Inhoud blog
  • Brugse vraagtekens blijven
  • Jonge Duivels halen meteen uit
  • Generatie van 1987 mikt hoog
  • Ook na Zürich blijven de vraagtekens bij AA Gent
  • Ook na Zürich blijven de vraagtekens bij AA Gent
    Foto
    Nieuws Sportwereld
  • Ruud van Nistelrooij staat te popelen om weer T1 te worden (en verwijst naar Club Brugge?): “Een club met een goed profiel kan ook best in België zitten”
  • Andrey Amador (37) zwaar aangereden op training, Costa Ricaan met spoed geopereerd en buiten levensgevaar
  • Elke week drie klachten over grensoverschrijdend gedrag in voetbal
  • Jorge Prado rijdt in zijn geboortestad: “Ik woon graag in Lommel, maar Lugo blijft mijn thuis”
  • INTERVIEW. Mauri Vansevenant: “Als ik thuiskom van de Giro scheer ik mijn schapen”
  • COLUMN. Patrick Lefevere: “Remco Evenepoel zal klaar zijn voor de Tour”
  • Doet Pogacar de Giro in eerste bergrit al op slot? “Als hij opnieuw kan winnen, zal hij dat doen”
  • “Een jaar geen seks als Anderlecht kampioen wordt? Ik zeg ja”: 45 vragen aan seizoensrevelatie Théo Leoni
  • KRC Genk-interimcoach Domenico Olivieri: “We gaan ons niet ingraven in Anderlecht”
  • Na gedwongen forfait lijkt 777 Partners dan toch Standard te willen verkopen, oude bekende Luciano D’Onofrio genoemd als kandidaat
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    the big boss gregoire

    17-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook na Zürich blijven de vraagtekens bij AA Gent
    Trainer zoekt spelers, voorzitter vraagt geduld

    Na de Europese heenmatch van de Buffalo's in het zomerse Zürich, in de finale voor de Intertoto, blijven een pak vraagtekens. AA Gent mag en moet met een 2-1 nederlaag dan wel hopen op kwalificatie voor de volgende ronde, klaar voor de competitiestart zijn de acteurs van blauw-wit allerminst. En weer wijzen alle Gentse neuzen niet meteen in dezelfde richting.

    Het rondreizend theatergezelschap De Buffalo's maakt zich op voor een nieuw speelseizoen. Of het een blijspel dan wel een tragedie wordt, is nog niet uitgemaakt. De hoofdacteurs staan wel al vast. Ridder Georges Leekens lijkt dit jaar weer verbaal de degens te gaan kruisen met president Ivan De Witte. Vorig seizoen waren er al diverse interessante confrontaties en het ziet er niet naar uit dat het de komende maanden rustig wordt aan het Buffalo-front.

    ,,Ik ben zeer tevreden met dit resultaat. We hebben de terugwedstrijd gered'', opperde de Gentse coach na de wedstrijd in Zürich. ,,Ik had op voorhand al voorspeld dat deze ploeg intrinsiek meer klasse had dan de onze. Dat is vandaag na de rust ook gebleken. Vooral hun flankspelers Biscotte en Eduardo deden ons pijn. Uiteindelijk gaan we hier toch weg met een degelijke uitgangspositie op Europees niveau. Maar je zag toch dat sommige jongens bij ons meer dan een tandje moesten bijsteken.''

    We kunnen Leekens gedeeltelijk bijtreden. Toch mag deze ploeg van Grasshoppers geenszins worden overschat. Na het vroege doelpunt van Zewlakow knoeiden de Zwitsers de hele eerste helft dat het een lieve lust was. En de tegendoelpunten kwamen er na vrij knullig verdedigen van de blauw-witte defensie.

    Gelijkspel had gekund

    Voorzitter De Witte vond niet dat enkel de terugmatch was gered. ,,Aan zo'n uitspraak erger ik me wel'', aldus De Witte. ,,Om het even hoe onze ploeg op dit moment staat, we moeten er volgende week alles aan doen om ons te kwalificeren. Ook al gebeurt dat niet met mooi voetbal.''

    De Witte vond wel dat de tegenstander al verder stond met zijn voorbereiding. ,,In de eerste dertig minuten zag ik ons spel van de terugronde van vorig seizoen terug.

