Foto
Inhoud blog
  • Aangebrand
  • Uitstel…
  • Dinsdag, na Piekernacht, Humodag
  • De tijd vliegt snel
  • maandag 18 februari
  • En toch…
  • Verhuisd
  • Daar is ze weer
  • Honingzoet
  • De oplossing
    Foto

    Herman en Paz

    Foto
    Dries
    Foto
    Lief en PJan
    Foto
    Wout en Frauke
    Zoeken in blog

    Eén van de club

    12-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Satijn en oplichterij

    Gisteren voor enkele boodschappen naar Wilrijk : xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Op zoek naar katoensatijn om een pyama voor Herman te maken.

    Een confectiepyama in dat materiaal schijnt nergens meer te vinden, ook onze kinderen zochten er voor verjaardag en kerstmis al overal naar.

    Vermits zijn favoriete satijnen pyama serieus sleet begint te vertonen, wil ik die uiteen halen en de verschillende delen als patroon gebruiken. De stof ervoor zou ik ongetwijfeld in het Stoffenpaleis  vinden.

    ...Dacht ik.... Na lang rondkijken vond ik enkel het soort zwarte satinette, waarmee men 40-50 jaar geleden de schoolschorten maakte.

    Het was goedkoop, dat wel, en de stof voelde zacht en zwaar aan, maar zo’n glimmend-zwarte pyama ...ik weet niet hoor...denk dat mijn ventje het óf kinky, óf (meer waarschijnlijk) gewoon lelijk zou vinden.

    Je kan in die winkel ongestoord kiezen en keuren, maar omdat ik niets naar mijn gading vond, moest ik toch hulp vragen.

    Resultaat : geen katoensatijn – want dat was er dus niet – maar donkerblauw glanzend-en-mat gestreepte lakenstof gekocht. Er ging 30 percent soldenkorting af, maar ’t was toch nog 24 euro-en-een-klets. ‘k Zal maar heel goed nadenken vooraleer ik begin te knippen, ben al niet zo’n geweldige naaister...

    Misschien had ik toch nog die zwarte satinette moeten meenemen ?

     

    Na een kort ommetje langs Wout, Frauke en ons boelekes (die er super-fantastisch-lief-schattig-en-absoluut-om-op-te-eten uitzien) wilden we nog even naar Ikea voor handdoekhaakjes.

     

    De parking stond naar goede vrijdaggewoonte tjokvol en toen we bij de ingang kwamen, was er een kleine toeloop rond twee zwarte mannen die met een brede glimlach ook onder onze neus een petitie duwden “voor vrede in Afrika en voor kinderen die slachtoffer van mijnen werden”, ik had mijn bril niet bij de hand en

    hoe goed het doel ook : ik wil wél lezen waaronder ik mijn naam en handtekening zet. Ik kon zien dat de ingevulde lijst al lang was en mensen rondom tekenden gewillig. Herman, vandaag minder achterdochtig dan ik, tekende met plezier en toen vroeg die man een bijdrage aan hem, het bedrag werd naast de handtekening ingevuld : “Twintig euro, dertig, vijftig..?” “Tien euro zal wel goed zijn zeker”

    antwoordt Herman en tegen mij : “Maar...oei, schat, ik heb niks op zak, geeft gij eens...(terwijl ik in mijn portemonnee graai, waar de petitie-man in komt meegluren)...10 euro”

    Ikke : “Huh???”

    Hij : “Hebt ge me niet verstaan? : 10 euro”

    Ik slik en haal een biljet van 10 tevoorschijn, de petitieman trekt het bijna uit mijn hand en bedankt vrolijk terwijl hij naar een volgende klant snelt.

    Wij wandelen een beetje beduusd de winkel binnen en ik vraag aan Herman voor welke organisatie dit eigenlijk was, of hij gelezen heeft wat er op die gele lijsten stond... Hij weet het niet.

