Foto
Over mijzelf
Ik ben jean vercauteren, en gebruik soms ook wel de schuilnaam jean.
Ik ben een man en woon in 9240 Zele (België) en mijn beroep is Gepensioneerd.
Ik ben geboren op 23/06/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken & Genealogie.
Categorieën
  • Allerlei (6)
  • Aperetieven (3)
  • Desserts (16)
  • Gebak (10)
  • Hoofdgerechten Vis (26)
  • Hoofdgerechten Vlees (18)
  • Soepen (5)
  • Voorgerechten (18)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.

    Koken met Eva's...schortje, en genieten.

    11-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perentaart met amandelvulling.

    Perentaart met amandelvulling.

     

    46.jpg

     

    A : Zanddeeg : Zanddeeg is een vaste deeg die zeer vlug vlug klaar is. Het wordt bereid met bloem, eieren, boter en suiker zonder toevoeging van vocht. Zanddeeg is zeer kortbrekig, waardoor het wat moeilijker uitrolt. Men doet er goed aan de ingevette plaat naast het deeg te zetten en het uitgerolde deeg op de deegrol van de tafel in de plaat of bakvorm te brengen.

    Ingrediënten :

    1. 250 gr fijne suiker

    2. 250 gr boter

    3. 4 dooiers

    4. snuifje zout

    5. 1 pakje vanillesuiker

    6. 500 gr bloem

    Bereiding :

    1. Breng de bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje en breng daarin het geklopte ei, de suiker en de vanillesuiker. Roer hier stilaan de bloem onder en wanneer de bloem bijna vermengd is, ook de boter in stukjes toe.

    2. Kneed alles met de hand goed ondereen tot ge een gelijke deeg verkrijgt.

    3. Strooi bloem op de tafel, rol het deeg uit met de deegrol op een dikte van 3 à 4 millimeter en breng voorzichtig in de ingevette plaat of vorm.

    4. Doorprik met een vork, bestrijk de zijkanten met wat eigeel.

     

    B : Amandelvulling :

    Ingrediënten :

    1. 250 gr boter

    2. 100 gr room

    3. 125 gr fijne suiker

    4. 125 gr amandelpoeder

    5. 3 eieren

    6. 45 gr bloem

    Bereiding :

    1. Klop de boter luchtig, meng er de suiker en het amandelpoeder onder.

    2. Klop er een voor een de eieren onder en voeg dan de room toe.

    3. Roer er tenslotte de gezeefde bloem onder.

     

    C : Pralin :

    Ingrediënten :

    1. 250 gr geschaafde amandelen

    2. 250 gr kristalsuiker

    3. 1 eiwit

    Bereiding :

         Meng de ingrediënten goed onder elkaar.

     

    OPBOUW VAN DE TAART.

    ______________________

     

    Benodigdheden :

    1. Sinaasappelconfituur

    2. Abrikozenconfituur

    3. Geblancheerde peren

     

    Bereiding :

    1. Rol de deeg uit tot 3 millimeter dik.

    2. Bekleed de vorm met deeg.

    3. Strijk een laagje sinaasappelconfituur op taartbodem.

    4. Breng de amandelvulling aan.

    5. Plaats de geblancheerde peren op de vulling.

    6. Breng de pralin aan tussen de peren.

    7. Bak af een voorgewarmde oven op 220° en dit ongeveer 35 minuten.

    8. Glans na afkoeling de peren af met abrikozenconfituur.

    11-02-2017 om 16:12 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (6)
    15-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenvoudige Brésiliennetaart.

    Eenvoudige Brésiliennetaart.

     

    vit_7_bakken_tarte_brésilienne_WEB_MR.jpg

     

    Een typisch Belgische taart met een exotische naam.



    Ingrediënten :

     

    • 1 eetlepel boter

    • 2,5 dl room

    • 5 dl melk

    • 4 eieren

    • 1 rol bladerdeeg

    • 125 gr cristalisésuiker

    • 1 eetlepel cristalisésuiker

    • 60 gr patisseriebloem

    • 1 vanillestokje

    • brésiliennenootjes

     

    Bereiding :

     

    1. Verwarm de oven op 170°, leg de bladerdeeg met het bakpapier in een vorm. Prik er enkele keren in met een vork en bedek volledig met droge bonen of bakparels.

    2. Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven 10 min. Verwijder daarna het bakpapier en de bonen.

    3. Klop de eierdooiers samen met met 75 gr suiker tot een schuimige massa. Voeg al kloppend de bloem, de koude melk en de vanillezaadjes toe.

    4. Klop de eiwitten heel stijf en voeg al kloppend 50 gr suiker toe en klop verder nog 2 min.

    5. Schep de eiwitten voorzichtig onder de melkbereiding tot U een glad beslag hebt.

    6. Giet het beslag in vorm en bak 45 min. in de voorverwarmde oven.

    7. Laat afkoelen en haal uit de vorm.

    8. Klop de room samen met 1 eetlepel suiker op. Doe in een spuitzak en versier de taart .

    9. Versier met brésiliennenootjes.

    15-10-2016 om 08:19 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    29-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaart.

