Avontuur in China
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • Vrijdag 30 april
  • Donderdag 29 april
  • Woensdag 28 april
  • Dinsdag 27 april
  • Maandag 26 april
  • Zondaq 25 april
  • Zaterdag 24 april
  • donderdag 22 april
  • dinsdag 20 april
  • maandag 19 april
  • zondag 18 april
  • zaterdag 17 april
  • vrijdag 16 april
  • woensdag 14 april
  • maandag 12 april
  • Zondag 11 April
  • Zaterdag 10 April
  • zaterdag 10 april
  • Zondag 11 April
  • Vrijdag 9 April
    Zoeken in blog

    09-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag 9 november

    Zondag 09 november

    Altijd al vergeten: Erik heeft ook al enkele keren kunnen skypen met Annemie van zijn werk. Zo verneemt hij dat er 2 leden van het management uit het bedrijf vertrekken en is hij nieuwsgierig wie de opvolgers zullen zijn.

    Vandaag doen we onze inkopen voor een lunchpakket. We vertrekken morgen om 07 uur en nemen in Guangzhou de trein naar Hangzhou. Deze trip duurt 23 uur en dus zorgen we voor wat eten en drinken. Wat op de trein zelf te koop is blijkt duur te zijn en beperkt, we kunnen dus maar beter onze voorzorgen nemen. Bij de eerste stop hoort een bedrijfsbezoek en een stadsbezoek. Donderdagmorgen nemen we het vliegtuig naar Beijing en dinsdag 18 november keren we terug. Ik neem de computer mee en houd het blog bij, maar weet niet of dit kan verschijnen op internet. Ik wacht af of we verbinding kunnen maken in de hotels.

    In Beijing is het nu 10 tot 15 graden overdag en, hoe vaak we ook al gezegd hebben dat wij deze temperaturen in België gewoon zijn, ze blijven hier heel bezorgd en benadrukken dat we zeker moeten zorgen voor warme kledij en wat medicatie voor maag en darmen. Ik weet niet wat er ons te wachten staat…… Voor de picknick onderweg hebben we wat brood en water, eenvoudiger kan het niet, maar toch hebben we deze middag wat buitensporig gedaan. Ondanks de talrijke eetstalletjes langsheen de straten hebben we met ons beiden in een restaurant westers gegeten, een hele menu van apéritief tot irish coffee en dat voor 25 euro in totaal. Wat de irish coffee betreft: dit is een hele ceremonie met glazen die aan de tafel worden verwarmd zodanig lang dat alle alcohol er uit vervlogen is …. maar het oog wil ook wat!

    En op zondag … China leeft! Iedereen is buiten met vrienden of familie en …. eet.









    09-11-2008, 10:35 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    08-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag 8 november

    Zaterdag 8 november

    Vrijdag: airshow in ZhuHai. Samen met Tonny, een nieuwe begeleider van Sunway nemen we een kijkje in de luchthaven van ZhuHai. Het engels van Tommy is nog zeer summier, zijn uitspraak is wel OK, maar zijn woordenschat is arm. Hij zal ons ook begeleiden naar Beijing want Isabella moet zich voorbereiden op een zakentrip naar Duitsland in december. Op de tentoonstelling kunnen we kennis nemen van alles wat te maken heeft met de Chinese ruimtevaart waaronder ook meerdere satellieten. We zien er de kokers van de olympische vlam en ook het leger heeft er haar standen met afweergeschut. Op de tarmac is het meer dan 30 graden warm! Dé blikvanger is het grootste nieuwe vliegtuig airbus A380, met twee verdiepingen over het hele vliegtuig en plaats voor 822 passagiers, en we bewonderen hoe soepel die zich in de lucht beweegt. Meerdere vliegtuigen en helikopters staan ook tentoongesteld. Nu begrijp ik dat Chinezen altijd een paraplu dragen, en ik ben blij dat we om 15 uur kunnen terugkeren. Helaas begint de echte show om 16 uur en maken we dit niet meer mee.

