Inhoud blog
  • Carnaval in Barcelona.
  • Waarom niet naar Antwerpen op vakantie?
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Leven en genieten.

    17-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnaval in Barcelona.

    Waarom boeken we zo graag een hotelletje in Barcelona? Waarom gaan we zo graag een weekendje of een kleine week naar de hoofdstad van Catalonië? Er zijn verschillende redenen die de meeste toeristen maar al te goed kennen: Gaudí, de Ramblas, de Olympische haven, de musea, de markten, het strand, het voetbalstadion van FC Barcelona, Montjuïc, de Sagrada Familia, stuk voor stuk genoeg om de koffers richting Barcelona te pakken.

    In februari is er echter ook in Barcelona carnaval,  “Carnestoltes” genoemd. Van donderdag 12, “Vette donderdag” of “Jueves Lardero” tot 18 februari, de dag waarop de sardientjes begraven worden om het begin van het vasten aan te kondigen, wordt het volop gevierd. Onder Franco waren deze festiviteiten verboden waardoor Carnaval na 1980 nu intens gevierd wordt, het is alsof de Catalanen de tijd moeten inhalen. In bijna alle wijken  worden evenementen georganiseerd en op vele plaatsen worden tortilla-competities gehouden. De kinderen gaan verkleed naar school en in iedere wijk worden de “rues” georganiseerd, dat wil zeggen de feestelijke optochten. De belangrijkste carnavalsactiviteiten vinden plaats in de buurt van El Borne, in het centrum van Barcelona. El Borne is één van de leukste wijken van de stad, met trendy winkeltjes, leuke barretjes en hippe restaurants.

     

    Op 12 februari om 18:00 uur wordt de aankomst van de Carnaval Koning gevierd bij Mercat del Born waarna er vuurwerk wordt afgestoken. Op vrijdag 13 februari om 21:00 uur wordt er een maskerdans gehouden op Sala Moragas in het Born Centre Cultural. Maar waar de toeristen het meeste naar uitkijken zijn de optochten die op verschillende plekken georganiseerd worden. De optochten op zaterdag 14 februari in Gràcia of in Sants zijn sterk aan te raden. Op zondag 15 februari wordt de “Taronjada” gehouden, één van de meest bijzondere momenten van het Carnavalsfeest.  Een fantastisch dansfeest gevolgd door een strijd met oranje ballonnen en confetti.

    Het einde van het Carnavalsfeest wordt gehouden met de symbolische begrafenis van de sardine, op woensdag 18 februari, een leuk feest ook voor kinderen met muziek en chocola. Iedereen huilt en treurt en verheugt zich in diepe droefenis al weer stilletjes op het Carnaval van volgend jaar.

     

    Hoewel je deze festiviteiten uitbundig kunt beleven in Barcelona vindt er op slechts 30 kilometer afstand van de stad een nog tumultueuzer Carnavalsfeest plaats: in Sitges. Dit badplaatsje is een geliefde vakantiebestemming voor homoseksuelen. Ieder jaar wordt er een Gay Pride Parade georganiseerd. De stad is ook bekend vanwege het Filmfestival. En nu dus al jarenlang vanwege het Carnavalsfeest waar het bijna op zijn Braziliaans toegaat.

     

    Een dubbele en originele reden dus om een tripje naar Barcelona te organiseren!



    17-02-2015 om 10:42 geschreven door Hansao

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:carnaval, Barcelona, toeristen
    >> Reageer (0)
    17-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom niet naar Antwerpen op vakantie?

    Antwerpen is de kroonjuweel van België, een bruisende kuststad met zo veel attracties dat u tijd tekort komt gedurende uw vakantie. Als u gewend bent aan  ontspannende vakanties  dan zult u merken dat Antwerpen u zoveel te bieden heeft dat er weining tijd voor ontspanning overblijft. Tevens is er zoveel lekkers te verorberen dat het goed uitkomt de benen zoveel mogelijk te strekken, ter compensatie van de gastronomische uitspattingen die u zonder twijfel zult begaan.

