Zoeken in blog

BBrutal
OOrderly
JJoyful
AAccurate
KKeen
OOld

Name / Username:

Name Acronym Generator
From Go-Quiz.com
Laatste commentaren
  • grootmoeders apotheek (Gilbert Van Oost)
        op grootmoeders apotheek....
  • Dubai Escorts (alisha jonwal)
        op foto trouw
  • he he (Lieve)
        op Olà
  • altijd leuk (Thea)
        op Olà
  • even terug ? (ani)
        op Olà
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Olà
  • 5QShDGKPEe (3JbCKahvYd)
        op foto trouw
  • YlKU5OJqPq4E (Ybq7EG66pRZ)
        op FOTO LOGO ANTWERPEN
  • HTAyCDQA (XYwLsi9VV8)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • qI9mM8WJ (ZCVhBY2eB)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • hello hello hello - nice to see you, please visit again!
    hallo, olà, doei, bonjour, bedankt voor je bezoekje!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    NABORAM
  • Hier vind je informatie over borstkanker : website Antwerpen
  • een moeder aan de computer
  • dear son...
  • The good old days.

    Foto
    New Page 1

     

    this picture shows a line of little girls holding hands facing the immensity of ocean waves.
    Alone they might be washed away, but together they stand strong.
    Thank you each for holding my hand somewhere along the way when I was facing a wave of my own.
    I hope you will reach for my hand when your own wave threatens.

     All of us girls,

    Old and young,
    Near and far,
    Hold special memories of good times we've shared.
    We've had our share of hard times when our friends were there to make us feel better.
    We've shared...
    our hearts,
    our time,
    our secrets ,
    our fears,
    our hopes

    and our dreams.
    Let us never break the chain of friends!


    Mrs.Bo and Mr. Silver

    12-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keukenperikelen...











    Gisteren was het verjaardagsfeest van kleinzoon 1. Zes jaar wordt hij. Naarmate de familie binnenkwam (en we waren met velen) werden de pakjes sneller en sneller opengescheurd. Zoals te verwachten hadden de kleinste geschenken het meeste succes, de ‘protzak’ van tante Truus dat met veel hilariteit werd doorgegeven van kind naar kind en de reuze zeepbellenblazer van bobonne.

    Zoon en schoondochter hadden gezorgd voor een prachtig buffet. De kindjes zaten samen aan een tafel, de oudjes (wij dus) aan de andere tafel en de jeugd (de ouders van al de kindjes) liepen er tussenin over en weer.

    Alleen bobonne rookt nog en die stond af en toe helemaal alleen, in het midden van de tuin nog een nageltje van haar doodskist in te ademen. Bij de kinderen thuis mag er binnen niet gerookt worden.

    Vandaag was het dan weer bij ons thuis te doen.
    De familie van ventje kwam eten. Ze komen niet dikwijls want ze wonen aan zee.
    Ventje was eergisteren alle boodschappen gaan doen omdat ik het nog zo druk had met de zieke en niet zieke kleinkindjes, en daartussenin nog even wou uitgaan met mijn blogvrienden.

    We stonden vanmorgend vroeg op want ze kwamen op de middag eten, omdat ze vrij ver moeten rijden vertrekken ze niet graag laat.

    Ventje die niet kan koken, doet tegenwoordig toch zijn uiterste best om behulpzaam te zijn.
    Hij begon met de aardappelen te schillen en de uien want ik ging een aardappel/ui-gratin maken.
    Verder had ik de menu, gezien de drukke week vooraf, nogal simpel gehouden.
    Aspergerollekes (gekregen van schoondochter – overschot van buffet)  dienden als voorgerechtje, daarna had ik dus die gratin gepland, een paar lekkere kipjes in de oven om te braden, witloof met mayonnaise en als dessert Tiramisu ijs.
    Voilà – geen werk, gemakkelijk, poepsimpel.

    Schoonbroer en schoonzus arriveerden met schoonma.
    Na ons aperitiefje gingen we aan tafel, het voorgerecht ging er vlotjes in en ik ging naar de keuken om nog een korstje op de gratin te grillen en de kippen in stukken te verdelen.
    Ik legde mijn eerste kip op de houten snijplank, nam mijn scherp mes en .....niks....ik geraakte er niet door!
    Doeme, dedju, doeme, doeme....wa’s dat?
    Ik nam dan een kippenschaar om de kip door te knippen, denkend dat mijn mes bot was en weer geraakte ik er niet door.
    Nog nooit gebeurd, het zweet parelde op mijn voorhoofd.
    Ventje hoorde me tot in de living sakkeren, enfin iedereen hoorde het en ze kwamen allemaal kijken naar mijn gevecht met de kippen.

