Zoeken in blog

BBrutal
OOrderly
JJoyful
AAccurate
KKeen
OOld

Name / Username:

Name Acronym Generator
From Go-Quiz.com
Laatste commentaren
  • grootmoeders apotheek (Gilbert Van Oost)
        op grootmoeders apotheek....
  • Dubai Escorts (alisha jonwal)
        op foto trouw
  • he he (Lieve)
        op Olà
  • altijd leuk (Thea)
        op Olà
  • even terug ? (ani)
        op Olà
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Olà
  • 5QShDGKPEe (3JbCKahvYd)
        op foto trouw
  • YlKU5OJqPq4E (Ybq7EG66pRZ)
        op FOTO LOGO ANTWERPEN
  • HTAyCDQA (XYwLsi9VV8)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • qI9mM8WJ (ZCVhBY2eB)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • hello hello hello - nice to see you, please visit again!
    hallo, olà, doei, bonjour, bedankt voor je bezoekje!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    NABORAM
  • Hier vind je informatie over borstkanker : website Antwerpen
  • een moeder aan de computer
  • dear son...
  • The good old days.

    Foto
    New Page 1

     

    this picture shows a line of little girls holding hands facing the immensity of ocean waves.
    Alone they might be washed away, but together they stand strong.
    Thank you each for holding my hand somewhere along the way when I was facing a wave of my own.
    I hope you will reach for my hand when your own wave threatens.

     All of us girls,

    Old and young,
    Near and far,
    Hold special memories of good times we've shared.
    We've had our share of hard times when our friends were there to make us feel better.
    We've shared...
    our hearts,
    our time,
    our secrets ,
    our fears,
    our hopes

    and our dreams.
    Let us never break the chain of friends!


    Mrs.Bo and Mr. Silver

    21-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toch een tikkeltje spijt ....
     


     

    Gisteren heb ik, zoals miljoenen andere mensen,  met plezier en genoegen gekeken hoe de eerste gekleurde man president van de USA werd.  
    Geschiedenis werd geschreven.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Toch moet ik eerlijk bekennen dat ik nog liever de eerste ‘vrouwelijke’ president van de USA de eed had zien afleggen, dit met alle respect voor de kleurlingen.

     

    Goed,  ik mag me troosten met het feit dat Hillary Clinton nu minister van buitenlandse zaken mag worden, maar hoe komt het toch dat wij vrouwen altijd op die eeuwige tweede plaats tegen het ‘glazen plafond’ blijven hangen?


    Zijn we niet ambitieus genoeg?   Geven we te snel op?   Zijn we niet assertief genoeg?

    Nochtans heeft het maar een haar gescheeld.  
    Het was tijdens de voorverkiezingen een heel nipte overwinning van Obama tegen Hillary Clinton.

     

    Obama zei gisteren in zijn speech: …..”and why a man whose father less than sixty years ago might not have been served at a local restaurant can now stand before you to take a most sacred oath…”

    (vrij vertaald : en waarom een man, wiens vader minder dan zestig jaar geleden misschien niet zou bediend worden in een lokaal restaurant, nu voor u kan staan om de meest heilige eed af

    te leggen …)

     

    Zou Hillary Clinton - indien zij president was geworden, in haar speech gezegd hebben :


    “
      and why a woman can now stand before you to take a most sacred oath when in …”

    -         Zwitserland vrouwen pas stemrecht kregen in 1959 en in België in 1948

    -         De wet voor gelijk loon voor gelijk werk pas dateert van 1978.

    -         in 1974 de ‘vaderlijke macht’ werd veranderd in ‘de ouderlijke macht’ en pas sindsdien werd erkend dat ook vrouwen in staat waren om gezag uit te oefenen over hun kinderen.

    -         Vrouwen in de jaren zestig in België geen bankrekening konden openen of geld afhalen zonder toestemming van hun echtgenoot.

