this
picture shows a line of little girls holding hands facing the immensity of
ocean waves.
Alone they might be washed away, but together they stand strong.
Thank you each for holding my hand somewhere along the way when I was facing
a wave of my own.
I hope you will reach for my hand when your own wave threatens.
All
of us girls,
Old
and young, Near and far, Hold special memories of good times
we've shared. We've had our share of hard times when
our friends were there to make us feel better. We've shared... our hearts, our time, our secrets
, our fears,
our hopes and our dreams. Let us never break the chain of friends!
Mrs.Bo and Mr. Silver
17-12-2008
Zulke vragen houden me 's nachts wakker ...
Hoe komt het dat wanneer je water met bloem mengt je dan lijm krijgt?.. en dan wanneer je eieren toevoegt
en suiker...
je plots een cake krijgt?
Waar is die lijm naartoe????
:shock::roll::-?
Reacties op bericht (12)
20-12-2008
???
Kun je met die lijm ook behangen??? Hoe gaat het met je hand??? Warme knuf. Michelly
20-12-2008 om 17:33
geschreven door Michelly
19-12-2008
..
Doeme zeg,weeral iets om wakker van te liggen..allee...dan zijn we al met drie,wie is de vierde? Kunnen we een kaartje doen Weet je al wat maken met de Kerst?Altijd een mizerie he Bijouke voor mij simpel nu Kerstavond is bij een zus,en Kerstdag heb ik een Kaastafel,toch wel voor een twintig man ,word de moeite weer Dikke Kussss
Ga nooit alleen uit. Neem altijd jezelf mee.
Dikke knuffel van Lipske!
19-12-2008 om 09:24
geschreven door hotlips
18-12-2008
of ....
Eetbare lijm, zeer handig om delen marsepein en fondant aan elkaar, of
direct op de taart, goed vast te zetten. Ook zeer geschikt voor 3D
figuurtjes. Als je dat aanbrengt en direct vastplakt op je taart dan blijven ze zitten. en dan moet je er niet meer bij wakker liggen maar gewoon verder gaan met je ( waterloze!!) cake!!!Allé dat is een suggestie die misschien werkt. Wie probeert het ??? Lieve groetjes.
18-12-2008 om 17:53
geschreven door Natoken
@Paz
ngrediënten (voor ronde bakvorm van 24 cm) :
- 3 kopjes zelfrijzend bakmeel (of 3 kopjes bloem en 3 theelepels bakpoeder)
- 1 kop olie (1/2 plus water kan ook)
- 2 kopjes suiker
- 1/2 theelepel zout
- 2 (zuinige!) kopjes sojamelk (of rijstmelk,water...)
Bereiding:
-Alle ingrediënten samen in een grote kom doen en roeren tot je een vast en gelijkmatig deeg bekomt.
-In ingevette vorm op 190 graden, zo'n 35 minuten afbakken.
18-12-2008 om 13:24
geschreven door camille
?
Hihi! ik ken dat, ik ken dat : lig ook soms wakker van zo'n futiliteiten, maar wat mij nu bezighoudt : Bojako'ke, doet gij water in uw cake??? Iedereen schijnt dat hier normaal te vinden, daar ga ik nu van wakker liggen zie : ik heb dat van me leven nog ni gedaan!!! Hoop van harte dat het beter gaat met klauwtje-joeksel-zeehondenstem... dikke kus van een andere zeehond
18-12-2008 om 10:34
geschreven door paz
17-12-2008
Lijm
De zetmeelmoleculen en het water vormen samen een
vloeistof, maar gedragen zich als een vaste stof, dit wordt een colloid
genoemd. De lijm plakt heel goed, zolang je er maar voor zorgt dat de lijm droog
blijft en de zetmeel moleculen niet opnieuw kunnen oplossen.
17-12-2008 om 21:51
geschreven door camille
ppsjes en soms nog wat
Groetjes uit Middelkerke
17-12-2008 om 21:32
geschreven door georges
hallo
die lijm dient om de cake samen te houden , probeer het maar eens zonder bloem en water ! professionele groeten
17-12-2008 om 20:15
geschreven door johan1944
..
Je hebt gelijk. Ik weet van vroeger aan de haven dat we duizenden ton bloem verscheepten, stond wel op de zakken en op de verschepings documenten "not fit for human consumption" naar de Fillipijnen om triplex te fabriceren, dus de dunne lagen fineerhout op elkaar. Of er nog wat aan werd toegvoegd weet ik natuurlijk niet. Ik denk wel dat we tijdens d oorlog alleen de lijm te eten kregen en de Duitsers het brood, want dat spul kon je zelfs niet snijden en plakte aan je gehemelte dat je het niet kon doorslikken en er bijna in bleef. Kuskes.
17-12-2008 om 18:08
geschreven door Ludovikus
Lijm
Allé serieus? Water met bloem geeft lijm, ha ja, chemische reactie dat een lijmerig plakkerig gevoel geeft, die dan weer geneutraliseerd wordt door toevoeging van eiwitten...of zou het hem in de dooier zitten...trouwens my dear Bojako, welke cake heb je gebakken?
17-12-2008 om 14:10
geschreven door Pedro
*
Voila zie, dit is pas echte vriendschap, dit vind ik nu echt heel fideel van je! Met deze vragen hier te stellen heb ik pas een echte redeni om 's nachts wakker te liggen, en nu zijn we dus al met twee. Laat ons vannacht eens de koppen bij mekaar steken. Is 03.00h ok voor jou? Tot dan he. Dikke kus
PS: Hoe is het gisteren afgelopen bij de dokter?
17-12-2008 om 14:05
geschreven door huismusje
...
Naar de lijmfabriek denk ik. Ik kom niet uitgelachen.
Je zet bij 'King of the castle ' wel best eerst mijn blogmuziekje af en wacht even tot het bestand gedownload is...de tekst is bangelijk. Before you open this link, turn off my blog music at the top right! Wait until it opens...listen to what he sings - it's worth it!