    Met opeengeklemde tanden zei ik: “’t zijn verdekke precies soepkiekens, hoe kan dat nu...zo taai, dat heb ik nog nooit meegemaakt!”.
    Plots zie ik ventje rommelen in de vuilbak en hij vistte er de verpakking van de kippen uit  “euh....shoeke....’t zijn inderdaad soepkiekens, ik wist niet dat er een verschil was, zet ze dan wat langer in de oven...”

    Mijn ogen schoten vuur, mijn tikker deed overuren en ik riep zenuwachtig: “miljaarde miljaarde nondepippel.... maar enfin, dat ge niet kunt koken tot daartoe, maar dat ge verdomme geen braadkip uit een soepkip kent,  dat gaat mijn verstand gewoon te boven!
    Dat komt er nu van als ik zelf mijn boodschappen niet doe!”.

    Schoonma nam dit heel persoonlijk. Ik attakeerde verbaal hààr zoontje! Dat was nèt iets te veel.
    Boos zei ze: “Moh Shaakie – kan die ventje tog nie on doen da da supkiekes zaain, waai zulle wel eite, in eurloch muste waai oek supkiekes eiten, du must nie zo kwoad zaain oep daain man, der elpt nok soe goe in die keuke und der duut soviel andere dinge in ois”.

    Schoonbroer grapte nog en zei dat het misschien nu het moment was  om SOS Piet te bellen en schoonzus zei dat ze heel tevreden waren met enkel gratin en witloof, er hoefde voor hen geen vlees bij.

    Enfin, nog altijd heel kwaad blafte ik ventje toe om uit de diepvries steaks te nemen. Normaal gezien laat ik die altijd een dag op voorhand zachtjes ontdooien want anders zijn ze taai.
    Maar nood breekt wet, dus ik smeet ze de microgolf in om te ontdooien, de twee eerste kwamen daar doorgekookt uit inplaats van gewoon ontdooid, de drie volgende al iets minder gebakken.

    Ik smeet dan weer alles nijdig in een bakpan, stak de gratin weer in de oven om op te warmen en legde wat later de twee gebakken schoenzolen bij ventje en mezelf op het bord,  en de ‘redelijk’ goede steaks op de borden van de andere familieleden.

    Mijn hartslag was inmiddels gedaald van 200 naar 100 slagen per minuut en er is aan mijn tafel nog nooit zo fel op mijn eten gereageerd. Iedereen smakte en hmmmde...alsof het het laatste avondmaal was en zei om de minuut...”wow, lekker zeg...goei biefstukske...” alleen ventje zat er nog altijd als door de hand God's geslagen bij.
    Hij was compleet van zijn melk.

    Ik word zelden boos en nu was ik heel boos. Maar ik kan nooit lang boos blijven.
    Ik begon er op de duur al zelf mee te lachen en zei: “voilà nu heb ik ineens weer stof voor mijn blogstukje en om morgen te vertellen als we naar het feestje van onze vrienden gaan!”

    Mijn familie is nog aan’t bekomen van zijn laatste stunt.
    Hij was toen ook alles gaan kopen dat op mijn lijstje stond voor een Barbeque, maar toen alles op tafel kwam bleek dat hij het vlees niet gekocht had.
    Op mijn vraag waarom hij geen vlees had gekocht kreeg ik als antwoord: “ik dacht er zit nog genoeg in de diepvries”.
    Hij was me dat wel vergeten te zeggen en hij kent er inderdaad zo weinig van dat hij niet beseft dat vlees uit de diepvries op voorhand moet ontdooien.
    Als ik morgen doodval moet de sukkelaar voor de rest van zijn leven blikjes Cassoulet eten vrees ik of snel een andere vrouw zoeken die kan koken.

    Enfin, al met al konden we er tegen het dessert om lachen, maar ventje was toen nog zodanig zijn kluts kwijt dat hij zelfs geen ijs meer kon scheppen in een kommetje.
    Ik heb hem dan maar het knopje van het koffiezetapparaat laten aanzetten.