    We vingen Grasshoppers zeer slim op. Nadien waren er toch serieuze slordigheden die op dit niveau eigenlijk niet kunnen. Toch wil ik geen voorbarige conclusies maken. We gaan deze week samenzitten om te kijken hoe deze ploeg nog te versterken op de juiste manier. Dat wil zeggen, rekening houdend met de budgettaire beperkingen.''

    Zoals altijd wel in de discussies bij Gent heeft de voorzitter een deel van zijn gelijk. Club-scout Franky Van der Elst zal ook wel hebben gezien dat dit Gent nog wat moet worden gekneed voor het cruciale openingsduel in Jan Breydel.

    17-07-2006 om 13:29 geschreven door gregn

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anderlecht komt vol vertrouwen terug thuis van Oostenrijkse oefenstage








    Anderlecht 2 Olympiakos 1 - Anderlecht heeft dit seizoen maar liefst acht nieuwe spelers in te passen en met Kompany, Tihinen en Wilhelmsson vertrokken drie absolute sterkhouders van vorig jaar. En toch moet Frankie Vercauteren zich niet meteen zorgen maken. Gisteren keerde Anderlecht met een gevoel van vertrouwen terug van de oefenstage in het Oostenrijkse Schruns.

    Trainer Frankie Vercauteren wilde aan het eind van de oefenstage in Oostenrijk nog geen conclusies trekken. ,,Het is een oefenstage en er was nog veel ruimte om te experimenteren. De oefenmatchen zijn vriendschappelijk en dus zijn harde conclusies uitgesloten'', klonk het.

    Toch kon iedereen tijdens de stage zien dat Anderlecht een sterke nieuwe ploeg in huis heeft. Welke Belgische ploeg zal dit Anderlecht van de titel houden? De landskampioen kocht deze zomer voor circa 13 miljoen aan nieuwe spelers en spurtte zo alle andere Belgische ploegen op de transfermarkt uit het wiel. Bovendien toonden de meeste nieuwkomers dat ze pure aanwinsten zijn.

    Vraagtekens achterin

    Woensdagavond na de met 2-0 verloren oefenmatch tegen Salzburg was de euforie nochtans ver te zoeken bij de titelhouder, maar Vercauteren speelde toen een veredeld b-elftal uit en het centrale verdedigingsduo De Man - Juhasz liet het compleet afweten.

    Zaterdag in de tweede match tegen Olympiakos Piraeus en na een weekje hard trainen werd de scheve situatie meer dan rechtgetrokken. Met een ploeg die niet zou misstaan als typeploeg werden de Grieken van Trond Sollied vooral in de eerste helft van het kastje naar de muur gespeeld met een vlotte balcirculatie. Verdediger Jelle Van Damme stond toen centraal in de defensie en deed Kompany vergeten. De nieuwe verdedigende patron is gevonden. Op het middenveld bewezen de Argentijnen Leiva en Biglia dat ze niet alleen goed kunnen voetballen maar ook ferme kuitenbijters zijn. Leiva is een type Vanderhaeghe, maar dan sneller en met meer techniek. Biglia doorstaat de vergelijking met Zetterberg: veel voetbalinzicht, zuivere traptechniek, maar de Argentijn speelt, in vergelijking met Zetterberg efficiënter. Dat ook Boussoufa zijn 3,5 miljoen waard is, behoeft weinig uitleg. De kleine Marokkaan compenseert zijn tekort aan gestalte met creativiteit en duikt overal gevaarlijk op.

    Hassan ongelukkig

    Toch zijn er ook vraagtekens. Juhasz achteraan is te onzeker en heeft te weinig autoriteit. Misschien brengt de voorlopig geblesseerde Pareja bij een terugkeer soelaas. Hassan loopt er ongelukkig bij. De Egyptenaar kan voetballen, maar spreekt alleen Arabisch. Dat komt zijn integratie niet ten goede. Ook op de rechtsachter is de keuze krap. Het alternatief voor de onstuimige Vanden Borre is met de jonge Vadis te beperkt.

