Inhoud blog
  • Tirta Empul en Goa Gaja
  • Nieuw berichtje uit Bali
  • Berichtje uit Bali
  • Eerste berichtje
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Proberen

    15-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tirta Empul en Goa Gaja
    Hallo iedereen,
    Sorry dat het weer effe geduurd heeft voor ik weer een berichtje neerschreef, we zullen maar denken geen nieuws is goed nieuws en dat is ook zo, zou het toch de Ipad zijn die er schuld aan is of is het toch Fabienne geweest, hahaha.
    Gisteren is Fabienne( onze vriendin ) terug naar België vertrokken, het is natuurlijk weer even aanpassen voor ons maar nog meer voor haar denk ik, terug in de dagelijkse routine, we hebben een fijne tijd gehad samen, gisteren namiddag regende het een beetje, dus samen onder het afdak aan de pool een tasje koffie gedronken, Robert had chocolade brouwnie cake besteld bij de bakker dus dat werd weer smullen.
    s'Morgens om 10.30 werden we verwacht in het restaurant waar een taartje was voor haar en ons, ook het personeel kon lekker smullen nadien.
    De nodige traantjes kwamen te pas bij het afscheid maar in een klein 4 maanden zien we elkaar weer in het zwembad in Brasschaat.

    Jullie hebben nog 2 berichtjes te goed van een uitstap naar Tirta Empul en Goa Gaja en ook nog van een kleine crematie.
    Zoals jullie weten zijn Fabienne en ik een dag alleen op uitstap geweest, Robert zag het toch niet zitten weer met 2 vrouwe opstap te gaan, we hebben ons goed gedragen en Zai heeft de radio niet moeten opzetten.
    We vertrokken rond 8 uur s' morgens richting Kintamani, aan het Batur meer, de Gunung Batur is 1717m hoog en is nog steeds een actieve vulkaan. Uit de gaten in het gesteente ontsnappen nog steeds kleine stoomwolkjes. Het Baturmeer ligt in de krater van de vulkaan, dit is zo’n drie kilometer lang en bijna negen kilometer breed.
    De Balinezen geloven dat hier de godin Ida Batara Dewi Ulun Danu woont.
    Daar maakte we een sanitaire stop, dan richting "Tirta Empul", ik dacht dat wij dat in de jaren '90 bezocht hadden maar het was een andere, we kwamen in de tuin en ik herkende niets ervan dacht nu kan het toch niet zo erg veranderd zijn, maar wat zoekwerk op internet nadien en kwam tot de vaststelling dat het "Gunung Kawi "was wat wij bezocht hebben, weer problemen want er blijken 3 Gunung Kawi's te bestaan in Bali, 2 hebben we in de jaren '90 bezocht, dus dit was nieuw voor mij.
                                                     
    Wat een rustgevend gevoel binnen in het complex, een van de heiligste tempels op Bali, gebouwd rond hete bronnen die nu midden in de tuin opborrelen.
    Balinezen komen hier om te baden en zich zelf geestelijk en lichamelijk te reinigen. We moesten wel onze sarong aan doen en konden we overal vrij rondlopen.
    Het is één van de belangrijkste tempels op Bali, de Tirta Empul, is gebouwd om de heilige geiser van Tampaksiring. De tempel is gebouwd in 962 na Christus tijdens de heerschappij van Sri Candrabhaya Singha Warmadewa. Desondanks is een groot gedeelte van de structuur relatief nieuw. In 1969 is de tempel compleet gerestaureerd waardoor alles er weer mooi en netjes uitziet.
                                                       
    Vanuit heel Bali komen er mensen langs om in het heilge water te baden voor gezondheid en geluk. Het kristalheldere water mondt uit in een andere plas die is beschermd door een muur, volgens de traditie is dit de Balinese fontein van de eeuwige jeugd. Water is in Bali erg belangrijk en wordt in bijna alle ceremonies en rituelen gebruikt.
    Het water van Tirta Empul wordt als zeer heilig beschouwd vanwege de magische, helende krachten die het water zou bevatten. De geiser zou geschapen zijn door de god Indra. Al het water dat wordt gebruikt bij crematies in Bali komt hier vandaan. In 1954 heeft president Sukarno zijn paleis, de Istana Negara, op een bergtop bij Tirta Empul laten bouwen.
                                                  
    Bij de natuurlijke bron te zien binnen in de grote vijver zie je duidelijk het water uit de grond komen. 
    In het midden van het tempelcomplex is er een plek waar de Balinezen kunnen bidden, er zijn prachtige beelden en mooie tempels te zien
                                                    
