Foto
Over mijzelf
Ik ben jean vercauteren, en gebruik soms ook wel de schuilnaam jean.
Ik ben een man en woon in 9240 Zele (België) en mijn beroep is Gepensioneerd.
Ik ben geboren op 23/06/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken & Genealogie.
Categorieën
  • Allerlei (6)
  • Aperetieven (3)
  • Desserts (16)
  • Gebak (10)
  • Hoofdgerechten Vis (26)
  • Hoofdgerechten Vlees (18)
  • Soepen (5)
  • Voorgerechten (18)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.

    Koken met Eva's...schortje, en genieten.

    02-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolsoep met gerookte zalm.

    Bloemkoolsoep met gerookte zalm.

     

     

    Franse benaming : Potage Dubarry au saumon fumé.

     

    Ingrediënten : +/- 15 personen

     

    • 3 liter gevogeltebouillon
    • 2 kleine bloemkolen
    • 1/2 kg ajuin
    • 3 wit van een prie
    • 200 gr beurre manié : Boter geruime tijd op kamer temperatuur laten komen zodat deze zeer smeuïg is, dan vermengen met de bloem, door het grondig bewerken met een vork in een recipiënt. Opgelet ! gelijke hoeveelheden.

      Dit is een bindmiddel voor sauzen en soepen, het kan bijzonder handig zijn om te gebruiken als er iets niet echt wil binden. Dan voeg je gewoon een lepel toe aan de saus en blijf roeren, door de vermenging met de boter zal de bloem nooit klonteren. Een beetje laten doorkoken verwijderd de bloemsmaak.

      De Beure Manié blijft houdbaar voor 2weken in de koeling !
    • 200 gr gerookte zalm
    • 1/4 liter room
    • peper, zout en muskaatnoot
    • gehakte peterselie

    Bereiding :

    1. De bloemkolen reinigen en de koolroosjes eraf snijden.

    2. Enkele roosjes lichtjes pocheren in gevogelte bouillon voor de garniering.
    3. De rest van de bloemkool en de roosjes in stukken snijden en samen met de versneden ajuin en prei toevoegen aan de fond en gaar koken.
    4. Wanner de soep gaar is, mixen en zeven.
    5. Binden met de beurre manié en kruiden.
    6. Juist voor het opdienen de room, de bloemkoolroosjes en de in julienne gesneden gerookte zalm toevoegen aan de soep.

    7. Overstrooien met de gehakte peterselie.

     

     

    02-08-2016 om 17:36 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    >> Reageer (0)
    29-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Velouté Dieppoise.

    Velouté Dieppoise.

     

    Benodigdheden :

    • Visfumet
    • Blonde roux
    • Champignons
    • Prei
    • Garnalen
    • Mosselen
    • Kervel pluksels
    • Gehakte peterselie

    Bereiding :

    1. De visfumet binden met de blonde roux.( 80gr blanke roux per liter )
    2. Aanmaken met het sap van de gekookte mosselen.


    Garnituur :

    • Geëminceerde Champignons. ( eminceren = in dunne plakjes snijden )
    • Julienne van lichtjes aangestoofde prei.
    • Gepelde garnalen
    • Gekookte mosselen
    • Afwerken met de kervelplukjes en de gehakte peterselie.

    29-07-2016 om 09:59 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    >> Reageer (0)
    25-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Velouté Pierre-Le-Grand ( Knolseldervelouté )
    Velouté Pierre-Le-Grand                ( Knolseldervelouté )
     
    De beste soep die je ooit zal proeven, snel en makkelijk: knolseldersoep, de perfecte opwarmer op een koude winterdag.

     

    Dit was de lieveling soep van Pierre-Le-Grand.
    Peter I (Piotr Alekseevich Romanov in het Russisch : Пётр Алексеевич Романов), beter bekend onder de naam van Peter de Grote (Pjotr Veliki, in het Russisch : Пётр Великий) werd geboren  in Moskou en stierf in St. Petersburg . Zoon van Alexius I (1629-1676) en Natalja Narisjkina (1651-1694), is de Russische Tsaar van 1682 en werd de eerste keizer van het Russische Rijk van 1721 tot zijn dood in1725 .

     Hij grondig hervormd zijn land en leidde een expansionistische beleid dat Rusland is veranderd in Europese macht. 

