dit is de fameuze en mysterieuzeneuze GroB blog

Foto

aantal kliks op deze blog



Inhoud blog
  • toedeloe
  • Carlos en Discus
  • ga nog eens testen op doenbaarheid
  • proberen
  • eens proberen
  • test
  • KOKENETEN: lusten hottentotten matelote?
  • We raken niet verhit in Valladolid (2)
  • Valladolid, toch via de juiste afrit (1)
  • KOKENETEN: naar de Ardèche
  • Donibane Lohizune??
  • We rijden knus naar Saint-Jean-de-Luz
  • KOKENETEN uit Mexico, met bonen en zo
  • Honderden hazen en één schildpad in Niort (deel 2)
  • Vuurspektakel in Niort, met Carabosse (deel 1)
  • KOKENETEN: de lekkerste kip in bier vind je HIER!
  • Beaufort04 met het trammetje van plezier
  • Beaufort 04, per tram van ginder tot hier
  • Tussen De Hoogmolen en het Boenderbos
  • KOKENETEN: vis met groenten, in de oven
  • Tussen het groene mos van het Boenderbos...
  • Aan de (water)bak in Cotignac
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1 (deel 2)
  • Stappen door Gent, rond de Vleestent
  • Senioren heerlijk verwend in Gent
  • No more stress in Cadaqués
  • problemen met uploaden
  • Zonder geharrewar naar Alfafar
  • KOKENETEN: over konijnen en hazen

    de daders:            Greta en boB = grob


    Foto

    Organisation de loisir agréable et blabla amical


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Feria Internacional de Pueblos 2009 Fuengirola ossenkar uit Costa Rica


    Foto

    zeer interessante links vind je hieronder
  • dit zijn alle foto's en photoshop creaties van Gaviota
  • de beste ontstresser is zuurstof in Zutendaal
  • de vrolijke bloggers: stel je site hier in de kijker en wordt veel vrienden rijker

  • Garfield als kok


    Foto

    kok als Garfield


    Foto

    Gastenboek
  • Op bezoek geweest
  • hoi blogmaatje,
  • Lieve groetjes Nikki
  • verrasend mooi blog !
  • Wandelgroetjes uit Borgloon

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Welkom! Blij je hier te hebben. Kijk maar eens rustig rond.

    fietsen in Zeeland


    Foto

    een potje Olaba petanque


    Foto

    avond in Burgos


    Foto

    koninklijke glasblazerij tegen Segovia


    Foto

    Expo Oostende voor Anker 2009


    Foto

    terug in Vatan


    Foto

    Salers runderen


    Foto

    als smakelijk hapje in Valencia


    Foto

    fontein in Vejer de la Frontera


    Foto

    kathedraal van Cadiz


    Foto

    standbeeld Tio Pepe in Jerez


    Foto

    trol met Greta in Bergen (Noorwegen)  (trol staat bovenaan)


    Foto

    met kaasboerin in Edam


    Foto

    als vrome bedevaarder


    Foto

    met mijn Baskische vriend Joseba aan het Guggenheim in Bilbao

    Foto

    m.a.w. de weblog van Greta en boB

    de bloemige blog die de avonturen van Greta en boB in BEELD brengt in België, Spanje, Frankrijk, enz.
    De foto´s zijn meestal van Greta en de tekst van boB.
    Ook eigen (makkelijk na te maken) ervaringen in het cuisineren worden neergezet,
    ter streling van het virtuele gehemelte van de kijker/lezer of amateurkok.

    23-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: Rundvleescurry uit 2 landen

     

    Ik had een gerecht gevonden in een kookboek van Thailand: rundvleescurry.
    Een hele verzameling ingrediënten zijn daarbij nodig,
    die welig tieren in de Thaise natuur, maar in het Belgisch klimaat
    laten die het wel afweten (en zijn dus niet zo evident te vinden).
    Maar zie, in een gewone supermarkt zoals Delhaize vind je
    al die goodies samengebald in één enkel blik.
    Als je dat blik dan opent, komt daar een aroma uit
    om te beginnen zweven. Heerlijk!
    Dat maakt dat dit smakelijk gerecht eenvoudiger te maken is dan stoofvlees. 
    Iets voor mij dus.
    Greta vond dat er wat meer groenten bij moesten
    en liet wat gesneden wortelschijfjes met ajuin
    stoven in de microgolf. Smaakte er lekker bij.
    De helft werd achteraf ingevrozen.

