Inhoud blog
  • Baskische bacalao al pil pil
  • Scotch pies
  • Geutelingen - een uniek gerecht uit de Vlaamse Ardennen
  • Hertenkalffrikassee
  • Marmietje met Noordzeevis
  • Paling in champignonroomsaus
  • Smeus
  • Everzwijn in portosaus met vijgen en dadelsalsa
  • Kip en currysaus met knoflook en paprika
  • Varkenshaasje met wortelroomsaus
  • Luikse salade met boerenworst
  • Kreeftencocktail
  • Kneukels
  • Pikante lamscurry
  • Antipasti italiani
  • Roggewangetjes met zeekraalpuree
  • Varkenswangetjes op normandische wijze
  • Coupe advocaat
  • Salade niçoise met verse tonijn en ansjovis
  • Kip De Lombarde
  • Zelfgemaakte limoncello
  • Parelhoen op de plancha in paprikaroomsaus
  • Worteltagliatelle met Siciliaanse saus
  • Kip Marengo - poulet à la Marengo
  • Paling in tomatenroomsaus
  • Vegetarische lasagne zonder pasta
  • Gebakken mosseltjes met spekjes
  • Provençaalse rouille
  • Frivole zomerse salade
  • Tongscharfilets in krabsaus
  • Zeekraalpuree
  • Smeus
  • Rog in 't zuur
  • Amandelmousse met granité van Picon
  • Kreeft ‘Belle Vue’
  • Sardientjes a beccafico - sarde a beccafico
  • Lauwe tonijnsalade met guacamole
  • Open lasagne met zalm en pesto
  • Worteltagliatelle met Siciliaanse saus
  • Salade van rode biet en banaan
  • Aardappelkroketten met parmezaanse kaas
  • Aardbeienconfituur zonder suiker
  • Forelmousse met gemarineerde rode biet
  • Cocktail van koningskrab met avocadocrème
  • Brandade van forel
  • Bloody Mary hapje met gerookte zalm
  • Kip in roomsaus
  • Quatre-quarts cake
  • Hollandse Nieuwe met wilde asperges, rode biet en appeljenever.
  • Advokaatijstaart
  • Kalfszwezerik met wortel-pastinaakpuree
  • les demoiselles de Cherbourg à la crème - kreeft op de wijze van Cherbourg
  • IJstaart met bosvruchten
  • Kaasfondue 'royal'
  • Reebiefstuk met schorseneren
  • Broodje kebab met warme knoflooksaus
  • Pepersteak met peperroomsaus
  • Kerststronk met boterroom
  • Kabeljauw met mosterdsaus uit Denemarken
  • VOLLEDIGE FEESTMENU'S VOOR DE FEESTDAGEN
  • WILDRECEPTEN VOOR DE FEESTDAGEN
  • Hert met herfstfruit en portosaus
  • PAPRIKA ENCHILADAS UIT DE OVEN
  • KALKOEN IN PAPRIKAROOMLSAUS MET MOZZARELLA
  • L'AVISANCE - STREEKGERECHT UIT NAMEN
  • ANANASBURGER MET JACK DANIEL'S SAUS
  • SCHWARZWÄLDER KIRSCH GEBAKJE
  • NASI GORENG - GEBAKKEN RIJST
  • ZOETE AARDAPPELPUREE MET FETA
  • YOGHURTTAART MET AARDBEIEN
  • CALDEIRADA DE PEIXTE
  • SCHELVIS EN ASPERGES MET DASLOOKSAUS
  • LASAGNE MET KIP EN PESTO
  • TAJINE MET KONIJN EN BLAUWE BOSBESSEN
  • RÖSTI VAN ZOETE AARDAPPELEN MET UI
  • TRAAGGEGAARDE LAMSSTEAK MET HONING-TIJMSAUS
  • MALTEZER KONIJN
  • HESPENROLLETJES MET ASPERGES
  • PARELHOEN MET DUINVOETJE EN PICONSAUS
  • KERVELSTOEMP MET GRIJZE GARNALEN
  • ZALMROLLETJES MET MIERIKSWORTEL
  • VARKENSWANGETJES MET MOSTERDROOMSAUS
  • BLOEMKOOLNESTJES IN MASCARPONESAUS
  • TONIJNSALADE MET DASLOOK
  • OSSENSTAARTSOEP en OSSENSTAARTROOMSOEP
  • Hallo iedereen! Blij dat je mijn blog bezoekt!
    Zoeken in blog

