Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.persvoorstelling handbikes

27-07-2006 om 20:21 geschreven door jurgen

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    23-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1ste Grote Prijs voor handbikers
    Naar aanleiding van het 5 jarig bestaan gaan wij een wedstrijd organiseren voor handbikers. Dit in  samenwerking met de Vlaamse Liga voor Gehandicaptensport en lokale handbiker Steven Verheyen.
    De Wedstrijd start om 11.00 u en loopt over de hele lengte van de Buke. Vertrek aan Café De Plezante Hof en terug aan Café Den Toren.(redelijk zwaar parcours).
    Er is een nationaal en internationaal deelnemersveld van een ongeveer 25 renners.
    Dit alles is zeker een unicum in de geschiedenis van Zottegem.
    Wij willen ook iedereen verwittigen dat de Buke volledig zal afgesloten worden voor enig verkeer dit omdat de renners over een gesloten parcours zullen rijden.
    U kan het centrum wel bereiken via de elenestraat of via de molenkouter.
    Wij hopen op een goede wedstrijd en op jullie belangstelling
    Dus niet vergeten 06/08/2006 Handbikers te Zottegem

23-07-2006 om 12:03 geschreven door jurgen

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    23-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historiek
    Historiek

Hoe zijn we begonnen

Een paar jaar geleden waren een aantal renners actief bezig in het wielergebeuren. Namelijk bij de onafhankelijke bond voor liefhebbers : de VWF genaamd.  Die renners hadden besloten om eens een wedstrijdje te organiseren om zo voor eigen volk te kunnen rijden.  Zo gezegd zo gedaan , daarbij kregen ze de spontane hulp van Pat en Rita van café De Plezante Hof om daar de eindmeet te leggen.
    Zo ontstond in juli 2001 de eerste grote prijs De Bruggenhoekvrienden.
    De renners waren : De Ridder Wim, Dupont Benny en Roman Jürgen. Zij kregen daarbij proffesionele hulp van ex wielrenner Clement Roman, die in 1956 Kampioen van België werd bij de amateurs en in 1964 de heningerturm won in Duitsland voor profrenners, ook won hij in Zottegem zelf de Dr Tistaertprijs die nu De Grote Prijs stad Zottegem noemt.
    Er werd gekozen voor een parcours over de lippenhoverstraat waar de renners zo'n 8 tal ronden een kasseistrook moesten verteren van ongeveer 1,2 km. Het was een heel selectief parcours, toch waren de meeste renners niet blij, dit omdat ze hun fietsen kwamen kapot rijden op een parcours zoals Parijs-Roubaix.  Als inrichters mochten wij daarentegen niet klagen over onze eerste wedstrijd, want we kregen ongeveer 250 renners over de vloer. En daarbij ook nog een grote publieke opkomst met het daarbij horende goed weer.
    Een jaar later kwam er een evaluatie over de wedstrijd en we zagen dat eraan gesleuteld moest worden.  Dus namen we het besluit om de wedstrijd langs de Grotenbergestraat te laten verlopen. ( Dit is de eerste helling van de ronde van Vlaanderen). De wedstrijd werd georganiseerd op een zondag en niet meer in juli maar in augustus de week voor de grote prijs Stad Zottegem. Van een opwarmertje gesproken.  Daar wij die datum kregen moesten wij toch ook iets speciaal doen. En er werd een Europees Kampioenschap gehouden.  Als dat geen topaffiche was. De organisatie liep vlekkeloos en het bestuur mocht nog eens extra juichen daar Wim De Ridder ook nog eens Europees Kampioen werd op een deelnemersaantal van 375 renners.
    Wij deden op dit elan verder, want alles zag er goed uit.
    In 2003 werd dan de VZW opgericht. Met als voorzitter Van Audenhove Rik.
    Een aantal mensen die vroeger al hielpen kwamen nu in het bestuur en door aantrekking van meerdere sponsors kon de wedstrijd nog uitgebreid worden.
    Zodat de volgende jaren ook succesvolle jaren waren met een uitstekend deelnemersveld en een enthousiast publiek.
    Heel belangrijk in onzeorganisatie is dat alle streekrenners (of wielertoeristen)deel kunnen nemen door zich in te schrijven op de dag van de wedstrijd. Zo kan iedereen zich eens meten met de echte renners.
    Wij gaan nu op naar het jaar 2006 waar  opnieuw een kampioenschap word georganiseerd namelijk een provenciaal kampioenschap. Dit alles om ons 5 jarig bestaan te vieren.

Ik hoop dat alles vlot zal verlopen zoals de vorige jaren en dat wij op jullie kunnen rekenen als publiek.
    Er volgen nog mededelingen in verband met onze wedstrijd die jullie kunnen volgen op deze webside.