Inhoud blog
  • beste eugenia
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    eugenia moet blijven
    menselijker asiel
    04-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.beste eugenia
    Deze morgen is tegen alle afspraken in, de kerk in Anderlecht ontruimt. Eén van mijn cursisten zat daar. Zij is opgepakt, samen met haar twee kindjes. Nochtans zijn die mensen hier volledig geïntegreerd. Zij kennen de basis van onze taal, hebben hier gewerkt, en hebben hier een vriendenkring. Zij zijn gevlucht vanwege de oorlog. Als Portugese kolonie heeft Angola een moordende vrijheidstrijd gekend en die strijd is tussen clans nog steeds bezig... Het is onmenselijk om Eugenia terug te sturen. Ik weet ook niet welk verleden Eugenia achter zich mee sleept. Feit is : ik ben geen rechter en uit talrijke gesprekken blijkt dat zij een beter leven zoekt. Een leven zonder geweld, zonder agressie. Zij heeft Nederlands geleerd, zij heeft hier gewerkt. Uiteindelijk vind ik dat ze moet deel uitmaken van onze maatschappij. Ze is het verdomme waard. Ik ken haar als een gedreven vrouw, bereidt tot integratie{wat ze al is).
    Mensen,, op het seniorennet, ik weet : jullie zijn het soms allemaal niet eens met het hier laten blijven van vreemdelingen. Maar Eugenia is een van ons :: spreekt Nederlands, wil werken  en wilt een leven zonder agressie(wat we allemal willen.).
    Laat haar hier blijven!!!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (3)

    10-07-2006
    Ogen openen
    Beste Bob, waar haalt u het recht van een stukje aarde te claimen voor jezelf? Of had jij het geluk dat je hier geboren werd? Profiteurs hebben we hier niet nodig, die hebben we zelf al genoeg. Kijk maar even rond: misschien al in je eigen familie, je buren, collega's, je voetbalsupporters..... Ben je misschien ook de tijd vergeten dat we de italianen ea geimporteerd hebben voor de koolputten, de gastarbeiders voor het werk te komen doen dat wij niet meer wilden doen? Als het zo verder gaat met de demografie in België zullen we noodgedwongen weer vreemdelingen moeten importeren om te komen werken hier en uw pensioen te garanderen. Kijk, wat die tegenwoordige jeugd betreft dat ze zogezegd (wil ik eerst nog wel eens zien) tot 70 jaar zullen moeten werken. Gemidddeld beginnen ze ook 7 à 8 jaar later te werken. En wat die wetten betreft: deugen die wel? Betaal jij elke cent belasting die je eigenlijk zou moeten betalen? Wat die vlucht betreft van werkgelegenheid naar goedkope loonlandent; heb je daar zelf niet aan meegewerkt door uw geld te besteden bij de multinationals (om ter goedkoopst kopen in groot-warenhuizen enz....) Wat ik ook van ganser harte hoop is dat jijzelf nooit op de vlucht zult moeten gaan voor oorlog of geweld of....

    10-07-2006 om 09:43 geschreven door Dauwe


    09-07-2006
    Wakker worden
    U kent iemand die het verdient om hier te blijven, ik ook, mijn gebuur ook, mijn zoon eveneens, mijn collega op het werk ook, de supporter van de voetbalploeg waar mijn kleinzoon speelt ook. Is er reeds een oog open? Schaffen wij tussendoor de wetten die ons niet aanstaan maar af? Als ze ons niet aanstaan doen wij dan maar liefst of ze niet bestaan? Heeft iemand ooit klachten gehad dat hij de mogelijkheden die er nu ter zijner beschikking staan niet mocht gebruiken? Werd hij/zij gediscrimineerd bij de normale procedure die hem/haar ter beschikking staat en, geef het maar toe, één van de meest progressieve is van gans Europa? Gaan we nadat we een zes/zevental jaren geleden reeds vijftigduizend van die mensen, gelegalisseerd hebben nog maar eens herbeginnen? En dan? Voor wanneer dan de volgende golf? Nog maar twee jaar wachten? Helemaal wakker? U en ik en wij allemaal weten dat ons pensioen binnen twintig jaar zelfs niet meer gegarandeerd is als we romantisch blijven verder fantaseren. Dat de tendens is om de jeugd tot 70 te laten werken omdat alle kassen leeg zijn. Het geeuwen voorbij? U en ik en wij allemaal weten dat we die mensen, hoe erg ook, in ons economisch stelsel niet kunnen gebruiken. Dat elke job die we hen kunnen aanbieden er één zal zijn via positieve discriminatie. Dat onze industrie verdwenen is, verhuist naar landen waar we zonodig aan al dan niet verkapte ontwikkelingshulp moesten doen. U en ik en wij allemaal weten al een hele tijd dat we de concurrentieslag tegen het verre Oosten verloren hebben. Voorgoed maak U geen illussies. En moeten we hier op dit economische kerkhof waar nog enkel jobs gecreeerd worden door staat en gemeenten nu ook nog tienduizenden binnenlaten zonder ook maar een enkel toekomstperspectief. AUB wordt wakker, stop met dromen, hoe hard en hoe onrechtvaardig het misschien ook kan zijn. En sorry, slapen jullie die deze mensen met valse hoop overladen, gerust? Hebben jullie geen nachtmerries als deze mensen die hier jaren al dan niet verdoken woonden en rondliepen toch moeten vertrekken? En tot slot, beseffen jullie eigenlijk wel dat de overgrote meerderheid van de bevolking wel willen dat de bestaande wetten gerespecteerd worden?

    09-07-2006 om 14:01 geschreven door Bob


    05-07-2006
    Proficiat!
    voor je inzet om mensen zonder papieren te steunen. Ik begrijp niet waarom mensen die zo geïntegreerd zijn en willen werken niet geregulariseerd worden. Maar als je je inzet voor zulke mensen zal je vaak op muren botsen en iedereen gebruikt zijn paraplu. Zelf ben ik er in geslaagd, met de nodige problemen, ook een ganse familie reeds 4,5 jaar hier te houden. Goede sites om te raadplegen daarbij zijn: www.de8.be en www.vreemdelingenrecht.be Groetjes dauwke4rk.gif

    05-07-2006 om 09:58 geschreven door Dauwe




    Archief per week
  • 03/07-09/07 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!