Inhoud blog
  • Bladzijde 16
  • Bladzijde 15
  • Bladzijde 14
  • Bladzijde 13
  • Bladzijde 12
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    SENIOREN 50+
    ACTIEVE 50+
    09-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZONNEPANELEN EN PELLETKACHEL
    Bladzijde 4
    -----------
    Hallo , hier zijn we weer , nu moeten wij verder waar we gisteren gestopt zijn.
    Dit was de verzwaring van mijn electriciteit , eerst getelefoneerd naar infrax om te vragen naar monofase  en 3 fase hoe dit zat voor zonnepanelen , antwoord : de technische weet hier alles van meneer , dus de
    technische dienst doorgegeven , man die dit behandelde niet daar verlof , 2è dag getelefoneerd (proberen ze nog een maandabbonnement in mijn nek te duwen noemt comfort en kost 6,99 euro , dit had ik niet gevraagd) ,  hing intussen al 3 à 4 minuten aan de gsm  , zeg mevrouw ik moet geen comfort hebben voor als mijn electriciteit uitvalt ben je gedekt , maar ik ga proberen mijn volledig verbruik van electriciteit uit te schakelen op jaarbasis door mijn dak vol zonnepanelen te leggen om niet meer als vastrecht te betalen alle 2 maanden , eindelijk geeft ze de technische dienst door , die mens was eten of iets anders doen , ik kwaad , morgen nog maar eens telefoneren.
    Dag 3 gsm genomen bellen , Mvr aan de telefoon nog eens uitgelegd voor wat het was , eindelijk de befaamde persoon aan de telefoon , meneer kan u mij helpen in verband met monofase en 3 fase voor zonnepanelen , veel uitleg en blabla , dit gaat meneer op 1 fase maar op 3 is beter als je hoger gaat in wattages en meer dan 5000 wat op 1 fase gaat toch niet , nu wat moet ik doen , aanvraag in doen en welk is de prijs , voor verandering naar 3 fase en nachtteller weg = 836 euro meneer , dank u dit was het meneer , dus ik online een aanvraag ingevuld bij www.infrax.be.
    Moet je al van goeie huize zijn om dit allemaal in te vullen , maar ja het is toch gelukt. dan afgeprint en in een envelope gestoken + opgestuurd met de post naar hasselt.
    Wacht nu op het factuur of dit bedrag klopt , want je moet eerst betalen voor ze komen veranderen.
    4 dagen duurt lang gebeld infrax , antwoord : hebben nog niets gehad meneer.
    7 dagen nog eens gebeld infrax , antwoord : nog altijd niets gehad meneer , Mvr dat kan toch niet hee , ik woon op 17 km van u af , de post is soms traag meneer.
    9 dagen nog eens gebeld : antwoord : nog altijd niets meneer , conclusie verloren gegaan met de post , tot hoe laat bent u geopend Mvr , van dan tot dan dus ik kom nu naar u toe zelf opnieuw een aanvraag invullen , ik naar hasselt , aan de desk dit dat , wacht daar maar meneer.
    10 minuten gezeten , roept iemand van 1 van de 6 bureaus mijn naam , ja ik kom.
    Voor wat is het meneer , verzwaring electriciteit van mono 230 volt-40A naar 3 fasen 230 volt-40A ,
    Dat gaat niet Mr 3 fasen 230 volt , maar 3 fasen 230/400 volt-40A gaat wel.
    Maar waarom zoveel ampere 40A , omdat ik dat wil , heb infraroodsauna , electrische kookplaat , was en droogmachine , enz... , ja maar Mr 3 x 25A gaat ook , nee Mr ik verander in huis niets aan mijn leidingen dat gaat niet meer was en droogmachine staan op 2 lijnen in mijn wasplaats en ik begin niet meer te kappen en te boren , dus 3 x 40A , ik ben zelf van opleiding en diploma electricien , maar oefen het niet uit. Mr vul mij 3 x fase 230/400 volt-40A in en dan is dit toch al afgehandeld , zo gedaan , Mr als u nu de factuur krijgt dan moet u als die betaald is uw installatie laten opnieuw keuren , hoe Mr , ja eerst betalan dan nieuwe keuring en dan een afspraak maken met ons om komen aan te sluiten.
    Ok , Dank u , dit was alles.
    Nu moet ik weg maar misschien gaan we straks verder met het verhaal.
    Brutus 09/04/2009-11u18.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    07-09-2009
    Mr
    Ik zit in hetzelfde schuitje omschakelen van mono naar 3-fasig. 1 ding wat ik niet begrijp. Zet je nu je hele huisinstallatie terug op 1 fase zodat je niets moet herverdelen of verdeel je je verbruikers over de 3 fasen? Want snap niet goed dat je hiervoor moet beginnen kappen of boren. of was dit gewoon om de man te overtuigen?

    07-09-2009 om 17:07 geschreven door Bert





    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • seniorennet.be

  • Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!