    Anderlecht kan met Boussoufa, Leiva, Biglia en Goor een subliem middenveld serveren. Enkel Standard komt met Conceição, Dembele, Defour en Geeraerts in de buurt. Het verschil is dat Anderlecht met Frutos en Tchite, die op dit oefenkamp nog niet in actie kwamen, ook topspitsen in huis heeft, vier goede keepers heeft en een degelijke defensie. Iets waar ze bij Standard voorlopig alleen maar van dromen. Ferrera bij Club Brugge moet dan weer duizelen bij het zien van zoveel paars-witte creativiteit.

    Dit Anderlecht zal top zijn in het Belgische kampioenschap, temeer omdat de andere ploegen niets beters te bieden hebben. Toch blijft afwachten of deze jonge ploeg ook de Champions League aankan. Jeugdig enthousiasme en een bom talent zullen op het kampioenenbal niet volstaan.

    Na de gewonnen oefenmatch tegen de Griekse kampioen Olympiakos Piraeus, klonken hier en daar al euforische stemmen. ,,Dit is een kampioenenploeg'', werd gefluisterd. Meteen over een nieuwe titel beginnen is misschien overdreven, maar wat Anderlecht tegen de jongens van Trond Sollied liet zien was niet mis.

    DOELPUNTEN: 9' Okkas 0-1, 26' Boussoufa 1-1, 86' Vanden Borre 2-1

    ANDERLECHT: Zitka, Deschacht, Van Damme (68' Vadis), Juhasz, Vanden Borre, Goor, Leiva (59' Vanderhaeghe), Biglia (51' Allagui), Hassan (59' Mpenza), Boussoufa, Siani (68' Tioté)

    17-07-2006 om 13:25 geschreven door gregn

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoij best bezoekers

    Halllo,

    Hier ben ik terug van weggeweest van vakantie
    Vanaf nu zal u op mijn site op de hoogte blijvn van het belgisch voetbal en de belgische ploegen die europees aan de slag zijn.


    Doeij

    17-07-2006 om 13:22 geschreven door gregn

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.basiself Anderlecht-Olympiakos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Van links naar rechts:linksboven: Jelle Vandamme,Roland Juhasz,Anthny Vanden Borre, Olivier Deschacht, Daniël Zitka,Onderlinks: Ahmed Hassan, Christian Leiva, Sébastien Siani, Lucas Biglia, Mbark Boussoufa, Bart Goor

    17-07-2006 om 00:00 geschreven door gregn

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KSVR-KRC genk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Koen Daerden redt Genk
    Limburgers blijven op Europees schema na onverdiende zege

    RC Genk heeft zijn eerste uitzege sedert de winterstop beet. Totaal onverdiend, maar op die manier blijven Broos en co wel op Europees schema.

    De eerste helft werd een maat voor niks. Moons kreeg een vrijschop van De Vleeschauwer niet onder controle, in de rebound hobbelde de kopbal van Vaesen naast. En wat later was er een verrassend schot van Barbé, door Moons over de deklat getipt. Genk stelde daar bitter weinig tegenover. De spitsen Stojanovic en Vandenbergh werden nauwelijks bereikt en de twee halve kansjes die Daerden aangeboden kreeg door Chatelle en Defour werden de nek omgewrongen. De Genkse onmacht werd kort na de rust helemaal blootgelegd toen Dufoor een vrijschop van Vanderbiest voorbij Moons kopte. Roeselare bleef na die openingstreffer doorgaan en er was een attente Moons nodig op pogingen van Vanderbiest en Vandamme. In de slotfase sleepten de bezoekers dan toch nog de volle buit uit de brand. Eerst devieerde Vandamme een kopbal van Matoukou in eigen doel en in blessuretijd kopte Daerden de 1-2 binnen.

    10-04-2006 om 10:37 geschreven door gregn

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sponsorq
    Klik op de afbeelding om de link te volgen sponsors

    08-04-2006 om 14:09 geschreven door gregn

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeschouwing KSVR-Krc genk

    zaterdag 8 april 2006


    Officiële website: www.krcgenk.be
    Scheidsrechter: Johny Ver Eecke
    Lijnrechter 1: Pascal Willems
    Lijnrechter 2: Ronny Vanwelden
    4de Official: Ernie Kasprzak

    KSV Roeselare - KRC Genk: zondag 9 april om 18u. (speeldag 30 Jupiler Liga 2005-2006)

