Inhoud blog
  • Ook oudere holebi's willen wel iets meer
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    oudere holebis in europa
    de startpagina voor de actieve holebi senioren
    06-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Wat is nu homosexualiteit en hoe komt het tot stand?

    Dat is een vraag die al eeuwen gesteld wordt door de maatschappij en waar de wetenschap al jarenlang een antwoord op zoekt. Ooit werd het nog als duivels beschouwd en kon je er de brandstapel mee verdienen, later werd dan beweerd dat het om een pervers gedragspatroon ging. Uiteindelijk ging men beweren dat het een psychopathologische aandoening was en dat psychiaters je er wel van af konden helpen, tot uiteindelijk een wetenschapper het zogenaamde homo-gen had ontdekt.

    Vandaag wordt er weer heel anders over gedacht, vooral dat de wetenschap al een stuk verder staat.

    Eigenlijk begint het allemaal bij een opmerking in kranten waarin stond dat de vingers van heterovrouwen en lesbische vrouwen verschillend waren. Nu, daar zit eigenaardig wel iets van waarheid in, maar dat is natuurlijk allemaal nog niet bepalend of je nu al dan niet lesbisch zou zijn.

    Het wordt interessanter als we overstappen naar de eigenlijke biologie. En daar kunnen we beginnen met het verschijnsel van de vingers. Het is namelijk wel zo, tenminste dat is uit verschillende onderzoeken gebleken, dat de hoeveelheid hormonen die je kreeg als embryo, invloed heeft op de lengte van je ringvinger, en laten het nu ook net die hormonen zijn die een belangrijke rol zullen gaan spelen in de ontwikkeling van je geslacht en geaardheid. Tijdens de ontwikkeling van het embryo tot eigenlijke baby, zijn er verschillende hormonale groei-impulsen, die allemaal op verschillende momenten plaatsvinden. Nu blijft het de opdracht om te vinden hoe één hormonale groei-impuls samenvalt met bvb sexuele voorkeur. Als dat moment samen zou vallen met de impuls die de vingers doen groeien, zou het te verklaren zijn dat men aan de meting van de vingers een verband zou kunnen leggen met homosexualiteit.

    Ook wordt er veel onderzoek naar auto-accoustische emissies. Er blijkt een verschil te bestaan tussen het geluidspatroon van vrouwen en mannen, waaruit ook weer is gebleken dat lesbische vrouwen meer gelijkenissen hebben met het geluidspatroon van mannen en homo mannen meer gelijkenissen vertonen met dat van vrouwen.

     

    De Vlaamse bioloog Sven Bocklandt, werkzaam in de NIH-laboratoria in Washington, heeft hier een geweldige studie over gedaan. Hij werkt op een specifiek mechanisme waarvan hij vermoedt dat het een rol speelt bij de ontwikkeling van homosexualiteit bij mannen.

    Het begon bij hem met genomic imprinting, het process dat betekend dat genen op je DNA aan- en uitgeschakeld worden al naar gelang je dat gen van je vader of moeder hebt meegekregen, een waar gevecht tijdens de ontwikkeling van het embryo. Tijdens dat gevecht zouden ook wel eens seksgebonden eigenschappen kunnen in- en uitgeschakeld worden.

    Bij het in kaart brengen van de genomic imprinting van de families van homo mannen en transseksuelen (man naar vrouw) komt hij tot de ontdekking dat de moeder meer zussen heeft dan broers. Dit is echter een onafgerond onderzoek en het blijft nog wat gissen..

    Hij stelt ook dat alle embryo’s eigenlijk vrouwelijk zijn, ook wanneer ze XY chromosomen hebben, er is slechts een gen op dat Y chromosoom dat de aanmaak van het mannelijk geslachtshormoon tot stand brengt, welke dan inwerken op het lichaam en er voor zorgen dat vrouwelijke mechanismen worden omgezet in mannelijke. Zijn hypothese is dat mannelijke homoseksualiteit het gevolg moet zijn van een verstoring in dat ontwikkelingspad. Hoe vroeger die verstoring plaatsvindt in de ontwikkeling van het embryo, hoe dichter je als homo man bij de vrouwelijke eigenschappen aanleunt zoals een minder ruimtelijk inzicht en een betere verbale capaciteit.

    Tot zover een eerste hoofdstuk in een langdurig onderzoek

    06-09-2007 om 16:58 geschreven door EuroGaySeniors

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook oudere holebi's willen wel iets meer
    EuroGaySeniors is een alternatief voor de zovele datingsites op het internet. Behalve de standaard dating, wil EuroGaySeniors ook veel meer bieden aan zijn leden, namelijk een volledig pakket aan informatie. De site is nog volop in ontwikkeling, maar de basisfuncties zijn al volledig beschikbaar.
    EuroGaySeniors biedt informatie over juridische zaken, reisinformatie, logement, allerlei interessante artikels ivm het niet hetero zijn, enz
    Homosexueel zijn, wil zeker niet altijd zeggen pervers zijn of iemand die zich graag laat opvallen. De meeste homosexuelen zijn integendeel onzichtbaar voor de maatschappij. Het zijn mensen zoals ieder ander, met oprechte gevoelens. Misschien ben je zelf niet homosexueel, maar wil je wel een en ander weten over het eigenlijke gay zijn, omdat je een homosexuele vriend(in) hebt of gewoon een familielid. Dat kan allemaal op EuroGaySeniors. Onze site zelf is vooral gericht op homosexuele personen die ook wel op zoek zijn naar een relatie. Het is dus zo dat je bij bezoek van de community zelf, kan stoten op zwaar erotisch materiaal, vandaar dat je wegens respect voor seniorennet en diens gebruikersvoorwaarden geen link naar de community zelf zal vinden op dit blog. Wil je de eigenlijke site bezoeken, volstaat het om me een mailtje te sturen, en ik stuur je de link door; respect is immers datgene wat iedereen wilt en ook recht op heeft. Tenslotte is het toch ook dat waar de hele holebi gemeenschap al zolang voor vecht

    05-09-2007 om 22:14 geschreven door EuroGaySeniors

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/09-09/09 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!