Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Het carnavalsfeest
    Leuk je carnaval tegemoet!
    16-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Een van de redenen waarom het zo leuk is om 'onder de rivieren' te wonen is het jaarlijkse carnaval. Zoals je vroeger zenuwachtig was voor Sinterklaas, ben je nu zenuwachtig voor het carnaval. En dat zenuwachtige gevoel begint vaak al ver van te voren. Carnaval vindt dit jaar plaats van zondag 2 maart tot en met dinsdag 4 maart 2014. Het duurt dus nog 101 dagen voordat het feestgedruis weer losbarst, maar de meeste mensen zijn al bezig met het bedenken van een carnavalsoutfit. Want zonder goede carnavalskleding is het geen feest!

    Elk jaar lijkt er weer een beetje strijd los te barsten tussen de mensen 'onder de rivieren' en de mensen 'boven de rivieren'. De mensen boven de rivieren snappen al die gekte rondom carnaval niet en vinden al die feestkleding maar raar. Als je daarentegen 'onder de rivieren' opgroeit is het de normaalste (en leukste!) zaak van de wereld om elk jaar weer te shoppen voor de leukste carnavalskleding. Gelukkig zijn er ook genoeg mensen die uit de randstad komen, en wel wat zien in al die leuke carnavalsfeesten en feestkleding.

    Om de hoofdvraag te beantwoorden, mensen uit de randstad zijn zeker welkom tijdens het carnaval! Het belangrijkste is dat je even een paar dagen uit je comfortzone stapt, leuke carnavalskostuums aantrekt, een biertje of wijntje drinkt en met ons mee feest! Mensen die van jongs af aan carnaval vieren, vieren dit net zo graag met iemand uit de randstad. Het gaat er uiteindelijk om dat het een groot feest is.

    Tips voor mensen uit de randstad


    Tijdens het carnaval heeft iedereen een geweldige outfit aan. Er wordt veel tijd besteed aan het uitkiezen van de juiste feestkleding. Er zitten niet echt voorwaarden aan de carnavalsoutfit verbonden, maar over het algemeen geldt: hoe gekker, hoe beter!

    Hoe kom ik aan carnavalskleding?

    Er zijn complete outfits te koop (voornamelijk in feestwinkels), maar je kunt zelf ook een carnavalsoutfit bij elkaar rapen. Kijk eens in de kast wat je hebt liggen en wees creatief. Onder de rivieren stikt het van de feestwinkels, maar we kunnen ons voorstellen dat dit boven de rivieren niet zo is. Gelukkig biedt het internet uitkomst. Op internet is vaak de leukste carnavalskleding te vinden, maak daar dus gebruik van!

    Tot slot kunnen we je adviseren om vooral veel te genieten. Niet te veel nadenken, het is tenslotte maar eens in het jaar!

    16-12-2013 om 17:33 geschreven door Carnaval

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 16/12-22/12 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!