Inhoud blog
  • Carnaval in Barcelona.
  • Waarom niet naar Antwerpen op vakantie?
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Leven en genieten.

    17-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnaval in Barcelona.

    Waarom boeken we zo graag een hotelletje in Barcelona? Waarom gaan we zo graag een weekendje of een kleine week naar de hoofdstad van Catalonië? Er zijn verschillende redenen die de meeste toeristen maar al te goed kennen: Gaudí, de Ramblas, de Olympische haven, de musea, de markten, het strand, het voetbalstadion van FC Barcelona, Montjuïc, de Sagrada Familia, stuk voor stuk genoeg om de koffers richting Barcelona te pakken.

    In februari is er echter ook in Barcelona carnaval,  “Carnestoltes” genoemd. Van donderdag 12, “Vette donderdag” of “Jueves Lardero” tot 18 februari, de dag waarop de sardientjes begraven worden om het begin van het vasten aan te kondigen, wordt het volop gevierd. Onder Franco waren deze festiviteiten verboden waardoor Carnaval na 1980 nu intens gevierd wordt, het is alsof de Catalanen de tijd moeten inhalen. In bijna alle wijken  worden evenementen georganiseerd en op vele plaatsen worden tortilla-competities gehouden. De kinderen gaan verkleed naar school en in iedere wijk worden de “rues” georganiseerd, dat wil zeggen de feestelijke optochten. De belangrijkste carnavalsactiviteiten vinden plaats in de buurt van El Borne, in het centrum van Barcelona. El Borne is één van de leukste wijken van de stad, met trendy winkeltjes, leuke barretjes en hippe restaurants.

     

    Op 12 februari om 18:00 uur wordt de aankomst van de Carnaval Koning gevierd bij Mercat del Born waarna er vuurwerk wordt afgestoken. Op vrijdag 13 februari om 21:00 uur wordt er een maskerdans gehouden op Sala Moragas in het Born Centre Cultural. Maar waar de toeristen het meeste naar uitkijken zijn de optochten die op verschillende plekken georganiseerd worden. De optochten op zaterdag 14 februari in Gràcia of in Sants zijn sterk aan te raden. Op zondag 15 februari wordt de “Taronjada” gehouden, één van de meest bijzondere momenten van het Carnavalsfeest.  Een fantastisch dansfeest gevolgd door een strijd met oranje ballonnen en confetti.

    Het einde van het Carnavalsfeest wordt gehouden met de symbolische begrafenis van de sardine, op woensdag 18 februari, een leuk feest ook voor kinderen met muziek en chocola. Iedereen huilt en treurt en verheugt zich in diepe droefenis al weer stilletjes op het Carnaval van volgend jaar.

     

    Hoewel je deze festiviteiten uitbundig kunt beleven in Barcelona vindt er op slechts 30 kilometer afstand van de stad een nog tumultueuzer Carnavalsfeest plaats: in Sitges. Dit badplaatsje is een geliefde vakantiebestemming voor homoseksuelen. Ieder jaar wordt er een Gay Pride Parade georganiseerd. De stad is ook bekend vanwege het Filmfestival. En nu dus al jarenlang vanwege het Carnavalsfeest waar het bijna op zijn Braziliaans toegaat.

     

    Een dubbele en originele reden dus om een tripje naar Barcelona te organiseren!





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 16/02-22/02 2015
  • 17/11-23/11 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!