    Je moet langs een andere weg terug om het terrein te verlaten, dit verandert al snel in een doolhof van souvenirwinkeltjes, waarbij je pas weer bij de parkeerplaats uitkomt wanneer je alle winkeltjes bezocht hebt. Op zich werkt het wel goed, want de verkopers laten je bij aankomst en in het complex zelf met rust.
    Na daar alles te hebben bewonderd vroeg Zai nu naar Gunung Kawi, ik zei nee hoor want dat zijn meer dan 300 treden en daar had ik geen goesting in, dus we reden verder naar " Goa Gaja " ( Olifantengrot ) ook nieuw voor mij.
    Eerst onze sarong aan en dan de trappen naar beneden deze waren er niet zoveel, je had wel een prachtig zicht van boven af.                  
                                                 
    Het middelpunt is een grot, die een ingang heeft in de vorm van de mond van een demon. Goa Gajah dateert uit de 11e eeuw en is minstens 700 jaar oud en is in 1922 ontdekt. Een dikke laag vulkanische as en modder bedekte de ingang. Daaronder ging een soort monsterlijk wezen met een wijd open mond schuil. Het verhaal gaat dat de ingang werd aangezien voor een olifantenkop, vandaar de naam " olifantengrot " een lange gang van 13 meter eindigt in een T-splitsing. Aan de linkerkant zie je het beeld van de olifantengod Ganesha. De rechtergang laat drie verschijningsvormen van de hindoegod Shiva zien.
                                                       
    Vlak voor de ingang staat een beeld van de boeddistische godin Hariti.
    Tegenover de grot ligt een gigantisch bassin. Zeven fonteinen in de vorm van nimfen stellen de heilige rivieren van India voor, deze werd pas in 1954 blootgelegd door de archeoloog J.C. Krijgsman. Langs de grot loopt de rivier de Petanu. Opvallend is de mengelmoes van hindoeïstische en boeddistische elementen.   
                                                  
    Er waren daar ook mooie uitzichten en trappen naar beneden dat hebben we ook niet gedaan, ook weer een heel hoop winkeltjes allemaal, nadien zijn we naar Ubud gereden waar we eerst zijn gaan eten in een Padang Restaurant, lekkere gegeten daar, ik heb het niet pikante gegeten en voor Robert heb ik eten mee naar huis genomen, Nasi Bungkus, rijst, kip en rendang.
                                                  
    Daarna zijn we verder gereden naar Tegallalang om de rijstterrassen te bewonderen, ze waren deze keer niet zo mooi als we ze jaren geleden gezien hebben, ook stonden er overal winkeltjes nu.
                                                   
    Nadien terug huiswaards na een wel vermoeiende maar toch wel een heel mooie dag, het sluitstuk zou zijn dat we nog eens langs Bedugul Bakery reden om die lekkere koekjes te halen was die toch gesloten zeker.
    Gisteren is Fabienne naar huis terug dan vertrokken, ze is met Zai en Atik daar gestopt en Fabienne heeft voor ons de koekjes gekocht, Zai en Atik hebben ze ze naar het hotel gebracht, mercikes voor de lekkere koekjes !!!

    Zo nu hebben jullie weer wat leesvoer en tot binnen een paar dagen met het volgend verslagje over de crematie.
    De volledige reeks foto's zijn te zien via deze link
    Groetjes Rita & Robert

     

    15-11-2012 om 07:15 geschreven door Rita & Robert

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw berichtje uit Bali
    Hallo iedereen,
    Hier ben ik dan eindelijk nog eens met een berichtje vanuit Bali, Fabienne het is niet jouw schuld zenne dat ik geen tijd heb, we steken het maar op de IPad hahaha.
    Alle dagen zijn hier goed gevuld zodat we s' avonds zeggen is die dag nu weeral om en wat hebben we gedaan... niets, wel kennen Fabienne en ik al veel van de IPad, ieder vind al wel eens wat nieuwigheden die we dan met elkaar delen.
    Elke vrijdag ga ik zoals het een echte student hoort naar de Indonesische les, nu vrijdag waren we maar met ons drie maar wel gezellig dus we doen dat maar verder.
    Ook een pakje vanuit België gekregen van onze Rudy en Veerle, met allerlei lekkers in, speculoos en pralines, mannekes dat heeft gesmaakt, dus ik zei tegen Robert 6 maanden hier en 6 maanden genieten van onze Belgische lekkernijen.

