Foto
Inhoud blog
  • Aangebrand
  • Uitstel…
  • Dinsdag, na Piekernacht, Humodag
  • De tijd vliegt snel
  • maandag 18 februari
  • En toch…
  • Verhuisd
  • Daar is ze weer
  • Honingzoet
  • De oplossing
    Foto

    Herman en Paz

    Foto
    Dries
    Foto
    Lief en PJan
    Foto
    Wout en Frauke
    Zoeken in blog

    Eén van de club

    20-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De reis die niet was

    De afgelopen weken stonden bol van de verschillende activiteiten. Er was zoveel te doen dat bloggen er eens te meer overschoot. Als ik mijn laptop al openklapte, was het om mijn mail na te zien en hoogstens een spelletje te doen, omdat de fut er niet was voor méér.  Toch gaven die dagen ook veel voldoening, omdat de werken op de verdieping eindelijk opschoten, wij onze Nederlandse vrienden een paar dagen te logeren kregen, evenals de twee jongste kleinkindjes. Ook voor de laatste week van augustus en begin september staat onze agenda reeds vol. Toen Herman na zijn terugkomst van Estland een afspraak had gemaakt met een Engelse vriendin om haar –na herhaalde uitnodigingen- eindelijk enkele dagen te gaan bezoeken, was ik daar blij om, hoewel ik het moment niet zo gelukkig gekozen vond. Daags nadat we de tickets voor de ferry hadden gekocht, kwam het nieuws van de rellen in Engeland…onze vriendin woont aan de rand van Londen. Mijn stressniveau steeg met de dag…

    Woensdag de 17de zouden we vertrekken. Eerst moest de tuin nog een maaibeurt krijgen, het scheren van de hagen zou moeten wachten tot na onze terugkeer. De motorhome was in orde, de bandenspanning ongewijzigd (oef!) en na nog een kilo goeie Belgische pralines te hebben ingeslagen, evenals de benodigdheden voor het dessert bij Gillians barbecue-voor-40-man twee dagen later, vertrokken we onder een grijze hemel. Het  voorspelde warme zomerweer liet op zich wachten : het was somber, winderig weer en tot mijn ergernis was ik opgestaan met lichte keelpijn en een kriebel in de neus.

    Na alle voorbije pech zat ik gespannen als een veer op de passagiersplaats, maar de camper deed het  voorbeeldig en eens voorbij Gent werd het verkeer rustiger en begon ik wat te ontspannen. We waren van plan om in de buurt van de Ferryhaven te overnachten. De oversteek was gereserveerd voor 7u50 de volgende morgen. Even voorbij Dunkerque stopten we op een parking om de mogelijke overnachtingsplaatsen nog even te overlopen; we kozen voor de parking vlakbij de ferryhaven. Toen we van de parkeerplaats wilden vertrekken, startte de motorhome niet…niks! Nada! Geen geluid, geen enkel lichtje van de hele kerstboom te zien… Inwendig kromp ik ineen…Ik zei geen woord, mijn lief ook niet veel, hij opende de motorkap op zoek naar het euvel. Ik was vastbesloten om me er niet mee te bemoeien, liet het maar over me heen komen, maar dan wel in de vaste overtuiging dat dit voor mij absoluut de laatste druppel was. Na wat gefrutsel onder de kap, ging ik toch maar even morele steun geven, want medelijden had ik wel met Herman. Er stond een sterke, gure wind en ik begon mij hoe langer hoe kouwelijker te voelen. Omdat hij het niet kon oplossen, werd ten langen leste de bijstandsverzeking opgebeld. Die zei ons om eerst het nr 17 te bellen, dat moet zo gebeuren op de Franse autosnelwegen. In afwachting aten we dan maar onze avondboterhammen. De Franse garagist luisterde nauwelijks naar wat Herman hem vertelde : dat het een verbinding met de batterij kon zijn en na wat pogingen om die bij te laden (wat overbodig was, want ze was ok) besloot hij om de camper weg te slepen naar zijn garage omdat er volgens hem serieuze problemen waren met de startmotor of een ernstig elektrisch probleem. Herman blijft denken dat het eenvoudiger is… Als we in de garage aankomen wordt onze verzekering terug opgebeld. Ik zie het gezicht van de garagist betrekken als hij na zijn verslag te horen krijgt dat er een Belgische takelwagen gaat komen om ons samen met de wagen te repatriëren. De man had waarschijnlijk gehoopt om naast het slepen ook  een vette reparatierekening te kunnen presenteren…

