Clafoutis met kruisbessen
Ingrediënten
400 g kruisbessen 2 à 3 el poedersuiker (naar smaak) 1 el Grand Marnier 4 eieren 100 g fijne kristalsuiker 2 el maïszetmeel 200 g kwark (verse kaas)
Verder: lage taartvorm (24 cm diameter)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180° C. Spoel de kruisbessen en laat ze uitlekken. Doe ze in een kom. Doe er de poedersuiker en de grand marnier bij.
2. Splits de eieren en klop de eidooiers met 4 el kristalsuiker tot het mengsel lichtgeel is en als een dik lint van de garde loopt.
3. Klop de eiwitten stijf. Vermeng het maïszetmeel met de kwark en de rest van de suiker en klop dit door de dooiers. Spatel de stijfgeklopte eiwitten luchtig door het kwarkmengsel.
4. Vul de vorm voor drie vierde met het beslag. Leg er de kruisbessen in.
5. Zet de clafoutis in het midden van de oven en bak hem in ongeveer 25 minuten goudbruin.
TIP Prik met een breinaald of met de punt van een mes in het midden van de taart. Wanneer die er schoon uitkomt, is de clafoutis gaar.
|