    Maandag wilde we voor 2 dagen op vakantie gaan, het is uiteindelijk maar 1 dag geworden maar dat horen jullie zo wel waarom dat was, Fabienne en ik hebben samen de trip gepland en Robert die moet zijn twee vrouwen maar volgen, hij zei trek jullie plan, waarschijnlijk heeft hij er nadien wel spijt van gehad hahaha.
    We hadden met Zai afgesproken om 8 uur te vertrekken, eerst de bakkerij in Bedugul, dan naar de markt daar, en zo verder naar de rijstvelden in Jatiluwih en Taman Ayun in Mengwi, we hebben deze plaatsen al wel bezocht in '98 dus het werd tijd om nog eens er naartoe te gaan.
    Nadien zouden we lang de andere rijstvelden rijden van Tegalallang en Tirta Empul bezoeken deze beide hebben we niet gedaan, die staan voor nu maandag op het programma.
    Onze eerste stop was bij "bakkerij Bedugul", daar hebben we een lekkere warme chocolade melk gedronken, de nodige koekjes meegenomen, Fabienne en Zai hebben een apple pie gegeten ook wij zijn braaf geweest en gepast.
    Zai zei ga je te voet naar de markt, zijn vraag was nog niet helemaal gesteld en ik zei al nee zenne, dus we stappen in de auto en oeps daar was de markt al, was echt de moeite niet, dat had ik nog wel kunnen doen, dus heb me verontschuldigd bij Zai, tidak apa-apa ( maakt niets uit )
    We hebben weer de nodige saffraan en vanillestokjes gekocht om thuis ( België ) weer rijstpap te maken, ook langs geweest bij de verkoper van de grote t-shirts en singlets, niets meer in Robert zijn maat wel van Bintang maar ja reclame voor bier maakt hij niet, hij zou het nog gratis gekregen hebben ook.
    Dan op weg naar Jatiluwih, deze naam komt van 2 Balinese woorden, Jati en Luwih, Jati betekent echt en Luwih mooi of uitstekend. Deze naam wordt gegeven aan de uitgestrekte rijstvelden in terrassen bouw op de helling van de berg Batukaru.

    Als de rijst bijna de oogsttijd bereikt, varieeren de kleur tussen groen en donkergeel, op de achtergrond van Jatiluwih rijst terrassen is de berg Batukaru, de tweede hoogste berg in Bali na Mount Agung of 2671 meter boven de zeespiegel.
    Deze rijst terrassen staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco, de werknemers waren bezig om de plaat te maken aan een monument.

    Het was er prachtig met vergezichten van rijstvelden, de nodige en zelfs meer foto's daar genomen, met Ipad en camera zoals jullie op de foto's kunnen zien, ook enkele gekke foto's zijn er gemaakt.

    Het was volle maan dus overal zag je prachtige offergavens, Zai kent me al en zei moet ik stoppen, Robert zei dat hebben we toch al veel gezien, Fabienne en ik nee we willen dat zien, dus de brave man stopte en wij de nodige foto's gemaakt.

    Vervolgens reden we naar Taman Ayun, deze twee plaatsen stonden al enkele jaren op mijn lijstje.
    Pura Taman Ayun is een tempel bij Mengwi ten westen van Ubud en betekend " tuin tempel in het water "

    De tempel is gewijd aan de voorouders van de vorsten die tot 1892 over Mengwi heersten. Pura Taman Ayun is uit 1634 en is gelegen in een watertuin met aan drie zijden een gracht met lotusbloemen. Te bereiken via de hoofdpoort (Kori agung) met een beeld van Sai. Er zijn diverse meru-torens die de bergen voorstellen, de plaats van de goden. De hoogste meru (rechtachteraan) heeft elf verdiepingen en stelt de berg Gunung Batukau voor.

    De tempel werd gebouwd door Raya I Gusti Agung Anom, een van de oprichters van de Mengwi koninkrijk in 1634, vakkundig gerenoveerd in 1937.
    Na de Besakih tempel is dit de grootste tempel van Bali.
    Deze tempel met park, gracht en lotusvijver was de hoofdtempel van het voormalige Mengwi koninkrijk.Deze tempel van Taman Ayun is één van de zes koninklijke tempels van Bali.
    Het kunstmatige meer rond de tempel symboliseert de zee en de tempel staat symbool
    voor de berg Mandara Giri.
    Oorspronkelijk was de tempel in 1634 ingezegend met de naam Taman Ahyun. Het woord "Ahyun" is afkomstig van het "Hyun", wat betekent dat de tempel is gesticht in een tuin omring door water. Het complex is inderdaad omringd door een gracht, welke is verbonden met een vijver. Op het tempelplein staan talloze meru-torens. Dit zijn gebouwen met boven elkaar geplaatste dakjes. Zij stellen de bergen voor, de plaats waar de goden verblijven.
    In totaal zijn in het tempelcomplex 50 schrijnen en paviljoenen.