    Zondag om 18u. staat de topper tussen KSV Roeselare en KRC Genk op de agenda. De Limburgers zijn aan een voor hun doen matig seizoen bezig en staan na 29 speeldagen op de zesde plaats met 47 punten (tien meer dan KSVR) in het klassement. Vorig weekend werd er nog thuis met 1-0 gewonnen van Brussels. In de heenronde won Genk met 4-1 van KSVR. Trainer bij de bezoekers is Broos. Achteraan staat er met Moons een ervaren sluitstuk in het doel. Op het middenveld en vooraan moeten de blauw-witten het onder meer hebben van de youngsters Defour, Daerden en Vanderbergh.
    Bij Genk zijn Verdonck en Peeters geblesseerd, Sigurdsson is geschorst. KSVR heeft geen geschorsten.
    De KSVR-spelers hopen op een massale aanwezigheid van wit-zwarte supporters op Schiervelde om de drie punten in deze topwedstrijd thuis te houden.

    kern volgt later

    08-04-2006 om 14:04 geschreven door gregn

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Site i.s.m stad roeselare
    Klik op de afbeelding om de link te volgen stad roeselare
    www.roeselare.be

    06-04-2006 om 13:50 geschreven door gregn

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgende wedstrijd ksvr
    Volgende wedstrijd
    zon 9 april om 18u:
    KSVR - KRC Genk

    06-04-2006 om 13:43 geschreven door gregn

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TERUG WELKOM
    BESTE BEZOEKER,

    terug welkom op mijn site
    Na een deugdoenende vakantie zijn we er terug voor u ksvr fans en andere bezoekers

    06-04-2006 om 13:41 geschreven door gregn

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EERSTE UITZEGE VAN KSVR
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sneeuwpret voor Roeselare
    Vinnige bezoekers smeren Gent vierde thuisnederlaag aan

    Een goed spelend Roeselare ging verdiend met de drie punten lopen in een ijzig Ottenstadion. Een onmondig Gent kon nooit overtuigen en trekt woensdag naar Standard voor een aartsmoeilijke bekermatch

    Bij Gent diende de zieke Laybutt in laatste instantie vervangen door Blessing. De thuisploeg trok meteen op zoek naar de openingstreffer en De Beule kon een voorzet van Boussoufa net niet in doel verlengen. Roeselare toonde dat het niet naar Gent was afgereisd om zich te laten afslachten en voetbalde meer dan aardig mee. Nadat Vanderbiest - beste man op het veld - al eens een verre trap net naast zag zoeven, kopte Björn Smits een hoekschop van de Roeselaarse captain voorbij een kansloze Herpoel.

    De reactie van de Buffalo's volgde prompt toen Foley een lange bal verstuurde, Boussoufa het leer beroerde met de hand en dan Sierens versloeg met een overhoekse knal. Het protest van de bezoekers leverde niets op, maar zorgde er wel voor dat de rest van de eerste helft geanimeerd werd door kleine opstootjes.

    Malki zorgt voor driepunter

    Een heuse sneeuwbui zorgde ervoor dat de tweede helft met tien minuten vertraging diende te worden aangevat en dat combineren bijna onmogelijk werd op de gladde ondergrond. Doelkansen bleven dan ook zeer schaars en het waren de bezoekers die het best schaatsten . Pavlovic verving een bleke Grégoire en Gent voerde nu toch de druk op. Vranckens deviatie werd nog net door Sierens in hoekschop geduwd en pogingen van Foley en Zoko misten de goede richting. Acht minuten voor tijd prikte Roeselare nog eens tegen, de goed ingevallen Vandamme mocht op wandel in de zestien en legde panklaar voor Malki. Gent probeerde nog wel, maar het slotoffensief(je) leverde niets meer op.

    05-03-2006 om 10:37 geschreven door gregn

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.we komen ng es terug op ksvr-rsca
    hier ziet u het filmtje de goals van rsca tegen KSVR


    http://www.rsca.be/mediaplayer.php?videoid=898&language=nl

    02-03-2006 om 11:51 geschreven door gregn

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOOR LORIEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen loortjuh dis is voor jou

    02-03-2006 om 11:40 geschreven door gregn

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.filmke

    <p><embed src="http://nikefootball.nike.com/nikefootball/jogatvcontent/nike_joga_bonito_150/nike_joga_bonito_150_en_blog.wmv" name="movie1" autoplay="false" enablejavascript="true" width="416" height="312" controller="true" autostart="false" loop="false" volume="50%" bgcolor="000000"></embed><br/><br/><a href="http://www.nikefootball.com" target="_blank">www.nikefootball.com</a></p>

    02-03-2006 om 11:22 geschreven door gregn

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oogblessure en auto-ongeluk voor belaagde Eloi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wagneau Eloi heeft pech. Tijdens de wedstrijd van vrijdag tegen Anderlecht kreeg hij in een duel met Tihinen een tik tegen het oog waardoor hij vrijdagnacht tot drie uur 's ochtends in de spoeddienst van een Brussels ziekenhuis moest verblijven.

