Inhoud blog
  • De glijbaan van Theo Francken
  • Rajoy in zijn hemd gezet
  • Theo Francken versus Michel
  • Burgers als politieagenten in Antwerpen
  • Bruno De Wever
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    kritisch bekeken

    06-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De glijbaan van Theo Francken

    Theo Francken vindt dat de  socialisten de NVA-ers onderbrengen in dezelfde glijbaan als de colloborateurs en nazi's.

    Beste Theo, zo verwonderlijk is dat niet. 1. Wie woonde enkele jaren geleden een bijeenkomst bij van "Bloed en Bodem"? Juist Ja.  2. Na de jongste parlementsverkiezingen waren alle analisten van de verkiezingsuitslagen het erover eens, dat de implosie van het Vlaams Belang te wijten was aan een massale overloop van VB'ers naar de NVA. NVA'ers en VB'ers voelen zich bij elkaar blijkbaar zeer goed thuis.

    Theo, de linkse rakkers zijn slimmer dan je denkt: hebben ze gelijk of hebben ze gelijk?

    06-01-2018 om 18:18 geschreven door kritischemol

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rajoy in zijn hemd gezet

    De door de Spaanse regering georganiseerde verkiezingen in Catalonië bezorgden de separatisten een meerderheid in het Catalaanse parlement. Ik ben helemaal geen fan van separatisme (ook niet in Vlaanderen), maar ik ben blij dat Rajoy afgestraft wordt. Wie geweld gebruikt om een (volgens Spanje illegaal) referendum te verhinderen of wie er mee akkoord gaat dat politieke tegenstanders door het Hoger Gerechtshof in de gevangenis worden gezet, moet maar op de blaren zitten. En Europa kijkt toe en doet niets. Het tikt Polen terecht op de vingers omdat de onafhankelijkheid van het Poolse gerecht een farce is, maar is het Spaanse gerecht zoveel beter?  Twee maten en twee gewichten: het is van alle tijden. Arme Europese democratie...

    22-12-2017 om 18:57 geschreven door kritischemol

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theo Francken versus Michel

    Theo Francken , geheel in overeenstemming met de NVA-principes, wou pas stoppen met terugsturen van Soedanese vluchtelingen, als er bewijzen waren van folteringen door de Soedanese authoriteiten, terwijl er getuigenissen opdoken van gefolterde vluchtelingen. Een menselijke staatssecretaris zou het terugsturen stopzetten, zou de verhalen over folteringen laten onderzoeken en dan al of niet het terugsturen verderzetten of blijvend stopzetten. Een NVA-staatssecretaris maalt er niet om of enkele vluchtelingen gefolterd worden: zolang er geen bewijzen van zijn, bestaan er ook geen folteringen. Gelukkig houdt  premier Michel er een andere mening op na. Volgens Francken een idiote mening.  Welke mening over medemensen houdt hij erop na, in tijden van crisis of oorlog? Men mag er niet aan denken, maar de jaren 30 komen akelig dichtbij.

    22-12-2017 om 18:46 geschreven door kritischemol

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burgers als politieagenten in Antwerpen

    Bart de Wever wil het mogelijk maken dat burgers sommige politietaken gaan vervullen. En zo gaan we stilaan naar een sluipende verrechtsing van de samenleving die in tijden van crisis tot verregaande excessen kan leiden.  De geschiedenis heeft dat in de jaren dertig overvloedig bewezen. Het is opvallend dat NVA door het bijna wekelijks invoeren van regeltjes de samenleving meer en meer onttrekt aan een democratische controle. Zonder dat iemand het merkt , worden we meer en meer gecontroleerd. Laat ons hopen dat er geen crisis uitbreekt, want dan is de sprong van strenge controle naar dictatuur zo gemaakt.  Overdreven gezwam? Denk aan de jaren dertig.

    20-12-2017 om 18:36 geschreven door kritischemol

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruno De Wever

    Gisteren de laatste aflevering van "De kinderen van de collaboratie" bekeken met een opvallende Bruno De Wever in een hoofdrol. Je kan alleen maar diep respect opbrengen voor de objectiviteit en het knap inzicht van de broer van Bart De Wever inzake de collaboratie in Vlaanderen. Bart kan er een ferme punt aanzuigen.

    De hele serie liet ook duidelijk blijken dat ook heel wat kinderen van collaborateurs nog dezelfde ideeën hebben als hun ouders. M.a.w geef ons een crisis en de tijd van toen kan zo in een vingerknip herleven. Als er een leider opstaat in crisistijd, zal de volk op één twee drie zich laten manipuleren en de leider volgen ook tot in zijn excessen. Of leren we nooit iets uit de geschiedenis?

    20-12-2017 om 18:33 geschreven door kritischemol

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Torfs wordt oud

    Rik Torfs dient in zijn wekelijkse column in de Standaard diegenen (atheïsten)van antwoord die vinden dat een faculteit theologie niet thuishoort in een hedendaagse universiteit. Torfs vindt van wel.

