Zoeken in blog

BBrutal
OOrderly
JJoyful
AAccurate
KKeen
OOld

Name / Username:

Name Acronym Generator
From Go-Quiz.com
Laatste commentaren
  • grootmoeders apotheek (Gilbert Van Oost)
        op grootmoeders apotheek....
  • Dubai Escorts (alisha jonwal)
        op foto trouw
  • he he (Lieve)
        op Olà
  • altijd leuk (Thea)
        op Olà
  • even terug ? (ani)
        op Olà
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Olà
  • 5QShDGKPEe (3JbCKahvYd)
        op foto trouw
  • YlKU5OJqPq4E (Ybq7EG66pRZ)
        op FOTO LOGO ANTWERPEN
  • HTAyCDQA (XYwLsi9VV8)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • qI9mM8WJ (ZCVhBY2eB)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • hello hello hello - nice to see you, please visit again!
    hallo, olà, doei, bonjour, bedankt voor je bezoekje!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    NABORAM
  • Hier vind je informatie over borstkanker : website Antwerpen
  • een moeder aan de computer
  • dear son...
  • The good old days.

    Foto
    New Page 1

     

    this picture shows a line of little girls holding hands facing the immensity of ocean waves.
    Alone they might be washed away, but together they stand strong.
    Thank you each for holding my hand somewhere along the way when I was facing a wave of my own.
    I hope you will reach for my hand when your own wave threatens.

     All of us girls,

    Old and young,
    Near and far,
    Hold special memories of good times we've shared.
    We've had our share of hard times when our friends were there to make us feel better.
    We've shared...
    our hearts,
    our time,
    our secrets ,
    our fears,
    our hopes

    and our dreams.
    Let us never break the chain of friends!


    Mrs.Bo and Mr. Silver

    12-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genitale verminking - vrouwenbesnijdenis anno 2006












    Regelmatig zien trouwe lezers van mijn blog rechtsonder het boek dat ik op dat moment lees.

    Het laatste boek was: ‘De maagdenkooi’ geschreven door de in Somalië geboren Ayaan Hirsi Ali. Het heeft een diepe indruk op me nagelaten. Ik laat het daarom nog even in de rand staan alhoewel ik nu reeds een ander boek lees.

    Vooral het hoofdstuk over de genitale verminking van meisjes deed me huiveren.

    Genitale verminking in 2006? Ik wist als jonge vrouw zelfs niet dat het bestond tot de Egyptische vriendin van mijn schoonmoeder dit ooit vertelde. Zij was besneden. Alles was weggenomen, ook de clitoris. Ik spreek nu van een dame die nu ongeveer tachtig jaar zou zijn moest ze nog leven. Toen al viel mijn mond open van verbazing. Ze was met een Brit getrouwd na de tweede wereld oorlog en zijn toen in België komen wonen.

    Ze hebben samen twee dochters gekregen maar ze vertelde dat ze nooit in haar leven enig sexueel genot heeft gekend. Ik was toen te jong en zo geschrokken door het verhaal dat ik er niets verder durfde over vragen.

    Ik heb het uit mijn hoofd gezet en dacht dat het van dezelfde orde was als het inbinden van de voeten van Chinese vrouwen – een uitgestorven gewoonte dus, maar blijkbaar is dit niet waar.

    Verleden jaar zag ik op TV een documentaire van Goedele Liekens over deze waanzinnige praktijk en nu lees ik erover in het boek.

    In haar boek beschrijft Ayaan Hirsi Ali ondermeer deze genitale verminking van jonge meisjes.

    Genitale verminking van meisjes is de meest onderschatte schending van mensenrechten én van de rechten van de vrouw, wereldwijd. Volgens rapporten van Amnesty International uit 2002 zijn er tussen de honderd en honderdveertig miljoen meisjes beroofd van hun geslachtsdelen.

    Het komt veel voor in Afrikaans-islamitische landen zoals Somalië, Eritrea, Soedan en Egypte en ook in Indonesië.

    Ayaan Hirsi Ali werd geboren in Somalie in 1967. Ik lees nergens in het boek of zij zelf besneden werd of niet. Misschien is dit te persoonlijk.