    Welkom op mijn blog!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    CREATIEF KOKEN
    de kookvurige passie
    https://www.creatief-koken.be/
    08-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo iedereen! Blij dat je mijn blog bezoekt!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hallo iedereen, bedankt dat je mijn blog bezoekt! Mijn hobby is koken. Ik wil niemand bewijzen dat ik iets ‘beter’ kan dan gelijk wie anders. Dat is trouwens ook niet zo. Dit zijn persoonlijke kookervaringen. Maar die wil ik wel graag met jullie delen.

    De volledige recepten staan op www.creatief-koken.be.
    Als je op een foto klikt, ga je er rechtstreeks naartoe.

    Alvast bedankt voor de interesse.

    Hobbykok Chris

     

     

    Bijlagen:
    https://www.creatief-koken.be/   

    08-03-2020 om 00:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    08-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baskische bacalao al pil pil
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Baskische bacalao al pil pil heeft eigenlijk gezouten en gedroogde kabeljauw als basisingrediënt. Maar dan moet je het wel uren 'ontzouten' voor je er mee aan de slag kan. Daarom kies ik voor verse kabeljauw. 

    Dit is een eenvoudig gerechtje om helemaal in de vakantiestemming te komen.

    Voor het recept, klik op de foto.

    08-04-2024 om 14:19 geschreven door Hobbykok Chris  


    19-02-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scotch pies
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een klassieker uit de Schotse hooglanden. Helemaal niet moeilijk om zelf te maken.

    Klik op de foto voor het recept.

    19-02-2024 om 10:58 geschreven door Hobbykok Chris  


    17-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geutelingen - een uniek gerecht uit de Vlaamse Ardennen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de streek van Brakel en Elst worden rond 9 februari geutelingen gebakken. De oorsprong daarvan gaat vér terug tot de periode van de Spaanse overheersing van onze streken. Het blijkt oorspronkelijk soldateneten geweest te zijn.

    Geutelingen worden traditioneel gebakken in een houtoven. Thans gebeurt dit meestal in een gewone oven. Je kan het thuis proberen aan de hand van dit recept, overgeërfd van onze Nonkel Parfait, die ze écht nog in z'n eigen houtoven bakte. 

    Succes ermee!

    17-01-2024 om 09:38 geschreven door Hobbykok Chris  


    24-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hertenkalffrikassee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hertenkalffrikassee.
    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    24-10-2022 om 10:28 geschreven door Hobbykok Chris  


    15-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marmietje met Noordzeevis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Marmietje met Noordzeevis.
    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    15-10-2022 om 08:26 geschreven door Hobbykok Chris  


    10-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paling in champignonroomsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Paling in champignonroomsaus.
    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    10-10-2022 om 06:10 geschreven door Hobbykok Chris  


    09-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smeus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Smeus.
    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    09-10-2022 om 16:43 geschreven door Hobbykok Chris  


    08-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Everzwijn in portosaus met vijgen en dadelsalsa
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Everzwijn in portosaus met vijgen en dadelsalsa.
    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    08-10-2022 om 18:47 geschreven door Hobbykok Chris  


    07-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip en currysaus met knoflook en paprika
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kip en currysaus met knoflook en paprika.
    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    07-10-2022 om 08:32 geschreven door Hobbykok Chris  


    05-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaasje met wortelroomsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Varkenshaasje met wortelroomsaus.
    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    05-10-2022 om 08:58 geschreven door Hobbykok Chris  


    30-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luikse salade met boerenworst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Luikse salade met boerenworst.
    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    30-09-2022 om 12:57 geschreven door Hobbykok Chris  


    24-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kreeftencocktail
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kreeftencocktail.