    De argumenten die hij hiervoor gebruikt zijn zwak en nietszeggend. Atheïsten zouden andersdenkenden niet beschouwen als denkenden. Onzin natuurlijk. Men krijgt eerder de indruk dat Torfs atheïsten niet als denkenden au sérieux neemt. Atheïsten zouden , nu de kerk in onze contreien maar zwakjes voor de dag komt, hiervan gebruik maken om het geloof met revanchistische gevoelens "af te maken". Arme Torfs!

    Sommige atheïsten zouden op zoek zijn naar eenvoudige antwoorden op de levensvragen en de antwoorden van religie zouden hierbij als stoorzenders worden ervaren, omdat ze geen eenvoudige antwoorden geven. 

    Torfs heeft al betere columns geschreven. De mot begint erin te komen: we vergeven het hem: de ouderdom, weet je wel...

    27-02-2017 om 16:42 geschreven door kritischemol

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De onderwijshervorming van Crevits

    De onderwijshervorming wordt door CD&V en NVA met veel toeters en bellen aangekondigd, terwijl alle niet-politieke actoren het erover eens zijn dat het een dooie mus is.

    Crevits heeft zich laten doen door de rechtse en op onderwijsgebied conservatieve  NVA : gevolg: amper een 2 op 10.  Van de vooraf gestelde doelen ( domeinscholen, doorbreken van de onderwijsbeschotten) is niets terechtgekomen en aan het ASO wordt niet geraakt. Maar het moest zonodig klaargestoomd worden voor de nieuwjaarsreceptie van de 2 partijen.  Arm Vlaanderen! De Kracht van de Verandering op zijn best!

    15-01-2017 om 12:56 geschreven door kritischemol

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het onzevader en 60.000 euro

    Op vraag van Rome gaat de rooms-katholieke kerk bij ons het onzevader aanpassen zodat in Nederland en Vlaanderen dezelfde tekst wordt gebeden. De veranderingen zijn zo miniem en geven daarenboven aanleiding tot discussies, dat men zich kan afvragen of het allemaal wel de moeite waard is.

    Om het 'volk' zo goed mogelijk dit onzevader aan te leren, heeft men kaartjes met de tekst en muziek gemaakt die aan het volk zullen uitgedeeld worden; deze kaartjes kosten de kerk bij ons 60.000 euro. De helft daarvan zal gesponsord worden door ..."Kerk in nood".  Pure volksverlakkerij !!

    Jammer voor diegenen die Kerk in Nood financieel gesteund hebben: de kerk heeft hen goed liggen gehad.

    24-11-2016 om 14:45 geschreven door kritischemol

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen

    Aan de commentaren op de verkiezing van Trump komt maar geen einde. Men pijnigt zich de hersenen hoe zoveel Amerikanen voor trump kiezen. Men verwijst daarbij graag naar de verkiezingen bij ons. Men hoeft er geen grote filosofieën achter gaan zoeken: kiezers in Vlaanderen kiezen niet omdat ze de programma's van een partij kennen, omdat ze bewust de ene partij tegen de andere afwegen. Ze kiezen uit onvrede, omdat politiek hen geen lor kan schelen, ze kiezen nooit met hun verstand: altijd met hun emotie. Nogal logisch dat peilingen er altijd naast zitten.

    Als de politici hieraan iets willen veranderen zullen ze de kiezers voortdurend moeten informeren, niet alleen tijdens de verkiezingscampagne maar vooral in de periodes voorafgaand aan de verkiezingscampagne. Communiceren, niet in het parlement maar op markten, informatieavonden enz. De enige manier om het grote aantal emotionele kiezers te verminderen en er bewuste kiezers van te maken.

    21-11-2016 om 16:54 geschreven door kritischemol

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte Piet

    Hevige soms potsierlijke discussies in de media over de al of niet racistische zwarte piet of roetpiet. Bij 99% van de Vlamingen roept zwarte piet helemaal geen racistische gevoelens op en is de discussie overdreven; maar toch mag men met Maartje Luijf in de Standaard ook eens nadenken over het onderhuids racisme dat in onze samenleving bestaat en dat niet door ons maar wel daar de "gekleurde mens " wordt aangevoeld; als gekleurde mens wordt men op luchthavens en in steden om de haverklap gevraagd zijn identiteitskaart te tonen, bij de "witte mens" komt dit niet voor.  Waarom?

    14-11-2016 om 18:55 geschreven door kritischemol

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 01/01-07/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2015

    Gastenboek
  • Een bewolkte zondag groet vanuit Noord-Holland
  • Een aangename weekend KERST groetje
  • Ja, Dit is dan weer de andere zijde.
  • Kaartje foto is gemaakt in Waregem

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!