henk zoek de zon op
startpagina
18-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruiden theeën
Kolanootthee...Effecten:In Afrika populair als stimulerend middel. Bevordert het concentratievermogen en heeft een gunstige invloed op het uithoudingsvermogen.
Dosering
: Meng 1 theelepel kruid met koffie, vruchtensap of melk.

Skullcapthee…..Ingrediënten: Scutellaria arvense (Skullcap), gedroogde, gesneden plantendelen.Effecten:Skullcap geeft een milde marihuana-achtige high. Deze relaxer zorgt voor een ontspannen en rustgevend Effect. Bevordert de nachtrust. Te gebruiken als thee.Dosering: Laat de inhoud van de verpakking 20 minuten trekken in een halve liter heet, maar niet kokend water.Waarschuwing: Niet gebruiken in combinatie met medicijnen.

Passiflorathee…..Ingrediënten:Passiflora incarnata (Passiebloem), gesneden bladeren en stengels.Effecten:Ontspannend en rustgevend. Hallucinerend bij grotere hoeveelheden. Passiebloem wordt ook gebruikt om andere hallucinogenen te versterken. Passiebloem geeft een lichte marihuana-achtige high.Pas op: Passiebloem is een MAO-remmer.Dosering:15 gr. kruid als thee gebruiken. Waarschuwing:Gebruik Passiebloem niet in combinatie met alcohol, andere drugs of MAO-remmers. Stop direct het gebruik van Passiebloem in geval van negatieve, lichamelijke bijwerkingen, zoals hartkloppingen, nervositeit, duizeligheid, misselijkheid, slapeloosheid, etc. Niet te gebruiken door minderjarigen.

Catmintthee…..Ingrediënten:Nepeta cataria (Catmint), gesneden bladeren.Effecten:Ontspannend. Het effect lijkt op dat van marihuana in een mildere vorm. Wordt vaak gecombineerd met Damiana om het effect van Catmint te versterken. Kan ook als thee worden gebruikt.Dosering:1 eetlepel per kop heet water gebruiken, 15 min. laten trekken.

Damianathee…..Ingrediënten: Turnera diffusa (Damiana), gesneden bovengrondse plantendelen.Effecten:Seksuele stimulans. Rustgevend. Geeft een lichte marihuana-achtige high. Is tevens goed voor de bloedcirculatie en bevordert de stofwisseling. Het heeft een positieve invloed op de gezondheid. Thee van zetten.Dosering: Gebruik 1 volle eetlepel per kop kokend water. 15 min. Laten trekken.

Ginkgothee…..Ingrediënten: Ginkgo biloba gemalen bladeren.Effecten:Ginkgo heeft opwekkende en stimulerende eigenschappen. Het heeft een gunstige invloed op de hersenwerking en de mentale alertheid. Helpt bij het instandhouden van een goede conditie van de bloedvaten. Ginkgothee is zeer geschikt om dagelijks te drinken voor een heldere geest.Dosering: Meng 1 à 2 theelepels met vruchtensap.

Focus Mixthee…..Ingrediënten:Een combinatie van Hydrocotyle, Ginkgo biloba, Guarana en Calamus. Gemalen plantendelen.Effecten:Zorgt voor een helder hoofd, heeft een gunstige invloed op de hersenwerking en bevordert het concentratievermogen.Dosering:Meng een volle theelepel kruid met vruchtensap.

Ginsengthee…..Ingrediënten: Panax Ginseng wortel gemalen.Effecten:Verhoogt de vitaliteit. Geeft meer energie en versterkt de levenskracht. Helpt bij het herstellen van de seksuele functie en ondersteunt het afweersysteem. Gemengd met Yohimbe zorgt Ginseng voor een sterk erotisch effect.Dosering: Dagelijks een theelepel kruid mengen met vruchtensap.

18-01-2007 om 16:51 geschreven door Henk Beethoven

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (6 Stemmen)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The magazine of herbal eerste jaargang 6 januari 2007

Good Health informeerd…over Smartprodukten/Mood doctor

Mood Doctor
The main ingredient of this revolutionary formula is an extract of Bandeiroea simplicifolia (DC.) Benth. This is a natural substitute for the amino acid 5-Hydroxytryptophan, a substance that can be turned directly into serotonin in the brain. Serotonin is the neurotransmitter that makes you feel good. In addition, a powerful extract of
St. John's Wort, which increases the serotonin-level even more. The blend of these two ingredients makes Mood Doctor a super-serotonin-booster. So if you are feeling down, languid or depressed, take the Mood Doctor and discover that soon you will feel much more alive and cheerful. Furthermore, Mood Doctor is ideal for people who experience problems with sleeping. Take Mood Doctor just before you go to bed and you will sleep deep and calm. This product also works wonders in conjunction with After All, the following day after a night of drinking or other naughty things.