    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    24-08-2022 om 12:02 geschreven door Hobbykok Chris  


    21-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kneukels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kneukels.

    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    21-08-2022 om 18:16 geschreven door Hobbykok Chris  


    20-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pikante lamscurry
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pikante lamscurry. 

    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    20-08-2022 om 17:16 geschreven door Hobbykok Chris  


    17-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antipasti italiani
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Antipasti italiani. Voorgerechtenschotel op I9taliaanse wijze.

    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    17-08-2022 om 13:43 geschreven door Hobbykok Chris  


    16-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roggewangetjes met zeekraalpuree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Roggewangetjes met zeekraalpuree.

    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    16-08-2022 om 07:11 geschreven door Hobbykok Chris  


    15-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenswangetjes op normandische wijze
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Varkenswangetjes op normandische wijze.

    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    15-08-2022 om 08:05 geschreven door Hobbykok Chris  


    14-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coupe advocaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Coupe advocaat.

    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    14-08-2022 om 17:22 geschreven door Hobbykok Chris  


    12-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade niçoise met verse tonijn en ansjovis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Salade niçoise met verse tonijn en ansjovis.

    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    12-08-2022 om 06:46 geschreven door Hobbykok Chris  


    11-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip De Lombarde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kip De Lombarde.

    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    11-08-2022 om 06:48 geschreven door Hobbykok Chris  


    10-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfgemaakte limoncello
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zelfgemaakte limoncello.

    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    10-08-2022 om 09:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    08-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parelhoen op de plancha in paprikaroomsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Parelhoen op de plancha in paprikaroomsaus.

    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    08-08-2022 om 08:21 geschreven door Hobbykok Chris  


    07-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worteltagliatelle met Siciliaanse saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Worteltagliatelle met Siciliaanse saus.

    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    07-08-2022 om 07:13 geschreven door Hobbykok Chris  


    06-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip Marengo - poulet à la Marengo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kip Marengo - poulet à la Marengo

    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    06-08-2022 om 06:31 geschreven door Hobbykok Chris  


    30-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paling in tomatenroomsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Paling in tomatenroomsaus

    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    30-07-2022 om 06:44 geschreven door Hobbykok Chris  


    29-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarische lasagne zonder pasta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vegetarische lasagne zonder pasta

    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    29-07-2022 om 06:22 geschreven door Hobbykok Chris  


    28-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken mosseltjes met spekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gebakken mosseltjes met spekjes

    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    28-07-2022 om 12:18 geschreven door Hobbykok Chris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provençaalse rouille
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Provençaalse rouille

    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    28-07-2022 om 12:13 geschreven door Hobbykok Chris  


    26-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frivole zomerse salade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Frivole zomerse salade

    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    26-07-2022 om 07:14 geschreven door Hobbykok Chris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tongscharfilets in krabsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tongscharfilets in krabsaus 

    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    26-07-2022 om 07:12 geschreven door Hobbykok Chris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeekraalpuree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zeekraalpuree

    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    26-07-2022 om 07:07 geschreven door Hobbykok Chris  


    25-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smeus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Smeus
    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    25-07-2022 om 10:22 geschreven door Hobbykok Chris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rog in 't zuur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rog in 't zuur
    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    25-07-2022 om 10:20 geschreven door Hobbykok Chris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandelmousse met granité van Picon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Amandelmousse met granité van Picon
    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    25-07-2022 om 10:18 geschreven door Hobbykok Chris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kreeft ‘Belle Vue’
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kreeft ‘Belle Vue’
    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    25-07-2022 om 10:15 geschreven door Hobbykok Chris  