    Somalische meisjes worden opgevoed met als motto: als je maar gehecht blijft. De test is de huwelijksnacht. Ben je niet meer gehecht dan ben je een hoer. Het hechten van vrouwen is geen islamitische praktijk. Mohammed schreef de besnijdenis bij jongens voor maar bij meisjes niet. Moslimgeleerden hebben deze praktijk nooit afgewezen omdat het binnen de islam bijzonder belangrijk is dat vrouwen als maagd trouwen.

    Ze vinden deze tribale pre-islamitische praktijk een mooie waarborg voor de maagdelijkheid.

    In Nederland en waarschiijnlijk ook in de rest van Europa is deze praktijk meteen moreel veroordeeld en strafbaar gesteld. Maar dat wil niet zeggen dat er niet langer verminkt wordt.

    Genitale verminking valt onder de categorie zeer ernstige delicten en heeft een grote impact op het slachtoffer. De gevolgen later zijn veelvuldig: shock, bloedingen, fistelvormingen en in een latere fase genitale urineweg – en obstetrische complicaties alsook psychiatrische, psychosomatische en psychosociale effecten op het leven van jonge meisjes. Na de ingreep worden de meisjes introvert, stil, teruggetrokken en vertonen gedragsstoornissen zoals eetstoornissen en angsten. Het kan verder nog leiden tot een posttraumatische stressstoornis.

    Bij de betrokken meisjes is er sprake van gevoelens van machteloosheid, gebrek aan controle, gebrek aan instemming, gebrek aan kennis en intense pijnbelevenis.

    Er zijn mensen die van mening zijn dat in Nederland verblijvende personen deze verminking niet zullen laten uitvoeren. Onderzoeken hebben echter aangetoond dat er voldoende aanwijzingen zijn dat jonge meisjes tijdens de schoolvakanties verminkt worden. Het ritueel heeft een verborgen karakter en meisjes met ouders uit de risico landen lopen een heel reëel risico te worden verminkt gezien het belang dat veel ouders hechten aan de traditie.

    De verminking wordt dus illegaal uitgevoerd. Ouders in Nederland weten dat het strafbaar is.

    Dat is dan ook de reden waarom ze het in de zomervakantie en soms in het land van herkomst laten doen, ze gaan er dan van uit dat het meisje zonder dat de buitenwereld het merkt, kan herstellen van haar verwondingen.

    Ayaan Hirsi Ali beschrijft in haar boek vier casestory’s uit deze Somalisch-islamitische praktijk en verder nog de ondergeschikte rol van de vrouw in de islam.

    Mijn respect voor deze vrouw die dit boek heeft durven schrijven waarin ze pleit voor de vrijheid van moslimvrouwen en nog steeds politiek actief is, ondanks alle bedreigingen aan haar persoon.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (9)

    13-02-2006
    Besneden

    Ja klopt, er kwam minder baarmoederhalskanker voor
    bij Joodse vrouwen en bij nonnen.
    Wat de laatste categorie betreft, ben ik niet meer zo zeker.
    Lag in ieder geval niet aan de besnijdenis van de paters ;-) Heb het idee dat een piemel er wel mooier op werd, of niet?

    13-02-2006 om 19:29 geschreven door Chia


    ..
    \'t ja Caerwyn, ge zegt daar zo iets. Nog niet bij stilgestaan hoor. Ook omdat het hier enkel wordt toegepast indien het nodig is. Maar inderdaad in vele culturen wordt het ook gewoon als een rite gedaan, nodig of niet. Men beweert dat er in die culturen wel minder baarmoederhalskanker bij vrouwen wordt vastgesteld, maar zou dit te wijten zijn aan het besnijden van de mannen?

    13-02-2006 om 15:28 geschreven door bojako


    snijden
    Ja, wrede gewoonten hebben sommige bevolkingsgroepen.
    Het besnijden van jongetjes had tenminste ooit nog een praktisch nut: hygiëne, maar ook dat is sinds de uitvinding van zeep overbodig en zou net zo goed strafbaar moeten zijn.
    caer_blog.jpg

    13-02-2006 om 13:15 geschreven door caerwyn


    ..
    Ik vind zoiets ook verschrikkelijk ,dat zoiets nog kan gebeuren!En ook petje af voor die Ayaan ,heb het boek nog niet gelezen ,maar al wel veel over gehoord,in wat voor rotwereld leven wij toch ,he!