    Gisteren werd hij dan weer het slachtoffer van een auto-ongeluk toen hij zijn advocaat ging bezoeken. Toen hij onder een brug uitkwam viel er iets op zijn voorruit, waardoor die helemaal verbrijzeld werd.

    ,,Ik dacht eerst nog dat het een aanslag was'', kon Eloi er gisteren nog om lachen. ,,Ik dacht zoveel aan alles wat me overkwam dat ik daarna ook nog zonder benzine viel. Ik slaap niet meer.''

    28-02-2006 om 07:49 geschreven door gregn

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    27-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eloi en de zaak ye
    De mannen van Guus Hiddink zijn door de overwinning op AZ en het gelijkspel van Feyenoord zo goed als zeker weer kampioen. PSV zo goed als zeker kampioen
    De jumping van Hasselt kon voor zijn 12e editie rekenen op een internationaal deelnemersveld. Jumping van Hasselt groot succes
    Lierse won van Westerlo met 2-1 en zet zijn opmars in de kelder van het klassement verder.  Lierse weg van degradatieplaatsen
    Zaterdag start met de Omloop Het Volk het wielerseizoen. Dit seizoen is er ook voor de Limburgse wielrenners een belangrijke rol weggelegd. Kevin Hulsmans staat op scherp
    In de eigen competitie ontvangt Roeselare vanavond leider Anderlecht. Voor de entourage van Roeselare een nieuwe topmatch. Schiervelde uitverkocht voor Roeselare-Anderlecht
    Meer Web-TV
    © BELGA
     Extra
    De Witte wil meldpunt bij voetbalbond
     Dossier
    Eloi Wagneau
    De zaak Ye

    WAGNEAU ELOI eist excuses van de VRT omdat hij werd genoemd in omkoopschandaal

    Wagneau Eloi wil koste wat het kost dat zijn naam wordt gezuiverd in het omkoopschandaal. Hij schreeuwt zijn onschuld uit en laat zijn advocate zelfs een akte opstellen. Daarin belooft hij zijn hele salaris en alle premies terug te storten aan La Louvière en Roeselare als iemand kan bewijzen dat hij geld verdiende met het vervalsen van wedstrijden.

    Ik heb nooit een eurocent gekregen'', bijt Wagneau Eloi van zich af. ,,Ik heb te veel respect voor mijn beroep om mij bezig te houden met het verkopen van matchen. Ik verwacht binnen de 48 uren excuses van de VRT.'' De openbare zender voerde vrijdag twee anonieme getuigen op. Ze toonden een sms-je waarin Eloi stelde dat de opdracht geslaagd was na de 7-0 nederlaag van La Louvière op Lierse. ,,Ik heb dat sms-je inderdaad gestuurd. Maar ze misbruiken de context. We hadden afgesproken om te verliezen omdat we niet meer betaald werden door de club. Ik had zelfs voorgesteld om een minuut stil te staan op het veld, maar daar was niemand voor te vinden. Ach, er was altijd wel iets op La Louvière. Zo heb ik ook bewust de wagen van mijn club te laat binnengebracht. En weet je wat? Ik had hem eigenlijk veel liever in een vijver gestuurd.''

    Toch gaat hij er prat op dat hij nooit benaderd werd om matchen te regelen. ,,Niemand heeft mij ooit iets gevraagd. Ik ben dus door niemand benaderd. Of ik weet heb van anderen? Ik kan enkel voor mezelf spreken.''

    Zakgeld

    Eloi zegt dat hij zelfs eerst dacht dat het om een grap ging toen hij beticht werd van fraude. ,,Ik voetbal in België omdat ik van mijn job hou. Ik speel niet voor geld. Ik verdien slechts zakgeld in vergelijking met wat ik in Frankrijk kan krijgen.''

