Zoeken in blog

BBrutal
OOrderly
JJoyful
AAccurate
KKeen
OOld

Name / Username:

Name Acronym Generator
From Go-Quiz.com
Laatste commentaren
  • grootmoeders apotheek (Gilbert Van Oost)
        op grootmoeders apotheek....
  • Dubai Escorts (alisha jonwal)
        op foto trouw
  • he he (Lieve)
        op Olà
  • altijd leuk (Thea)
        op Olà
  • even terug ? (ani)
        op Olà
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Olà
  • 5QShDGKPEe (3JbCKahvYd)
        op foto trouw
  • YlKU5OJqPq4E (Ybq7EG66pRZ)
        op FOTO LOGO ANTWERPEN
  • HTAyCDQA (XYwLsi9VV8)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • qI9mM8WJ (ZCVhBY2eB)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • hello hello hello - nice to see you, please visit again!
    hallo, olà, doei, bonjour, bedankt voor je bezoekje!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    NABORAM
  • Hier vind je informatie over borstkanker : website Antwerpen
  • een moeder aan de computer
  • dear son...
  • The good old days.

    Foto
    New Page 1

     

    this picture shows a line of little girls holding hands facing the immensity of ocean waves.
    Alone they might be washed away, but together they stand strong.
    Thank you each for holding my hand somewhere along the way when I was facing a wave of my own.
    I hope you will reach for my hand when your own wave threatens.

     All of us girls,

    Old and young,
    Near and far,
    Hold special memories of good times we've shared.
    We've had our share of hard times when our friends were there to make us feel better.
    We've shared...
    our hearts,
    our time,
    our secrets ,
    our fears,
    our hopes

    and our dreams.
    Let us never break the chain of friends!


    Mrs.Bo and Mr. Silver

    25-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boek van de maand!









    Spookkinderenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Sue Townsend
    Baarn, 1999
    Uitgeverij:
    De Prom

     

    Een gruwelijke vondst brengt een eenzelvige man ertoe zijn vroegere vriendin op te sporen; hun pad wordt echter gekruist door een junkie, zijn zwangere vriendin en hun ernstig verwaarloosde en mishandelde dochtertje.


    Zoals mijn trouwe bloglezers weten ben ik een echte boekenwurm.   Mijn leestempo is sinds het bloggen wel al flink gedaald, maar dit wordt vervangen door op interessante blogs te gaan lezen.  Het komt in feite dus op hetzelfde neer .   Verbazend hoeveel miskend talent er op de blogs schrijft.

    Maar toch...ik moet minstens een boek of vier in de ‘wiggeling’ hebben of ik voel me niet gelukkig.   Meestal ook boeken die allemaal over iets helemaal anders handelen.  Een roman, een nieuw kookboek, een boek over computers en ga zo maar door.

    Wanneer ik mijn toerke doe in de bibliotheek ga ik meestal op de schrijver af ... deze keer was het Sue Townsend, bekend van “de Dagboeken van Adrian Mole”, “De Koninging en ik” enz.  altijd goed voor een lach, soms zit ik echt hardop te lachen met haar boeken. 

    Ventje,  die enkel de reklame bladjes leest,  kan me dan heel verwonderd zitten aankijken.   Als ik als passagier in de auto zit, dan lees ik hem soms stukken voor, maar we hebben niet hetzelfde gevoel voor humor. 
    Om mij een plezier te doen doet hij meestal alsof hij het ook plezant vindt, maar ik ken hem na al die jaren goed genoeg om te weten dat hij er niks van snapt.

    Enfin, om terug te komen op Sue Townsend.  
    Ik zag haar naam op de cover en ik was zoals gewoonlijk heel gehaast, maar toen ik later thuis het boek begon te lezen besefte ik met verbazing dat het geen humoristisch boek was, integendeel.

    Ik keek nog even snel naar de omslag om te kijken of ik wel de juiste schrijfster vast had en dan naar de korte inhoud.  

    Het boek heet ‘Spookkinderen’...en, eens begonnen kon ik het weer moeilijk neerleggen.

    Koude rillingen kreeg ik ervan en toch waren sommige stukken heel vertederend.  

    Het handelt over een abortus in een heel laat stadium, de invloed dat dit heeft later op het leven van de vader van dit vruchtje en de moeder.   Verder over een jong marginaal koppeltje met drugsproblemen,  en over een wrede, maar toch ook zielige vorm (de moeder) van kinderverwaarlozing en kindermishandeling.