    13-02-2006 om 11:36 geschreven door hotlips


    wraakroepend
    Las zulke aanklacht van WARIS DIRIE . Gelukkig durven sommige vrouwen hun mond te openen (met alle risico\'s vandien! toch wraakroepende praktijken! liefs
    \"

    13-02-2006 om 10:39 geschreven door sien


    12-02-2006
    vreselijk en machteloosheid
    Het is een verschrikkelijk gegeven, ik heb er geen woorden voor eigenlijk. We weten dat het gebeurt en we staan gewoon machteloos. Vrouwenbeweging en feminisme ... zeker geen anachronismen! De verlichting moet nog steeds herhaald worden ook de andere culturen hebben nog wat te leren van westerse mensenrechten, ook al is het soms enkel rechten op papier, ze zijn er als gezonde spiegels. Ik hoop dus dat we alle vrouwen en mannen van de wereld ooit kunnen 'verlichten'. Net zij die claimen gelovig te zijn en liefdevol en het goede voor te hebben of het woord van Allah of god na te streven ... liefde en geweld in welke vorm dan ook gaan nooit samen!

    12-02-2006 om 23:54 geschreven door floreanne


    Horror,gruwel.
    Dat zijn de woorden die ik er voor heb. En zeggen dat men beledigd is en de ganse wereld op z'n kop zet voor een spotprent van hun Mohamed. Barbaars is ook nog een toepasselijk woord. En wij moeten ons daar aan aanpassen en tolerant zijn? Jamais de ma vie! Ik ga even afkoelen want ik wordt steeds bloedheet als ik over zulke praktijken lees. Smak en tot de volgende

    12-02-2006 om 23:05 geschreven door huismusje/troubadoerke


    .
    Ik was aan het schrijven en floep, alles weg. Het was al een hele brief en nu geen tijd meer...!!!!!! Sorry

    12-02-2006 om 16:22 geschreven door Ludovikus


    Ayaan

    Ik heb het ook gelezen Bojako.
    Ayaan is niet alleen een prachtige vrouw om te zien,
    maar heeft een prachtig karakter om zo maar op te komen
    voor haar sex-genoten !
    'Sex-genoten' = een dubieus woord geworden voor deze jonge
    besneden vrouwen.
    In de tijd van de moord op Theo van Gogh is ook haar leven bedreigd!
    Petje af voor Ayaan !!!

    12-02-2006 om 14:22 geschreven door Chia




    Inhoud blog
  • Olà
  • een kat op een hete tinnen dak ...
  • lalalalala....die mooie zomer ....
  • to blog or not to blog ...
  • warm en koud en besparingen ...
  • het moet niet altijd serieus zijn .... :-D
  • een stadje doen ...
  • nooit gedacht dat ik zo iets zou posten ...
  • Op verzoek van veel vrienden hervat ik mijn blog …
  • eventje terug ...

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    100%
    150%
    200%
    LOEP


    Foto

    kleinzoon 1


    Foto

    kleinzoon 2
    Foto

    kleindochter
    Foto

    kleinzoon 3


    Foto

    kleinzoon 4


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    bubbels
    blog.seniorennet.be/bubbels
    Startpagina !

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • HUISMUSJE 1

  • Zoeken met Google




    Archief per maand
  • 01-2017
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 12-2005
  • 11--0001

    ik zou niet nee zeggen indien ze het moesten vragen...
    maar ze vragen het niet......

    I wouldn't say no if they asked me....
    but they don't ask me.....


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • voor info over dyslexie moet je bij sprankel zijn!

  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • of voor nederland bij Balans


  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • kING OF THE CASTLE

  • Je zet bij 'King of the castle ' wel best eerst mijn blogmuziekje af en wacht even tot het bestand gedownload is...de tekst is bangelijk.
    Before you open this link, turn off my blog music at the top right!
    Wait until it opens...listen to what he sings - it's worth it!


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!