Kokeneten: visfilets met peterseliesaus (uit Ibiza),
extreem lekker.
Je moet niet tot in Ibiza gaan, want je kan het ook hier maken,
en gemakkelijk. Probeer maar eens!
ingrediënten
|
bereiding
|
panga- of tongfilets
|
snij de visfilets overdwars in reepjes van >= 1 cm
|
olijfolie
|
doe olie in de pan en leg de filets er op
|
witte wijn
|
snij de stelen van de champignons
|
viskruiden
|
doe de hoedjes in een pan met peper en zout
|
dille
|
voeg een klontje boter toe en citroensap
|
champignons
|
voeg een beetje water toe en breng aan de kook
|
peper en zout
|
de champignons geven veel vocht af
|
|
neem pan van het vuur, laat champies uitlekken
|
|
schep het kooknat van de champignons op de vis
|
|
voeg wat witte wijn toe, en zet de pan op het vuur
|
|
breng de vloeistof net aan de kook
|
|
neem de pan van het vuur na enkele minuten
|
|
dek de pan af om de vis verder te laten garen
|
|
kruiden met viskruiden en dille
|
|
|
Peterseliesaus uit Ibiza (voor ¼ l saus)
|
stamp de look en de peterselie in een vijzel
|
60 g peterselie
|
voeg zout en cayennepeper toe
|
2 tenen look
|
giet citroensap en olie erbij en klop de saus goed
|
zout
|
|
cayennepeper
|
|
1 citroen
|
|
olie
|
|
|