    24-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sardientjes a beccafico - sarde a beccafico
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sardientjes a beccafico - sarde a beccafico.
    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    24-07-2022 om 06:52 geschreven door Hobbykok Chris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lauwe tonijnsalade met guacamole
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lauwe tonijnsalade met guacamole.
    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    24-07-2022 om 06:42 geschreven door Hobbykok Chris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open lasagne met zalm en pesto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Open lasagne met zalm en pesto.
    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    24-07-2022 om 06:39 geschreven door Hobbykok Chris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worteltagliatelle met Siciliaanse saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Worteltagliatelle met Siciliaanse saus.
    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    24-07-2022 om 06:37 geschreven door Hobbykok Chris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van rode biet en banaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Salade van rode biet en banaan.
    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    24-07-2022 om 06:33 geschreven door Hobbykok Chris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelkroketten met parmezaanse kaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aardappelkroketten met parmezaanse kaas. 
    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    24-07-2022 om 06:31 geschreven door Hobbykok Chris  


    21-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienconfituur zonder suiker
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aardbeienconfituur zonder suiker.
    Klik op de foto en zie het volledige recept.

    21-07-2022 om 12:19 geschreven door Hobbykok Chris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Forelmousse met gemarineerde rode biet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Forelmousse met gemarineerde rode biet. 

    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    21-07-2022 om 08:39 geschreven door Hobbykok Chris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cocktail van koningskrab met avocadocrème
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Cocktail van koningskrab met avocadocrème.

    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

     

    21-07-2022 om 08:36 geschreven door Hobbykok Chris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandade van forel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Brandade van forel.

    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

     

    21-07-2022 om 08:33 geschreven door Hobbykok Chris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloody Mary hapje met gerookte zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bloody Mary hapje met gerookte zalm. 

    Klik op de foto om het volledige recept te zien.

    21-07-2022 om 08:29 geschreven door Hobbykok Chris  


    20-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip in roomsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kip in roomsaus. Klik op de foto en zie het recept

    20-07-2022 om 19:42 geschreven door Hobbykok Chris  


    07-12-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quatre-quarts cake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een erfgoedgerecht, al is het van Franse origine. Bovendien vrij simpel om het te maken en met een garantie op waardering. Slechts één gouden regel, respecteer de verhoudingen en dat is, zoals de benaming van het gerecht het zegt: 1/4 per ingrediënt!

    Klik op de foto en ga naar het recept.

    07-12-2021 om 14:57 geschreven door Hobbykok Chris  


    21-06-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollandse Nieuwe met wilde asperges, rode biet en appeljenever.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ter gelegenheid van de opening van het maatjesseizoen, dit recept van Hollandse Nieuwe met wilde asperges, rode biet en appeljenever. Op de site staat ook een alternatief voor maatjeshaters.

    Klik op de foto en ga naar het recept.

    21-06-2021 om 17:29 geschreven door Hobbykok Chris  


    22-03-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advokaatijstaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze ijstaart, op basis van advokaat, room en mascarpone is een toppertje. Het past perfect als afsluiter van een Paasmenu. Maar ook op andere momenten is het best OK om ervan te genieten. Let wel op, deze taart is niet kindvriendelijk. De alcohol die erin verwerkt is, verdampt niet zoals bij warme bereidingen.

    voor het volledige recept, klik op de foto.

    22-03-2021 om 08:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    09-01-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfszwezerik met wortel-pastinaakpuree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Je houd ervan of je walgt ervan: kalfszwezeriken. Ik heb nog niemand ontmoet die zegt, bof, niet mijn ding, maar OK, laat maar komen. Voor mij is dit nu wel een échte delicatesse. Goed krokant gebakken en met een ‘zoete toets’ als begeleiding, … laat maar komen!

    Klik op de foto voor het recept.

    09-01-2021 om 17:40 geschreven door Hobbykok Chris  


    03-01-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.les demoiselles de Cherbourg à la crème - kreeft op de wijze van Cherbourg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kleine kreeften geven de Normandiërs de frivole benaming 'demoiselles'. In dit recept wordt de kreeft op traditionele wijze klaargemaakt met een superlekkere roomsaus.

    Voor het recept, klik op de foto.

    03-01-2021 om 13:21 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:kreeft, roomsaus, demoiselles de Cherbourg,
    27-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJstaart met bosvruchten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze ijstaart bestaat helaas niet meer. Hélemaal opgegeten (op een klein stukje na) tijdens de Kerst.