    Na anderhalf uur verschijnt de takelwagen uit De Panne(what’s in a name), die ons naar huis zal slepen. De energieke man luistert naar Hermans vermoeden en in een wip heeft hij de oorzaak  gevonden en opgelost : 2 kabeltjes naar de batterij zaten los! In gedachten was ik al terug thuis, had Gillian al op de hoogte gebracht van het feit dat we niet naar Engeland zouden komen en was blij dat ik met de erger wordende verkoudheid thuis zou kunnen uitpuffen.

    Maar de snelle reparatie heeft mij blijkbaar even een boost gegeven en ik bel meteen naar Gillian om te zeggen dat alles door zal gaan als gepland. Wij rijden dus verder naar Calais, waar we op de grote parking de nacht zullen doorbrengen. Ondertussen is het toch al 10 uur geworden en we gaan slapen, want moeten blijkbaar al om kwart na 7 inchecken.

    De nacht is echter verschrikkelijk. Ik word hoe langer hoe zieker, krijg koorts, hoofdpijn, steken in mijn gewrichten, een hevige druk op mijn ogen, zelfs mijn tanden doen pijn. Als ik lig word de druk op mijn ogen groter, dus probeer ik rechtop zittend wat te slapen…lukt natuurlijk niet. Had ik maar een pijnstiller: ons eerstehulpkistje bevat alleen wat voor wondverzorging. Koppijn hebben wij nooit. Herman slaapt gelukkig gewoon door ondanks dat ik elk uur naar het toilet gestrompeld ben.

    Wachten op de ochtend duurt dan wel erg lang. Ik moet niet lang aandringen om rechtsomkeer te maken, hoewel hij teleurgesteld is dat de reis niet doorgaat. Nu is mijn maag ook nog van slag en het glas water dat ik dronk is er even snel weer uit, zo gaat het de hele terugweg. Ik kan gewoon niet in de passagierszetel blijven zitten en ga op bed liggen terwijl wij naar huis rijden, een emmer veilig in de aanslag.

    Nu zijn we drie dagen verder en sedert gisterenavond gaat het een heel stuk beter. Nog wat slapjes en zonder eetlust (maar dat vind ik niet erg). Herman heeft zich afgelopen dagen nuttig gemaakt met klussen, ik kon gisteren mijn toneelrol weer doornemen, alles komt goed. Onze tickets kunnen we blijkbaar nog een heel jaar gebruiken, dus dat reisje gaat vroeg of laat nog door.

    Maar het zal NIET met de motorhome zijn!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (7)

    23-08-2011
    Pech
    Pech voor jullie en pech voor de motorhome die nu wel de deur uitgegooid zal worden... ik heb er echt medelijden mee... ik zegde het al eens... was altijd een droom van me met een motorhome Europa doorkruisen... helaas... moet dan eerst een andere man vinden... kus voor jullie!

    23-08-2011 om 23:09 geschreven door Myette


    ..
    je zal waarschijnlijk wel een zomergriepje gehad hebben, maar toch ... je relaas doet me terugdenken aan 1971. Ik was zwanger van onze oudste en wij gingen met ons 2PK'tje naar zus Engeland. In Gent vielen we in panne. Ik werd van de stress vreselijk misselijk, want ik was bang dat wij onze Ferry gingen missen. Ons vader kwam ons uit de nood helpen, wij kregen zijn auto en hij tufte met de onze zo goed mogelijk terug naar huis. Héél de overtocht en héél de weg naar mijn zus (en dat was ver) ben ik ongelooflijk ziek geweest. Ik hing met mijn hoofd uit het raam en de auto hing van voor tot achter vol met ... euh... alles wat eruit kwam. Ik denk dat er een goed deel stress bij was bij u ook hoor. We zullen het er vrijdag wel verder over hebben, maar ook bij mij moest nadien die verdraaide 2PK weg omdat we nooit zeker waren of we ergens gingen aankomen of niet. dikke kus

    23-08-2011 om 13:24 geschreven door bojako


    Heb hier nog echt en gewijd water staan haha
    Wat een rotweer/dag/humeur/ ...Jij kent daar ook geen oplossing voor zeker? Al wat beter? Groetjes en kus

    23-08-2011 om 11:57 geschreven door natoken


    21-08-2011
    ..
    Misschien met de mobilhome eens langs een boze geest uitdrijver gaan in plaats van een garage. Of eens proberen met gewijd water in de radiator. Alle beetjes helpen. Kuskes.