    Ingrediënten
      - Mirepoix ( in blokjes gesneden groenten ) van
      - 1 preiwit
      - ongeveer 600gr knolselder
      - 1 ajuin
      - 1 liter runderbouillon
      -  bindmiddel : blonde roux en een liaison ( Liaison is een mengsel van eigeel en room dat zorgt voor een romige, zachte binding. Het is een klassieke techniek die voor een culinaire toets zorgt in je soep : 2 eierdooiers en 2dl room goed mengen.)  Let op: Wacht tot je soep bijna klaar is en niet meer kookt voor  je de liaison toevoegt. Als de soep op dat moment wel nog kookt, gaat het eigeel stollen en je soep schiften.
    Bereiding
    1/ De mirepoix aanbraden zonder te kleuren.
    2/ Singeren ( licht bestrooien met bloem.).
    3/ Bevochtigen met de runderbouillon en gladroeren.
    4/ Mixen en door een fijne sauszeef zeven.
    5/ Terug aan de kook brengen en afschuimen en de soep op smaak brengen ( peper en zout )
    6/ De soep afwerken met de roux en de liaison en garneren met bladpeterselie.
    Eventueel geroosterde kleine broodjes belegd met chadderkaas bij serveren.
    Wat drinken we erbij ?
     Ik zou zeggen een goed Belgisch witbier. 

     

    25-07-2016 om 08:29 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    >> Reageer (0)
    20-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuinkerssoep.

    Tuinkerssoep.

    Ingrediënten : 4 pers.


    •2 preien

    •250 gr verse tuinkers

    •1 liter kippenbouillon

    •400 gr aardappelen

    •30 gr boter

    •1/2 liter room

    Bereiding :

    1.Snij de prei in schijfjes, hak de tuinkers fijn.

    2.Laat de groenten in de boter fruiten.

    3.De bouillon erbij doe, de in vier gesneden aardappelen en zout en 1 uur laten koken.

    4.De soep door een fijne zeef wrijven.

    5.Aanlengen met de room en snel aan de kook brengen.

    6.Doe in elk bord wat tuinkersblaadjes en giet de warme soep erop.

    Klik hier voor het recept : Tuinkerssoep met zalm.

    20-05-2016 om 00:00 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    >> Reageer (0)
    07-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergeroomsoep en dito-taartjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aspergeroomsoep en dito taartjes.

    Nu het aspergeseizoen in zicht is, niet te versmaden.

    Lepel smakelijk.


    Ingrediënten

    Roomsoep :


    • 1 bot asperges (mag ook 2de categorie zijn)
    • 30 gr boter en evenveel bloem
    • 1 liter vleesbouillon
    • 1 eierdooier, peper en zout
    • ¼ liter room
    • Gehakte peterselie


    Aspergetaartjes:


    • Gebakken taartbodems (vind U ook in de handel)
    • 1 eetlepel gehakte ui
    • 50 gr gesneden spekblokjes
    • 2 dl room of eventueel koffieroom
    • 50 gr gemalen kaas, 1 ei, peper en zout

    Bereiding.


    Aspergeroomsoep :

    De asperges uiteraard eerst schillen en de punten afzonderlijk houden voor onze taartjes. De rest in stukken snijden en een kwartuurtje laten koken in gezouten water. Ondertussen een blanke roux maken van de boter, de bloem en de vleesbouillon; ook hier het roeren enkele minuten aanhouden om de bloemsmaak te verkoken.
    Vermengen met de gaargekookte asperges, mixen en opnieuw even aan de kook brengen om de fijne smaken nog meer te homogeniseren.
    Afwerken met een eierdooier en de room van het vuur weg. Bijkruiden en de gehakte peterselie toevoegen.

    Aspergetaartjes :

    Het fijngesneden spek fruiten met de ui, room toevoegen en tegen het kookpunt aan opwarmen alvorens de kaas er onder te mengen. Het losgeklopt ei komt erbij samen met peper en dan eerst proeven alvorens de hand in het zoutvat te dompelen. (Het spek is wellicht erg zout!)
    Schik enkele aspergepuntjes in de taartbodems en overgiet met de saus. Zo gaan de hapjes een tot 180° voorverwarmde oven in voor een tiental minuutjes
    De taartvormpjes niet te lang laten staan wanneer ze opgevuld werden met de saus Het deeg gaat een groot deel van het vocht opnemen en zijn krokantheid verliezen

    Wat drinken we erbij ?

    Bij de roomsoep spelen we voor geheelonthouder doch bij een vaste aspergebereiding mag U werkelijk de mooiste wijn kiezen die U maar op de kop kunt tikken Deze edele groente verdient al onze wijnkundige erkenning : Sancerre, Pouilly Fumé, Riesling enz.