    -         In België tot in de jaren zestig vrouwen hun baan niet mochten behouden als zij in het huwelijk traden bij overheidsdiensten, waaronder het onderwijs en op sommige firma's.

    -         De functie van eerste minister in België en Nederland nog nooit door een vrouw werd bekleed.

    -         In 1992 in het voormalig Joegoslavië verkrachting werd erkend als een misdaad tegen de menselijkheid nadat moslim vrouwen in Foca systematisch werden verkracht, gefolterd en als slaven werden behandeld door soldaten, politie en para-militairen.

    -         In 1994 vrouwen met de pauselijke brief ‘Ordinatio sacerdotalis’ voor eens en altijd werden uitgesloten van het priesterambt.

    -         In 1998 het Internationaal Tribunaal voor Rwanda (ICTR) stipuleerde dat verkrachting een element is van genocide en misdaden tegen de menselijkheid.  Naar schatting ca. 500.000 vrouwen werden verkracht tijdens de Genocide in Rwanda in 1994.

    -         In 2005 in Afrika het Maputo Protocol van kracht werd, waar artikel 5 van het protocol schrijft dat alle vormen van genitale verminking worden veroordeeld en verboden.


    :-?  

     


     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (15)

    22-01-2009
    ...
    Ach Bo, in feite is het allerbelangrijkste dat er in Amerika weer iemand aan het bewind is die het goed voor heeft met de mensen en de wereld.
    Dan maakt het toch niet uit of het een man of een vrouw is?
    Mijn zegen heeft Obama voorlopig en we zien wel wat hij er van bakt.

    22-01-2009 om 20:53 geschreven door thea


    ik ben maar een ...
    heel eenvoudige ziel , maar dat wat je schrijft over de jaren zestig , hier bij ons , vrouwen niet mee   misschien wel in katr mochten werken na hun huwelijk in overheidsdiensten  ,   dat klopt niet !! misschien  in katholieke scholen  , ? maar ik denk dat dat toen ook al voorbij was  ! maar , verder heb je gelijk , overschot van gelijk ! maar wij vrouwen steunen elkaar niet , weet je dat !! en voor mij ....is Obama de goeie keuze , ik ben pro !!

    22-01-2009 om 17:47 geschreven door ani


    inderdaad
    Inderdaad, vrouwen komen nog steeds achteraan gehuppeld maar ze zijn dan toch ook wel gedeeltelijk gehandicapt door het feit dat ze in de meeste gevallen hun gezin op de eerste plaats zetten... voor mij had Hilary ook wel mogen winnen... wie weet in de volgende ronde... Obama moet ook nog bewijzen dat hij iets in zijn mars heeft... afwachten maar... maar ik kijk toch ook liever naar een sympathiek smoeleke dan naar die gemene oogjes van Bush...

    22-01-2009 om 15:40 geschreven door Myette


    emancipatie
    "Man en vrouw zijn gelijk, alleen : de man is iets gelijker". concludeerde onze leraar geschiedenis toen ik in de humaniora zat. Of het zijn eigen woorden waren, of een citaat van iemand anders weet ik niet, maar hoe jong hij toen ook nog was, het was een wijze mens, want hij vond het duidelijk een onrechtvaardige toestand. Nu is hij historicus, hoogleraar aan de KUB en ik denk dat je uit zijn boeken heel wat van de gecompliceerde belgische geschiedenis kan leren, luister maar eens naar http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Finternetradio.vrt.be%2Fradiospeler%2Fv2_prod%2Fwmp.html%3Fqsbrand%3D11%26qsODfile%3D%2Fmedia%2Faudio%2Fmezz%2F11_r1_mezz_wijngaert1&h=7f392575628d425f654895b7a39a3925

    wat de 2 presidentskandidaten betreft : ik was even blij geweest met hillary, maar denk dat barack een nog groter gehoor en enthousiaste medewerking kan krijgen, omwille van zijn charisma (en bekwaamheid natuurlijk, maar dat laatste mankeert Hillary evenmin). dus denk ik dat de beste gewonnen heeft, ongeacht of het nu een vrouw of man is. dikke kus

    22-01-2009 om 10:40 geschreven door paz


    Ik heb vaak ook ...