    ’s Avonds zijn we uitgenodigd door Mr. Lee en na the dinner biedt hij ons een voetmassage aan. Dat zal deugd doen na zo’n een verhittende dag! Maar ik wist niet dat voeten ook tot aan de nek gingen, maar nu weet ik dat een voetmassage steeds gepaard gaat met een massage van nek, rug en armen. Om 23u30 zijn we weer helemaal opgekrikt en hebben nog even Aiko aan de skype.

    Maandag vertrekken we naar Beijing, met een tussenstop van 3 dagen in HangZhou en we blijven een week weg.











    08-11-2008, 05:47 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    05-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag 5 november

    Woensdag 5 november

    Dinsdag een dagje HongKong in sneltempo.

    Om 08 uur nemen we in ZhuHai de ferry naar Hong Kong en dat duurt 1u en 10 minuten. Na een half uur worden er kotszakjes uitgedeeld en dat is niets te vroeg. Er steekt een flinke wind op en je kent de gevolgen vandien: zeeziek! Ik voel me ellendig! De ongelukkigen krijgen van de stewardess een reukje onder de neus geduwd en het gaat iets beter.

    De geografische ligging van HongKong is even uniek als de mix van zijn bewoners, hier zie je evenveel Asiaten als niet-Asiaten en we vallen dus helemaal niet meer op. Het gebied omvat verschillende bergachtige eilanden waarvan de voornaamste Hongkong-eiland, Lantau en Kowloon zijn.

    Na de boottocht trekken we onder de grond, daar waar de wereld van de metro’s zich bevindt en we nemen richting station waaruit de glazen cabines van de langste kabelbaan ter wereld, 5,7 km, vertrekken over zee, de ruwe bergen en het vliegveld, richting Lantau.

    Lantau is een groot natuurgebied met weinig inwoners en is gekend om zijn grootste zittend bronzende Boedha ter wereld. De specifieke winkeltjes met souveniers doen me zowat denken aan Scherpenheuvel. Na de lunch dalen we opnieuw af en nemen de metro naar Kowloon, Hier kom je terecht in een doolhof van straten met een wirwar van winkels tegen een achtergrond van vervallen appartementsgebouwen en neonreclames. The Road Mongkok is vrijwel helemaal afgeschermd van weer en wind door het grote aantal overhangende reclameborden en chique winkels worden hier afgewisseld door lelijke woonblokken. Maar hier vinden we wat we zoeken: de flits voor de camera van Goedele en dit voor meer dan 30 euro minder dan thuis en Isabella koopt een nieuwe GSM waarop ze nu ook haar mails kan lezen! én bij een apotheker pilletjes tegen zeeziekte! We trotseren het verkeer dat voornamelijk bestaat uit taxi’s, autobussen en voetgangers, en we houden mekaar zowat vast om te kunnen volgen. Als we iets verder uit de drukte wegkomen wandelen we langsheen het water en nemen plaats op een terrasje voor een koffie en met zicht op de zo gekende skyline. Dit is vakantie!

    Vooraleer het donkert nemen we een boot naar Hongkong-Eiland, thans het symbool van China’s welvaart. In deze kleine ruimte bevindt zich een belangrijke concentratie van geld, macht en invloedrijke mensen. Hier bloeit het zakenleven en alle grote en bekende merken hebben hier hun hoofdkwartier. Wie hier een villa wil kopen moet beschikken over een bedrag van meer dan 1 biljoen RMB ((100 RMB = 10 euro). Reken dus maar uit…….. Een gigantische roltrap boven de straten maakt dat je veilig kan wandelen boven de glinsterende shops en tussen de enorme wolkenkrabbers waarvan de hoogste 88 verdiepingen telt. De avond valt en de lichtjes verschijnen….. Met de Peak-tram die piepend en krakend onder 45 graden schuin omhoog trekt komen we op het hoogste punt: de Peak-Tower. Hier flikkeren de flitsen van camera’s door mekaar en alle foto’s worden genomen met op de achtergrond de zachte kleurenschakeringen van de mooie verlichte skyline. Romantisch….! Wist je dat de verlichting van de skyline niet mag flikkeren? Wel wisselen de kleuren in trage bewegingen door mekaar, van groen naar blauw naar rood naar ……. Fantastisch om te bewonderen!