    Raar hoor, mijn altijd zo nuchtere boekhouder heeft zich door al die vrolijkheid en getater laten overdonderen. We hebben ineens allebei het gevoel dat we zijn opgelicht.

    “Zal ik het toch maar even aan de info melden, dat die mannen daar staan, en of ze er hier wel weet van hebben?”

    Als hij het effectief gaat vertellen bij de info, zegt de dame : “Oh! Staan die negers er weer, In orde, bedankt voor het melden, ik laat er iemand naartoe sturen. Wilt u uw geld terug?”

    Ik wil Ja begot ! roepen, maar Herman zegt nee, en dat het nu eenmaal gebeurd is.

    Ze hebben hem precies gehypnotiseerd, zo lijkt het wel.

    Ik daarentegen, wil geen oplichters sponsoren...

    Verdomme toch!

    Mijn winkelgoesting is helemaal over.

    En die haakjes hebben we ook niet gevonden.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (11)

    18-02-2008
    Mis jou op de blog
    He Pazke, ik kom regelmatig zien maar je laat al een tijdje niets horen. Ik veronderstel druk, tenzij het maken van die satijnen pyjama al je inspiratie opgeslorpt heeft.....

    18-02-2008 om 16:01 geschreven door Natoken


    27-01-2008
    ...
    Die zwartsatijnen stof doet bij mij een belletje rinkelen. Nooit echt beseft dat het schorten-stof was... Ik heb er een avondkleed van gemaakt nadat ik deze stof in de nalatenschap van mijn moeder vond, toen ik zeventien was... En in (beperkte kring) oogstte ik hiermee toch succes!

    27-01-2008 om 01:20 geschreven door Lieve


    20-01-2008
    al te goed is buurmans gek
    Wat leuk ook de reaktie's te lezen, lang niet naar je bolg geweest....dom Ik gen iet er weer van je verhalen te lezen. Ik vind het al moedig je weer te wagen aan een pyama maken !

    20-01-2008 om 23:46 geschreven door tineke


    17-01-2008
    jaja
    Als het je beter doet voelen... nou ja beter... mij hebben ze ook liggen gehad... in de kerstdrukte... dit was een meisje... sprak geen woord nederlands... vroeg me te tekenen voor de daklozen... en toen ik getekend had zag ik maar eerst dat er ook een donatie verwacht werd... wat doe je dan... ja afdokken en hoeveel... 10 euro... had achteraf ook dat ongemakkelijk gevoel van... zou het echt of niet zijn? Kus van Myette

    17-01-2008 om 20:47 geschreven door Myette


    16-01-2008
    Ik heb ze ook
    die satijnen pyjama's, maar ik denk dat het een mengeling is met synthetisch spul, want ze zijn behoorlijk warm, en dat vind ik niet altijd prettig. Maar katoen-satijn, dat moet helemaal heerlijk zijn! Aan de buiten en de binnenkant!;-))) Knuf van

    16-01-2008 om 22:21 geschreven door Michelly


    14-01-2008
    negers & satijn
    Bedankt voor je verhaal over die handtekeningverzamelaars. Daardoor ben ik op mijn hoede. 'k Ben zelf ook nogal een inschikkelijk persoon t.o. mensen die je op straat aanspreken. En voor een petitie zou ik waarschijnlijk mijn handtekening ook zonder lezen gezet hebben. Maar 10 euro afdokken?!?! Jamais! Satijnen stof. Mijn mijnheer houdt ook van lichte en zachte kamerjassen. Heb drie jaar geleden voor hem een zijden kamerjas gekocht. Was een duur ding en rafelde na drie maanden door. Ben toen zelf katoensatijn gaan kopen en heb de kamerjas zelf gemaakt. Ijzersterk spul. Gevonden in een stoffenwinkel op de ring van Lier. (naam van de zaak ontglipt me)