    Niet onmiddellijk wat je van Sue Townsend verwacht,  maar heel aangrijpend geschreven.  

    Ik heb het boek in één keer ruk uitgelezen.  
    Toeval of niet,  maar ik doe deze morgend de krant open en lees over de vreselijke mishandeling van een driejarige kleuter door een vriend van de moeder. 
    Net zoals bij het boek liepen de koude rillingen me over het lijf.  
    Ik heb zelf een kleinzoontje van drie en de gedachte dat iemand zo’n bloeike één haar zou kunnen krenken doet me steigeren.

    Ik denk dat er geen erger misdaad bestaat dan kindermishandeling.   De daders, vaders of moeders, het is me gelijk,  zouden ze allemaal in een vergeetput moeten steken en de sleutel weggooien.

     

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (6)

    26-11-2006
    ..
    Onbegrijpelijk dat er zulke monsters bestaan. Maar het menselijk brein is onverklaarbaar. Het ergste is dat je hiet op het gezicht kan aflezen. Telkens lees je het in de krant en sta je verstomd. De mens kan een kwaadaardig dier worden, de naam mens niet waardig.

    26-11-2006 om 16:42 geschreven door Ludovikus


    ik kan er goed in meeleven
    Dag bojako,ja ook ik kan niet begrijpen dat men kinderen iets kan aandoen,ze zijn toch zo onschuldig en kunnen zich niet verdedigen,ik weet niet wat ik zou doen moest ik een kindermishandelaar tegenkomen,ik ben niet struus maar ik denk wel dat ik hem te lijf ga met alle middellen waar ik over beschik.Ook verwaarlozing door de moeder vindt ik afschuwelijk,mijn stiefzoon heeft dit meegemaakt,zijn vrouw heeft de drie kinderen zo maar in de steek gelaten,omdat ze vondt dat er meer in het leven was dan strijken en wassen,en voor het huishouden zorgen.ZE GAF DE KINDEREN SNOEP ALS ZE HONGER HADDEN EN GENOEG TE DRINKEN OM HUN BUIK TE VULLEN,LIEFDE WAS ER NIET BIJ.Ze gingen naar school in ongestreken klederen in ondergoed dat ze een heel week moesten dragen.Nu denk je waarom zijn we niet tussenbeide gekomen,ze woonden in Stabroek en kwamen nadien alles met stukjes en beetjes te weet,omdat mijn stiefzoon het verzweeg om zijn vrouw te sparen.Toen ze hem liet staan voor een ander,hebben wij de kinderen bij ons genomen,het was een wilde bende,onopgevoed,wij waren 's avonds uitgeput,toch hebben we het drie maand volgehouden,tot mijn zoon wat geregeld had met de kinderopvang.Dat is zo een drie jaar geleden,mijn zoon heeft nu een vrouw leren kennen die zelf drie kinderen heeft,maar ze is een goede moeder,en de kinderen krijgen nu wat ze echt nodig hebben,LIEFDE.Er valt nog heel wat over te vertellen,maar dat zal voor een andere keer zijn. Ik ben ook een boekenwurm,voornamelijk trhillers,en zeker de zweedse geschreven door vrouwen,gaan diep.Van SUE TOWSEND heb ik nog niets gelezen,maar ik ga wel eens kijkje nemen in de bib,echte goede komieke boeken zijn zeldzaam,bedankt voor de tip.Thuis heb ik wat boeken staan tegen dat ik van de bib zonder val,kan ik toch nog lezen.Ik had vroeger bij mijn ouders een kleine 2000 boeken staan,heb ze met een verhuis allemaal moeten weg doen,geen plaats meer.Dat was het voorlopig Bojako,nog dikke knuffels en tot wederhoren,pietje bob

    26-11-2006 om 01:51 geschreven door peeters robert


    25-11-2006
    kinderen
    Gelukkig heb ik zelf niet zulke nare ervaringen, maar ik kan me heel goed indenken dat het voor kinderen onmogelijk is om zulke nare dingen te vergeten. Zelfs wanneer iemand het voor het oog ver weg stopt, blijkt het er op latere leeftijd toch nog uit t komen. Het is dan ook onvergeeflijk wanneer volwassenen dat kinderen aandoen. Ook ik moet er niet aan denken dat onze kleinzonen zo iets zo overkomen. Groetjes Thea


