Inhoud blog
  • Einde van de reis
  • Verslag dag 11
  • Dag 11, DE TOURMALET !!
  • Dag 10 van Barbotan les Thermes naar Lourdes, de laatste dag!!!!
  • dag 9 van Ste Foye la Grande naar Barbotan les Thermes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    MISSIE GESLAAGD!! GEARRIVEERD IN LOURDES !!!
    Fietsvrienden naar Lourdes
    10 daagse fietstocht naar Lourdes
    19-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde van de reis
    Na een reis van 13 uur is iedereen veilig en wel thuis geraakt.Wij bedanken iedereen die ons op deze blog gevolgd heeft en hopen dat jullie er plezier aan beleefd hebben.

    Hartelijke groeten vanwege de fietsvrienden

    19-08-2011 om 11:06 geschreven door marleen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (20 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag dag 11

    Dag 11 herinneren wij ons als volgt: een groep ging door de stad Lourdes slenteren en wat inkopen doen, de anderen, Jos, Paul, Eddy, Jan en Valère waagden het om de Tourmalet te beklimmen.

    De voorziene rit is 109 km lang en klimt vanaf Lourdes zachtjes naar Luz- St. Saveur, waar de echte klim over een gemiddelde van 7,7 % begint. In Barèges, een vakantie dorp waar Paul enkele jeugdweken heeft gesleten, stoppen we op een pleintje met enkele gemakkelijke banken voor de lunch. Het dure lunchpakket gaat er vlot in. Nog 11 km tot aan de top, doch we stoppen nog eens voor een verfrissende cola aan een chalet-cafe waar 2 mooie dames ons de drankjes met ijs serveren. Rond 14.40 uur bereiken we met kleine intervallen de 2115 m hoge top. Het is er loei warm maar een deugddoend windje helpt vlot om weer op adem te komen. In de herberg op de top zien we een oude fiets hangen met de voorloper van de derailleur. De ketting loopt aan het achterwiel over 2 tandwielen met verschillende diameter. Een pal, met de hand te bedienen, kan of het een of het andere tandwiel blokkeren en zo heeft men een kleiner of grotere versnelling. De afdaling gaat vlot via Campan. De route verder gaat over enkele kleinere wegen en 2 extra beklimmingen van ongeveer 400 naar 700 meter liggen voor de wielen. Fantastische vergezichten mogen we bekijken. De vermoeidheid slaat echter toe en er wordt besloten van de uitgestippelde route af te wijken in de hoop dat verder klimmen vermeden wordt. Helaas de voorziene route zou gemakkelijker geweest zijn want 700 meter in dalende lijn tot in Lourdes. Moe maar voldaan en 121 km in de benen bereiken we het hotel in Lourdes. Het is een memorabele afsluiter voor een fantastische fiets 11 daagse.

    Einde

    Groetjes

    Eddy

     

    19-08-2011 om 11:04 geschreven door marleen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 11, DE TOURMALET !!






























    16-08-2011 om 20:54 geschreven door marleen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 10 van Barbotan les Thermes naar Lourdes, de laatste dag!!!!

    Dag 10 geldt als de afsluitende rit.  Iedereen was tevreden dat het einddoel Lourdes gehaald werd. Onderweg was ook de spanning voelbaar, er werd niet veel gezegd.

    Halfweg kwamen we bij een groepje fietsers uit Brugge. Zij deden de trip ook in 10 dagen. Zij reden een poos met ons mee, doch ergens moeten zij de weg zijn kwijtgeraakt want hun volgers wisten niet waar zij bleven.

    Afspraak werd gemaakt om foto’s te maken bij het bord “LOURDES” aan de ingang van de stad.  Het werd een feestje met de nodige bubbelwijn, handgeschud en kusjes.

    Proficiat aan iedereen die de 1230 KM heeft afgelegd met de fiets en aan de volgers.

    Na de verlossende douche zijn wij naar de kaarsjesprocessie gaan kijken.  Het was onnoemelijk druk op deze 15e augustus.

    Lourdes heeft iets magisch…..









































    15-08-2011 om 00:00 geschreven door marleen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 9 van Ste Foye la Grande naar Barbotan les Thermes

    Dag 9 werd een moeilijkere dag dan verwacht.  Zeer hoog vochtgehalte en weinig zuurstof doen de inspanningen in kracht afnemen.  De heuveltjes voelen zwaar aan .  Mogelijk dat de vorige dagen hun tol vragen.  Mia voelt zich minder goed en kan bijna niet meer eten.

    Na de middagrust moeten we veel kilometers doen over drukke en kaarsrechte wegen.  De onderbroken witte lijn aan de rand van de weg werkt hypnotiserend.  Pierre wordt er draaierig van.  

    Gelukkig is Barbeton les Thermes niet ver meer weg.  Een prachtig dorp dat boven de Franse doorsnee uitsteekt, fijn verzorgd en gezellig.





































    14-08-2011 om 00:00 geschreven door marleen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 8 van La Rochefoucauld naar Ste Foy la Grande

    Dag 8 hebben we eindelijk zonnebloemen gevonden om een mooie groepsfoto te maken. De meeste bloemvelden lagen er verslenst bij.  De hele voormiddag moesten we flink klimmen, doch in de namiddag hebben we beloni ng naar werk gekregen, 15 à 20 KM dalen en dat in de volle zon, 35°C lieten ze optekenen!!!