    07-04-2016 om 00:00 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    >> Reageer (0)


    Inhoud blog
  • Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Perentaart met amandelvulling.
  • Paling in tomatensaus volgens Marileen.( Mijn huisvrouwtje )
  • Konijn op zijn Italiaans.
  • Feuilleté van paling.
  • Kalfsstoverij met blonde Leffe.
  • Feestcoctails & Nieuwjaarshapjes.
  • Eenvoudige Brésiliennetaart.
  • Farfalle al salmone.
  • Appeltaart.
  • Varkenshaasje met champignons.
  • Zeekreeft.
  • Sint-Jacobsvruchten met basmatirijst en saffraansaus.
  • Minidessertbuffet.
  • Visfantasietje.
  • Kwartel met allerhande groenten.
  • Schuimomelet. ( Omelette sibérienne )
  • Banaan in papillot.
  • Kip in wijnsaus ( Coq au vin ) of Bourgondische Ragout.
  • Twee heerlijke Coctails. en een katerverjager.
  • Gevuld kalkkoenlapje in bladerdeeg met Aalsterse aardappelpuree.
  • Gestoomde mosselen met citroengras.( Thais)
  • Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Konijnenfilet met paddestoelen en geurige olijfolie.
  • Gekruide Lamscasserole met amandelen.
  • Spaanse Paëlla.
  • Gratin van abrikozen met kardemom.
  • Wijn. De witte ANJOU: de grote onbekende.
  • Zeewolffilet in champignon- dugleréroomsaus.
  • Ijssoufflé au Grand Manier.
  • Kaassoufflé
  • Flensjes met geitenkaas.
  • Schartongfilets met bier en anijslikeur.
  • Suprème van gevogelte op zijn Indisch.
  • Zeebarbeel.
  • Gevuld Witloof met vismousse en mosterdcrème.
  • Bloemkoolsoep met gerookte zalm.
  • Bladergebakje met Victoriabaars op een bedje van witte kool en saffraansaus met basilicumchiffonade.
  • Duo van Chocolademousse.
  • Heerlijk Notenbrood.
  • Steaks met Roquefortsaus.
  • Oesters in beignetdeeg.
  • Kipnuggets met abrikozensaus.
  • Gamba's met room.
  • Velouté Dieppoise.
  • Scampi's met kerriesausje.
  • Scampi's in frituurdeeg, ook Scampi's Fritti genoemd.
  • Scampi's op zijn Amerikaans.
  • Vier cocktails.
  • Pittige tomatentaart.
  • Sint-Jacobsvruchten met balsamicovinaigrette.
  • Velouté Pierre-Le-Grand ( Knolseldervelouté )
  • Schuimige fruittaart.
  • Brikdeeg met zeevruchten.
  • Scampi’s met citroengras.
  • Met krab gevulde paddestoelen.
  • Bladerdeeggebakjes met mango, feijoa en papajamoes.
  • Chocolademarquise met passievruchten
  • Vers vijgentaartje met honing en vanille-ijs.
  • Kokosdessert met koekjes, ananas en caramelsaus.
  • Appeldessert op de BBQ
  • Tonijn met honing, limoenboter en witloof.
  • UITLEG over enkele van de meest gebruikte keukentermen.
  • Zalmtartaar met mosterdsaus.
  • Roodbaarsfilet met scampi en olijfolie
  • Gestoomde kabeljauw met gedroogde ham en groene dressing.
  • Poires religieuse.
  • Babykreeft met cocktailsaus.
  • Geflambeerde Ananas.
  • Parelhoen met bigaradesaus.
  • Tuinkerssoep.
  • Lamskoteletten met basilicumsaus.
  • Waterzooi van kip op zijn Gents.
  • Zomers slaatje.
  • Minuut Wafels.
  • Biscuitgebak met aardbeien of ander vers fruit.
  • Aarbeienmousse met frisse coulis.
  • Konijn ANDERS
  • Kalfsblanket met artisanale cider
  • Vispannetje uit de westhoek.
  • Zalmforel met garnalensaus en witte druiven.
  • Spaghetti Home made.
  • Tarte Tatin
  • Gefrituurde Camembert.
  • Marinades.
  • Kruidige Meivismoten met wortel in vinaigrette.
  • Gebakken Geepfilts met een stoofpotje van peterselie, tomaten en venkel.
  • Gemarineerde Meivis, gegrild met kaas en spek.
  • Schuimomeletten met diverse vullingen
  • Meivis met asperges en sinaasappel .
  • Tulp met vers fruit en sanayon.
  • Fishburgers
  • Macarons.
  • Kalfsniertjes op zijn Balegems.
  • Aspergeroomsoep en dito-taartjes.
  • Sabayon glacé au Kiwi ( Koude sabayon met kiwi )
  • Rauwe gemarineerde zalm.
  • Nog een klein voorwoord.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Foto

    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Laatste commentaren
  • Notenbrood recept (Lowie Vissers)
        op Heerlijk Notenbrood.
  • Goede morgen Jean (Gerda)
        op Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Bedankt voor je mooi compliment Jean (Gerda)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Goedenavond beste Jean, (Lenie)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Hallo beste Jean,wat een heerlijke en fijne recepten zie ik hier staan,zal uw blogje bij onze favorieten plaatsen. (Lenie)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!