Inhoud blog
  • Waarom willen bedrijven wel met actieve 50 plussers op freelance basis werken?
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Freelance werk voor actieve 50 plussers
    Deel je ervaring en kennis met bedrijven op freelance basis
    10-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom willen bedrijven wel met actieve 50 plussers op freelance basis werken?

    Actieve 50-plussers die via thuiswerk op freelance basis bijverdienen. Het hoeft niet langer beperkt te blijven tot Tupperware. Zo blijkt.

     

    “De 50-plussers zijn gegeerde medewerkers”, zegt Michel Piedfort van Freelancenetwork. “Bedrijven willen graag met hen werken omdat zij met een andere ingesteldheid hun diensten leveren dan een doorsnee bediende.

     

    ‘Ik heb jaren naar een goede telemarketeer gezocht’, zegt een bedrijf uit Hasselt. ‘Uiteindelijk vonden wij een gepensioneerde dame die jaren telefonisch werk heeft gedaan en die eigenlijk nog wat wilde bijverdienen. Tot onze verbazing doet zij dat werk bijzonder goed waardoor we met haar zijn blijven werken en slaagt zij er in om afspraken voor onze vertegenwoordigers te boeken daar waar andere medewerkers niet in slaagden.’

     

     

    Waarom willen bedrijven graag met actieve 50 of 60-plussers werken?

     

    “De jobs die wij zien, zijn meestal geen continue parttime en zeker geen fulltime jobs”, aldus Piedfort. Dat maakt het voor bedrijven vaak moeilijk om via de klassieke kanalen als interimkantoren of vast personeel iemand te vinden. Sommige bedrijven zoeken iemand voor een halve dag tot maximum 2 dagen per week. Een freelance medewerker is dan ideaal.

     

    Tegelijk zijn deze lossere opdrachten ideaal voor mensen die toch nog met 1 voet in het bedrijfsleven willen blijven meedraaien. Bedrijfsleiders komen zo als het ware makkelijk bij de actieve 50-plussers uit.

     

    1. Bijverdienen: het aspect van bijverdienen is heel belangrijk. Naast het pensioen, verdient men maandelijks nog een paar honderd euro bij door zich in te zetten voor een bedrijf. Dit kan gaan van administratief, telefonisch, creatief tot technisch werk.

     

    1. Beperkt aantal uren per week: vaak moeilijker om hiervoor een bediende te vinden, meeste mensen zoeken parttime of fulltime job

     

    1. Kennis delen: 50- en 60-plussers hebben heel veel mensenkennis en beroepservaring. Zij willen graag hun ervaring delen met bedrijven die hierom vragen.

     

     

    1. Bedrijven echt willen helpen. De bekommernis van de gepensioneerden is in eerste instantie niet het inkomen maar echt de wil om de bedrijven zelf verder te helpen en mee te bouwen. De vergoeding komt niet op de eerste plaats.

     

     

    Vergoeding is niet het belangrijkste.

     

    Dat willen helpen belangrijker is dan de vergoeding blijkt ook uit het onderzoek van de tarieven van freelancers waaraan ook actieve 50- en 60-plussers deelnamen.

     

    ‘We zien dat mensen met een pensioen lagere uurtarieven hanteren dan mensen bij wie het inkomen uit arbeid het enige inkomen is. De tarieven kunnen echt tot 30% lager liggen.

     

    Zelfstandige statuut

     

    De meeste freelance thuiswerkers hebben een zelfstandige statuut in bijberoep. Dat betekent dat zij een factuur sturen voor hun geleverde diensten en geen arbeidsovereenkomst met het bedrijf aangaan.

     

    Van het factuurbedrag kun je de kosten in mindering brengen. Hou rekening met 25% RSZ-bijdragen die je op je netto omzet betaalt. Daarna betaal je nog belastingen.

     

     

    Overzicht van de laagste, hoogste en gemiddelde tarieven per functie.

     

    Aan het onderzoek deden meer dan 1.700 freelancers mee. De resultaten van de freelance tarieven geven dan ook een goed beeld van de mogelijkheden.

     

    functiegroep

    Min in euro/uur

    Max in euro/uur

    gemiddeld uurtarief in euro/uur

    administratie

    20

    65

    32

    copywriting

    20

    90

    47

    IT

    20

    120

    64

    lay out (print of web)

    20

    120

    49

    sales/marketing

    20

    150

    60

    technisch-tekenaar

    15

    75

    40

    telemarketing

    15

    50

    30

    vertalen

    15

    75

    36

    verzekeringen

    50

    80

    65

    webdesign en website programmeren

    20

    75

    46

    hr ondersteuning

    20

    150

    70

     

     

    Werken voor een paar vaste klanten.

     

    In tegenstelling tot werknemers die voor 1 bedrijf werken, werken freelance thuiswerkers meestal voor meerdere bedrijven tegelijk.

     

    Actieve 50 en 60 plussers hebben vaak maar 1 klant terwijl fulltime freelancers doorgaans 3 tot 5 klanten nodig om een fulltime inkomen te verwerven.

    10-07-2014 om 10:57 geschreven door Freelance

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Tags:freelance, freelancers, freelance werk, freelance tarieven, thuiswerk
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/freelancers

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    10-07-2014 om 08:04 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 07/07-13/07 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!