    ingrediënten voor 4

    bereiding

      700 g mager stoofvlees

    dep het vlees droog, verwijder vet indien nodig

    4 aardappels, vrij vastkokend

    snijd het in stukjes van circa 2 cm

    2 uien

    schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken

    1 verpakking ongezoete kokosmelk (25cl)

    pel de uien en snijd ze eveneens in stukken

    3 el palmsuiker of bruine suiker

    doe kokosmelk en de Masaman curry in een pot

    2 el limoensap

    laat dit mengsel 1´ koken

    4 el geroosterde zoute pinda´s

    voeg het vlees, suiker, limoensap en pinda´s toe

    laurierpoeder

    kruid met laurier en doe er 30 cl water bij

     

    stoof het mengsel circa 50´ boven een laag vuur en

    {3 el masaman kerriepasta, 4 el vissaus (nam pla)}

    zet het deksel op een kier

    (beide te vervangen door 1 blik Masaman Curry)B1]

    voeg dan de uien en piepers toe

    (te vinden bijvoorbeeld bij Delhaize)

    laat nog 20´zachtjes stoven

     

    dien op in diepe borden met de saus

    N.B. kan ook met kipfilet, totaaltijd is dan 50´[

     

     


    [B1]een blik Masaman Curry (Delhaize) bevat:

    kokosmelk (70%), masaman currypasta

    (look, sjalot, garnalenpasta, citroengras, water, chili,

    korianderzaadjes, witte peper, galangawortel, komijn,

    muskaatnoot, kruidnagel, kaneel, foelie), nootmuskaat,

    kardemom, enz. Te veel om allemaal te noemen.

    Vorig jaar maakte ik een eveneens lekker smakende

    Indonesische rundvleescurry.


    Hierbij voeg ik ook dat recept.


    Let wel: de foto´s betreffen de Thaise Curry.

     



     

    ingrediënten voor 4

    bereiding

    1 kg rundvlees om te stoven (schouder)

    snijd het vlees in 2 cm grote blokjes

    6-8 sjalotten

    pel de sjalotten en look en snipper ze

    6 tenen look

    schil de gember en rasp hem fijn

    6 cm verse gemberwortel

    verhit in een braadpan de olie

    Indische kruiden

    bak de sjalot, look en gember goudbruin

    zwarte peper, vers gemalen

    bak dan het vlees hierin in gedeelten gaar op hoog vuur

    6 el olie

    roer alle kruiderijen en suiker erdoor

    2 tl sambal oelek

    laat onder constant roeren het geheel ca 4´ meebakken

    2-3 tl suiker

    blus af met azijn en voeg de kokosmelk al roerende toe

    1 el (sherry)azijn

    breng de saus langzaam aan de kook

    4-5 dl kokosmelk, ongezoet

    laat haar 7-8´ zacht koken tot er olie verschijnt bovenaan

    2 el ketjap, naar wens

    breng op smaak met ketjap indien nodig

    2 lente-uien

    laat op laag vuur (2) afgedekt 1-1,5 uur zacht stoven

    takjes platte peterselie of koriander

    garneer met ringetjes lente-ui en takjes peterselie

     

    serveer warm met gekookte rijst en een lichte salade

     

    bedek met geroosterde uitjes (zie andere gerechten)

     

     

    Op de foto ziet het er nogal vloeibaar uit.
    Ik had er 50cl water bijgedaan, en dat is wat teveel.
    Je hebt genoeg aan 30cl, en dan mag het zelfs nog wat inkoken.


     

    Je kan het indien gewenst eten met een lepel,

    zoals deze meneer hier.


    Het heeft wat weg van waterzooi, maar dan met een

    Thaise smaak (en geur).

     




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • Zegen op deze palmzondag middag, avond en nieuwe week (angelique)
        op toedeloe
  • Wens u nog een hele fijne zondag (Dirk)
        op test
  • Wens u nog een hele fijne vrijdag (Dirk)
        op Carlos en Discus
  • Goedemorgen (Dirk)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid
  • Terug ? (ikke)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid

  • kaper op de kust


    Foto

    Archief per maand
  • 03-2022
  • 07-2020
  • 06-2019
  • 12-2018
  • 03-2018
  • 12-2015
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 05-1978
  • 11--0001

    tophotel "Huerta de la Paloma" in Priego de Cordoba 


    Foto

    Poolse Jonagoldplukker in Haspengouw


    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    bbe_group
    blog.seniorennet.be/bbe_gro

    met vriend in Segovia


    Foto

    Een interessant adres?

    met Olaba op bezoek


    Foto

    tulpenbootje in Meliskerke/Zeeland


    Foto

    de ezels van Niort


    Foto

    kathedraal Bayonne


    Foto

    geitenfuif Luxemburg


    Foto

    discrete blik achter de schermen in Segovia


    Foto

    beste Spaanse tapabar: Gambrinus in Toledo


    Foto

    aan het werk in hoteltuin in Alberic


    Foto

    aan de Groenplaats met Seniorennet


    Foto

    katedraal Burgos


    Foto

    met vrienden in El Palmar (Valencia)


    Foto

    catamaran van Tarifa naar Tanger


    Foto

    lunch in Parador van Arcos de la Frontera


    Foto

    Viking van de Geiranger fjord


    Foto

    aan de Zaansche Schans


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!