     Voor het volledige recept, klik op de foto.

    27-12-2020 om 10:46 geschreven door Hobbykok Chris  


    23-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaasfondue 'royal'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tja, morgenavond voor het eerst in, ja ons hele leven bijna, een Kerstavond met drie. Wij en onze zoon. Geen groot familiefeest dit jaar, geen groot feestmenu. Wel een bescheiden kaasfondue. Maar zelfs die kan je een beetje 'oppimpen' tot iets speciaals. 

    klik op de foto voor het recept.

    23-12-2020 om 16:53 geschreven door Hobbykok Chris  


    22-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reebiefstuk met schorseneren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een heerlijk gerechtje met super-mals hertenvlees. Het werd sous vide klaargemaakt, dat wil zeggen in een warmwaterbad. Daarna wordt het kort afgebakken in de pan.
    Als bijgerecht, schorseneren op twee verschillende wijzen. En tot slot, aardappelpannenkoekjes.

    Voor het recept, klik op de foto.

    22-12-2020 om 08:15 geschreven door Hobbykok Chris  


    16-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodje kebab met warme knoflooksaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het kan niet alle dagen feest zijn. Daarom dit eenvoudige gerechtje voor een doordeweekse gezinsmaaltijd.
    OK, het lijkt op 'junk food' maar als je de kebab zelf maakt zoals hier, dan valt dat nog wel mee.

    Voor het recept, klik op de foto.

    16-12-2020 om 11:45 geschreven door Hobbykok Chris  


    15-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pepersteak met peperroomsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit gerecht is strikt genomen van Franse origine. Maar de uitheemse ‘steak au poivre’ is reeds generaties lang ingeburgerd in onze Vlaamse en Belgische eetgewoonten.

    De keuze van het vlees en het letten op de aandachtspunten in de bereiding, maken van het recept méér dan een gebakken biefstuk met peper en zout.


    Voor het recept, klik op de foto.

    15-12-2020 om 18:11 geschreven door Hobbykok Chris  


    14-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerststronk met boterroom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is er eentje voor de feestdagen. Een zelfgemaakte Kerststronk. Hiermee begeef ik mij op redelijk onbekend terrein, want patisserie is niet direct 'mijn ding'. Maar bijna tot mijn verbazing, was het resultaat best OK. Het recept is dan ook niet zo ingewikkeld. Klik op de foto om het te bekijken.

    14-12-2020 om 07:22 geschreven door Hobbykok Chris  


    04-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw met mosterdsaus uit Denemarken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kabeljauw met mosterdsaus ofwel ‘kogt torsk med sennepsauce’ is het traditionele eindejaarsgerecht in Denemarken. Het dateert al uit de 18e eeuw. Wat dit banaal stuk vis met een mosterdsausje speciaal maakt, lees je hier, als je op de foto klikt.

     

    04-12-2020 om 00:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    30-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOLLEDIGE FEESTMENU'S VOOR DE FEESTDAGEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Uitgewerkte feestmenu's van het aperitief tot en met de koffie. 
    Klik op de foto voor de recepten.

    30-11-2020 om 09:28 geschreven door Hobbykok Chris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILDRECEPTEN VOOR DE FEESTDAGEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Inspiratie nodig voor jouw feestmenu?
    Klik op de foto en bekijk tientallen recepten met haarwild en vederwild.

    30-11-2020 om 09:24 geschreven door Hobbykok Chris  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hert met herfstfruit en portosaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eentje voor de feestdagen. OK, er is een beetje werk aan, maar we hebben er nu toch de tijd voor, nietwaar? Klik op de foto voor het recept.

    30-11-2020 om 09:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:hert, herfstfruit,
    26-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PAPRIKA ENCHILADAS UIT DE OVEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is er eentje voor het weekend. Vooral op vrijdagavond staat er bij ons vaak comfort food op het menu, maar dan wel zelf gemaakt en in een gezonde versie (meestal). Deze enchiladas uit de oven bijvoorbeeld. Zot veel groenten zitten erin en het is volledig vegetarisch. Als onverbeterlijke carnivoor kan ik je verzekeren: 't smaakt naar méér van dit soort gerechtjes.

