Blokfluit-en koormuziek
Inhoud blog
  • Gilde Broeders / Als dorst een hert
  • Blokfluitkwartet nr. 1 dl.2 & 3
  • Blokfluitkwartet nr. 1 in D Majeur dl.1
  • Baby Mine / Cottonfields
  • Dit is de Dag / O Vader wil aanvaarden

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Foto

    Mijn naam is Guus Kuijs en ik woon in Overasselt ( ten zuiden van Nijmegen in Nederland.)
    Ik ben musicus en sinds 2002 met pensioen.
    Mijn eerste schreden op het pad van de muziek heb ik gezet op de St. Jozefschool te Helmond, waar vanaf de 1e t/m de 6e klas consequent volgens de Wardmethode muziekonderwijs werd gegeven en wel in een frequentie van 3 à 4 x p. week. Bovendien kon je daar ook buiten schooltijd nog zang-en blokfluitles volgen, wat ik natuurlijk deed. Het niveau was in het laatste jaar zó hoog, dat we m.b.v. het notenschrift Missen van o.a. Palestrina aan konden leren en uitvoeren. Grote gangmaker en inspirator was de onderwijzer Theo Driessen, die er later óók nog voor zorgde dat een aantal leerlingen, waaronder ikzelf, een blaasinstrument mochten gaan leren bespelen bij leden van het Brabants Orkest !
     Aan het Brabants Conservatorium ben ik afgestudeerd als Orkestmusicus Hobo. Later heb ik daar ook de studie Algemene Muzikale Vorming (A.M.V.) voltooid. Nóg later heb ik aan het Arnhems Conservatorium het Onderwijsdiploma Blokfluit behaald. Een studie arrangeren of componeren heb ik echter nooit gevolgd. Wat dat betreft ben ik dus autodidact.
    Van 1962 t/m 1969 was ik hoboïst van de Kapel van de Kon. Luchtmacht, waarna ik de overstap maakte naar het muziekonderwijs. Vanaf 1969 tot mijn pensioen in 2002 was ik aan de Streekmuziekschool Wijchen ( nu "De Stroming") verbonden als leraar A.M.V. blokfluit en hobo ( dit laatste slechts voor enkele jaren) en als zodanig was ik ook verantwoordelijk voor het leerplan en de methode voor de Schakelklas.
    Zó, dit zijn de grote lijnen. Het lijkt me voor dit moment voldoende informatie over mijzelf.

    Eigen composities & arrangementen
    Al een tijdje liep ik rond met het idee om alle muziek die ik gedurende vele jaren heb gearrangeerd en gecomponeerd, op een Blog te zetten en nu gaat het er dus van komen. De blokfluitmuziek bestaat enerzijds uit een aantal trio's en kwartetten en anderzijds uit 2 methodes (één voor Algemene Muzikale Vorming m.b.v. de blokfluit en één voor de eerste vier jaren van het blofluitonderwijs. ( het 1e jaar sopraanblokfluit en de volgende jaren altblokfluit én sopraanblokfluit) De koormuziek omvat zowel wereldlijke als kerkelijke muziek, de meesten a-capella. Zo, hiermee hoop ik u voorlopig genoeg informatie verstrekt te hebben over de inhoud. Ook hoop ik dat u mijn Blog vaak zult bezoeken en vooral ook, dat u er gebruik van zult maken. U mag de muziek vrij copiëren en uitvoeren. Veel plezier er mee.
    09-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de Dag / O Vader wil aanvaarden
    Deze twee bekende kerkliederen heb ik bewerkt voor driestemmig gemengd koor (S-A-T ) omdat we destijds wat dunnetjes in onze bassen zaten. Gelukkig hebben we er inmiddels weer wat bassen bij, maar we blijven deze stukken op ons repertoire houden.
    De tekening heb ik vervaardigd op de computer m.b.v. Adobe Photoshop.
    Ik wil die gebruiken als logo bij alle koorstukken, zodat u meteen ziet dat het om koormuziek gaat.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    Het blokfluitensemble voor volwassenen van de Streekmuziekschool Wijchen. Dit is een foto van een repetitie in ons eigen lokaal. Het ensemble heeft vele jaren bestaan (hóelang weet ik echt niet meer) Voor deze groep heb ik de Zomersuite gecomponeerd. (zie bericht van 8 juli 2010)

    Foto

    Dit is een oude foto van Gemengd Koor St. Cecilia, gemaakt in de St.Jan van Den Bosch, toen we daar de H. Mis opluisterden in het kader van de Meimaandvieringen.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!