    14-01-2008 om 22:53 geschreven door madame


    13-01-2008
    ..
    Dan hebben ze jullie flink liggen gehad. Die mannen snellen van het ene warenhuis naar het andere. Ook in Mortsel stonden ze op de Lierse steenweg. Aan de oprit staat een trawant en als hij politie van ver ziet aankomen geeft die het teken voor de aftocht. Ze zijn al weken aan de gang. Normaal als je zoiets tekent en geld geeft moet je ook een bewijsje vragen????? Spijtig van de tien euro. Satijn katoen, denk eens aan de strijk meisje. Uw meneer in zwart satijn en jij in een kanten baby doll, mag ik effe kijken??? a69pv5.gif

    13-01-2008 om 15:56 geschreven door Ludovikus


    *
    Ik zat even te denken, waarom koop je niet gewoon voering?
    Mantelvoering is dikker dan gewone, is warm en zacht, en je hebt het in alle kleuren.
    Daar maakte ik vroeger mijn nachtponnen van toen ik nog zelf mijn kleding maakte, iets dat ik nu jammer genoeg niet meer kan wegens te slecht zien.
    En ook een klein beetje gemakzucht moet ik toegeven.
    'k moet Bojako wel gelijk geven, het slipt lekker, zelfs zonder satijnen lakens.
    Nu draag ik dus een flanelleke omdat ik wat vastigheid in m'n leven wil, hahahaha.
    Fijne zondag nog, dikke kus

    13-01-2008 om 15:17 geschreven door huismusje/troubadoerke


    klinkt bekend
    Wat jullie meemaakten, komt ons bekend over na 8 jaar Afrika!! Geen kwaad woord daarover maar uitkijken is altijd aangeraden!! Met die 10 euro minder zal het een pyjama met korte broek worden zeker???

    13-01-2008 om 11:01 geschreven door Natoken


    12-01-2008
    ..
    Herman in satijnen pyjama, ik probeer het me voor te stellen
    als ge nu nog satijnen lakens op uw bed legt en gij doet een satijnen nachtkleed aan, dan floepen jullie uit elkaars armen en rijzen jullie de slaapkamer door.
    Verrry Slippery, Sexy, Seniorensex. hihi, sorry zenne, maar mijn fantasie slaat weer op hol.
    Misschien tot seffens ..?? ik weet niet of jullie komen. xx

    12-01-2008 om 18:58 geschreven door bojako


    ...
    Nou ik denk dat ik me ook niet al te prettig zou voelen bij dat 10 euro lichter maken. Lijkt inderdaad veel op oplichterij. Jammer van het geld want daar had je voor Herman waarschijnlijk toch een aardige pyjama op de markt kunnen kopen, desnoods eendelig.

    12-01-2008 om 17:32 geschreven door thea




    Archief per jaar
  • 2013
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik ben een vrouw. 
    Paz, de naam die ik kreeg bij mijn geboorte, betekent "vrede". Beter kon ik het mij niet wensen.
    Herman is de schat waar ik al 43 jaar lief en leed mee deel. Samen kregen wij in die tijdspanne 3 zonen, 2 schoondochters, 2 kleindochters en 1 kleinzoon . Die zijn altijd welkom in ons nest in de rand van Antwerpen.
    Mensen, theater, natuur en taal staan bovenaan mijn lange lijst van interesses.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Laatste commentaren
  • Fubo Tv - Step by Step Guide to Activate Your Fubo (fubo.tv/connect)
        op Lustige weduwe
  • peacocktv.com/tv (cavibe)
        op Lustige weduwe
  • Office Setup (office.com/setup)
        op Lustige weduwe
  • office setup (alex brown)
        op Lustige weduwe
  • MICROSOFT SERVICES AND TOOLS (office.com/setup)
        op Lustige weduwe
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Kleinzoon op bezoek
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Tandarts, shoppen, showen en dettol
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Bezig
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Een logee tussen de rommel
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Hard labeur
  • Zoeken met Google




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!