Dagboek De Groene Wegen naar de Cote d'Azur 2007
Fietsen van Arlon naar Nice
23-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 Dag 2 Thionville - Chateau Salins

5.  Dag 2  Thionville>Château-Salinsxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Dinsdag 19 juni 2007

Afstand:                   97km  Totale km:              169km

Weer:                        Zonnig  24C  geen wind

 

Goed uitgeslapen, zonder snurken………….Noch Pol, noch ikzelf hebben iets gehoord ofwel hebben we uitstekende oordopjes!!!

Om 8h hebben we afgesproken om het ‘petit déjeuner” te nemen. Hugo en Robert zijn ook al in de eetzaal……….Het is inderdaad

petit le déjeuner maar daar weten we wel raad mee……….Na wat vragen en aandringen, mogen we in de keuken alles nemen wat we wensen. We zullen de eerste uren zeker geen honger hebben.

 

 

Om 9h00 staan we klaar om te vertrekken. De hotel receptionist raadt ons aan via Stuckange, Distroff naar Metzervisse te rijden. Daar geraken we zonder omweg en langs rustige wegen terug op onze route.

De natuur is afwisselend, maar zeer landelijk. Steeds moeten er korte hellingen genomen worden. De opeenvolging aan klimwerk kruipt stilaan in de benen. Wanneer we op een top halt houden, zien we nog steeds in de verte de centrale van Catenom.

 

 

Vanaf Bettelainville moeten we een flinke klim nemen naar Vigny. Boven genieten we van het mooie uitzicht. Het wordt warmer, zo’n 24 à 25C. De zon brandt en het is zweten en drinken. De dorpjes liggen telkens in een dal en zien er erg ontvolkt uit. Gelukkig kunnen we rond 11h30 inkopen doen in Landovillers.

Nu volgt er een serieuze klim naar Courcelles-Chaussy waar alles dood en verlaten lijkt……………We hebben 55km op ons tellertje en zijn aan wat rust toe. Bij een sportterrein onder enkele grote bomen vinden we een geschikte picknick plaats. Stokbrood, kaas, worst, tomaten en een fles wijn………wat moet je meer hebben.

Na een poosje komen er een paar auto’s naar de “chalet” op het nabij gelegen voetbalveld………….Benieuwd ga ik even kijken. Een vijftal mannen bouwen een barbecue feest.

 

 

De mannen zijn nieuwsgierig naar onze plannen en nodigen ons uit om iets te drinken. Dat moeten ze natuurlijk geen tweemaal vragen.

Mijn vrienden komen één voor één binnen en we verbroederen met de plaatselijke genieters………..leven als god in Frankrijk noemen ze dat!!!!

 

Maar…………na een uurt moeten we onze nieuwe vrienden verlaten. We willen ooit nog in Nice geraken. De mannen wensen ons “Bon voyage et beaucoup de courage”  daar gaan we dan!

 

Olala, dat doet pijn in de kuiten. We sleuren ons met een slakkengangetje omhoog.

De korte klimmetjes vertragen ons tempo en het landschap wordt eentonig. Hier en daar zien we een grote boerderij en graanvelden. Soms is er ook een bos waar de koelte deugd doet.

 

Na een paar piepkleine uitgestorven dorpen dalen we heel snel naar Château-Salin. Zullen we hier overnachten ???  Enkele dorpsbewoners verwijzen mij naar het marktplein, wanneer ik naar een hotel vraag. Naast de kerk bevindt zich Gîte d’etape “Au Bon Accueil” maar “oh ramp” alle kamers zijn bezet!

Geen nood, de bazin zoekt wel iets voor ons. Ondertussen kunnen wij onze dorst lessen.

Madame Michèle doet enkele telefoontjes en meldt ons dat er een verantwoordelijke dame van het sportcentrum ons kamers kan bezorgen enkele kilometers buiten het dorp. Na een ½ uurtje komt de vrouw ons ophalen. We volgen haar auto en klimmen naar het sportcomplex.

We krijgen in het bijgebouw 2 kamers en we kunnen gebruik maken van douches en toiletten.

Voor 10€pp zijn we gehuisvest………..je moet maar geluk hebben zeker!

 

 

Het is ondertussen 18h30 en na het douchen en een waspartij doen, kunnen we onze fietskledij laten drogen op een lijntje in de zon.

Zoals beloofd aan de patroon Gilles van “Au bon Accueil” gaan we tegen 19h30 daar ons avondmaal nemen.

Een gezellig souper samen met de andere hotelgasten. Het Nederlandse paar

de Boer, ze doen ook de groene route, maar slechts tot de Camarque en met de tandem. Verder nog een fietsende Duitse dame, zij fietst alleen “Le tour de Lorraine”. Verder nog twee Franse heren en bazin en baas Michèle en Gilles.

 

 

Het wordt eten en drinken a volonté.

Echt op zijn Frans zonder veel tralala maar goed en voedzaam. Aperitief, voorgerecht, hoofdschotel, dessert, enkele flessen wijn en een dégustief alles samen 84€ voor ons vier. Iedereen blijft lang napraten. Er wordt in een mengeling van Frans Nederlands en Duits gesproken…. Iedereen verstaat iedereen……. Gilles en Michèle besluiten morgen de afwas te doen en blijven gezellig meekletsen en drinken.

Maar we krijgen slaap en willen naar ons bed. Het begint bovendien al donker te worden ook.

We beloven morgenvroeg hier ons ontbijt te nemen.

Rond 23h30 geraken we onder de dekens


Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



>

Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!