    Het is gebouwd op een hoge plateau dat wordt omgeven door vijvers.
    Dit geeft het effect van verre, dat de tempel drijvend is op het water.
    Het tempelcomplex bestaat uit drie gebieden die stijgen in levels.
    In het begin bevind zich een grote hal die wordt gebruikt voor religieuze ceremonies ook voor het organiseren van van dansen en hanengevechten, daar is Robert blijven zitten, lekker koel in de schaduw en wij zijn helemaal rondgelopen.
    In de binnenste hof, zijn er negenentwintig gebouwen die fungeren als plaatsen voor de goden en godinnen.

    Er zijn meerdere overdekte structuren, sommigen van hen met elf daken genaamd " meru ".
    Het centrale gedeelte wordt omgeven door een kleine vijver, waardoor het hele complex staat symbool voor de grote Mandhara Berg.
    Fabienne en ik zijn helemaal rondgewandeld, het was er erg rustig een enkele toerist was er te zien, we hebben genoten van ons uitstapje, nu zagen we dat het nog maar 14.00 uur was, we wilde in Ubud overnachten maar we bedachten beter terug naar huis rijden ( Lovina, ) en op een andere keer de andere plaatsen bezoeken. Ik had voor mijn doen heel wat afgewandeld, ook naar boven gegaan, die treden waren echt smal, voor Robert zou het niet lukken denk ik, maar wat mooie zichten had je van daar.
    Even met Zai besproken en alles was ok, we zijn dan nog gaan eten in een warung ( moslim ) want Zai is moslim dus het werd lekkere soto ayam, ( kippensoep ), we waren rond 18.00 uur terug in het hotel, je had hun gezichten moeten zien, oei is er iets gebeurd , nee hoor we wilden liever hier slapen dan in Ubud.
    Nu moeten de volgende plaatsen nog bezocht worden, dus in overleg met Fabienne doen we dit nu maandag, het wordt weer een ladies day want Robert gaat niet mee, dus heeft hij ook een top dag zonder zijn vrouwen.
    Zai verwittigd dat hij alleen met vrouwen op stap moet, hij had er geen problemen mee, als we teveel kletsen zet hij de radio wel wat harder zei hij hahaha.
    Zo zijn jullie weer even op de hoogte van ons hier in Bali.
    De volledige reeksen zijn te zien via deze links
    Tot volgende week
    Gr Rita & Robert

    09-11-2012 om 16:14 geschreven door Rita & Robert

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berichtje uit Bali
    Hallo iedereen,
    Voor diegene die ongerust waren omdat er geen berichtje kwam om de blog, alles nog steeds ok hier, we hebben het wat rustig aangedaan want nu is onze vriendin Fabienne hier en ja dan is de rust gedaan toch voor een maandje, grapje hoor, het was een rustige week dus veel viel er niet te schrijven.
    Ik wil jullie nu echt niet jaloers maken met mijn berichtjes we zitten aan en in het zwembad heel de dag!!!!
    Maar nu werd het toch weer eens tijd om het thuisfront effe iets te laten weten.

