Inhoud blog
  • bert 50
  • mijn vriend Bert werd 50
  • US/EU relationship
  • Proficiat!
  • familie verstraeten is on line
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    familie Verstraeten
    een wetenswaardig kempens verhaal
    05-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn vriend Bert werd 50

    Mijn vriend Bert zag altijd het leven rustig tegemoet. Hij houdt van de simpele dingen die hun tijdje mogen duren. Op school had hij leren “net” werken dat duidelijk straalde uit o.m. zijn mierengeschrift. Uit pure wanhoop zijn we dan ook maar de cursus gaan volgen, want het duurde langer om zijn nota’s over te schrijven dan ineens de ex cathedra reality soap maar life mee te maken.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Tot mijn grote verbazing viel hij ooi zwaar  uit zijn rol tijdens onze studenten jaren. Op de vraag van de professor of we hem duidelijk konden horen, stond Bert met zijn vriendelijke glimlach rechtop en zei: “ we verstaan U maar het stoort niet.” De zomer daarop moest hij zich in een Trappistenklooster, cursussen vretend, terugtrekken om die lapsus te bekopen.

     

    Als tegen stroom zwemmen zulk een pijn doet, dan maar rustig meedrijven in de steeds maar aanzwellende rivier van het leven. Hier begon Bert weer met het net te werken , zijn tweede reeks netwerk activiteiten. Hij gooide zijn net in het troebele water. In dat net, dat door de Muze van Antwerpen sleepte, viel per ongeluk een Afrokopje in Sint Lutgardisuniform. Om politiek correct te blijven, moet ik toch ook toegeven dat de kans even zo groot is dat Bert in de Muze door een superieure netwerkster werd geheadhunt.

     

    Tijdens mijn wereldomzwervingen verloor ik het paar wat uit het oog, tot er die huwelijksaankondiging kwam. Dat feest heb ik gemist, maar ik herinner me nog altijd de sjofele Indische post officer die  met eeltige hand de nederlandse gelukwenstekst letter voor letter vanuit de Himalaya naar Edegem seinde. De inkomsten hiervan hebben het telegraafkantoor een half jaar verder geholpen.

     

    Toen kwamen de kleine visjes, die nu, helaas, ook van de simpele dingen van het leven schijnen te houden en van hen mag ook alles nog een tijdje duren.

     

    Nu zijn er nog twee betekenissen voor netwerken over.

    Net doen alsof ge werkt, dus”net”werken. Ik begreep van Bert dat hij dat voorrecht niet dikwijls heeft gekend bij het VKW, Vermeiren Kan Werken of bij IBM, Ikke Bert (zo) Moe.

     

    Wat is dan de ultieme betekenis van netwerken ? Hij is dus pas begonnen bij een HR bureau; hij is dus “net” aan het werk, begrijp je hem ?

     

    Netwerken is een deel van zijn leven en wie ooit in Berts net heeft gezwommen weet dat er veel meer inzit dan “werk” in de 4 betekenissen van netwerken.

     

    Ik had ook nog een lijstje opgesteld met de dingen in Bert die me echt irriteren, maar na ruggespraak met mijn vrouw Ilona, houd ik dat bij voor zijn 75ste verjaardag. We houden afspraak tot dan. Ik ben er dan 78 en pas weer vader geworden.

     

    Bert, gefeliciteerd en als aandenken aan vandaag heb ik een kleine haikoe geschreven :

     

    Lommer-eik,

    Streepje water

    Bert 75

    zien we terug later



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 03/10-09/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!