Avontuur in China
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • Vrijdag 30 april
  • Donderdag 29 april
  • Woensdag 28 april
  • Dinsdag 27 april
  • Maandag 26 april
  • Zondaq 25 april
  • Zaterdag 24 april
  • donderdag 22 april
  • dinsdag 20 april
  • maandag 19 april
  • zondag 18 april
  • zaterdag 17 april
  • vrijdag 16 april
  • woensdag 14 april
  • maandag 12 april
  • Zondag 11 April
  • Zaterdag 10 April
  • zaterdag 10 april
  • Zondag 11 April
  • Vrijdag 9 April
    Zoeken in blog

    08-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag 8 maart

    Zondag 8 maart

    De zware regenbuien horen momenteel tot het verleden. Het weer is rustig maar niet zonnig, wel goed om buiten te lopen. En toch zien we hier al de bloemen die bij ons de lente inluiden …. dus beter weer dan in België.

    Zaterdagmorgen om half tien worden we opgehaald door Isabella en haar ouders voor een Chinees ontbijt. De meegebrachte Leonidaspralines en de eigen honing wordt door hen met de brede glimlach en een Chinese ‘dankjewel’ aangenomen. Nadien volgt een rustige zaterdagnamiddag en we blijven op het appartement met onze leesboeken en radio 2 op de laptop. We zien het huiselijk ontbijt in de Gildenstraat en nadien ‘Het leven in de Dorpsstraat’ in Londerzeel. Het doet goed iedereen weer terug te zien.

    Gebakken eitjes en spek is ons avondmaal.

    Zondag 8u30 is onze afspraak met de HongKongfamily. Met het gebruikelijke ontbijt met de traditionele koffie starten we onze winkeldag samen. Na drie kwartier rijden met de auto komen we in Zhongshan City bij een overdekte groothandelmarkt. Wat we hier zien doet mij denken aan de handelszaak nabij Antwerpen waar we de prijzen voor de schoolfeesten haalden. Van prularia gesproken …. en alles ‘made in China’. Misschien doe ik toch wel een mailtje naar onze bezoekers zodat de juffen zich kunnen voorbereiden ….. En ja, we zijn ook hier weer de enige niet-Aziaten, met alle gevolg vandien! Gelukkig hebben we hier Iris die voor ons het spelletje van afdingen speelt, het hoort hier zo.

    Ondertussen is Iris zelf een handel begonnen: ze koopt aan in China en verkoopt aan een vriendin in een HongKongse winkel. De uurwerken en nepjuwelen kosten in HongKong minstens viermaal meer, en als tussenpersoon kan ze zo dus een centje verdienen. Om een voorbeeld te geven: ze koopt 17 uurwerken voor de prijs van 35 euro! En je kent ze wel, die uurwerken, ze zijn één voor één overladen met steentjes en goudkleurig. Dat is nu net waar ze hier van houden …. het tegenovergestelde van onze westerse goesting.

    ’s Middags eten we een steak met spaghetti en nadien gaan we op zoek naar t-shirts voor de kindjes. Maar ….te opzichtige opschriften of tekeningen, dus, we vinden niets.

    Net voor het donker wordt rijden we opnieuw ons compound binnen en leggen we onze benen even omhoog, tijd om wat uit te rusten!







    08-03-2009, 11:15 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    05-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag 5 maart 2009

    Donderdag 5 maart

    Om half 9 sta ik aan de bus en ga weer mee naar de lokale markt. Het heeft geregend, dus lijkt daar alles nog viezer. De slijk tussen de groenten op de grond komt me tegemoet en binnen is het zeker al niet beter. De meeste chinezen lopen hier op hun gummilaarzen rond, je moet wel opletten dat je niet uitglijdt tussen al die natte afval van groenten, vlees en vis. In het warenhuis koop ik nog extra lepeltjes en een bord, onze gasten in de paasvakantie mogen toch niks te kort komen .

    Op de middag kennen we hier een Belgisch zomeronweer: gieten, donderen en bliksem en nadien weer de zon. Het blijft 20 graden. Nog geen weer om buiten te zitten, maar wel goed voor de blog!

    In België zijn ook vroege vogels: iets voor 14 uur (7 u) krijg ik een goeiemorgen op Facebook. Onzen Bart is er vroeg bij en ik verneem dat het koud en mistig is in Londerzeel. Toch nog geen lente?

    De crisis laat zich ook in deze streek van China voelen. De werknemers van Sunway werken vanaf nu 2 dagen per week minder en hun salaris daalt navenant. Hun vrije dagen krijgen ze op zaterdag en zondag en nu kennen ze dus ook de vijfdagenweek zoals bij ons.

    Om 15 uur rijden we naar Zhuhai stad op zoek naar boter, nu samen met Tony, onze nieuwe begeleider/vertaler. We doen onze voorraad op in een Japans warenhuis Jusco waar we ook spek vinden en meerdere soorten kaas. Een regenscherm voor Erik is geen overbodige aankoop want het giet in dit gedeelte van China.

    Deze avond is ons avondmaal dan ook een goed (?) stokbrood met kaas en een glaasje rode Greatwall.