18-01-2007 om 16:51 geschreven door Henk Beethoven

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guarana (Paullinia cupana)

Guarana (Paullinia cupana)

Overige informatie over Guarana (Paullinia cupana):Bevat:Guarana bevat de stimulant cafeïne en andere methylxanthines. De twee voornaamste methylxanthines zijn theobromine en theophylline, ze hebben dezelfde, maar toch enigszins andere effecten en versterken cafeïne.Theophyllin is in kleinere hoeveelheden aanwezig dan cafeïne, is meer toxisch en is minder speedy, hoewel het een sterker effect heeft op het hart en de ademhaling.Theobromin is een overwegend (ongeveer 10%) zwakkere stimulant als cafeïne en is vrijwel verstoken van toxiciteit.Effecten:De informatie over cafeïne is ook algemeen waar voor zijn verwanten theobromine en theophylline.Cafeïn heeft een stimulerende werking op het centraal zenuw stelsel, verhoogt de alertheid, bevordert de prestaties van mensen die hun uithoudingsvermogen trainen en kan helpen bij de mobilisatie van vet in het lichaam, dat belangrijk is voor de energievoorraad tijdens maximale inspanningen.Het effect van Guarana is mild en erg plezierig, zonder de bijeffecten die aan cafeïne gerelateerd worden, aangezien het gehalte aan cafeïne in Guarana laag is (ongeveer 5 %), er zijn meerdere componenten aanwezig die een interactie ondergaan met dezelfde receptoren in het lichaam. Eigenlijk is Guarana een natuurlijke bron voor cafeïne, die al lang wordt gebruikt.

18-01-2007 om 16:50 geschreven door Henk Beethoven

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is Damiana?
Damiana is het bovengrondse deel van de plant (Turnera diffusa) die groeit van Argentinië tot Zuid-Californië.
Damiana kan gerookt worden of gedronken als thee. Het roken van damiana veroorzaakt een lichte euforie en een marihuana-achtig effect. Deze 'high' duurt ongeveer 60 minuten. De effecten van het drinken van damiana-thee zijn mild, zoals intensere doorbloeding van het onderlichaam. Bij vrouwen heeft damiana een ontspannen en verlichtende werking bij menstruatiekrampen.

Het kruid zou enigszins sexueel stimulerend werken. Er zijn echter ook bronnen die zeggen dat hiervoor geen aanwijzingen zijn . Damiana wordt als kruid verkocht in smartshops. (eightmiracle.nl)
In een folder van een smartshop wordt damiana als volgt beschreven: 'Damiana is een seksuele stimulans, bevordert de bloedcirculatie en de stofwisseling. Het bevat bestanddelen die direct de zenuwen en de geslachtsorganen stimuleren. Het psychoactieve effect van damiana wordt wel vergeleken met de 'high' van marihuana (…)'
In de homeopathie wordt damiana gebruikt als seksueel stimulerend middel, bij urineweginfecties en bij incontinentie bij ouderen.
In de Mexicaanse volksheelkunde wordt damiana-thee gebruikt voor onder andere de regulering van de menstruatie, diabetes, maagproblemen, reuma, hoofdpijn en schorpioensteken. De Noord-Mexicaanse indianen gebruikten damiana bij astma, spierzwakte, nervositeit en als seksueel stimulerend middel
.

Damianathee…..Ingrediënten: Turnera diffusa (Damiana), gesneden bovengrondse plantendelen.Effecten:Seksuele stimulans. Rustgevend. Geeft een lichte marihuana-achtige high. Is tevens goed voor de bloedcirculatie en bevordert de stofwisseling. Het heeft een positieve invloed op de gezondheid. Thee van zetten.Dosering: Gebruik 1 volle eetlepel per kop kokend water. 15 min. Laten trekken.

18-01-2007 om 16:49 geschreven door Henk Beethoven

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
» Reageer (0)



Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!