Gazette Provencal, de Gensche comére
Foto

Inhoud blog
  • Het lot van de Galgo in Spanje
  • Pups met gecoupeerde staart in beslag genomen
  • Gefrituurde feta met prei
  • Lange tijd uit de roulatie
  • zijn horecauitbaters tevreden over de Gentse Feesten
  • Persoonlijke parkeermeter
  • Folkloremarkt Heist geen overdonderd succes
  • olijfolie EL OUZZANIA teruggeroepen
  • Artichauts a li berigoule
  • Sushi eigen recept
  • Belg wantrouwig tegen alles
  • 14de AMERICAN POWER ON WHEELS
  • to my dearest friend
  • Franse kazen, iets anders
  • Een kleine rustpauze
  • Feestmarkt in Bellem bij Aalter
  • Pavillon d'or
  • Ajuinmarkt in Ledeberg editie 2005
  • Ramkrakers raken juwelenzaak niet binnen

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Zoeken in blog


    Links Provencal

  • Gentse Startpagina
  • Raw Zen (portfolio)
  • Recepten provencal
  • Don Viona, my friend
  • Gentse Blog
  • Planet Gent
  • Stad Gent
  • Kokkerello 2004
  • Enrico Caruso
  • Colly's fotos
  • Blokwatch
  • Weblogs startpagina
  • feesten 2link
  • UN-presspool

  • Nieuws uit Gent en Vlaanderen,
    Nieuws, feiten en leuke dingen, uit het leven gegrepen. Af en toe ook eigen recepten. Ook jij kan meewerken aan onze krant, indien je iets kwijt wilt, een feestje aankondigen, een atikel of een foto, aarzel niet stuur ze ons door en wij publiceren ze.
    NAMISC
    09-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gefrituurde feta met prei
      Leuk recept voor een avondetentje, schenk daa een Tsantalis(griekse rode wijn) bij en succes is verzekerd.

      Ingrediënten:
      2 plakken feta natuur 200 gr - 1 ei - paneermeel - olijfolie - 4 preien, enkel wit
      2 el citroensap - 6 el olijfolie - 2 el vers gehakte munt - 1 el dille - 1 eetlepel roze bessen - peper - zout

      bereiding:


      Klop het eigeel los tot een schuimige mengsel, snij de plakken fetakaas in 4. deze blokjes laat je in het eigeel glijden en maak een egale laag. Lichtjes in het paneermeeldraaien. Laten rusten. Ondertussen de prei ontdoen van de buitenste laag. Ze kort aankoken in water met zout en een scheutje citroensap. Zout en peper toevoegen naar eigen smaak. Ze uit het kooknat nemen en laten schrikken onder ijskoud water. De vinaigrette wordt aangemaakt met de 5 lepels olijfolie en 1 el citroensap, toevoegen van dille en gehakte munt, peper en zout. Voor de liefhebbers kan er een teentje look in uitgeperst worden. Op het einde de rode bessen bij de vinaigrette doen. Snij de preistronken overlangs in fijne reepjes. Je belgd een bord met een bedje van deze reepjes, druppel de vinaigrette op de prei, maar hou een beetje over. Je frituurt de blokjes feta goudbruin. Schik de blokjes op het bedje prei en versier met nog wat verse gehakte munt. Overgiet het ganse bordje met de resterende saus. Smakelijk



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Foto

    Mail redactie


    Foto

    Hoofdpunten blog opapat
  • Avondmarkten mei 2013.
  • Roken.
  • Vier op een rij.
  • 1.000.000
  • Vervlogen tijden.

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    frans43
    blog.seniorennet.be/frans43

    www.flickr.com
    raw zen United Presspool's raw zen photoset

    Archief per week
  • 08/10-14/10 2007
  • 15/08-21/08 2005

    klik foto voor sets



    Heist folkloremarkt


    Oostende voor anker


    Drongen Kermis


    Gent Zeilt


    De Barge


    Stroppenmarkt 2005


    Stoomfestival Maldegem


    Gentse foor


    Groentenmarkt Gent



    Kortrijk Tuinidee


    Circus van moskou


    Kasteel van ooidonk


    Floralien 2005


    Sebelco Award

    Gent webcam


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!