    05-03-2009, 14:30 Geschreven door chinezen
    Reageren (1)


    04-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag 4 maart

    Woensdag 4 maart

    Om 9 uur staan we op na een voldoende nachtrust. We zitten aan tafel met ons wit brood, boter van het vliegtuig en Hollandse kaas uit Schiphol. En Erik zegt: ‘Hier zitten we weer’! Hij heeft er zin in, om 10 uur wordt hij opgehaald. Maar pech, internet werkt niet meer en dus komt er hulp in de namiddag. Vandaag heb ik een eerste afspraak met Iris voor de dagelijkse koffie en om 10 uur staat de auto al te wachten. Wat heeft ze hier naar uitgekeken! Ze vertelt wat over het Chinese nieuwjaar en over haar kinderen en ze heeft al voorzien om allerlei dingen met mij te doen gedurende deze 2 maanden. Ze wil met mij gaan shoppen in een grote winkel waar alles te vinden is. Ik ben eens benieuwd!

    Het is 17 graden en het miezert zoals wij dat zeggen, dus niet echt om buiten te gaan, ook binnen is het niet aangenaam warm. Ik tracht me te verdiepen in mijn leesboek maar af en toe vallen mijn ogen dicht en geniet ik van een kort dutje. De poetsvrouw is hier, het kost 50 RMB (=5 euro) voor 4 uur maar het is wel op z’n chinees! De ruiten worden gewassen met nat en gedroogd met krantenproppen, dat doet me denken aan thuis vroeger. De ruiten en spiegels werden gewassen met spons en zeemvel en nadien opgeblonken met kranten, dus hier zijn ze nog in dat stadium maar ze vergeten wel het zeemvel. Het kuisen van de vloer gebeurt in hurkzit en met in elk hand een natte vod. Ze wil geen materiaal met een steel gebruiken, ze doet het liever zo en ze doet het nauwkeurig. Nadien ruikt het appartement fris en dat is aangenaam. Het is wel vervelend dat ik niet kan converseren met haar, de taal is weer het grote probleem. Na betaling werkt het internet weer, daar heeft Isabella voor gezorgd, dat was trouwens vergeten. Nu kan ik mijn hobby hernemen en de blog verder afwerken.

    04-03-2009, 11:02 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandag 3 maart 2009

    Maandag 3 maart 2009

    Om kwart na 7 worden wij én onze valiezen ingeladen en we vertrekken richting Zaventem met de chauffeur van Walter en Co. We zijn de eersten om in te checken en handelen dit vlug af, tenminste, zo denken we. Aan de balie worden we geconfronteerd met 47 kg. bagage, dus 7 kg overgewicht, niet dat we het niet wisten, maar met de hoop dat men ons zou doorlaten. Maar dat is verkeerd gerekend. Na wat herschikken van valies naar handbagage komen we nog aan 4 kg. teveel. Dit wil zeggen: betalen en dat is 30 euro per kg. Erik onderhandelt wat en zegt dat we voor 2 maanden weg zijn en dus wat voorraad eten bij hebben. Maar de lieve juffrouw blijft bij haar standpunt: ‘Voor mij is het 4 kg. teveel meneer, dan moet u maar gaan onderhandelen bij KLM.’. We denken terug aan onze vorige reis, toen hadden we in totaal 10 kg teveel bij, maar er zat een mevrouw die begrip had voor onze toestand en zodoende hadden we toen dus geen probleem. Maar nu wel. Al die honing, chocolade en paaseieren die we bij hebben voor geschenken …. we voelen ons wel rot als we hiervoor 120 euro moeten betalen. Bij KLM krijgen we een vriendelijke madam, maar helaas, het staat geregistreerd en zij kan dat niet meer annuleren. En toch komt er een oplossing waar we tevreden kunnen mee zijn: we betalen het overgewicht met miles.

    Dit is de eerste keer dat ons dat overkomt, temeer dat Erik een VIP-lid is door de vele reizen, wordt er normaal veel vlugger door de vingers gekeken. Natuurlijk hebben wij overgewicht om op te vliegen, er zitten kilo’s koffie, chocolade, honing én leesboeken in. Hopelijk is de terugvlucht beter, dan vliegen we business en mag ieder 30 kg meenemen. En dan trachten bij ons gewicht te blijven……

    Alle vluchten verlopen zoals gepland en we hebben een goeie heenreis, zelfs de boot heeft een half uur ingehaald en we staan op dinsdag 3 maart om 12u55 buiten, klaar om China in te vliegen! Tracy, Isabella en de driver komen na een tiental minuten opdagen en na een klein uurtje nemen we opnieuw kennis met Sanxiang. De wachters aan het compound herkennen ons en zwaaien heel enthousiast toe en Iris, de buurvrouw omhelst ons warm. Na de lunch zetten we het appartement weer in orde en de nieuwe muggenhemel boven ons bed is geen luxe maar een noodzaak als ik zie hoeveel muggen hier samen met ons leven. Blijkbaar is een muggenplaag een verschijnsel bij het wisselen van de seizoenen, dus, dat het maar vlug zomert, want elke mug weet mij gewoonlijk te vinden! In een eerste mailtje naar de kinderen en in een korte skype met onze Jan stellen we iedereen gerust, onze reis is prima verlopen.

    We maken een kort verslag hoe we de ferry nemen in Hongkong en sturen dit per mail op naar Krista en Anneke. Zij zullen het kunnen gebruiken wanneer ze in de paasvakantie op avontuur komen.

    Na een lange dag zoeken we om 21 uur ons bed op en na een eerste muggenjacht is de nacht zeer welkom.

    04-03-2009, 10:54 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    We nemen je mee naar China. Tof dat je er bij bent!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per week
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008

    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • oost west thuis best (christiane)
        op Vrijdag 30 april
  • Welkom thuis! (Annemie)
        op Vrijdag 30 april
  • bijna thuis (Maria)
        op Woensdag 28 april
  • terug? (tetenne)
        op Maandag 26 april
  • back in Belgium (christiane)
        op Maandag 26 april



  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!