    Klik op de foto voor het recept

    26-09-2020 om 06:15 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:enchiladas, ovenschotel, paprika
    24-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KALKOEN IN PAPRIKAROOMLSAUS MET MOZZARELLA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is een doordeweeks gerechtje. Maar in deze vroege herstdagen heeft het nog wat de nasmaak van een zuiderse vakantie. Het bevat een veelvoud aan groenten en dus vitaminen. Bovendien past het perfect in een koolhydraatbewust eetpatroon. Dat is natuurlijk wel om zeep, indien je er een pasta bij serveert, zoals bijvoordeeld penne.

    Voor het recept, klik op de foto.

    24-09-2020 om 07:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:kalkoen, kalkoenstoofvlees, paprikaroomsaus, mozzarella
    19-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.L'AVISANCE - STREEKGERECHT UIT NAMEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    L’avisance betekent zoiets als 'het advies'. Het broodje vindt z’n oorsprong in de middeleeuwen, toen de pelgrims uit Namen ‘het advies’ kregen om deze specifieke maaltijd mee te nemen tijdens hun bedevaart naar de Notre-Dame in Halle. Dat was 120 Km, heen en terug en een stevige hap voor onderweg was dus welkom.

    Voor het volledige recept, klik op de foto.

    19-09-2020 om 00:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:l'avisance, Namen, Namur, streekgerecht,
    16-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANANASBURGER MET JACK DANIEL'S SAUS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hamburgerrecepten zijn er eindeloos veel. Toch springen er een paar in het oog, zoals deze waarbij ananas een belangrijk ingrediënt is. Dat gaf mij inspiratie om er een origineel receptje mee te maken. Vooral het sausje zal je gasten, jong en oud, bekoren.

    Voor het volledige recept, klik op de foto. 

    16-05-2020 om 12:23 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:ananasburger, Jack Daniel's saus, hamburger,
    14-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCHWARZWÄLDER KIRSCH GEBAKJE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is een gebakje dat gemaakt wordt op dezelfde manier als de wereldberoemde taart. Na een beetje opzoekingswerk, heb ik ook het originele recept teruggevonden. Tot vandaag maken en verkopen de erfgenamen van de bedenker, Jozef Keller, nog steeds volgens dat recept hun taarten.

    Voor de historische achtergrond en het recept, klik op de foto.

    14-05-2020 om 00:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:Schwarzwälder Kirsch Torte, Jozef Keller,
    12-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NASI GORENG - GEBAKKEN RIJST
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is uiteraard kant-en-klaar beschikbaar in de winkelrekken. Maar zoveel leuker is het, om zelf te maken. Je kan dan perfect de ingrediënten kiezen en doseren. Een eigen creatie die je tafelgenoten zullen waarderen.

    Klik op de foto voor het recept.

    12-05-2020 om 10:53 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:nasi goreng, gebakken rijst, aziatisch,
    10-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZOETE AARDAPPELPUREE MET FETA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit bijgerechtje past ondermeer bij geroosterd vlees en andere groenten zoals een fris slaatje. Je kan de puree zo opdienen of ervoor kiezen om hem eerst te gratineren.

    Klik op de foto voor het volledige recept.

    10-05-2020 om 09:32 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:zoete aardappel, puree, aardappelpuree, feta,
    09-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.YOGHURTTAART MET AARDBEIEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er was duidelijk iets misgelopen bij een afhaalbestelling bij de supermarkt. Drie potten yoghurt van 1/2 liter! En dit was de oplossing om er toch iets mee te doen, een yoghurttaart maken.

    Klik op de foto voor het volledige recept

    09-05-2020 om 07:44 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:yoghurt, yoghurttaart, aardbeien,
    08-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CALDEIRADA DE PEIXTE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Calderada de peixte is een Portugees visstoofpotje, verwant aan bouillabaisse en zarzuela. Toch heeft het een eigen karakter. Niet moeilijk te maken en de smaak is Oké, geloof me. Je kan er geroosterd stokbrood bij serveren, maar dat hoeft niet écht, want met de aardappelschijfjes in de bereiding, is er genoeg 'eten' aan, ook zonder bijgerechten.

