Zoeken in blog

BBrutal
OOrderly
JJoyful
AAccurate
KKeen
OOld

Name / Username:

Name Acronym Generator
From Go-Quiz.com
Laatste commentaren
  • grootmoeders apotheek (Gilbert Van Oost)
        op grootmoeders apotheek....
  • Dubai Escorts (alisha jonwal)
        op foto trouw
  • he he (Lieve)
        op Olà
  • altijd leuk (Thea)
        op Olà
  • even terug ? (ani)
        op Olà
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Olà
  • 5QShDGKPEe (3JbCKahvYd)
        op foto trouw
  • YlKU5OJqPq4E (Ybq7EG66pRZ)
        op FOTO LOGO ANTWERPEN
  • HTAyCDQA (XYwLsi9VV8)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • qI9mM8WJ (ZCVhBY2eB)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • hello hello hello - nice to see you, please visit again!
    hallo, olà, doei, bonjour, bedankt voor je bezoekje!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    NABORAM
  • Hier vind je informatie over borstkanker : website Antwerpen
  • een moeder aan de computer
  • dear son...
  • The good old days.

    Foto
    New Page 1

     

    this picture shows a line of little girls holding hands facing the immensity of ocean waves.
    Alone they might be washed away, but together they stand strong.
    Thank you each for holding my hand somewhere along the way when I was facing a wave of my own.
    I hope you will reach for my hand when your own wave threatens.

     All of us girls,

    Old and young,
    Near and far,
    Hold special memories of good times we've shared.
    We've had our share of hard times when our friends were there to make us feel better.
    We've shared...
    our hearts,
    our time,
    our secrets ,
    our fears,
    our hopes

    and our dreams.
    Let us never break the chain of friends!


    Mrs.Bo and Mr. Silver

    27-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oorlog tegen wil en dank ....









    Soms is vredelievend blijven een héél moeilijke opdracht....maar van nature uit ben ik een pacifist.

    In’t kort gezegd, indien men mij gerust laat, dan leef ik een onbezorgd en heel rustig leventje in volledige deugddoende vrede met iedereen om me heen.

    Toch betrap ik er mezelf op dat wanneer men mij of één van de mijnen tergt of aanvalt, er een snauwende, klauwende, briesende leeuwin in me wakker wordt, een deeltje van mezelf waarvan ik me meestal niet bewust bent.
    Je kan het vergelijken met een vulkaan in rust, met in de kern een flinke dosis hete, borrelende lava dat slechts om de zoveel jaar eens uitbarst.

    Waarschijnlijk ligt dit grotendeels aan de opvoeding die ik als kind van thuis kreeg.

    We waren met vier kinderen en zoals in de meeste gezinnen met meerdere kinderen zat het er onderling regelmatig tegen en werd er met de regelmaat van een klok flink gebekvecht.

    Mijn vader was een rechtvaardig man.
    Was er ruzie, dan vroeg hij zelfs niet wie er schuldig was, we kregen alle vier terplekke een oorveeg, hij vroeg zelfs niet om uitleg.

    Indien we daarna mopperden of tegenspraken dan zei hij : “da’s voor de keren dat ik je niet betrapt hebt” en voor hem was daarmee de kous af.  Hij had de raad van Supernanny niet nodig!

    Vader zei ook nooit bij ruzie met leeftijdsgenoten : “doe zoals Christus en bied je andere wang aan” integendeel, hij zei : “als je aangevallen wordt, vecht dan terug en indien jij één blauw oog hebt, dan wil ik dat je tegenstrever er twee heeft”.

    Toen we hier in België aankwamen en ik nog geen woord nederlands sprak, kwam die aangeboren of aangeleerde strijdlust me meermaals goed van pas.

    Werd ik uitgelachen op de speelkoer op school omwille van mijn zeer gebrekkig nederlands, dan ging ik niet in een hoekje zitten wenen, ik werkte eraan tot ik binnen de korste tijd evengoed ‘plat Antwerps’ sprak als de beste.
    Werd ik gepord of geduwd of geplaagd, dan mocht mijn tegenstrever zelfs een halve meter groter zijn dan ikzelf, ik sprong erop en klopte verbeten terug.
    Slechts één keer was dat nodig en de bully’s liepen nadien met een ruime boog om je heen.
    Met twee broers in huis leer je je als meisje flink verweren, dat geef ik je op een briefje.