    Hij ligt nu, stilletjes, nog steeds in de put,  voor zich uit te kijken naar de tennis te kijken op TV. Ik zal hem wat moeten gaan troosten denk ik.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (17)

    14-11-2006
    ***
    soepkippen zijn inderdaad héél taai, maar gewone kan dat ook zijn hoor! ventje had eens kip gekregen van de buurman, héle dikke uit zijn tuin , maar had er vergeten bij te zeggen hoe oud ze al was!, een héle dag heeft ze op gestaan voor vidé te maken s'avonds was ze nog niet gaar...dat was dus echt een ouwe taaie tante, Nicole

    14-11-2006 om 21:30 geschreven door nida1952


    Een vent
    is niet gemaakt om soepkiekens van echte kiekens te onderkennen. Wij zijn van het principe hoe groter hoe beter, als het voedsel betreft. Dat hebben wij om zo te zeggen met de moedermelk meegekregen en het zou ook moeten zijn hoe groter hoe malser. Dat die idiote kiekens dat niet weten daar kunnen wij toch niet aan doen .

    14-11-2006 om 13:15 geschreven door ollie


    Mannen in de keuken...
    Toen ik de eerste keer in het moederhuis lag, wou Venteke laten zien dat hij zijn plan kon trekken. Patatjes koken, groenten stoven en vlees bakken... dat is toch allemaal niet zo moeilijk? Maar het werd een teleurstelling. Venteke is nogal zot op saus en in 't gedacht "wat niet weet, niet deert" dacht hij er eens van te profiteren om zich goed te voorzien. Om zeker genoeg saus te hebben heeft hij dus een half pond boter in de pan gedaan... dat was natuurlijk niet bruin te krijgen, net zo min als de biefstuk die niet meer te vreten was. De rest van de week heeft hij heel eigenzinnig blikjes opengedraaid... Ge kunt u dus voorstellen dat ik bij dit blogje bijna van mijn stoel kletste van 't lachen. Groetjes, Affodil.

    14-11-2006 om 13:10 geschreven door affodil


    13-11-2006
    Zotte trien
    Ik heb er bijna de slappe lach van gekregen... ik moet wel toegeven dat ik in jouw plaats misschien 't ventje in de pan had gegooid... alhoewel die is misschien ook al niet zo mals meer... hahaha... en die schoonmama van je... oeioei... ik ken dat... heb er ook zoeentje gehad... van 't zoontje moet je afblijven he... kus van Myette

    13-11-2006 om 20:49 geschreven door Myette


    ..
    het bericht van Titike is zeker en vast door haar marito geschreven

    13-11-2006 om 17:05 geschreven door bojako


    gelachen!
    met uw verhaal en de kippen leuk verhaal,nu alles heeft zijn charme.groetjes noyo

    13-11-2006 om 16:29 geschreven door noyo


    Proficiat Ventje!
    Inderdaad, proficiat, man. Bojako zou beter niet zo'n perreweten maken. Trots op jou, dat moet ze verdorie zijn en op zichzelf!Wat bewijst jouw vergissing? Dat jij, in tegenstelling tot tal van mannen niet gewend bent om met "kiekens" om te gaan. Zou je dit bericht mogen lezen, ventje? Titike

    13-11-2006 om 16:26 geschreven door Titipoes


    ..
    de soep staat te pruttelen Lu'ke en het kippevlees is in de diepvries om inderdaad videekes te maken ! Waste not want not, zei mijn moeder altijd.

    13-11-2006 om 16:02 geschreven door bojako


    Aaaaai Laaaik Tsjaaaaainies !
    LOL !!!!! Mn dochter kwam juist even kijken of het wel goed ging met me, zat hardop te lachen .......
    Ik zie het tafereeltje al helemaal voor me ....... Jij probeert vertwijfeld door de kip heen te komen, verbeter gezicht, terwijl je ventje opmerkt: Eeehh, sjoeke .... etc.
    Nog even na gniffelen hoor .........

    13-11-2006 om 14:49 geschreven door caerwyn


    ..
    De arme sukkel toch. Hij zal ook wel goede kanten hebben zeker, anders waart ge er niet zo lief met bezig. Ja, soms doe je alles beter zelf. Ons Lea vraagt zich af of jij niet door een octopus gemaakt bent, het lijkt wel dat je acht armen hebt om dat alles baas te kunnen. Van die gebraden soepkiekens kun je toch nog een soepje trekken hoor. En waarom er dan geen koneginnen videkes van maken. Zou zeker moeten lukken.

    13-11-2006 om 12:27 geschreven door Ludovikus


    tiens
    ... je code is weg, dat merk ik nu pas... Joepie!

    13-11-2006 om 10:48 geschreven door Lieve


    Ben nog aan 't bijkomen van het lachen...
    Hilarisch! Ik heb tranen met tuiten gelachen, al kan ik me ook de stress van 't moment goed voorstellen. Jackie je hebt echt een driedubbele portie humoristisch talent ontvangen van "Onseer"!
    Maar ik heb ook met je ventje te doen....