    Voor het recept, klik op de foto.

    08-05-2020 om 18:56 geschreven door Hobbykok Chris  


    06-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCHELVIS EN ASPERGES MET DASLOOKSAUS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik hou van gerechtjes met daslook. Deze bijzondere groente leent zich perfect voor bereidingen met asperges. Zij zijn trouwens in hetzelfde seizoen op hun best. Hier een bereiding met schelvis, maar gelijk welke andere seizoens-vis, is OK.

    Klik op de foto voor het recept.

    06-05-2020 om 20:29 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:daslook, schelvis, asperges, daslooksaus,
    04-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LASAGNE MET KIP EN PESTO
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een variant op de gewone lasagne met rundsgehakt. Het kippengehakt maakt het eindresultaat iets zoeter. De echte smaakverrassing zit echter in het toevoegen van een laagje pesto. Hierdoor krijgt het gerechtje een heerlijke kruiding.

    Klik op de foto voor het volledige recept.

    04-05-2020 om 08:59 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:lasagne, kippengehakt, pesto
    03-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TAJINE MET KONIJN EN BLAUWE BOSBESSEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De tajine is een kookgereedschap dat ideaal is voor 'slow cooking'. Hier een bereiding met konijn. Het vlees wordt boterzacht en de smaken vermengen heerlijk.

    Klik op de foto voor het volledige recept.

    03-05-2020 om 08:24 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:tajine, konijn, bosbessen
    02-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RÖSTI VAN ZOETE AARDAPPELEN MET UI
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is een bijgerechtje dat geschikt is voor bijna alle gebruik. Vlees, vis of vegetarisch, het maakt niet uit. Wat er bijzonder is aan deze versie is, dat de rösti volledig vetvrij gemaakt én gebakken worden.

    Klik op de foto voor het volledige recept. 

    02-05-2020 om 09:50 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:zoete aardappelen, ui, rösti
    29-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TRAAGGEGAARDE LAMSSTEAK MET HONING-TIJMSAUS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De kooktechniek van slow cooking zorgt voor boterzachte vleesbereidingen, die toch hun volle smaak behouden. Toegepast op lamsvlees is dit een ideaal compromis om diegenen te plezieren die hun vlees rosé wensen, samen met de gasten die het vlees liever zonder bloed op hun bord krijgen. En dit alles in één bereiding.

    Klik op de foto voor het volledige recept.

    29-04-2020 om 17:33 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:lamssteak, slow cooking, honing-tijmsaus, creatief koken,
    28-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MALTEZER KONIJN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Stuffat tal-fenek is het nationale gerecht van Malta. Zo een beetje gelijk onze biefsteak friet dus.
    Het verschil met wat wij gewoon zijn aan bereidingen met konijn, is de saus. Er gaan ondermeer tomaten in en doperwtjes. Voor wie na de coronacrisis een vakantie op Malta gepland heeft, is deze schotel de ideale voorbereiding. Voor alle anderen: het is gewoon lekker!

    Klik op de foto voor het volledige recept.

    28-04-2020 om 06:48 geschreven door Hobbykok Chris  


    27-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HESPENROLLETJES MET ASPERGES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De inlandse asperges zijn op z'n best in deze periode. Tijd om er wat mee te doen in de keuken. Zoals deze gouden klassieker: hespenrolletjes met asperges. Een zeer eenvoudig recept, maar een waar festijn voor de liefhebbers. Deze rolletjes staan niet enkel op het gezinsmenu. Ze zijn ook een topper in koude buffetten, waar ze in deze periode zonder de minste twijfel aangeboden worden.

    Klik op de foto voor het volledige recept.

