Inhoud blog
  • Ceurrrix's Favorieten
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Ceurrrix's Favorieten
    Wat kan ik daarover zeggen,hé ?
    20-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ceurrrix's Favorieten

    Mijn favorieten hebben met mijn andere blogs niet veel te maken.

    Maar ik moet ze wel als éérste vernoemen.

    Zij zullen ook maar mondjesmaat worden aangevuld

    Ze zijn wel een weerspiegeling van mijn intresses

    http://blog.seniorennet.be/ceurrrix/

    http://blog.seniorennet.be/ceurrrixwhy/

     

    Waar gaat het over ?

    Het museum van de Sprekende Borden.

     Wa’s da na wer ? ? ?


    http://www.museumoftalkingboards.com/ouijalineage.jpg



    Wat duidelijker 



    met



    en


    http://www.museumoftalkingboards.com/map.html

     

    http://www.museumoftalkingboards.com/interact.html

    als toemaatje

     





    http://forums.telenet.be/showthread.php?t=126876






    Waarvan  de meeste links niet meer werken,maar



    http://video.google.nl/videosearch?num=10&so=0&q=The+secret+duration%3Along&start=0

    U wel verder helpt



    Niet de beste vertaler,maar toch handig

     



    http://www.worldlingo.com/wl/translate/nl/result.html


    http://www.worldlingo.com/nl/products_services/computer_translation.html






    Haha...handicap: leven zonder humor, dat is pas een handicap!

     

    Afbeelding affiche

    Afbeelding cartoon

    Cartoons

    GRIP verzamelde een aantal leuke cartoons over handicap. Door op de bovenstaande cartoon te klikken, kan je ze allemaal bekijken en downloaden. Het rijtje wordt nog aangevuld.

     

    Radiospots

    Stany Crets en Peter Van den Begin, Vlaanderens komisch duo, spraken voor GRIP drie radiospots in die uitgezonden werden tijdens de week van 25 oktober op Radio 4FM, Be One, Contact en Radio Noord. Je kan ze hieronder downloaden en beluisteren. Veel plezier !

    Spot 1: Maanzaadbroodjes

    Spot 2: Schuurpapier

    Spot 3: Supermarkt


    Mensen met een handicap, kun je nog iets van leren

    In het najaar van 2004 lanceerde GRIP haar nieuwe beeldvormingscampagne: “Mensen met een handicap, kun je nog iets van leren”. Met de campagne willen we onze samenleving een andere boodschap brengen dan die van zorg, medelijden en paternalisme. GRIP wil constructief zijn en meewerken aan een positieve beeldvorming over mensen met een handicap. Dit doen we door in verschillende fasen in te gaan op kwaliteiten en mogelijkheden van mensen met een handicap.


    Haha...handicap

    Onze ingezonden advertentie voor de Standaard Solidariteitsprijs luidde de eerste fase in van onze campagne.

    Hiermee zetten we het gevoel voor humor en zelfrelativering van mensen met een handicap in de verf. Humor is tenslotte een middel dat spanningen overwint, drempels verlaagt en het leven heel wat aangenamer maakt. Opmerkelijk is hoe mensen met een handicap om hun eigen beperkingen of om de reacties van de samenleving daarop kunnen lachen. In de omgang met elkaar is humor een krachtig instrument. Mocht iedereen wat meer lachen om zijn gebreken was de wereld heel wat mooier en het samenleven een stuk aangenamer. Mensen zonder handicap, zouden op dit vlak nog wat kunnen leren van mensen met een handicap.

    Het spreekt voor zich dat humor subjectief is en door iedereen anders wordt ervaren en gebruikt. Met deze campagne willen we niet zeggen dat er vanaf nu maar eens hartelijk moet gelachen worden om mensen met een handicap. Wel zeggen we dat iedereen beperkingen en mogelijkheden heeft en dat dat onze wereld juist boeiend maakt. Het is alleen een kwestie van hoe je ernaar kijkt.

