit diende om water te pompen of elektriciteit op te werken blijft doelloos werkloos door defect...

    Respect hebben de Malinezen ook al niet. Als voetganger tel je gewoon niet mee in het verkeer. Een dier wordt achteloos in de brandende zon bij bosjes op het dak van een bus gebonden ter transport alsof het een pakje goederen zou zijn. Blanken bekijken ze met hun rug. Zo bijvoorbeeld hadden we een inheemse groep dansers betaald om een opvoering van traditionele dansen ten tonele te brengen. Denk maar niet dat zij die voor ons brachten, nee nee, dat deden ze voor de hooggeplaatsten van het dorp en wij mochten op hun ruggen toekijken en gissen wat ze brachten. In het dorp Nalou waar de "Kattendans" probeert te investeren in een schooltje en medische post, waren de drie leraren de grote afwezigen, was er geen officiele verwelkoming voorzien onder het mom dat een paar dagen voorheen de Imam gestorven was en mochten we op de rand van het dorp amper het dorp binnen. Zodra de blanke stopt met Sinterklaas te spelen heeft de bevolking plots geen interesse meer.

    Inspanningen om toeristen te verzorgen (hun enige bron van inkomen, de industrieën blijven wijselijk buiten Mali) doen ze helemaal niet. Zo heb je bijvoorbeeld het Hotel Flandre in Sévaré, op het eerste zicht een mooi hotel tot je iets nader begint te kijken. Zo bijvoorbeeld de keuken, als je een kot al een keuken kunt noemen. Het personeel geeft openlijk toe dat ze beschaamd zijn je als klant erin te laten. Overal ligt er vuil en resten van eten. Het ding dat ooit een gasfornuis is geweest , is ondertussen herleid tot een hoop schroot en moest het toch nog kunnen branden dan lukt dit toch niet bij gebrek aan gas. De kok moet zijn plan dan maar trekken op zijn knieën voor een drietal houtskool vuurtjes opgesteld in de aarde tussen het vuil en emmers met nog vuile af te wassen borden. Het aanrecht is een gemetste tafel welke ooit volledig bekleed was met tegeltjes, nu zijn er heel wat verdwenen. De werktafels zijn oude houten tafels waarop zowel vlees gesneden wordt, groenten gekuist, voorraden gestapeld of af te wassen borden, potten en pannen. Met andere woorden een keuken waar geen enkel varken zou willen eten. Een ander voorbeeld was onze kamer nr 2 waar stopkontakten uit de muur hangen, de wasbak een gat vertoont van een of ander voorwerp dat erin is gevallen. De schimmels staan op de muren en het voegwerk van de tegels is overal op de grond en de tegels aangekoekt.

    De bevolking leeft vooral op straat. Die straat dient als vuilnisbelt, de dieren verspreiden er hun mest  en kinderen spelen hier bovenop, ook de volwassenen leven hier ook bovenop, koken er of verkopen er hun waren. Dat er allerlei ziektes heersen en hoge sterftecijfers zijn,  is dan ook niet te verwonderen.  Armoede is geen excuus om niet hygiënisch te zijn.

    Telefonisch werd ik aangesproken dat mijn blog van het net zou gehaald worden als ik er niet voor zorgde dat de naam van de Nalou sponsors uit de tekst verwijderd werd. Ik besluit hier uit dat die mensen goed weten dat mijn beschrijving héél juist is en dat zij hierdoor in een slecht daglicht zouden gesteld worden...Je ziet maar...xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />














    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (2)

    21-01-2015
    imCJO7H9iypS
    Always the best content from these priodgious writers.

    21-01-2015 om 02:42 geschreven door cDwkl01mpG


    19-01-2015
    zUp3CEOmn
    Hallo Eva,Mijn vrouw is binnenkort jarig en ik zou haar graag met een uitnizderlojke rimpelcre8me willen verrassen, niet deze geprefabriceerde producten van Douglas. Of denk je dat ik haar beter aminozuren cadeau kan geven. En zo ja welke? Hopend op een antwoord.

    19-01-2015 om 14:44 geschreven door 8HtzwLMASnry




    Archief per week
  • 02/05-08/05 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!