    27-04-2020 om 20:49 geschreven door Hobbykok Chris  


    26-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PARELHOEN MET DUINVOETJE EN PICONSAUS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Duinvoetje is een paddenstoel met veel mogelijkheden in de keuken. Hier werden ze op schijfjes gesneden en gegrild. Bijzonder aan dit gerechtje is ook de Piconsaus. Het populaire aperodrankje is ook perfect geschikt om er sausen mee op smaak te brengen.

    Klik op de foto om het volledige recept te bekijken.

    26-04-2020 om 07:28 geschreven door Hobbykok Chris  


    25-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KERVELSTOEMP MET GRIJZE GARNALEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    "Stoemp", het klinkt zeer grof voor dit toch wel verfijnde gerechtje dat past in een feestmenu. Moeilijk maken is het echter niet. De stoemp wordt bereid met karnemelk, een smaak die perfect combineert met de garnaaltjes.

    Voor het volledige recept, klik op de foto.

    25-04-2020 om 00:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:stoemp, karnemelk, grijze garnalen, kervel, kervelstoemp,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZALMROLLETJES MET MIERIKSWORTEL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is een hors d'oeuvre, zeg maar aperitiefhapje, dat niet erg veel tijd vraagt om het te maken. Je kan er een volledige schotel mee vullen of, zoals ik dit vaker doe, opdienen in een trio-tje met nog twee andere hapjes op individuele bordjes bij het aperitief.

    Klik op de foto voor het volledige recept.

    25-04-2020 om 00:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:zalmrolletjes, mierikswortel, creatief koken,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VARKENSWANGETJES MET MOSTERDROOMSAUS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De klassieke manier om varkenswangetjes te bereiden is een beetje in de stijl van gewoon stoofvlees, met of zonder bier.

    Hier werd gekozen voor een mosterdroomsausje. Dat is een welkome afwisseling voor wie de wangetjes vaak op het menu zet.

    Voor het volledige recept, klik op de foto.

    25-04-2020 om 00:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:varkenswangetjes, mosterdroomsaus, creatief koken,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLOEMKOOLNESTJES IN MASCARPONESAUS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vogelnestjes in tomatensaus is een zeer populair gerecht in onze doordeweekse eetgewoonte. Het zijn gehalveerde gehakballen met een hard gekookt ei als vulling. Daarbij worden tomatensaus en frietjes of aardappelpuree geserveerd.

    In deze variant wordt het ei vervangen door bloemkoolroosjes. Even lekker en toch heel bijzonder, want je gasten zullen verrast opkijken. Ook de mascarponesaus geeft er een speciale 'twist' aan.

    Voor het volledige recept, klik op de foto.

    25-04-2020 om 00:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:vogelnestjes, bloemkoolnestjes, mascarponesaus, tomatensaus, creatief koken,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TONIJNSALADE MET DASLOOK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is weer het seizoen van het daslook. Moeilijk te vinden in de winkel, maar wie het in z'n moestuintje heeft staan, kan er nu zeer lekkere gerechtjes mee maken. Zoals deze tonijnsalade met daslook, een salade die bedoeld is als broodbeleg.

    Voor het volledige recept, klik op de foto.

    25-04-2020 om 00:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:Tonijnsalade, daslook, creatief koken,
    16-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSSENSTAARTSOEP en OSSENSTAARTROOMSOEP
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ossenstaartsoep is een echte klassieker. Meestal komt deze soep op het menu met de feestdagen. Het staat ook zeer 'chique' om ze aan je gasten te serveren bij speciale gelegenheden zoals familiefeestjes.

    Ooit is dat anders geweest. Van oorsprong dateert ossenstaartsoep van het einde van de 18e eeuw, ten tijde van de Franse Revolutie. Dat was een periode van voedselschaarste. Deze soep met slachtafval was armemensenkost.

    Een interessante variant is de ossenstaartroomsoep. Daarvoor moet je de saus eerst binden en daarna room toevoegen.

    Voor het volledige recept, klik op de foto.

     

    16-03-2020 om 00:00 geschreven door Hobbykok Chris  


    Tags:soep


    Archief per week
  • 08/04-14/04 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 24/10-30/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 06/12-12/12 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 02/03-08/03 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!