    13-11-2006 om 10:46 geschreven door Lieve


    etentje
    Nou Bojako, ik kan me levendig voorstellen, dat jij je niet al te prettig voelde bij dit maaltje.
    Maar ach wanneer mannen alleen boodschappen gaan doen ... Dan kun je rekenen op verrassingen!
    Komt zijn familie binnenkort weer???
    Groetjes Thea

    13-11-2006 om 10:32 geschreven door thea


    ..
    dedju Musje - dat ik daar zelf niet aangedacht heb - we hebben hier drie chinezen heel dichtbij. Het was net even na twaalf, iets vroeger gemerkt en dan zouden we nog snel naar ons supermarktje hebben kunnen gaan! Maar och...'t is weeral voorbij en weer een wijze les geleerd, altijd alles goed nakijken als ventje boodschappen gedaan heeft hé.
    Pietje Bob, bedankt voor je troostende woorden hoor lieve man! En nu om ter eerste bij ons Hotlips het goede antwoord vinden hé?

    13-11-2006 om 09:38 geschreven door bojako


    ocharme dat ventje van u,verwen hem vandaag,anders geraakt hij er niet over
    Beste Bojako,ge moet maar denken het was toch de koninklijke familie niet die kwam eten,familie moet zo maar iets door de vingers zien,zullen ook wel eens hetzelfde meemaken.Natuurlijk wil jij je best doen,zodat iedereen met een volle buik van tafel komt,en wat complimenten krijgt,maar je hebt twee handen,je bent geen inktvis hé,vraag in het vervolg iemands hulp,liefst geen met twee linkerhanden.Je ventje is toch behupzaam met boodschappen,typ in het vervolg een lijst in koeienletters en noteer zeker wat hij niet mag meebrengen,als er verwarring kan ontstaan,spijtig dat die soepkiekens al gekookt zijn,anders had je ze in de hof kunnen zetten,speelgoed voor de klein mannekes.Volgende keer beter.Groetjes robert

    13-11-2006 om 09:10 geschreven door peeters robert


    *
    Maar lieverdje toch!
    Je had toch naar de chinees kunnen bellen om braadkippen te bestellen.
    Ja zeg, sorry he dat ik hier in een deuk lig. En het liedje bracht mij op het idee hoor.

    13-11-2006 om 02:23 geschreven door huismusje/troubadoerke


    12-11-2006
    !!!!
    Achteraf is het allemaal goed lachen maar op zo'n moment zou ik ook door het plafond gaan, zeker weten! En die dingen gebeuren altijd als het absoluut niet mag en er bezoek in huis is, waarvoor je je wil uitsloven. Bij mij is al gebeurd, dat de electriciteit uitviel, terwijl ik kroketten aan het bakken was, of het gas is op op een zondagmiddag, terwijl ik biefsteak aan het bakken ben! Dan slaan mij echt de vlammen uit. Maar goed dat we er nadien nog mee kunnen lachen. En je ventje zal intussen toch wel getroost zijn, of niet? Michelly

    12-11-2006 om 22:49 geschreven door Michelly




    Inhoud blog
  • Olà
  • een kat op een hete tinnen dak ...
  • lalalalala....die mooie zomer ....
  • to blog or not to blog ...
  • warm en koud en besparingen ...
  • het moet niet altijd serieus zijn .... :-D
  • een stadje doen ...
  • nooit gedacht dat ik zo iets zou posten ...
  • Op verzoek van veel vrienden hervat ik mijn blog …
  • eventje terug ...

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    100%
    150%
    200%
    LOEP


    Foto

    kleinzoon 1


    Foto

    kleinzoon 2
    Foto

    kleindochter
    Foto

    kleinzoon 3


    Foto

    kleinzoon 4


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    pamoke
    blog.seniorennet.be/pamoke
    Startpagina !

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • HUISMUSJE 1

  • Zoeken met Google




    Archief per maand
  • 01-2017
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 12-2005
  • 11--0001

    ik zou niet nee zeggen indien ze het moesten vragen...
    maar ze vragen het niet......

    I wouldn't say no if they asked me....
    but they don't ask me.....


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • voor info over dyslexie moet je bij sprankel zijn!

  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • of voor nederland bij Balans


  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • kING OF THE CASTLE

  • Je zet bij 'King of the castle ' wel best eerst mijn blogmuziekje af en wacht even tot het bestand gedownload is...de tekst is bangelijk.
    Before you open this link, turn off my blog music at the top right!
    Wait until it opens...listen to what he sings - it's worth it!


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!