    25-11-2006 om 21:16 geschreven door thea


    *
    En van de kinderen die de mishandelingen en/of de verwaarlozing wel overleven, zegt men vaak dat ze nog klein zijn, en het zich later waarschijnlijk niet meer zullen herinneren.
    Wel dat is grote larie, want slechte ervaringen herinner je beter dan de goede, hoe jong of klein ook maar.
    Zelf zal ik nooit voor een boek kiezen dat over die materie gaat, ik kan het niet opbrengen, nog steeds niet.
    En wanneer ik zulke feiten hoor via het tv journaal, dan ben ik ziek, echt ziek, en ben ik voor dagen vertrokken met nare gedachten en herinneringen.
    Het slijt met de jaren?
    Me hoela, het slijt nooit!
    Vergeven is de beste vergeetput?
    Ook al larie, want je bent je ganse leven bezig met trachten het te verwerken, om te aanvaarden dat je er niets meer kunt aan veranderen.
    En tot zolang kan je niet vergeven, laat staan vergeten.
    Sommige noemen het heel dom, jezelf wentelen in zelfmedelijden, was dat maar waar, dan zou ik met mijn strijdlust allang alles achter me gelaten hebben.
    Anderen, niet minder domme, noemen het dan weer zeuren, en dit wanneer je nog maar eens in een dipje zit door een nare herinnering.
    Wel, ze zijn allemaal heel erg mis, want ik ben geen zielepoot, en ik ben ook geen zeurkous, maar ik ga me nu wel weer danig moeten gaan concentreren op leuke dingen.
    En dat doe ik al gans mijn leven zo.

    Zo, dat moest ik weer effe kwijt, sorry dat ik het hier kwam doen.
    Kus van

    25-11-2006 om 20:27 geschreven door huismusje/troubadoerke


    ***
    het zijn gewoon harteloze, gestoorde mensen die kindjes mishandelen, tenslotte zijn het weerloze en onschuldige wezentjes , ik vind het gewoon laf,wat ik zeker ook niet begrijp is dat er moeders (of vaders) hun bloedeigen kinderen , doden , mishandelen, verwaarlozen enz..Fijn weekend nog, Nicole

    25-11-2006 om 20:10 geschreven door nida1952


    !!
    Ik Lees mij ook te pletter Bojako: romans en thrillers (politiethrillers, detectieves, psychologische thrillers) en kan er niet genoeg van krijgen. Heb steeds 5 boeken van de Bib hier en word heel onrustig, als ik die bijna uit heb en voorzie dat ik niet in de bib geraak voor nieuwe! Mijn man beweert dat ik boeken vr..t en niet lees! ;-))) Wat je daar over die kindermishandelaars, wie dan ook, zegt, daar ga ik volledig in mee! Dat kindje is wel doodgeslagen met karateslagen en wordt NOOIT meer levend! Ik voel dan echt een machteloze, verzengende woede in mij, die ik met geen pen kan beschrijven. En wat kan een mens eraan doen??? NIETS! Ben benieuwd wat hun verdediger weer zal aanvoeren om dit goed te praten!!! Michelly

    25-11-2006 om 19:14 geschreven door Michelly




    Inhoud blog
  • Olà
  • een kat op een hete tinnen dak ...
  • lalalalala....die mooie zomer ....
  • to blog or not to blog ...
  • warm en koud en besparingen ...
  • het moet niet altijd serieus zijn .... :-D
  • een stadje doen ...
  • nooit gedacht dat ik zo iets zou posten ...
  • Op verzoek van veel vrienden hervat ik mijn blog …
  • eventje terug ...

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    100%
    150%
    200%
    LOEP


    Foto

    kleinzoon 1


    Foto

    kleinzoon 2
    Foto

    kleindochter
    Foto

    kleinzoon 3


    Foto

    kleinzoon 4


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    annechiens_mythische_plaatjes
    blog.seniorennet.be/annechi
    Startpagina !

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • HUISMUSJE 1

  • Zoeken met Google




    Archief per maand
  • 01-2017
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 12-2005
  • 11--0001

    ik zou niet nee zeggen indien ze het moesten vragen...
    maar ze vragen het niet......

    I wouldn't say no if they asked me....
    but they don't ask me.....


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • voor info over dyslexie moet je bij sprankel zijn!

  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • of voor nederland bij Balans


  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • kING OF THE CASTLE

  • Je zet bij 'King of the castle ' wel best eerst mijn blogmuziekje af en wacht even tot het bestand gedownload is...de tekst is bangelijk.
    Before you open this link, turn off my blog music at the top right!
    Wait until it opens...listen to what he sings - it's worth it!


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!