Inhoud blog
  • Fidel Castro
  • suikerriet
  • Tabak
  • drank
  • vlag
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Cuba
    Havana
    19-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fidel Castro
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Fidel Castro

     

    Fidel Alejandro Castro Ruz (Birán, 13 augustus 1926) was de voormalige dictator van Cuba (zijn officiële ambten waren President van de Staatsraad en President van de Ministerraad); ook was hij de hoogste militaire bevelhebber waaraan hij de titel Comandante ontleent.

    Vanaf de Cubaanse revolutie van 1958-1959 die de toenmalige pro-Amerikaanse overheid en regering van dictator Fulgencio Batista omverwierp tot aan zijn terugtreden in 2008 stond hij in dat land aan de macht.

    Als belangrijkste historische en politieke leider van de anti-Batistische revolutie van 1959 is hij het marxistisch-leninistische gedachtegoed toegedaan en was hij in dat kader vanaf het begin van de jaren '60 tot aan de ontmanteling ervan begin jaren '90 pro-Sovjet-Russisch.

    Castro is niet onomstreden, door een deel van de bevolking wordt hij op handen gedragen en beschouwd als de "held van de revolutie" terwijl een ander deel hem verafschuwt en hem als een dictator ziet. Castro heeft een belangrijke of althans inspirerende rol in de geschiedenis van het Amerikaanse continent gespeeld, een rol die zich ook daarbuiten tot op zekere hoogte heeft doen laten gelden.

    Van 1959 tot 1976 was hij eerste minister van de republiek Cuba en vanaf 2 december 1976 president. Na een zware operatie van Castro nam zijn broer Raúl vanaf 31 juli 2006 tijdelijk de macht over als interim-president. Op 19 februari 2008 werd bekend dat Castro in een brief aan een aantal Cubaanse kranten aankondigde geen nieuwe ambtstermijn te ambiëren. Of dit zijn onmiddellijke vertrek aankondigt, was niet geheel duidelijk, maar op 24 februari werd Raúl door het Cubaanse parlement tot nieuwe president verkozen

     

    22ste President van Cuba

    Ambtstermijn 2 december 1976 –24 februari 2008

    Voorganger Osvaldo Dorticós Torrado

    Opvolger Raul Castro

    Geboren 13 augustus 1926

    Partner Dalia Soto del Valle

    Politieke partij Communistische Partij van Cuba

    Vicepresident Raul Castro (eerste)

    Juan Almeida Bosque,

    Abelardo Colome Ibarra, Carlos Lage Davila,

    Esteban Lazo Hernandez, Jose R. Machado Ventura

    19-05-2008 om 21:16 geschreven door Annie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.suikerriet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Suikerriet werd nog veelal op de ouderwetse manier getransporteerd, dat kostte de staat tenminste geen dure olie

    19-05-2008 om 21:11 geschreven door Annie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tabak
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De sigaar

    Een sigaar bestaat uit drie onderdelen, het dekblad, het omblad en het binnengoed.

    Het binnengoed maakt het verschil tussen twee soorten sigaren. De 'short-filler' en de 'long-filler'. Het binnengoed van een 'short-filler' is van gesnipperd tabak (zoals in een sigaret), in tegenstelling tot de 'long-filler', waarvan het binnengoed bestaat uit lange dunne stroken tabak die in de lengterichting worden gelegd. Cubaanse sigaren zijn vaak 'long-fillers', de 'Hollandse' sigaar is een goed voorbeeld van een 'short-filler'.

    De kwaliteit van tabak is, net als bij wijnen, sterk afhankelijk van de omgeving waarin de plant groeit. Elke landstreek heeft zijn eigen klimaat en bodemgesteldheid, waardoor de kwaliteit wordt beïnvloed. De beste tabakssoorten komen uit Cuba, Brazilië, Sumatra en Java. Vuelta Abajo in Cuba, wordt wel beschouwd als het Bordeaux van Cuba. Hier wordt de beste tabak ter wereld geteeld. Naast deze landen zijn ook de Dominicaanse Republiek, Honduras en Nicaragua goede tabak leveranciers. Een sigaar wordt meestal geproduceerd uit verschillende soorten tabak. De melange bepaalt de uiteindelijke smaak, geur, brandbaarheid en aroma's.

    Een tweede overeenkomst met wijn is het rijpen van een sigaar. Hoewel een versgerolde sigaar zeer goed kan smaken, zit er nog veel vocht in en hebben de aroma’s van de verschillende soorten tabak nog niet de kans gehad om te mengen. Het rijpingsproces van een sigaar is verdeeld in een aantal fasen.

    Na een rustperiode van 3 tot 4 weken is de sigaar nog één maand vers. Een verse sigaar is wat zachter en soepeler dan een versgerolde sigaar. Een verse sigaar kan een waar genot zijn om te roken.

    19-05-2008 om 21:09 geschreven door Annie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.drank
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De originele drank van Cuba is zeker wel Cuba libre. Cuba Libre is een cocktailrecept dat behoort tot de zogenaamde Longdrinks. Het is één van de meest populaire cocktails ter wereld.
    Een eenvoudige variant is de baco. Een mix van bacardi en cola.

    19-05-2008 om 21:09 geschreven door Annie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vlag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Kennen jullie de vlag van Cuba?
    De vlag van Cuba bestaat uit vijf horizontale banen, drie blauwe en twee witte, met aan de hijszijde een rode driehoek waarin een witte vijfpuntige ster staat. Cuba nam de vlag officieel aan op 20 mei 1902

    19-05-2008 om 21:07 geschreven door Annie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ligging
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Hier de kaart van Cuba

    Ligging Cuba eiland

     

    Cuba is een eiland in het Caribisch gebied dat het hoofdeiland is van het land Cuba. Het is het grootste eiland van de Grote Antillen.

    Aan de noordkant wordt het eiland van west naar oost begrensd door de Golf van Mexico, de Straat Florida en de Atlantische Oceaan. Aan de oostkant wordt het van het eiland Hispaniola gescheiden door de Windward Passage. Aan de zuidkant ligt de Caribische Zee en aan de westkant de Straat Yucatan. De kusten van het eiland zijn over het algemeen moerasachtig en begroeid met mangrove. Cuba wordt omringd door koraalriffen en eilanden. Isla de la Juventud in het zuidwesten is het grootste. Vele andere kleinere eilanden of eilandengroepen, zoals de Jardines del Rey in het noorden en de groep rond Cayo Largo del Sur in het zuiden behoren tot de mooiste en meest ongerepte ter wereld. Het meest oostelijke punt van het eiland is de Punta del Quemado.

    Langgerekte heuvel- en bergruggen lopen in oost-westrichting over het eiland. Cuba kan grofweg onderverdeeld worden in 3 bergregio's:

    1.    De Sierra Maestra in het oosten met als hoogste top de Pico Turquino van 1974 meter hoog.

    2.    De Sierra del Escambray (of Sierra de Trinidad) in het Centrale gedeelte, voornamelijk bestaand uit heuvels en vlaktes.

    3.    De Sierra de los Órganos of de Vallei van Viñales in het westen.

    De andere gebieden in Cuba zijn voornamelijk vlak terrein. Het westelijk deel van het eiland is het meest onherbergzame gedeelte.

    Het klimaat van het eiland is subtropisch.

    19-05-2008 om 20:55 geschreven door Annie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/cuba

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    19-05-2008 om 19:13 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 19/05-25/05 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!