    ... het gevoel dat vrouwen veel minder solidair zijn dan mannen. Mannen vinden het normaal om voor een man te stemmen. Vrouwen hebben gauw de neiging om van een succesvolle seksgenote te zeggen "dat ze blaren op haar schouderbladen heeft". En anders is ze een "manwijf".

    Toen ik 10 jaar geleden als preventieadviseur begon was dat een uitgelezen mannenwereldje. Op opleidingsdagen, bijeenkomsten e.d. was het al vreemd als er 2-3% vrouwen waren (en daarvan was 1/2 dan nog ondersteunend personeel van de organisatie).

    Nu ligt het aantal vrouwen in die functie rond de 30-40% , afhankelijk van de branche van het bedrijf. Maar nog erg vaak hebben wij te kampen met vooroordelen zoals: "vrouwen zijn niet voldoende technisch onderlegd" (vanwege de mannen) en "het zou weer moeten lukken, ze heeft een luxejobke te pakken" (vanwege de vrouwen). En dat terwijl er tig ingenieurs tussen zitten en het vaak een 24/24 job is die velen bovenop al de rest moeten nemen.

    22-01-2009 om 09:01 geschreven door Affodil


    Er mogen nog zoveel
    wetten gestemd en geschreven zijn over gelijkheid voor vrouwen en mannen, maar de realiteit is nog steeds dat onze wereld wordt geregeerd door mannen, al of niet bekwaam , en dat wij als vrouwen absoluut niet op gelijke hoogte staan. In heel veel firma's, worden vrouwen niet eens betaald als mannen voor gelijk werk. Het mag dan wel in wetteksten gegoten zijn, maar als daar geen controle op is, dan haalt dat allemaal niets uit. En komt er wel controle, op papier, dan wordt de naam van de vrouwelijke job toch gewoon even veranderd. het is zoiets als mensen op straat gooien, die je beu bent: reorganisatie. Dat lukt altijd. Als je lang genoeg meegedraaid hebt in die wereld, ben je heel veel illusies kwijt en besef je dat er nog héél veel werk aan de winkel is. En niet alle vrouwen stemmen  op vrouwen, maar mannen dus helemaal niet!
    Dit is dus echt een thema dat bij mij heel gevoelig ligt, ofschoon ik geen dolle mina ben en er ook niet van uit ga dat vrouwen en mannen hetzelfde zijn. Wij zijn verschillend, gelukkig maar, maar wel evenwaardig! En daar knelt het schoentje gewoonlijk.
    Warme groet van Michelly

    22-01-2009 om 00:22 geschreven door Michelly


    ..
    Misschien zou Hilary Clinton, "echtgenote van...." onder haar eigen naam moeten naar het presidentschap dingen. Hilary Diane Rodham, senator (of is het senatrisse) van de democratische party voor de staat New York. Wie zeg je?????
    Obama zal waarschijnlijk twee termijnen uitdoen. Tegen die tijd zullen er misschien meer vrouwelijke kandidaten naar voor treden. Iets meer keuze aub.  Maar voor mijn part geen Hilary, het mens ligt me niet. Groetjes.