    Een paar weken geleden zijn we naar Singaraja gereden om stof te gaan kopen om shorten te laten maken, diegene die ik bij had zijn iets te klein, nu niet dat ik zoveel ben bijgekomen hier want ze waren al wat aan de smalle kant thuis.
    Nadien even bij Pak Durpa langs gegaan en alles was nog in orde daar, ook het kleinkindje gezien van hun, 3 weken oud.
    Weer eens bij Warung 88 gaan eten, we hadden babi kecap besteld en lekker dat dat was om duimen en vingers af te likken, nadien nog een lekker ijsje en weer huiswaarts nadien.
    We hebben ook onze eerste Banoffepie weer eens gaan eten, en hij is nog steeds lekker, misschien de shorten nog een maatje groter laten maken !!!!!
    Donderdag is Fabienne aangekomen was weer fijn haar terug te zien, rustig is het nu niet meer zei Robert met twee vrouwen die niets doen dan kwetteren, hij gaat in de voormiddag naar het centrum en in de namiddag hier aan het strand kletsen met de vrouwen, en wij zouden dat dan niet mogen doen hahaha.
    Vorig weekend was er in het centrum "Lovina festival " allerlei dansen en handwerk tentoonstellingen, ook hotels werden er aangeprezen, dit om het toerisme te promoten in Noord Bali, " Lovina for all & All for Lovina was de slogan.
    Dus wij er zaterdag er naar toe het zou om 17 uur beginnen, we hebben eerst wat foto's genomen daarna afgezakt naar het podium waar ook een plaats was met allemaal stoelen voor de genodigden, we stonden even te kijken en een dame wees ons twee plaatsen aan op de tweede rij, dus gaan zitten kregen we nog een doosje met snackjes.
    Op de voorste rij was er nog een plaats vrij, vroeg in mijn beste Indonesisch of ik daar mocht gaan zitten, boleh was het antwoord dus ik op de eerste rij, het leven is aan de durvers nietwaar.
    Nooit meegemaakt hier, het begon stipt om 17.00 uur met verschillende Baleganjur, dit is een mobiele groep muzikanten met cymbalen en drums, prachtige Gebogan parade, dit zijn de vrouwen met de hoge offeringen op hun hoofd met fruit, bloemen, rijst en cakjes die je bij de ceremonies ook altijd ziet.
    De Gong Kebyar bracht een " Ki Barak Panji Sakti dans.
    Verschillende dorpen waren vertegenwoordigd, wat een pracht was dit allemaal, natuurlijk ook verschillende toespraken.
    We hebben veel bekende gezien en plotseling kwam er een danser naar ons en vroeg aan Robert zijn jullie niet van België, we legden direct de link met Eka en Maarten van bij Pak Durpa en ja we hadden gelijk, hij kende ons van daar, dus ik samen met hem op de foto.
    Zondag zijn we niet geweest maar maandag is Fabienne te voet gegaan, wij op de motor, er zou een dans voorstelling beginnen om 11.00, ja dat werd dan wel bijna 12.00, ook was er zoals gewoonlijk Joged, een dans waar de dames iemand uit het publiek gaan halen, Robert werd ook gevraagd omdat sommige mensen Robert riepen, hij vind dit wel fijn, Fabienne en ik zo niet, dus hij moest nadien nog eens mee doen.
    We hebben er een Ladies Day van gemaakt Robert ging terug naar het hotel zwemmen, wij zijn beide lekker gaan lunchen en daarna wat gaan uitwaaien aan het strand met een drankje tot het tijd was. Rond 17.00 uur zou de sluiting ceremonie beginnen, we wilde wel op tijd er zijn zodat we vooraan konden zitten.
    In de namiddag was er een kussengevecht op een balk in het water en ook eendjes vangen, niet zoals op de kermis bij ons maar letterlijk, de eendjes werden in de zee losgelaten en de kinderen erachter aan, nadien kregen ze vouchers voor restaurants en spa's.
    Bij het begin van het avond programma zijn we netjes op de tweede rij gaan zitten want de eerste was voorbehouden voor de genodigden, maar eens de voorstelling al even bezig was zijn we toch maar op de eerste rij gaan zitten toen er toch niemand meer kwam.
    Er werden prachtige dansen gebracht, een combinatie van reggae en gamelan, ook sommige dansen hadden een ander tintje wat toch ook heel mooi was.
    Nadien was er nog een schouwspel voor de lokalen mensen op het strand, ik ben even gaan zien maar vond het een beetje eng tussen al de mensen, soms gingen ze allen achteruit en als er iemand zou vallen worden ze vertrappeld dus ben maar snel terug gegaan, Fabienne ging weer te voet en wij gingen nog even rond en zagen Tiny en Henk zitten dus wij er nog even bij, Robert heeft nog wat te eten gehaald, daarna huiswaarts, Fabienne en Robert zijn nog gaan zwemmen, ik ben maar onder de douche gegaan.
    Het waren heel mooie dagen, we hebben ervan genoten, sommige foto's zijn niet zo mooi, de achtergrond leent zich soms niet zo goed voor de foto's maar zo hebben jullie toch een idee er van.
    Gisteren heel de dag aan het zwembad verbleven, ben in twee boeken aan het lezen, op de Ipad de " Davinci code " spannend boek en op de e-reader, "vijftig tinten grijs " !!!! ik hoor jullie al denken, ben er zelfs bij in slaap gevallen dus dan weten jullie het wel !!!
    Nu wordt het nog plannen om enkele uitstappen samen met Fabienne te doen de volgende week, dan komen er weer mooi foto's hoop ik.
    De volledige reeks foto's is te zien via deze link

    26-10-2012 om 07:20 geschreven door Rita & Robert

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    24-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste berichtje
    Sorry mensen dit is een test blog, ik heb een blog via een andere site over Bali, maar ben er niet tevreden over hoe de foto' s overkomen dus voor de volgende keer ben ik hier aan het proberen.
    Gr Rita

    24-10-2012 om 10:51 geschreven door Rita & Robert

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/dewi

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    24-10-2012 om 10:17 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 22/10-28/10 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!