    De twee anonieme getuigen van de VRT heeft hij naar eigen zeggen al ontmaskerd. ,,Het waren twee oude vrienden van me. Ik heb ze niet veel te zeggen. Ik kan ze enkel deze raad geven: als jullie geld hebben gekregen voor jullie getuigenis, spaar die centen maar voor een hele goede advocaat.''

    Eloi gaf zijn advocate Nathalie Buisseret intussen de opdracht om een akte op te stellen. ,,Als iemand kan bewijzen dat ik ook maar één eurocent heb verdiend met het regelen van matchen, dan betaal ik mijn hele salaris en premies terug aan zowel La Louvière als Roeselare.'' Hoe het intussen verder moet? ,,Ik speel nog zeker tot eind dit seizoen bij Roeselare. En volgende week zit ik aan tafel met de club om te spreken over een contractverlenging'', aldus nog de geviseerde spits. (BjM)

    27-02-2006 om 13:06 geschreven door gregn

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.volgende wedstrijd ksvr

    Volgende wedstrijd
    zat 4 maart 20u:
    KAA Gent - KSVR

    27-02-2006 om 12:57 geschreven door gregn

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag topper club brugge-standard 1-1 zo komt RSCA alleen aan de leiding dankzij ksvr
    © Photo News
     Extra
    ,,Twee kansen in 90 minuten''
    ,,Voor mij liever geen draw''
    Verheyen wil niet praten
    Veel opstootjes, weinig kansen
    ,,Anderlecht is nog niet weg''
    Sportwereld - RSS-feeds

    Club razend na gelijkmaker
    Onyewu bezorgt Standard omstreden punt in felle maar teleurstellende topper

    Als twee honden vechten om een been, loopt de derde ermee heen. Club Brugge en Standard vatten het spreekwoord gisteren in een teleurstellende topper heel letterlijk op. Emotie en commotie bij de vleet, maar geen voetbal in een veldslag die op een onbeslist gelijkspel eindigde. En daar konden ze alleen in Brussel mee lachen. Anderlecht is de grote winnaar van het weekend. Met nog tien wedstrijden te gaan slaat het een voorlopige kloof van twee punten op de naaste concurrentie.

    Club heeft sedert 6 november in Waregem geen competitiematch meer verloren, maar de puntendeling in het ijzig koude Jan Breydelstadion tegen de afwachtende Rouches voelde aan als een morele nederlaag. Brugge roept al weken dat het nog alle titelconcurrenten over de vloer krijgt, maar de eerste rechtstreekse confrontatie leverde niet de verwachte winst op. Tot grote onvrede van Gert Verheyen, die zich bij de gelijkmaker van Onyewu veel onrecht aangedaan voelde.

    Was het de zege van Anderlecht vrijdag in Roeselare die de angst om te verliezen te groot maakte? Vergaten de hoofdrolspelers in hun onweerstaanbare drang om ruzie te maken dat er ook nog moest gevoetbald worden? Feit is dat er in de tweede helft niet één deftige kans te noteren viel, overigens zeer naar de zin van een in aanvallend opzicht steeds dieper wegzakkend Standard.

    Als hij niet scoort, heb je niks aan Bosko Balaban. De Kroaat staat al sedert 3 december droog en dus nam Ceulemans de beslissing die zich opdrong. Daardoor kwam de Zuid-Afrikaan Van Heerden - later vervangen door Yulu-Matondo - voor het eerst aan de aftrap, rechts voorin in het vertrouwde systeem. Bij Standard Kovalenko verving de geblesseerde Conceição.

    De Luikenaars gingen aanvankelijk zeer hoog pressen, waardoor Club niet zo makkelijk in zijn geduldige combinatievoetbal kwam. Blauw-zwart had bovendien last met de lange ballen in de rug van Clement en Maertens, zie de wenkende kans voor Tchité.

    Gelukkig was er regisseur Leko om de slap begonnen partij eventjes op te tillen. Hij dwong Runje al snel tot een parade. Ook de manier waarop hij aan het halfuur de perfecte assist van Vermant in doel legde, mocht gezien worden.