    22-01-2009 om 00:05 geschreven door Ludovikus


    21-01-2009
    *
    Iedereen verschrikkelijk blij met Obama, ik ook trouwens, al was het enkel maar om het zure, en volgens mij venijnige, smoelwerk van Bush niet meer hoeven te zien. Maar gisteren tijdens het zappen kwam ik terecht bij een debat over de invloed van Obama  in de rest van de wereld. En erg fraai lijkt dat toch niet te worden, want hij heeft naar het schijnt een boodschappenlijstje opgemaakt om U tegen te zeggen. De Gucht liet weten dat Obama aan ons zeker om geldelijke steun en hulp zal komen vragen voor de oorlog die de VS nog steeds voerd. Laat ons hopen dat H.C slim genoeg is om te weten dat er hier in België niets meer te halen valt want wij hebben al ons geld opgedaan aan verkeersborden (gelezen bij kommaneuker)
    Al wat je schrijft is natuurlijk waar, maar ik moet Ernst in deze jammer genoeg gelijk geven. Dikke kus

    21-01-2009 om 23:45 geschreven door huismusje


    @ Ernst
    Wees gerust Ernst, als er een bekwame vrouw op de lijst staat dan stem ik ervoor - maar we krijgen meestal niet veel keus hé!

    21-01-2009 om 22:22 geschreven door bojako


    Hand in eigen boezem !
    Van wat zijn er meest ? Mannen of vrouwen ?
    Vrouwen ! Juist !
    Heeft iedere vrouw een stem ? Ja !
    Heeft een vrouw minder stemmen dan een man ? Neen
    Wel als alle vrouwen voor een vrouw kozen bij de verkiezingen waren er minstens 55% vrouwen in het parlement. Dus ....!!!! Een hele boel vrouwen stemmen voor een man.
    Bo heb jij soms een idee waarom ?

    21-01-2009 om 21:19 geschreven door Ernst


    4 jaar
    My dear Bojako, je moet nog minstens 4 jaar wachten op je vrouwelijke president...tenminste als er nog eentje durft mee te doen...bloggroet van PEDRO

    21-01-2009 om 20:11 geschreven door Pedro


    @Johan
    Dat is zo vreselijk manipulatief hé Johan en het spel moet eerlijk gespeeld worden.
    Vrouwen moeten verkozen worden om hun intelligentie en kunnen en niet omwille van hun babe-factor.

    Ook Obama zal nog moeten bewijzen dat hij gewonnen heeft omwille van zijn intelligentie en bekwaamheid en niet omwille van zijn looks en omdat hij een bruine huid heeft.

    21-01-2009 om 16:53 geschreven door bojako


    hallo
    een slimme vrouw lapt dat emancipatiegedoe aan haar laarsjes
    zij windt de mannen om haar vingers
    en bereikt zo steeds het doel wat ze wil
    ze is veel slimmer dan de mannen want zij heeft de macht

    groetjes

    21-01-2009 om 16:27 geschreven door johan1944


    Hilary, neen.. gelijke rechten ja!
    Ik heb gisteren ook genoten en gezien hoeveel druk er op de schouders van Obama gelegd wordt. Maar gans de wereld hoopt en gelooft in éen en dezelfde man en dat alleen vind ik al een hele grote stap, zelden geweten dat er van 1 president zoveel charisma , vertrouwen en hoop uitgaat
    Of Hilary dezelfde weerklank zou gekregen hebben..?? Ik denk het niet. Als het op gelijkheid aankomt, zet mij dan maar op de eerste rij om mee te ijveren maar sorry ik had het niet voor die dame, lijkt mij te koel teveel " een positiejaagster"(wat een woord). Ik vrees dat er van haar niet veel veranderingen zouden mogen verwacht worden en ze zou zeker nooit op dezelfde manier een ganse wereld beroerd hebben noch zoveel steun hebben genoten!!
     Tot daar kort mijn simpele mening.

    Ik wil geen olie op het vuur gieten maar wat te denken van het volgende:
    "Er is een goed beginsel dat de orde geschapen heeft, het licht en de man, en er is een slecht beginsel dat de chaos geschapen heeft, de duisternis en de vrouw" (Pythagoras, geciteerd door S. de Beauvoir).

