Inhoud blog
  • Wandeling Stappers VOVO 31-03-2008 Nieuwpoort
  • De hospitalisatieverzekering
  • Inleiding
  • INLEIDING
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Pensioenen
    Is er nog leven na het pensioen?
    01-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeling Stappers VOVO 31-03-2008 Nieuwpoort
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Stappers van VOVO

     

    V.O.V.O. vzw is de afkorting van de benaming VERENIGING VOOR ONTSPANNING EN VOLKSONTWIKKELING OOSTENDE

    Aartshertogstraat, 4   8400 OOSTENDE

    Tel: 059/50.84.80


    31 maart 2008: STAPPEN IN DE OMGEVING NIEUWPOORT (20km)

     

    Om 09.00Hr staan wij in een heerlijk lentezonnetje aan het zwembad te Oostende te wachten op de tram, die ons naar Nieuwpoort moet brengen. Het beloofd een schitterende dag te worden en omstreeks 10.00Hr stappen wij met zestien senioren (senioritas?) af te Nieuwpoort Stad. Na omzichtig de werf overgestoken te hebben, wordt de pas er goed ingezet langs de vismijn Nieuwpoort richting dijk. Voor velen wordt het rap te heet en enkele kledingstukken verdwijnen in de rugzak. Op het einde van de dijk - ter hoogte van Oostduinkerke - wordt landinwaarts gewandeld en wij volgen door de duinen het YDE natuurpad. De vogels kwetteren erop los en we herkennen het specifieke geluid van de TSIFTJAF. Na een lange winterperiode zien we ook de struiken en bomen opnieuw hun groen imago aannemen. Wij vervolgen onze tocht en wandelen door het Visserijmuseum – dat nog steeds in aanbouw is – om vervolgens te stoppen in de herberg het “VISSERSWELZIJN”. De boterhammen worden bovengehaald en onder het nuttigen van een kop koffie of iets hartigers ( hommelbier) laten wij de beentjes rusten. Omstreeks 13.00Hr is iedereen opnieuw paraat en wij gaan ons naar Wulpen. Daar brengen wij een kort bezoek aan het kerkhof, de kerk was spijtig genoeg gesloten. Enkele honderden meter terug volgen wij de Veurnse Vaart in oostelijke richting. Het is paasvakantie en in tegenstelling met de sporadische wandelaars zijn de wielert(o)er(ror)isten in groten getale van de partij. Als wij uiteindelijk aan de “Frontzate” – een overblijfsel uit “den grooten oorlog” – komen, is er wat verwarring over de nog af te leggen afstand. De oudste deelnemers verkiezen het zekere voor het onzekere te nemen en vertrekken richting Nieuwpoort Markt. De overigen bereiken na een halfuurtje het sluizencomplex GANZENPOORT (monument ALBERT I). In de herberg de “SLUISWACHTER” worden de dorstigen gelaafd en iedereen was tevreden over de tocht en vooral over het prachtig weer. Om 17.30Hr waren wij na een druk bevolkte tramrit, opnieuw op ons beginpunt.

    Monique en Elfriede hebben ons weer goed geleid.

    01-04-2008 om 17:18 geschreven door Dirk VAN HEE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hospitalisatieverzekering

    De Hospitalisatieverzekering.

     

    Wij leven in een prachtig land met een zeer uitgebreide sociale zekerheid. Wij kunnen alles kopen en gaat het eens wat minder, dan zorgt het solidariteitsprincipe ervoor dat er niemand sterft van de grote honger en dat voldaan wordt aan de primaire behoeften.

    Onze gezondheid hebben wij maar gedeeltelijk in de hand en – op een uitzondering na – worden wij allemaal eens geconfronteerd met een opname in het ziekenhuis. Als wij dan de factuur van die opname bekijken, stellen wij vast dat de gevraagde bedragen (g)astronomisch hoog zijn. Meestal blijft er nog een serieus bedrag over dat de patiënt zelf moet ophoesten. Wij kunnen dan beroep doen op onze hospitalisatieverzekering, waardoor onze eigen bijdrage min of meer minimaal blijft.

    Ik wil hier zeker niet een opsomming geven van de soorten hospitalisatieverzekeringen noch de voor- of nadelen ervan in de kijker brengen, maar ik wil wel enkele persoonlijke bedenkingen neerschrijven.

