Foto
Inhoud blog
  • Viering 70 jaar Davidsfonds Aartselaar - 22 februari
  • De onbekende GRIEG - 12 februari - AFGELAST
  • Antwerpse sagen en legenden - 28 februari
  • Te voet naar Jerusalem
  • VIVA VIVALDI - barokmuziek uit Italië
    voorzitter
        René DE RANTER
    ondervoozitter
       Vic LONCIN
    secretaris
        Eddy VERMOESEN
    penningmeester
        Paul BOGAERTS

    KBC 401-5019031-75
    Laatste commentaren
  • mijn vrouw wil op café (leo vereycken)
        op wie zit er in onze bestuursploeg ?
  • programma (Paul Bogaerts)
        op wie zit er in onze bestuursploeg ?
  • blog (Paul Bogaerts)
        op een nieuwe start !
  • dhr (Julien Frateur)
        op een nieuwe start !
  • UVTD-kern (Ray Janssens)
        op wie zit er in onze bestuursploeg ?
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    welkom in cultuur - davidsfonds aartselaar
    een dynamische ploeg staat paraat
    28-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoektocht: brochures kan je aankopen vanaf 2 juni

    Davidsfonds Zomerzoektochtxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Tongeren en Haspengouw

    van 2 juni tot 30 september 2007

    Welkom in Tongeren!

    Carpe Diem, oftewel ‘Pluk de dag’.  De Romeinen hebben deze spreuk ongetwijfeld in de streek van Tongeren opgepikt. In en om de oudste stad van het land vindt u nog overal sporen van het Romeinse verleden, kunt u genieten van de golvende landschappen en bloeiende fruitbomen. Stel u voor: duizenden fruitbomen voor zover het oog reikt, boordenvol appelen, peren en kersen. U bent dan ook in dé fruitstreek van Vlaanderen, waar alles ruikt en proeft naar vers, smakelijk fruit.

    De zomer is het ideale seizoen om Haspengouw te bezoeken met zijn prachtige natuur waarin u heerlijk kan onthaasten. In authentieke dorpjes rond Tongeren met namen als Rutten, Lauw, Sint-Huibrechts-Hern, ’s Herenelderen en Berg geniet u van de rust, een terrasje én een enorme culinaire rijkdom! Ook op cultureel vlak heeft Haspengouw u heel wat te bieden. Het Haspengouwse kastelenlandschap schittert in pracht en praal. Burchten, kastelen en kasteelhoeves vindt u in vrijwel elk dorpje. Haast onveranderd getuigen zij van een rijke streek en een woelig verleden. 

    Tijdens de Davidsfonds zoektocht kan u de mooiste plekjes bezoeken in Tongeren en Haspengouw. Een fietsroute van ongeveer 35 km leidt u over veilige wegen door een golvend landschap, tussen boomgaarden, akkers en dorpjes. Een autoroute garandeert dat u ook in de wagen optimaal kunt genieten van de pracht die Haspengouw te bieden heeft.

    Vertrekpunt is de historische stad Tongeren, waar zich de imposante basiliek, het standbeeld van Ambiorix en het mooie begijnhof bevinden. Van daaruit gaat het richting Rutten, gedomineerd door de vele vierkantshoeves. In St.-Huibrechts-Hern bewondert u de aparte Sint-Annakapel alvorens voort te gaan naar ’s Herenelderen – een echt herendorp. Even verder waant u zich aan de Loire bij het charmante wijnkasteel van Genoelselderen.

    De zoektocht praktisch

    Fiets of auto?

    U kan de zoektocht met de auto of met de fiets afleggen. Tijdens de zoektocht worden fietsers langs rustige, grotendeels autovrije wegen van het ene dorpje naar het andere geleid. Limburg staat dan ook bekend als fietsparadijs. Fietsen kunnen voor één dag gratis geleend worden bij Toerisme Tongeren. Als u in Tongeren overnacht, mag u de fiets drie dagen gebruiken. U kunt de fietsen ter plekke huren of vooraf reserveren (voorraad beperkt, tel. 012/39.02.55). Kinderfietsen zijn niet voorradig. Maandag tot vrijdag: 9u tot 16.30u, weekends en feestdagen: 9.30u tot 16.30u.

    Gratis kinderzoektocht

    Voor kinderen van 7 tot 12 jaar is er gratis een avontuurlijke zoektocht-in-de-zoektocht. Zij krijgen een eigen zoektochtboekje met aangepaste vragen. Zo kunnen de kleinsten onder ons zowel meegenieten van de uitstap als iets bijleren! Natuurlijk zijn er voor de winnaars van de kinderzoektocht honderden prachtige prijzen.

    Gratis streekgids

    Elke deelnemer ontvangt gratis het boek ‘Met de Romeinen door Haspengouw’ (waarde € 14.95), geschreven door Limburgkenner Herman Clerinx. Met een mengeling van humor en verwondering beschrijft hij de grote en kleine kantjes van deze bijzondere streek en neemt hij u op sleeptouw. Bovendien is deze streekgids geïllustreerd met mooie kleurenfoto’s.

    Prijzen

    Een prijzenpakket van meer dan € 30.000 maakt deelnemen nog aantrekkelijker! Er zijn prachtige reizen, weekendjes, boekenpakketten en audiovisuele toestellen te winnen.

    Een deelnemingspakket kost € 13 (€ 16 voor niet-leden) en omvat een deelnemingsbrochure, een deelnemingsbrochure voor kinderen, een cultuurtoeristische streekgids t.w.v. € 14,95 en vele leuke verrassingen. Ook de kinderzoektocht is in de prijs inbegrepen.

    U kan dit deelnemingspakket bestellen tot 30 juni bij Eddy Vermoesen, tel. 0478/963399 of via email: davidsfonds_aartselaar@hotmail.com.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 04/02-10/02 2008
  • 12/11-18/11 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 26/02-04/03 2007

    E-mail ons

    Druk op onderstaande knop om ons te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in ons gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    u komt toch ook naar onze info-ochtend? nieuwe boeken en cd's kan je bekijken . Leerlingen van de muziekacademie zorgen voor een jong muzikale omlijsting
    Een interessant adres?

    Een interessant adres?


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!