    Later op het werk is die assertiviteit me ook meermaals goed van pas gekomen.

    Zelf zeg ik nu ook tegen mijn twee oudste kleinzoontjes, net zoals vroeger tegen mijn twee zonen:  ‘je mag nooit zelf aanvallen, maar indien je fysiek aangevallen wordt dan ben je moreel verplicht om terug te vechten en nog liefst te winnen’, misschien is dit volgens sommigen fout, maar later in hun leven zullen ze zich, spijtig genoeg, ook flink moeten kunnen weren op de werkvloer,  want ook daar gaat het er soms hard aan toe.

    En toch .... ik heb een vreselijke hekel aan ruzie in eender welke vorm, ik probeer het zo goed ik kan te mijden, maar spijtig genoeg kom je altijd weer mensen tegen die er een vreemd plezier scheppen om andere mensen te sarren en te pesten, zelfs op onze leeftijd, zelfs hier op seniorennet.
    Je vraagt je af hoe zo iets mogelijk is bij 'volwassen' mensen, en zeggen dat het leven al zo kort is.

    Waarschijnlijk zijn dat de karakters die oorlogen doen ontstaan, de mensen die, zoals men in de volksmond zegt, twee stenen met elkaar kunnen laten vechten.
    Mensen die stiekem plezier scheppen in het pesten van anderen en leedvermaak hebben wanneer ze iemand moedwillig kwetsen.

    Gelukkig zijn ze in de minderheid, de mensen die zo graag oorlogje voeren.

    Naar mijn gevoel zijn er toch nog altijd veel meer mensen op de wereld die het goed met elkaar menen en in vrede en vriendschap met elkaar willen leven.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (7)

    28-07-2007
    ..
    Vrede op aarde aan alle mensen van goede wil,
    hopelijk blijft het nu wat stil,!
    Je hebt het misschien al gelezen bij Musje,ik ben ook niet echt die vechter...als het op mezelf aankomt,voor de underdog daarentegen kan ik mijn mond wel roeren,zal met mijn rechtvaardigheidsgevoel te maken hebben,maar ik blijf een hekel hebben aan alle vormen van geweld,zowel lichamelijk als geestelijk! Prettig weekend Bijouke voor jou en je zilveren(bullet? )

    28-07-2007 om 14:59 geschreven door hotlips


    Oorlog!?
    "Geweld heeft oorzaken, die het product zijn van menselijk optreden...
    Samenwerking is nodig om dit menselijk optreden te beïnvloeden..."
    In die aard luidt een deel van de tekst die de organisatie Vrede vzw verspreidt.
    Sta je er alleen voor, dan is het vechten tegen de bierkaai my dear Bojako. Peace, no war... en ik wens jullie een vredig weekend toe...bloggroet van PEDRO

    28-07-2007 om 09:07 geschreven door Pedro


    milder worden met de jaren
    Dag bojako,dat schijnt niet te tellen voor somiggen onder ons,heb alles kunnen volgen,weet waarover het gaat.Dacht altijd van blogs dat het was om mensen dichter bij elkaar te brengen,sommige schijnen dat niet te begrijpen en doen er alles voor om in de top tien te geraken.Ik ben kontent met de mensen die mijn blog bezoeken en als vrienden beschouw,meer moet dat echt niet zijn,het is een hobby,en het moet plezant blijven.Zou me dood vervelen zonder blogs,eerlijk gezegd het is mijn enigste hobby,buiten lezen dan.Het dient echt niet om oorlogje te spelen,zou het spijtig vinden moest het bloggen ons ontzegd worden omdat er enkele bij zijn die het niet snappen,is nooit de bedoeling geweest van de oprichter.Groeten P.B.

