Langs de rotsen van de waterval kruipt deze kleurrijke Aubrieta. Ieder voorjaar ben ik betoverd door de overvloedige bloei van deze bodembedekker... Dit plantje werd genoemd naar een Franse schilder, Claude Aubriet.
Nog een knutselwerkje. Het raam is gemaakt van fijne takjes die vast gemaakt zijn aan een kader. Het bloembakje zelf is van kippengaas met mos. Daarin zit een lodenbakje waarin je de bloemetjes kan planten.
Een glazenmaker is een soort libel. Het vrouwtje zet haar eitjes af tussen de waterplanten. Daarna ontwikkelen de larven tot nimfen. Rond deze tijd en meestal s nachts kruipt de nimf langs een stengel uit het water.Hangend in de vroege ochtendzon barst het pantser open en komt de libel te voorschijn.....Hier zie je de verdroogde huid hangen aan een irisblad.
Links tussen de vrouwenmantel zie je de phlomis russeliana. Eind voorjaar tot in de herfst verschijnen de bleekgroene bloemen. Ze blijven zitten tot in de winter.
De planten in de vijver zijn reeds volop aan t groeien en bloeien. Op de voorgrond bloeit het gele lis. Links van de vijver zie je mijn lievelingsplaatsje .... heerlijk om er te rusten...
Enkel de zon ontbreekt nog.... Achteraan in de hoek van het terras staat een rhododendron in bloei. Dit is een pracht exemplaar en groeit al enkele jaren in een pot.
Dit is één van mijn lievelings bloemen. Het is een heel elegante plant die vroeg bloeit. Het groene blad is smal en grasachtig. Maar vooral de kleur is uitzonderlijk mooi.
Vooraan zie je de stijve, droehoekige bladeren van de egelskop of Sparganium. In de hoek van de vijver groeit het gele lis of Iris pseudacorus. Daartussen kronkelt het parelend vederkruid of Myriophyllum. Dat is een zuurstof leverende plant die sterk groeit.
Niet alleen de vijverplanten komen tot leven...... maar hier zie je vele kleine wriemelende zwarte dikkopjes. Ze voeden zich met kleine wiertjes die aan de rand van de vijver groeien.
Deze kleine groenblijvende vaste plant heeft uitwaaierende stengels. In het voorjaar verschijnen geelgroene bloemen. Prachtig in contrast met de blauwe Myosotis of vergeet-mij-nietjes.
In de vijver schittert deze mooie plant.... het is moeilijk om deze felgele oeverplant over het hoofd te zien. De frisgroene blaadjes zijn rond tot hartvormig.
Mijn eerste bloeier is een Helleborus. Dit is een winterharde plant afkomstig uit de gebieden rond de Middellandse Zee. Deze Helleborus heeft grote, knikkende bloemen. De paarse blaadjes contrasteren mooi met de witte meeldraden. Prachtig om het seizoen mee te beginnen ....
Van hieruit heb je een mooi zicht op de buxusstructuur. Nu wandel je verder de cottagekamer in. Op het eind van deze kamer staat de bank er als blikvanger.
De structuur van de kruidenkamer komt op die manier goed tot uiting. Vanuit het midden van deze kruidenkamer vertrekt een zichtas dwars door de rozenkamer tot aan de vijver. Ze nodigt je uit om verder te wandelen van tuinkamer tot tuinkamer.
Op de voorgrond vormt de beukenhaag bijna een groene boog.
Langs dit paadje verlaat je mijn siertuin en kom je in mijn 'bostuin'. De kleinzoon gaat hier graag op zoek naar dennenappels.
Mijn anemonen 'Honoré Jobert' staan nu in volle bloei.
Ze hebben het hier echt naar hun zin.
Achteraan bemerk je nog de witte hoofden van de Hydrangea 'Annabella'. Wij kennen die beter onder de naam hortensia.