    21-08-2011 om 16:05 geschreven door ludovikus


    Ik vermoedde zoiets...
    Toen ik jullie mobielhome terug op de oprit zag staan, vreesde ik al dat er iets fout gelopen was maar wilde jullie niet storen. We zouden het wel horen en voilà het was eerst weer de auto die stokken in de wielen stak. Ik begrijp dat die nu al zijn krediet verspeeld heeft bij jou Paz.. IK zou er ook zo over denken! Maar om daar nu direct voor ziek te worden.. niet doen manneke dat is niet gezond!! smile. Neen, alle gekheid daar gelaten ik hoop dat je nu al weer stukken beter bent en inderdaad waar kan je beter uitzieken dan thuis. En onze Petra had daar een goeie vraag hahah!! Liefs en een verre kus want wil het niet overnemen!!

    21-08-2011 om 10:04 geschreven door natoken


    +
    Jullie pech met de mobielhome doet me denken aan onze allereerste tweedehands auto, een Citroën DS. Volgens de verkoper deden we de koop van ons leven....tot we er mee gingen rijden. Om de vijf voet mankeerde er wat aan en we wisten nooit of we konden vertrekken en nog minder of we op onze bestemming zouden aankomen. We mosten er een magneet achterhangen om al de bouten en moeren die van en uit de auto viel bijeen te kunnen rapen. Uiteindelijk hadden we al bijna de aankoopprijs verdubbeld door de vele reparatiekosten. Maar.....mijn ventje kon er ook geen afstand van doen, hoewel ik nooit het waarom daarvan gegrepen heb. Dat zal dus wel iets heel typisch mannelijk zijn! Jammer natuurlijk dat jullie reis door jouw ziekte niet kon doorgaan, maar ik lees dat het alsnog kan en gaat gebeuren. PS: Wat heb je met de pralines gedaan? Hihihi!

    21-08-2011 om 01:40 geschreven door Huismusje/Petra


    20-08-2011
    ambetant schiet te kort
    ik weet geen woorden meer hoe vervelend ik dit alles voor jullie vind, maar elk nadeel heeft z'n voordeel vlgs Johan Cruyf en ik denk dat jullie dat weten eruit te halen, en bij ziek voelen Oost West thuis best, nietwaar... geniet van jullie heerlijke stek.

    20-08-2011 om 22:39 geschreven door tinekelandman




    Archief per jaar
  • 2013
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik ben een vrouw. 
    Paz, de naam die ik kreeg bij mijn geboorte, betekent "vrede". Beter kon ik het mij niet wensen.
    Herman is de schat waar ik al 43 jaar lief en leed mee deel. Samen kregen wij in die tijdspanne 3 zonen, 2 schoondochters, 2 kleindochters en 1 kleinzoon . Die zijn altijd welkom in ons nest in de rand van Antwerpen.
    Mensen, theater, natuur en taal staan bovenaan mijn lange lijst van interesses.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Laatste commentaren
  • Fubo Tv - Step by Step Guide to Activate Your Fubo (fubo.tv/connect)
        op Lustige weduwe
  • peacocktv.com/tv (cavibe)
        op Lustige weduwe
  • Office Setup (office.com/setup)
        op Lustige weduwe
  • office setup (alex brown)
        op Lustige weduwe
  • MICROSOFT SERVICES AND TOOLS (office.com/setup)
        op Lustige weduwe
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Kleinzoon op bezoek
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Tandarts, shoppen, showen en dettol
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Bezig
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Een logee tussen de rommel
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Hard labeur
  • Zoeken met Google




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!