Carl & Liliane's weblog
Onze Esoterische Website
Archief per maand
  • 06-2008
  • 06-2006
  • 01-2006
  • 11-2005
  • 07-2005
  • 04-2005
    Inhoud blog
  • Halloween
  • Astrale Personages
  • Planetaire Engelen of Elohim
  • Spirituele Meesters
  • Tweelingzielen, Zin of Onzin?
  • Ziektebeelden
  • Meditaties
  • Terug naar vorige levens
  • Toepassing numerologie
  • Esoterische numerologie
  • Lezing Numerologie
  • OVER KARMA
  • Orakel der Runen
  • I-Tjing poort tot de Akasha
    Foto
    Foto
    Foto

    Klik op de afbeeldingen om naar mijn eigen website te gaan voor meer uitleg.  Deze materie is zéér uitgebreid.

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    16-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lezing Numerologie

    VOORDRACHT NUMEROLOGIE

    08/11/1996

    In centrum DE HEREMIET

    De oude Egyptenaren en de Mesopotamiërs zouden reeds kennis hebben gehad van de numerologie en deze hebben toegepast. Het was weliswaar een andere soort numerologie dan die wij toepassen; men spreekt hier van een andere cultuur en is ook veel ouder. Iedere cultuur heeft zijn eigen systemen, maar wil niet zeggen dat de ene minderwaardig zou zijn dan de andere.Iemand waaraan wij op dit gebied veel te danken hebben, was de Griekse wijsgeer Pythagoras. Hij zij dat alles trilling is, en dat alles terug te brengen is tot getallen. Volgens hem bestaat er maar één getal, namelijk. het getal 1. Alle andere getallen zijn veelvouden van 1.
      Dit idee was de grondslag van onze wiskunde. Pythagoras was niet alleen wiskundige, natuurkundige, wijsgeer, maar was ook mysticus, astroloog, numeroloog en zelfs ingewijde in de kabbala.
       Een ander Grieks wijsgeer was Plato, die volgeling was van Pythagoras, heeft ons veel kennis bijgebracht betreffende de Pythagoreïsche school. Hij was reeds op de hoogte van het bestaan van de atomen en wist reeds dat er zoiets als elektriciteit bestond. Men noemde het weliswaar geen elektriciteit en men had destijds ook niet de mogelijkheden om zoiets te verwezenlijken. Wij hebben moeten wachten tot Benjamin Franklin, die op een proefondervindelijke manier de elektrische lading kon aantonen.
    Wanneer zijn nu in feite de trillingsvelden ontstaan? Zij zijn tegelijkertijd met de schepping ontstaan, met andere woorden: de schepping is in een numerologische volgorde ontstaan.
    Wetenschappelijk heeft men kunnen aantonen dat in het luchtledige op een bepaald moment een waterstofion tot stand kwam. Als wij nu dit idee even in de context plaatsen van de ganse kosmos voor de schepping, (oerziel-oergeest-oersubstantie-goddelijke) dan zou dat zogenaamde waterstofion hier wel eens de “oerknal” kunnen geweest zijn. In de oude Indische cultuur spreekt men van de “oerklank” (Aum). Dit komt op hetzelfde neer, het is louter een andere manier om het voor te stellen. Het was absoluut niet zo, dat bij het ontstaan van de oerknal, plots de ganse schepping vertegenwoordigd was, dit was namelijk het prilste begin van het ontstaan van de schepping. De eerste trilling, het getal 1 is geboren.

    1 Het mannelijke, rationele, creatieve, scheppende, actieve principe, het yang principe.

    Het “IK BEN” principe.

    sleutelwoorden: de leidinggevende figuren, pioniers, zij die het alleen aanpakken. Ook al hebben zij tegenslagen, zij zijn steeds in staat om opnieuw te beginnen, en meestal met succes. Het “ik ben” principe kan zich ontwikkelen in de vorm van egoïsme.

    2 Het vrouwelijke, irrationele, ontvankelijke, passieve principe, het yin principe. Het ontstaan van de dualiteit.

    sleutelwoorden: de meelopers, zij die uitvoeren wat de 1 beveelt, of de anderen volgt. Zij zouden niet weten wat doen om met iedereen op goede voet te leven, omdat zij iedere vorm van onenigheid willen vermijden = diplomatie (tweelingtype). Zij zijn zeer voorzichtig in het nemen van hun beslissingen, zij wikken en wegen veel (weegschaaltype). Zij zijn niet altijd standvastig in hun ideeën. Bij overdrijven kan er twijfel ontstaan.

    3 De 3 is elke vorm van drie-eenheid. God de Vader- God de Zoon- God de Heilige Geest, vader-moeder-kind, onderbewuste-bewuste-bovenbewuste. Het getal 3 bevat alle aspecten van de 1 en de 2 samen. Drie is ook het getal van Jupiter, wat hier alleszins voor groei staat, want waar in 2 een bepaald idee tot stand kwam, wordt het in 3 tot uiting gebracht.
    3 is ook de drie-eenheid van gelijk welke dualiteit die in 2 ontstaat. Buiten zijn twee tegen-polen, bevat zij ook nog een derde aspect, namelijk. het verschil tussen beide polen, uw ervaringspunt als mens in de dualiteit.

    4 Waar in 2 het idee ontstond en het in 3 tot uiting kwam, neemt het in 4 vorm aan.
    De 4 is een aards getal, alles op aarde heeft vorm, niets is op aarde vormloos.

    sleutelwoorden: Het zijn de rationele denkers, zij willen alles bewezen zien. Op deze mensen kan men bouwen, het zijn ook bouwers, want al wat zij doen willen zij ook zo goed mogelijk doen. Het is ook het getal van moed, doorzettingsvermogen en standvastigheid. Bezitterigheid valt ook onder deze noemer. Zij hebben een goede aarding, staan met beide voeten goed op de grond, zij zijn geen zwevers. Als zij echter gaan overdrijven met hun bouwwerk, zouden zij wel eens kunnen gaan vastzitten in hun vorm en kan er beperking optreden.