    Het bedrag van de premie van een hospitalisatieverzekering hangt af van de leeftijd waarop de verzekering werd afgesloten. De premie wordt eveneens aangepast volgens de leeftijdscategorie. Hoe jonger men is bij het afsluiten van de verzekering, hoe minder de premie bedraagt. Eenmaal 60 jaar geworden, wordt de premie drastisch verhoogd en meestal nog eens aan 65, 70 en 75 jaar. Soms wordt men op een bepaalde leeftijd ook uitgesloten van de verzekering of telt de verzekering niet als men een verhoogd risico heeft op bepaalde ziektes. Recente wetgeving heeft daar wel geprobeerd om daarop een stop te zetten.  Als werknemer hebben wij dikwijls een hospitalisatieverzekering die geheel of gedeeltelijk door de werkgever betaald wordt. Het probleem begint als men met pensioen vertrekt en dan pas een hospitalisatieverzekering onderschrijft. In het beste geval kijkt men al snel op tegen een premie van 1000€ per jaar voor een gezin van twee personen. Niet alleen wordt met het stoppen van de beroepsactiviteit uw inkomen met een 20 à 25% verminderd maar wordt men ook nog eens beloond een grotere factuur voor uw gezondheidsgarantie.

    Volgens de verzekeringen zouden de kosten bij opname in het ziekenhuis altijd maar hoger oplopen omdat de bevolking ouder wordt en de verzorging steeds maar duurder wordt. Ik verneem echter ook in mijn omgeving dat meer en meer mensen de hospitalisatieverzekering te duur vinden en deze dan ook annuleren. Wordt het niet tijd dat de overheid dit probleem eens ernstig bestudeerd en samen met de verzekeringen naar een oplossing zoekt. De premie aftrekbaar van de belastingen maken zou al een stap in de goede richting zijn.

    Alle reacties zijn welkom.

         

    01-04-2008 om 15:44 geschreven door Dirk VAN HEE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inleiding

    Als "jong" gepensioneerde senior, erger ik mij dikwijls over de uitspraken in de pers over de dure vergrijzing van onze bevolking. Er wordt weinig aandacht geschonken aan het belang van de gepensioneerden in de maatschappij en dit niet in het minst hun inzet in het vele vrijwilligerswerk. Toch zijn wij ook de gewillige slachtoffers van het steeds duurder wordende leven, waardoor onze activiteit(en) aan banden worden gelegd. Wij kunnen niet staken tegen de levensduurte ondanks dat ook voor ons alles duurder wordt. Deze blog wil enkele problemen uit de doeken doen en hoopt op reacties, misschien kunnen oplossingen gevonden worden. De eerste bijdrage zal gaan over de hospitalisatieverzekering. Tot binnenkort.

    06-03-2008 om 00:00 geschreven door Dirk VAN HEE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.INLEIDING
    Meermaals hoort men spreken over de vergrijzing van de bevolking en vooral het gevolg daarvan op de staatsfinanciën. Wat er nooit aan gekoppeld wordt is het nut van de vele senioren en dan spreken we nog niet van het vele vrijwilligerswerk. Wat mij werkelijk stoort als gepensioneerde senior is de uitspraak dat de actieve bevolking nu zorgt voor de pensioenen. Hebben wij dan nooit afgedragen???
    Deze blog zou ik willen opstarten om bepaalde items welke veel invloed hebben de senioren in het daglicht te zetten en vooral reacties uit te lokken. Misschien kunnen op die manier oplossingen gevonden worden.
    Als eerste onderwerp verschijnt binnenkort een visie over de HOSPITALISATIEVERZEKERING.
     
    Hopelijk krijg is nu al enkele reacties.
     
    Groeten,
     
     
    Dirk VAN HEE


    Mijn Postvak In wordt beschermd door SPAMfighter
    1126 spam-mails zijn er tot op heden geblokkeerd.
    Download de gratis SPAMfighter vandaag nog!

    05-03-2008 om 16:43 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 31/03-06/04 2008
  • 03/03-09/03 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Over mijzelf
    Ik ben Dirk VAN HEE
    Ik ben een man en woon in OOSTENDE () en mijn beroep is ex hoofdinspecteur van politie (scheepvaartpolitie).
    Ik ben geboren op 11/05/1948 en ben nu dus 75 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: sporten (joggen,wandelen), reizen, vissen, informatica.
    Als jong gepensioneerde heb ik nog altijd veel interesse in mijn vroegere beroepsomgeving. Ik ben ook nog steeds actief in de syndicale werking met de nadruk op de gepensioneerden en ben tevens lid van de SARO (senioren adviesraad Oostende).

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!