    Verder gaan opzoeken en  naar aanleiding van  de conventie over de rechten van de vrouw in 1954, gelezen.
    "Vreemd genoeg heeft de term "vrouwelijke e-MAN-cipatie" een bijklank. Oorspronkelijk betekende "emanciperen" verkopen, rechtens ondergeschikt maken aan een andere meester. Daar zij overgingen van het gezag van de vader naar het gezag van hun man, waren vroeger alle gehuwde vrouwen geëmancipeerde vrouwen. Als door de nieuwe wetgeving de vrouw geëmancipeerd wordt van het gezag van haar echtgenoot, dan kan men zich afvragen in wiens gezag zij overgaat: dat van de staat, van haar patroon?"....
    Ik dacht dat het over emanciatie ging!!
    Dan maar dichter gaan zoeken:

    Hoewel de politieke participatie van vrouwen gestaag stijgt, is -ondanks de quotawetten - pariteit nog op geen enkel niveau bereikt.
    Dit is de stand van zaken na de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van 2006:
    29% vrouwen in het Europees Parlement
    33% vrouwen in het Federaal Parlement
    30% vrouwen in de Federale regering
    32% vrouwen in het Vlaams Parlement
      30% vrouwen in de Vlaamse Regering
    38% vrouwen in de Provincieraden
    34% vrouwelijke gemeenteraadsleden, 27% vrouwelijke schepenen, 9.4% vrouwelijke burgemeesters.
    Nog steeds een lange weg te gaan Bojako!

    Warme knuffel en kiss.

    21-01-2009 om 15:18 geschreven door Natoken


    Toch al een lange weg afgelegd

    Dag Bojako,

    natuurlijk heb je weer eens volkomen gelijk, maar als je terug kijkt laat ons zeggen vijftig jaar geleden, hebben vrouwen toch heel wat bereikt.

    Nu zijn er natuurlijk nog landen waar een vrouw onmenselijk behandeld wordt, onder meer in Afrika (heb eens een benijdenis gezien, afschuwelijk)

    Dan de islamitische landen waar een vrouw goed is om kinderen te krijgen en het huishouden te doen, en geen enkel bestaansrecht heeft.

    Er zijn talloze voorbeelden, teveel om op te noemen, en dn mag er nog verbod op papier staan, echter naleven

    is wat anders.

    Obama heeft ook in zijn speetch gezegd dat alles zijn tijd nodig heeft, en gelijk heeft hij, het kan niet van de ene dag op de andere.

    Moet er nog aan toevoegen dat ik me soms als man schaam, met wantoestanden bij vrouwen.

    Nog de beste groeten en knuffels van P.B.

     

    21-01-2009 om 15:16 geschreven door peeters robert




    Inhoud blog
  • Olà
  • een kat op een hete tinnen dak ...
  • lalalalala....die mooie zomer ....
  • to blog or not to blog ...
  • warm en koud en besparingen ...
  • het moet niet altijd serieus zijn .... :-D
  • een stadje doen ...
  • nooit gedacht dat ik zo iets zou posten ...
  • Op verzoek van veel vrienden hervat ik mijn blog …
  • eventje terug ...

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    100%
    150%
    200%
    LOEP


    Foto

    kleinzoon 1


    Foto

    kleinzoon 2
    Foto

    kleindochter
    Foto

    kleinzoon 3


    Foto

    kleinzoon 4


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    peetersinvrouwenhanden
    blog.seniorennet.be/peeters
    Startpagina !

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • HUISMUSJE 1

  • Zoeken met Google




    Archief per maand
  • 01-2017
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 12-2005
  • 11--0001

    ik zou niet nee zeggen indien ze het moesten vragen...
    maar ze vragen het niet......

    I wouldn't say no if they asked me....
    but they don't ask me.....


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • voor info over dyslexie moet je bij sprankel zijn!

  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • of voor nederland bij Balans


  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • kING OF THE CASTLE

  • Je zet bij 'King of the castle ' wel best eerst mijn blogmuziekje af en wacht even tot het bestand gedownload is...de tekst is bangelijk.
    Before you open this link, turn off my blog music at the top right!
    Wait until it opens...listen to what he sings - it's worth it!


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!