    ‘We take the dinner’ op een buitenterrasje met zicht op de skyline …. Ik ben niet zo rijk als een bewoner van Hongkong-Eiland, maar nu mag ik me even toch zo voelen……!

    De laatste ferry van 21u30 brengt ons terug en met het goeie pilleke …. gezond en wel thuis.

    Belangrijk nieuws vandaag: grote verkiezing in Amerika; de twee kandidaten Obama en Mc Cain nemen het tegen mekaar op. Op de middag (5 uur Belgische tijd) verneem ik via skype van Dominique uit Amerika dat Obama heeft gewonnen. Obama is de 44ste president en de eerst niet-blanke die dit ambt zal waarnemen.

    Maar ook pijnlijk nieuws vandaag: de dochter van André Wuytack is overleden. André was Erik zijn laatste baas bij DMPSS in Dendermonde.









    05-11-2008, 11:20 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    03-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandag 3 november

    Maandag 3 november

    De eerste schooldag na een weekje vakantie, dus kent het peuterklasje een aantal nieuwkomertjes. Voor juf Krista en Louke is het opnieuw een aanpassing en voor Griet, de directeur, wat extra administratief werk. En ons kindjes zijn blij dat ze weer terug kunnen naar hun juf en hun vriendjes!

    Gisteren tijdens onze wandeling hebben we de tuin van de ‘farmer’ bezocht. Dit ligt zowat verdoken tussen de huizen, maar het straalt er een ongekende rust uit, ver weg van het drukke verkeer. Deze verschillende perceeltjes behoren elk aan een Chinese familie toe en worden onderhouden door de ‘farmer’. Hieraan grenzend is een grote ruimte voorzien van vaste zithoeken met elk een barbecue, waar vooral op zondag de hele familie samen komt en een hele namiddag eet. En wat ze niet meer nodig hebben gooien ze op de grond, hier is dat maar gewoon. Overal zie je dan ook straatwerkers die constant alles samenvegen en opruimen.

    En ja, de herfst heeft zich hier ook aangekondigd: het regent. Maar voor de Chinezen lijkt fietsen met een paraplu helemaal niet moeilijk, ze doen het natuurlijk een heel jaar door, is het niet voor de regen, dan is het voor de zon. Maar de temperatuur blijft warm….. dus ga ik ook naar buiten.

    Ik hoorde net vertellen: als in China iemand te laat op het werk komt, al is het maar 5 minuten, dan moeten zij een bepaald bedrag betalen aan de werkgever. Ze zijn hier dan ook wel stipt, dat merk je ook als er een afspraak gemaakt is om je te komen halen, ze zijn nooit te laat.

    Vandaag is het St. Hubertus, de patroonheilige van de jacht, en dus ook een hoogdag voor de jachthoornblazers. Om 19 uur deze avond is er de traditionele misviering met de wijding van brood voor mens en dier. Nadien is er een receptie met een aangeboden concert van de jachthoorns. Spijtig dat we dit nu moeten missen, maar in gedachten zijn we nu ook wel in Westrode en we toasten samen met hen, al is het een paar uur vroeger door het uurverschil. We wensen aan heel de groep een fijne avond toe en wachten benieuwd op het fotoverslag van Gerda op de website!







    03-11-2008, 06:01 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    We nemen je mee naar China. Tof dat je er bij bent!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per week
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008

    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • oost west thuis best (christiane)
        op Vrijdag 30 april
  • Welkom thuis! (Annemie)
        op Vrijdag 30 april
  • bijna thuis (Maria)
        op Woensdag 28 april
  • terug? (tetenne)
        op Maandag 26 april
  • back in Belgium (christiane)
        op Maandag 26 april



  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!