    Mia had een lekke band en iemand probeerde haar wiel wel op een zeer speciale manier te monteren!!!

    Aan de brede Dordogne hebben wij een mooi dorpje ontdekt, St. Foy-la-Grande, voor een welverdiend avondeten en de nodige nachtrust.





























    13-08-2011 om 00:00 geschreven door marleen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 6 van Vierzon naar Saint Savin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dag 6 blijven we herinneren als eentje zonder uitschieters, of geraken we gewend aan de landschappen en de golvende wegen? Op een drukke weg moesten we van de gendarmes achter elkaar fietsen.

    Het valt ons ook op dat we gewend geraken aan het sleuren met de koffers elke dag. Soms een  moeilijke trap. Elke morgen zoeken naar de geschikte kledij, uitpakken doe je niet, dus dan maar weer rommelen en niet direct vinden wat je zoekt.  De volgwagen laden gaat al in een uitgedokterde volgorde, net als het uitzetten van de tafel en stoelen bij de middagpauze. Marleen en Frans hebben ons reeds mooie plaatsen getoond. Schaduw en zon, men kon kiezen. 

    St. Savin viel ons op door de abdij met 2  torens, een voor en een achter. Die aan de stadskant is vrij nieuw en heeft een zeer hoge spitse toren in betonsteen.  Aan het café tegenover het hotel hield een Ragea band ons even wakker tot 11.00 uur …..





























    12-08-2011 om 18:17 geschreven door marleen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 7 van Saint Savin naar Rochefoucauld
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eddy moet het verslag van vandaag nog schrijven, volgt z.s.m.  Hier alvast de foto's

    Dag 7 begon weer als dag 6, een frisse morgen en goed weer in het verschiet.  Niks speciaal dus, gewoon de talrijke heuveltjes over en voor tijd binnenkomen in La Rochefoucauld.  Kort voor de middagrust echter gebeurde wat niemand zou verwachten: de rechtse pedaal van de fiets van Pierre viel van de as en hing los onder zijn schoen.  Even proberen of de pedaal weer over zijn as kon geschoven worden, helaas lukte dat niet.  Dus hij moest verder en de pedaal met de voet over de as houden. Na de rust zag Jos een monteur voor zijn open werkhok staan. Hij was zijn handen aan het wassen na een afgewerkte klus. Zou hij een oud pedaal hebben liggen? Ja, misschien wel; en hij zoeken…. Hij kwam naar buiten met een oude crossfiets, deze had oude metalen pedalen. Voor € 5, - was Pierre gesteld. Hij heeft nu een pedaal van een Franse oud-kampioen. Fietsenzaken zijn schaars, we zullen nog even moeten zoeken naar nieuwe klikpedalen. Zal Pierre Lourdes halen met zijn kampioenenpedaal????





















    12-08-2011 om 00:00 geschreven door marleen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 5 van Montargis naar Vierzon

    Dag 5 zullen wij ons herinneren als een vlakke overgangsrit. De zon scheen al volop bij het vertrek. Er was weinig wind en de wegen waren overwegend rustig.  Het wisselen van kledij als een mannequin was er vandaag niet bij, de windvesten en regenjasjes bleven in de tasjes.

    Het landschap was prachtig, veel bossen en een machtig kasteel bij het oversteken van de Loire (Sully).

    Een kapotte spaak was de spelbreker en aan de middagrust werd van wiel gewisseld.  Bij het binnenkomen van Vierzon, het eindpunt, moesten we vele verkeerslichten passeren, de laatste van de rij heeft enkele malen door rood moeten rijden om de groep niet te verliezen.  Het hotel lag aan een eindstation voor bussen en het bleek dat er drugs gedeald werden. Wij hebben maar niet gevraagd of de dealers ook iets specifieks hadden voor wielertoeristen die naar Lourdes fietsen.

    Iedereen is nog fit en de moed zit er nog in.  We zijn al half weg…..



















    11-08-2011 om 18:35 geschreven door marleen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    10-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 4 van Cézanne naar Montargis
    Dit zijn de foto's van gisteren, het verslag volgt nog.

    Hier dan het verslag van Eddy:

    Dag 4 van Sézanne naar Montargis verliep ondanks de dreigende wolken goed.  Slechts een klein buitje hebben we te verwerken gekregen.  De wind stond reeds opzij en het fietsen ging dus iets gemakkelijker.

    Zonder verklaarbare reden echter geraakten we in verhouding tot het betere weer niet echt goed vooruit, het werd een “stop” treintje. Was er de avond voordien veel gedronken?  In de namiddag zagen we drie bekende “bloemetjes” tussen de zonnebloemen zitten: een mooi plaatje was het resultaat.  Veel werk was er ook al niet aan de winkel want geen enkele lekke band!!

    Misschien zal blijken dat dit een overgangsrit was. De weersvoorspellingen wijzen in de richting van warm weer.  Morgen 25° C, overmorgen 30° C??

     
























      

    10-08-2011 om 17:43 geschreven door marleen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (17 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!