    Vanuit Nederland bent u zo met de auto in Antwerpen, maar ook de treinverbindingen zijn uitstekend met de meeste grote Nederlandse steden. Een weekenduitje, maar beter nog, een weekje Antwerpen is iets waar je absoluut geen spijt van zult krijgen. Overnachtingsmogelijkheden zijn er genoeg in deze stad. Als je er eenmaal bent kost het moeite de stad weer te verlaten. Het is liefde op het eerste gezicht.

                                              

    Wat is er allemaal te zien in Antwerpen?

    Antwerpen heeft een rijke politieke en economische geschiedenis die tot de Middeleeuwen teruggaat en haar architectuur is het levende bewijs van de grote ontwikkeling die het op verschillende gunstige historische momenten geëxperimenteerd heeft. Verschillende stijlen coëxisteren in Antwerpen: zo kan men een gebouw zien in jugendstil en een straat verder gebouwen in barok- of renaissancestijl. Als je 10 minuten door de stad loopt is het alsof je een reis door de tijd maakt. Het economische succes van Antwerpen is voornamelijk gebaseerd op de handel  in diamanten. Al aan het einde van de 15e eeuw zijn er berichten van diamantennijverheid in Antwerpen. In de stad is er een diamantwijk, gelegen nabij het Centraal Station. Dit is het hart van de Antwerpse diamantindustrie. Ieder jaar wordt er 25 miljard dollar aan diamanten in de stad verhandeld. Het grootste diamantenmuseum ter wereld bevindt zich dan ook in deze Nederlandstalige stad, aan het Astridplein.

                                                                       

    Bent u geïnteresseerd in geschiedenis en cultuur dan moet u de magie van de stad niet alleen aan de buitenkant zoeken. De stad beschikt over de meest exquisiete kunstverzameling van Europa vervaardigd door de grote meesters zodat u meerdere dagen kunt doorbrengen in de verschillende kunstgalerijen. Antwerpen heeft ook adembenemende kathedralen zoals de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal aan de Handschoenmarkt, een gotische kruiskerk gebouwd tussen 1352 en 1521. De toren van deze kathedraal staat op de lijst van werelderfgoed van Unesco.

    In de open lucht is verder een bezoek aan de zoo van Antwerpen aan te raden of neemt u een kijkje in de haven van de stad waar u wat meer over de rijke maritieme geschiedenis van de stad te weten kunt komen. Op een vakantie in Antwerpen bent u veel buiten en daarom is het sterk aan te raden een fiets te huren zodat u zich snel kunt verplaatsen binnen de stad. Op die manier voelt u zich bijna als een Antwerpenaar want de fiets is het belangrijkste transportmiddel van de inwoners van deze stad.

                                                           

    Alsof dit alles  niet verleidelijk genoeg is, is een vakantie in Antwerpen natuurlijk niet volledig zonder de chocolade geproefd te hebben. De Chocolate Line is een schitterende winkel waar je handgemaakte chocolade kunt kopen in alle vormen en smaken. En als je heerlijk brood wilt kopen ga dan naar bakkerij Goossens, niet voor niets koopt de locale bevolking daar al tientallen jaren het dagelijkse brood. Het is wellicht nauwelijks nodig nog even te vermelden dat je in Antwerpen meer dan 500 soorten Belgisch bier kunt proeven.

    Het is een geweldige stad, zowel voor zomer- als wintervakanties. Het niet te versmaden nachtleven van Antwerpen moet u ook tenminste een keer “opsnuiven”. Het aantal barretjes en restaurants is werkelijk ongelooflijk. Mocht u in de winter naar Antwerpen gaan houd dan rekening met lage temperaturen, vooral in december, en januari. In de zomer liggen de temperaturen zo tussen de 20 en 25º C.

    17-11-2014 om 16:10 geschreven door Hansao

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 16/02-22/02 2015
  • 17/11-23/11 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!