Inhoud blog
  • Bladzijde 16
  • Bladzijde 15
  • Bladzijde 14
  • Bladzijde 13
  • Bladzijde 12
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    SENIOREN 50+
    ACTIEVE 50+
    09-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZONNEPANELEN EN PELLETKACHEL
    Bladzijde 5
    -----------
    Hier zij we weer , ik ga verder waar we gestopt zijn.
    Nu om met de deur in huis te vallen , het fenomeen zonnepanelen is nog niet gedaan , ik heb verschillende weken het internet afgeschuimd en verschillende offertes aangevraagd met (foto's meegestuurd van mijn dak + afmetingen en al + perfecte ligging , mijn achterdak is zuidgericht en de helling is 36°) bij ongeveer 10 firma's , en er was er èèntje bij die mij de dag erop al direct telefoneerde , met de vraag of ik op mijn nul en aarding van mijn monofase stroom had , ik zeg dat zal ik moeten meten , gemeten en geen stroom , dus ideaal en die mens wist waarover hij het had , + hij had de foto's van mijn dak gezien en zij dat hij eerst mijn dak moest zien om er 22 panelen op te krijgen , omdat mijn èèrste rij pannen links en mijn 2 de rij pannen rechts ingecementeerd zijn , anderen spraken daar niet van , zij hadden toch ook foto's gekregen , + nu bellen mij nog firma's voor een afspraak , veel te laat , ik heb die mens laten komen volgens mij kende hij zijn job , ik zij kunt u nu vandaag komen , hij zij o ik heb nog zoveel werk vandaag , maar ik beloof niets , laat ons proberen om 17 à 17u30 , en zie hij was bij mij om 17u15 , èèns binnen vragen en prijzen boven kijken en op het dak gekeken , alles opgeschreven van maten van het dak , enz .. Al bij al zeer goeie uitleg voorlopig , hij zou zo vlug mogelijk een offerte opsturen . S'anderendaags een offerte in mijn email. Prijs viel heel goed mee 2è prijs van 10 offertes die ik al per email gekregen had , en zeer uitgebreid , tot de laatste schroef.
    Offerte getekend en teruggestuurd enkele dagen later voorschot betaald van 35% van de totaalsom.
    Na nog verschillende dagen onderzoek komen we tot de eindconclusie op monofase 1 omvormer 5000 watt is gevaarlijk voor de toekomst , dus offerte herschreven en 2 omvormers gevraagd van 3000 watt + andere zekeringskast , prijsverhoging van 1300 euro + infrax verzwaring naar 3 fasen + nachtteller weg 863 euro.
    Het volgende nu is het vervangen van mijn zekeringskast + differentieel 300 mA en 30mA , dit wordt gedaan door de zaakvoerder van de zonnepanelen , zit bij mijn contract.
    Alles opnieuw aansluiten en op 1 fase + de andere 2 fasen doorverbinden , dan keuring laten uitvoeren. Afwachten factuur infrax + dan betalen , afspraak maken met infrax en juist voor ze komen 3 fasen en nul aansluiten + nachteller wegdoen , moet ik mijn doorverbonden fase 1 naar fase 2 en 3 loskoppelen , zij sluiten aan en dan verbind ik apart mijn 3 fasen en nul. Dan zal ik pas 3 X 230/400 volt-40A hebben. Het moment zal dan gekomen zijn om 2 omvormers + zonnepanelen installatie te monteren.
    De rest van de uitleg volgt nog + foto's van de installatie.
    Nu gaan we stoppen , moet naar een begrafenis.
    Brutus 09/04/2009-19u23.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (3)

    03-10-2013
    Goede investering!
    Een pelletkachel is een heel goede investering. Lees maar op http://www.pelletkachelgids.be.

    03-10-2013 om 20:48 geschreven door Hans


    Goede investering?
    Zijn julle tevreden over jullie pelletkachel? Ik wil er ook één aankopen.

    03-10-2013 om 20:46 geschreven door pelletkachelgids.be


    04-12-2009
    alltheweb
    Uw verhaal klinkt mij super bekend in de oren....sommigen kennen hun stiel, anderen niet. Ik heb dezelfde ervaringen hier. Ik ben een vrouw, en geen electrieker, maar ik ben geen dom blondje...en dat kunnen die heren van de zonnepanelen blijkbaar niet hebben. Ik ben dus een ambetante madame en een lastige klant voor hen, die "hen wantrouwt", "hen niet gelooft", en alleen maar vervelend doet. We zullen zien wie laatst lacht best lacht....

    04-12-2009 om 14:15 geschreven door Marieke





    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • seniorennet.be

  • Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!