    Aan de advertentie werden ook een aantal leuke cartoons en radiospots over handicap gekoppeld. Je kan ze bovenaan deze pagina bekijken en downloaden.


    Artikel over de campagne in De Morgen

    Op zaterdag 30 oktober verscheen er een artikel over onze campagne in De Morgen. Peter-Jan Bogaert legde zijn oor daarvoor te luister bij Alex Ermin, de man die poseerde voor de advertentie, Elke Willaert, actieve gripper en Inge Verhaegen, stafmedewerker sensibilisatie bij GRIP.


    MAKS vindt mensen met een handicap super!

    Om onze campagne te ondersteunen verspreidde Klasse in het novembernummer van MAKS (het tijdschrift voor leerlingen tussen 14 en 18 jaar) een poster op 210.000 exemplaren! Op de poster staan een aantal cartoons van onze humorcampagne en een krachtige boodschap voor jeugdig Vlaanderen. Voor dit coole initiatief willen we hen via deze weg bedanken!


    Bedankt Alex

    Ook Alex Ermin willen we nogmaals bedanken voor het poseerwerk voor de foto in het museum. Alex gaat met heel veel humor om met zijn handicap en de manier waarop mensen daarop reageren. Hij is een krak in zelfrelativering en we hadden ons dus geen beter model voor de foto kunnen indenken.

    Alex was mijnwerker en verloor zijn been tijdens een arbeidsongeval twee jaar voor hij met pensioen zou gaan. Alex is echter niet bij de pakken blijven zitten en is nog altijd heel actief. Ondertussen is hij ook al twee keer grootvader geworden.

    Bedankt, Alex!

    Creatie van de advertentie: CHOCO
    Fotograaf: Luc Verhaegen
    Met dank aan St.-Lucas Antwerpen voor de locatie en het beeld.



    Beeldvorming over mensen met een handicap

    1 op 10 mensen heeft een handicap. Dat is beslist niet weinig. Hoe komt het dan dat we op straat, op school of op het werk die verhouding zelden terug vinden?

    Komt dat omdat een handicap niet altijd zichtbaar is? Ten dele wel, maar die wanverhouding heeft ook te maken met het feit dat mensen net omwille van hun handicap achteruit gesteld worden, dat ze gezien worden als mensen die zorg nodig hebben en daardoor vaak in aparte voorzieningen leven, wonen en werken. Maar bovenal zijn mensen met een handicap minder aanwezig in het straatbeeld door de ontoegankelijkheid van onze samenleving. Dat maakt dat ze niet volwaardig kunnen deelnemen aan het ‘gewone’ maatschappelijke leven.

    Net omdat mensen zonder handicap maar weinig in contact komen met mensen met een handicap, baseren ze zich in dat contact vooral op vooroordelen en stereotiepen. Ook de media gaan die stereotiepen (ongewild) bevestigen. Dit alles maakt dat de samenleving een verkeerd, vaak overdreven positief of negatief beeld krijgt over mensen met een handicap.

    Een verkeerde beeldvorming heeft op zijn beurt invloed op hoe men zich tegenover mensen met een handicap gaat gedragen. Gewild of ongewild blijft dat gedrag gelijke kansen voor mensen met een handicap in de weg staan.

    Een juist beeld over mensen met een handicap is dus fundamenteel voor gelijkwaardigheid. Pas als er meer gekeken wordt naar de persoon achter de handicap en de mogelijkheden en kwaliteiten van die persoon, komen we tot een samenleving waar diversiteit ervaren wordt als een rijkdom. Pas dan krijgen mensen met een handicap gelijke kansen.


    Bron,:  http://www.gripvzw.be/news/newsarticle.asp?id=97

    20-04-2008 om 00:00 geschreven door ceurrrix Fav.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    19-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/ceurrrixsfavorieten

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    19-04-2008 om 00:00 geschreven door ceurrrix Fav.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 14/04-20/04 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!