    Opstootjes

    Het doelpunt joeg meteen vuur in de match, met voor scheidsrechter Verbist een opeenstapeling van gecontesteerde momenten. Brugge was razend om de gele kaart voor Roelandts en nog meer om het gelijkstellende doelpunt van Standard. Na vrije trap van Rapaic duwde de scorende Onyewu inderdaad eerst Verheyen neer, al ging die gretig naar de grond.

    Aan voetballen kwam men na de pauze al helemaal niet meer toe. Geregeld stonden de 22 acteurs op een kluitje bij elkaar, discussiërend over het zoveelste onderlinge opstootje. Het lijfgevecht tussen Verheyen en Onyewu zette heel het stadion in vuur en vlam, maar doofde de wedstrijd zelf helemaal uit. Alleen Brugge wilde nog, maar Standard gaf geen krimp.

    27-02-2006 om 08:01 geschreven door gregn

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wagneau Eloi zou betrokken zijn bij het omkoopschandaal in de zaak Ye

    Wagneau Eloi reageert verbolgen op vermeende betrokkenheid bij omkoopschandaal

    Het VRT-nieuws noemde Wagneau Eloi vanavond een 'spilfiguur' in de omkoopaffaire. Na de wedstrijd tegen Anderlecht reageerde de Roeselaarse topschutter furieus: "Ik vind het zeer triestig dat men mij probeert te pakken met anonieme getuigenissen! Als ik een SMS stuur is dat naar een vriend en zeker niet naar eender wie of naar een journalist. En effectief, op Lierse kregen we een 7-0-pandoering, nadat we gezamenlijk beslisten om er een 'non-match' van te maken omdat we gewoon niet meer betaald werden. Ik ben echter nooit benaderd geweest en heb zeker ook nooit geld ontvangen om mij te laten verliezen."

    "Waarom zou ik ook? Ik had bij La Louvière een contract dat mij een heel dikke extra premie zou opleveren indien ik tien doelpunten scoorde. Toen ik aan acht was, pushte de voorzitter plots om mij niet meer op te stellen, zodat hij die premie niet zou hoeven te betalen. In plaats van te spelen om te verliezen was ik dus net bijzonder gemotiveerd om nog die twee extra doelpunten te scoren die mij een veel groter bedrag zouden opleveren dan de omkoopbedragen die in de pers genoemd worden. Ik hoop nu maar dat de pers stopt met iedereen te beschuldigen via anonieme getuigenissen."

    Ook KSVR-manager Luc Devroe had zijn reactie klaar: "Voorlopig zullen wij als bestuur geen stappen ondernemen. Zelf hebben wij het nieuws ook pas een uur voor de wedstrijd gehoord, en binnen onze vereniging werd tot nog toe niemand verhoord. Het gaat nu dus trouwens over de periode toen Wagneau bij La Louvière speelde. Zolang zijn schuld niet bewezen is, blijft hij voor ons onschuldig en hoeven we dan ook niet in te grijpen. Want anders lopen binnen hier en drie weken geen spelers meer rond op de Belgische velden."

    25-02-2006 om 11:11 geschreven door gregn

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag van uit het anderlecht kamp
    Matchverslag : KSV Roeselare - R.S.C. Anderlecht 0-2
    24-02-2006, 20:30

    RSC Anderlecht gaat vanavond, vrijdag 24 februari 2006, op bezoek bij KSV Roeselare. Na de voorbije 9 op 9 staat er weer een moeilijke verplaatsing op het programma voor Paars-Wit. De West-Vlaamse ploeg verloor dan ook nog maar één keer op eigen veld (tegen Westerlo). Roeselare staat momenteel op de 11de plaats in het klassement met 29 punten uit 23 matchen.