    5 Alleen de 5 trilling is in staat de vorm van de 4 te doorbreken.
    Vijf is het getal van Mercurius en staat voor het intellect, communicatievermogen, het extraverte, contacten met andere mensen.

    sleutelwoorden: zeer beweeglijke types, steeds maar bezig zijn. Kunnen zeer onrustig zijn. Met vele zaken tegelijkertijd bezig zijn zodat zij niet meer weten waarmee zij bezig zijn, of wat eerst moet gedaan worden. Kunnen alle kanten uit. Houden van hun vrijheid of vrij zijn.

    6 De 6 wil harmonie scheppen. Ze is het getal van Venus, het liefdevolle voor al wat mooi is, het liefdevolle voor de medemens, het liefdevolle voor al wat leeft.

    sleutelwoorden: altijd goed willen doen om de medemens te helpen, waarbij zij zichzelf wel eens kunnen vergeten. Zij kunnen het zover drijven dat zij zich de problemen van anderen op hun nek halen en die voor hen trachten op te lossen. Medeleven met anderen op de manier waarop zij gaan mee “lijden” met de andere. Harmonie wordt bereikt wanneer het helpen belangeloos wordt en het medelijden plaats maakt voor “mededogen”.

    7 De 7 is een dualiteit die deels uit het aardse (materie) en deels uit het geestelijke bestaat, en waarin weer een evenwicht kan bereikt worden.

    sleutelwoorden: het is het type filosoof, die nadenkt over het leven en de spirituele zijde, zonder bewijzen te willen. Hij gelooft stellig dat er meer is tussen hemel en aarde. Hij wil kennis vergaren door studie, want hij wil meer te weten komen.

    Er bestaat echter het nadeel dat hij door zijn geëvolueerde geest, het gevoel heeft niet meer te kunnen communiceren met de doorsnee mens, hij voelt er zich niet meer thuis, en er kan een gevoel van “alleen zijn” optreden, zelfs in gezelschap van anderen.

    8 De 8 trilling is een sterke aardse, materiële trilling. Zij kan ook sterke beperking opleggen, vooral op materieel vlak. De 8 is ook een getal van kracht. Als men deze kracht op de juiste manier kan benutten kunnen deze beperkingen tenietgedaan worden.

    sleutelwoorden: sommige mensen gaat alles voor de wind, terwijl anderen niets bereiken.

    Wetten van karma, oorzaak en gevolg en gerechtigheid zijn op hun plaats onder de 8 trilling. In deze getalstrilling zal men oogsten wat men in het verleden gezaaid heeft.

    9 Is het hoogste getal in de numerologie en tevens het eindgetal vooraleer een nieuwe cyclus in te gaan. Het is het type kluizenaar of heremiet die het “IK BEN” principe ervaren heeft. Al het materiële is van ondergeschikt belang geworden en hij zondert zich af in eenzaamheid.

    sleutelwoorden: Iemand met veel intuïtie en besef van de spirituele zijde. Iemand die men niet zomaar iets wijs kan maken. Weet doorgaans meer dan anderen. Kan zeer goed aanvoelen. Onder een 9 trilling (bv. een tijdelijke trilling) is het niet het moment om iets nieuws te beginnen zolang er nog onafgewerkte zaken bestaande zijn. Men kan alleen een nieuwe cyclus beginnen wanneer alles is afgewerkt.

    0 De 0 is geen getal, zij stelt het kosmische voor en duidt aan dat er evolutie is geweest. Vandaar dat geen enkele cyclus dezelfde is, maar steeds anders. De geschiedenis herhaalt zich steeds, maar nooit op dezelfde manier. 1 + 0 = 1

    Twee belangrijke cycli die momenteel op hun einde lopen:

    Het einde van de 20è eeuw en het einde van het Vissentijdperk. In deze beide gevallen dient er kosmisch nog het een en ander afgewerkt te worden vooraleer de nieuwe cyclus van start kan gaan!

    Voorbeelden van cycli waarin wij tijdens ons leven op aarde mee te maken hebben:

    Elke seconde - elke minuut - elk uur - elke dag - elke week - elke maand - elk jaar - iedere eeuw  zelfs elk tijdperk, zijn cycli van 1 tot en met 9.

    Hierbij mogen wij onze eigen levenscyclus niet vergeten!

    Het is ook een cyclus van 1 tot en met 9 die begint bij 1 op het moment van onze geboorte en eindigt bij 9 op het moment van ons overgaan. Als men ervan uitgaat dat bij onze incarnatie het moment van onze dood reeds vast ligt, dan eindigt ieder mens zijn levenscyclus bij 9 ongeacht of hij een lang of een kort leven gegeven is. De cyclus wordt dus niet willekeurig tussen twee trillingsvelden onderbroken!

    Als men ziet dat elke cyclus zich steeds herhaalt (met evolutie), en zich steeds blijft herhalen, (ook onze levenscyclus), dan zou men kunnen stellen dat reïncarnatie een feit is. Dat kan men dan niet meer ontkennen! Wij als mens, die ook een deeltje zijn van de ganse kosmos, maken zeker geen uitzondering op de regel!





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Foto
    Wij zijn Carl en Liliane en beiden zestigers. Wij zijn reeds meer dan 20 jaar werkzaam in deze materie en dus niet aan ons proefstuk toe. Wij hopen via deze weg van gedachten te kunnen wisselen met anderen.Geef ons sugesties voor nog andere onderwerpen
    Foto
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Carl & Liliane's Esoterische website
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!