Concordia Producties
Inhoud blog
  • Uitstap en bezoek aan HET RIJKSMUSEUM IN AMSTERDAM op zondag 8 september 2013.
  • Bijkomende informatie omtrent ons bezoek aan “De weg naar Van Eyck” in het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam - zondag 03.02.2013
  • Bezoek samen met ons “De weg naar Van Eyck” in het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam - zondag 03 februari 2013.
  • Proficiat!

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Nieuwe culturele activiteiten in Bilzen opzetten of ondersteunen
    26-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek samen met ons “De weg naar Van Eyck” in het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam - zondag 03 februari 2013.

    Concordia Producties vzw - die als doelstelling heeft om in Bilzen nieuwe/andere culturele activiteiten te promoten of op te zetten – bezoekt op zondag 3 februari 2012 de tentoonstellingen “De weg naar Van Eyck” en “De Collectie verrijkt” in het  Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.

    Hiermee neemt de vzw terug interessante uitstappen op in zijn aanbodpakket. In de jaren negentig was ze reeds erg actief met het bezoek aan o.a. de grote Van-Gogh tentoonstellingen en de musicals “Les Miserables”, “The Phantom” en “ Miss Saigon”.
    Dat de vzw nu terug op dit punt actief wordt is te danken aan de bijkomende vrije tijd die hun vrijwilligers, met het schrijden van de jaren, hebben gekregen.

    De keuze voor deze uitstap is ingegeven doordat velen deze tentoonstelling wel willen zien, maar het niet onmiddellijk zien zitten om zich individueel te verplaatsen naar Rotterdam. Bovendien trachten we een meerwaarde te bieden, doordat we in het museum zorgen voor een professionele begeleide rondleiding.   

    Het uitzonderlijke van “De weg naar Van Eyck” is niet enkel het feit dat het een kunsthistorische ontdekkingstocht is maar tegelijkertijd alle afbeeldingen laat zien van Holland in de vroege middeleeuwen. Vrijwel alle schilderijen die nog bestaan uit deze periode (In Nederland is door de Beeldenstorm veel verloren gegaan) worden voor deze speciale gelegenheid naar Rotterdam gehaald. Deze selectie schilderijen is dus voor het eerst bijeen, maar door de kwetsbaarheid van de panelen zal dit waarschijnlijk ook de laatste keer zijn.

    Wij bezoeken ook “De Collectie Verrijkt”. Om de paar jaar wordt de collectie van het museum opnieuw ingericht. Deze keer is de presentatie 'verrijkt' met ruim twintig bruiklenen uit andere musea in Nederland en uit het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Deze bijzondere verzameling, van meer dan 350 schilderijen en beelden bevat onder andere meesterwerken van Jeroen Bosch, Pieter Bruegel de Oude, Rubens, Rembrandt, Dürer en Titiaan. Maar ook van Kandinsky en Magritte. Verder ook werken van onder meer Tintoretto en Goya. Uit Antwerpen komt zelfs een portret van Memling.

    Wil je mee naar deze tentoonstelling, dat kan op zondag 3 februari 2013.

    Vertrek om 9:00u aan de Kimpel, terug om 19:00u eveneens aan de Kimpel. Iedereen kan inschrijven. Kostprijs bedraagt 37€ per persoon, inbegrepen: toegang beide tentoonstellingen, de begeleide rondleiding, busvervoer, drinkgeld bestuurder, verzekering.

    Beperkt aanbod: maximaal 50 deelnemers.

    Inschrijving via gada.peeters@gmail.com of via 0475/31.28.52. Inschrijving is pas definitief na storting op rekening BE35 335-4023163-37 van Concordia Producties vzw met vermelding van uw contactadres en telefoon.

    Voor meer informatie kijk op http://blog.seniorennet.be/cpvzw

    Dit is een organisatie van Concordia Producties vzw. 



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 22/04-28/04 2013
  • 26/11-02/12 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!