    Eerste Helft

    01' Roeselare trapt de wedstrijd op gang
    04' Voorzet-schot van Zewlakow wordt makkelijk gepakt Sierens
    05' Eloi komt gevaarlijk opzetten maar Proto is eerder bij de bal
    06' Goeie actie van Sporting, Mpenza wordt goed aangespeeld en gaat door, Frutos trapt de voorzet naast
    13' Misverstand tussen Silvio Proto en Roland Juhasz op de rand van de zestien meter, gelukkig zonder gevolg
    14' Goeie kans voor Sporting, Wilhelmsson gaat door op de rechterflank maar Sierens bokst weg
    20' Wilhelmsson met een rush op de rechterflank, de voorzet wordt door Goor op een verdediger getrapt
    21' De eerste hoekschop is voor Roeselare maar levert geen gevaar op voor het doel van Proto
    23' Goeie voorzet Bart Goor, Mpenza kopt de kans net naast, uitstekende kans voor Paars-Wit !
    24' Eerste hoekschop voor Anderlecht, Sierens bokst weg
    25' Frutos gaat alleen op Sierens af, maar gaat net voor hij wil schieten neer in het strafschopgebied, Ver Eecke fluit niet...
    33' Voorzet De Vleeschauwer, Proto pakt
    36' Heet standje voor het doel van Paars-Wit na een voorzet van De Vleeschauwer, maar het blijft 0-0
    37' Nu warm aan de overkant, het lijkt sterk op een handsbal in de zestien, maar Ver Eecke fluit opnieuw niet
    41' Mooi schot van Zetterberg, maar Sierens houdt zijn netten schoon
    45' Vrije trap Bart Goor gaat net naast goal van Sierens
    45' We gaan rusten bij een 0-0-ruststand

    Tweede Helft

    46' Anderlecht trapt de tweede helft op gang, geen wissels bij de bezoekers bij de start van de tweede helft
    48' Schot van Bart Goor uit de tweede lijn gaat naast
    50' Vrije trap voor Roeselare wordt in hoekschop gewerkt
    54' Vanderbiest haakt Frutos, de Argentijn gaat tegen de grond en Vanderbiest krijgt geel
    59' Mooie actie Sporting, Deschacht zet voor maar Sierens pakt vooraleer iemand er zijn hoofd kan tegen zetten
    65' Schot Vandamme, Proto zonder problemen
    67' Goor zet voor, Frutos kan er net zijn hoofd niet tegen zetten, Sierens pakt de bal
    70' Anderlecht probeert wel maar stuit op een goede verdediging van de thuisploeg Roeselare, die ook af ten toe probeert tegen te prikken
    73' Mpenza out, Iachtchouk in
    74' Opnieuw een heet standje voor het doel van Roeselare, Iachtchouk onder de bal door en Frutos kan net niet koppen, de daaropvolgende hoekschop wordt zonder problemen gepakt door Sierens
    78' Tihinen krijgt geel voor een fout op Eloi, Vanderbiest schiet de vrije trap in de muur
    81' Siani komt Zetterberg vervangen voor de laatste tien minuten
    84' Christian Wilhelmsson scoort de verlossende treffer voor Paars-Wit, 0-1, Anderlecht op voorsprong met nog vijf minuten te gaan !
    87' Vrije trap, Iachtchouk met de voorzet en Frutos werkt af : 0-2 !
    90' Drie minuten extra
    93' Einde wedstrijd, Anderlecht wint met 0-2, een heel belangrijke overwinning en meteen ook goed voor een 12 op 12 in de laatste vier wedstrijden en opnieuw (even ?) de leidersplaats in het klassement !

    Video : Roeselare-Anderlecht 0-2
    Photospecial : Roeselare-Anderlecht 0-2

    KSV Roeselare
    R.S.C. Anderlecht
    Opstelling Sierens, Monteyne (86' Lauwers), Vaesen, Soumare (59' Malki), Smits, De Vleeschauwer (86' Annys), Vanderbiest, Lahousse, Vandamme, El Araichi, Eloi Deschacht, Frutos, Goor, Juhasz, Mpenza (73' Iachtchouk), Proto, Tihinen, Vanderhaeghe, Wilhelmsson, Zetterberg (81' Siani), Zewlakow
    Bank Biebauw, Annys, Lauwers, Malki, Detremmerie, De Coninck, Bouckenooghe, Joly Zitka, Lovre, Iachtchouk, Traore, Vanden Borre, Siani, Lamah
    Geblesseerd Akin, De Man, Kompany, Pujol
    Goals 84' Wilhelmsson (0-1), 87' Frutos (0-2)
    Gele kaarten 55' Vanderbiest, 78' Tihinen
    Scheidsrechter Ver Eecke Johny

    25-02-2006 om 11:09 geschreven door gregn

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 30/01-05/02 2006

  • 17/07-23/07 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 30/01-05/02 2006

    Blog als favoriet !

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!