    28-07-2007 om 08:46 geschreven door peeters robert


    *
    Ik ga hier niet teveel op reageren. Momentheel voel ik me alsof ik net van een slagveld kom. Zo af en toe ben ik het boksbal spelen danig moe. Maar, dit is een wat overtrokken reactie, ik voel me nu niet meteen erg happy.
    Dikke dikke kus!

    28-07-2007 om 01:20 geschreven door huismusje/troubadoerke


    ..
    Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat er achter dit bericht een verborgen boodschap schuil gaat. Zo iets van "wie het schoentje past, trekke het aan". Of ik zou me al erg moeten vergissen. Ik denk dat het verhaal  "je andere wang aanbieden" heel mooi was, maar moeilijk vol te houden. Knuffel,.. maar niet te hard voor je hernia. C U.

    28-07-2007 om 01:16 geschreven door Ludovikus


    ..
    Mooi geschreven Bojako, ik heb mij vroeger altijd in een hoekje laten duwen, mocht niet meespelen op de speelplaats , om toch mogen mee te spelen gaf ik mijn pen, potloodjes enz weg en dan mocht ik één keer meespelen en daarna niet meer. Vroeger op het werk ook, ik durfde nooit "nee" zeggen of voor mezelf opkomen. Mijn baas heeft me ooit eens gezegd een "assertiviteitstrainig" te volgen ik heb het nooit gedaan. Nu met ouder te worden is het wat gebeterd en misschien ben ik nu iets té heftig om te reageren (heb jij trouwens ooit eens ondervonden) heb ik nog altijd zoveel spijt van. In het revalidatiecentrum waar ik 1 jaar verbleef daar heb ik pas leren opkomen voor mezelf en leren van me afbijten (zeggen ze in Leuven) Tegen ruzie kan ik ook niet ,ik wordt er gewoon ziek van en zal alles doen om het te vermijden. Wat sommige bloggers betreft , ik weet het maar laat ze maar begaan het raakt me niet, liefs, Nicole

    28-07-2007 om 00:37 geschreven door Nida


    Bravo!!
    Bojako je spreekt me uit het hart! Ik had het niet beter of anders kunnen zeggen. Ik ben de oudste van 8 kinderen en heb 6 broers, dus gewend om mezelf te verdedigen en waar te maken. Kan ook niet tegen ruzie, want dat vreet aan me, maar als iemand onrechtvaardig aangevallen wordt of in de verdrukking komt, dat word ik "witheet" vanbinnen en hou je dan maar vast. Ik begrijp waar dit over gaat en ik vind dat je dat maar weer prima gedan hebt! Knuffel van Michelly

    28-07-2007 om 00:20 geschreven door Michelly




    Inhoud blog
  • Olà
  • een kat op een hete tinnen dak ...
  • lalalalala....die mooie zomer ....
  • to blog or not to blog ...
  • warm en koud en besparingen ...
  • het moet niet altijd serieus zijn .... :-D
  • een stadje doen ...
  • nooit gedacht dat ik zo iets zou posten ...
  • Op verzoek van veel vrienden hervat ik mijn blog …
  • eventje terug ...

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    100%
    150%
    200%
    LOEP


    Foto

    kleinzoon 1


    Foto

    kleinzoon 2
    Foto

    kleindochter
    Foto

    kleinzoon 3


    Foto

    kleinzoon 4


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    nick
    blog.seniorennet.be/nick
    Startpagina !

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • HUISMUSJE 1

  • Zoeken met Google




    Archief per maand
  • 01-2017
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 12-2005
  • 11--0001

    ik zou niet nee zeggen indien ze het moesten vragen...
    maar ze vragen het niet......

    I wouldn't say no if they asked me....
    but they don't ask me.....


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • voor info over dyslexie moet je bij sprankel zijn!

  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • of voor nederland bij Balans


  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • kING OF THE CASTLE

  • Je zet bij 'King of the castle ' wel best eerst mijn blogmuziekje af en wacht even tot het bestand gedownload is...de tekst is bangelijk.
    Before you open this link, turn off my blog music at the top right!
    Wait until it opens...listen to what he sings - it's worth it!


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!