ABDIJBIEREN
GEESTRIJK ERFGOED
woensdag 10 oktober
Door de eeuwen heen hebben
de paters en monniken de recepten van de
door hen gemaakte bieren goed bewaard.
In de loop van de twintigste
eeuw leidde de hang naar authenticiteit naar een wildgroei aan liederlijke
patertjes. Namen als Pater Jaak en Braven Apostel wekken de indruk dat ze uit
een abdij komen. Niets is minder waar!
Sinds 1998 wordt dit
typisch Belgisch product beschermd door het label Erkend Belgisch Abdijbier.
Expert Jef van den Steen, auteur van
Trappist. Het bier en de monniken en van Abdijbieren. Geestrijk Erfgoed,
schetst de geschiedenis van het kloosterleven in onze streken en de eeuwenoude
traditie van abdijbieren.
Welke gevolgen had de
Franse revolutie voor de gesmaakte glazen boterham? Hoe ontstonden de moderne
abdijbieren? Hoe staan ze er vandaag voor?
Een kijkje over de
schouders van de brouwers die zich inschakelen in een eeuwenoude traditie
Natuurlijk wordt u
de mogelijkheid gegeven om ter plaatse de smaak van enkele abdijbieren te
testen (tegen normale prijzen).
Praktisch:
-
Woensdag 10
oktober 2007 om 20 u.
-
Plaats: Grote zaal
Parochiaal Centrum
-
Kaarten: 4 voor leden, 6 voor niet-leden
-
Bestellen kan bij
Eddy Vermoesen, gsm 0478-963.399 of per e-mail davidsfonds_aartselaar@hotmail.com
-
Betalen ter
plaatse of op bankrekening van Davidsfonds Aartselaar
401-5019031-75 met vermelding Abdijbieren
|