    Appeltaart.

     

    franse-appeltaart.jpg

     

    Ingrediënten :

     

    • Kruimeldeeg of bladerdeeg ( uit de winkel )

    • 4 appelen

    • ananas in stukjes ( blik )

    • 2 dl melk

    • 2 eieren

    • 4 eetlepels fijne suiker

    • boter

    • maïzena

    • 2 eetlepels abrikozengelei

    • enkele druppels rum

     

    Bereiding :

     

    1. Leg de deeg in een beboterde taartvorm. Snij de randen af en prik met een vork in het deeg.

    2. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in halve maantjes.

    3. Schik ze mooi in waaiervorm op de deeg en leg er stukjes ananas op. ( bewaar het sap ).

    4. Meng de melk, de eieren en de suiker en klop stevig door elkaar en voeg enkele druppels rum toe.

    5. Giet dit mengsel over de taart en bak 25 minuten op 180°.

    6. Breng ondertussen het ananassap aan de kook, voeg er de abrikozengelei er aan toe en bind met maïzena.

    7. Giet dit over de gebakken taart en laat afkoelen.

    29-09-2016 om 08:37 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    01-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk Notenbrood.

    Heerlijk Notenbrood.

     

    Ingrediënten:

    500 gr bloem

    20 gr verse gist of 1 zakje droge gist

    20 gr boter

    10 gr suiker

    7 gr zout

    3 dl water (± 25°)

    100 gr walnoten

    Bereiding:

    Kneed van de bloem, gist, boter, suiker, zout en het water een goed samenhangend deeg (10 à 15 minuten kneden).

    Bol het deeg op en laat het afgedekt rijzen op kamertemperatuur gedurende 30 minuten.

    Snij ondertussen de walnoten in wat kleinere stukjes.

    Duw het gerezen deeg plat, voeg de walnoten er bij en kneed goed door.

    Bol het deeg terug op, leg het op een bakplaat en laat het afgedekt gedurende 1 uur rijzen.

    Verwarm ondertussen de oven op 200° (180° bij warme luchtoven).

    Smeer de bovenkant van het gerezen deeg in met wat lauw water en zet in de oven.

    Laat bakken gedurende 35 à 40 minuten.

    Laat afkoelen op taartrooster.

    01-08-2016 om 17:57 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (1)
    25-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Ananasbeignets

     

    Benodigdheden :

     

    • 4 Schijven ananas

    • 1 eetlepel Kirsch

    • 250 gr bloem

    • 1,5 dl bier

    • 2 dl lauw water

    • 100 gr bloemsuiker

    • 5 gr zout

    • 2 cl olie

    • 1 eetlepel Cognac

    • 2 eiwitten

    • 1 eierdooier

    Bereiding :

     

    1. De bloem mengen met het zout, 25 gr suiker en de olie.

    2. Het bier en het water toevoegen met behulp van een klopper.

    3. De Cognac en een eierdooier bijvoegen.

    4. Op het laatste ogenblik, JUIST VOOR HET FRITUREN, de 2 eiwitten tot sneeuw kloppen en voorzichtig door de deeg spatelen

    5. De schijven ananas doormidden snijden om derhalve halve schijven te bekomen, bestrooi met de bloemsuiker, begieten met de Kirsch en 30 min. laten weken.

    6. De schijven ananas droogdeppen met keukenrol en één voor één door het frituurbeslag halen.

    7. Ongeveer 3 à 4 minuten in een warme frituur dompelen.

    8. De beignets bestrooien met bloemsuiker.

    25-07-2016 om 10:24 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    22-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schuimige fruittaart.

    Schuimige fruittaart.

     

    Scan_20160722.jpg

     

    Ingrediënten :

     

    • 75 gr bloem

    • 50 gr bloem

    • snuifje zout

    • 2 eieren

    • 1 dl melk

    • 10 gr boter

    • 200 gr gemengd fruit ( peren, kiwi, sinaasappel )

    • 500 gr rood fruit

    • 4 eetlepels griessuiker

    • 1 glaasje likeur naar keuze

     

    Bereiding :

     

    1. Meng de bloem, de suiker en het zout.

    2. Voeg er de eieren toe, lend aan met melk en roer tot een glad beslag.

    3. Knip rondjes uit bakpapier en bekleed er ovenschoteltjes mee.

    4. Smeer de schoteltjes goed in met boter, schik het gemend fruit erin en overgiet met het beslag.

    5. Zet 5 minuten in de microgolfoven op halve kracht, Draai de taartjes en zet terug in de microgolf.

    6. Herhaal deze handeling nog een keer, en laat nog eens 2 minuten draaien en haal de taartjes dan uit de oven.

    7. Laat 5 minuten rusten, bestrooi de taartjes met de bloemsuiker en laat ze 1 minuut kleuren onder de grill.

    8. Mix nu het schoongemaakte rode fruit, de suiker en de likeur en passeer de coulis door een zeef.

    22-07-2016 om 00:00 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    14-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minuut Wafels.

    Minuutwafels.


    Ingrediënten :

    • 1 Kilo zelfrijzende bloem


    • 4 eieren


    • 4 soeplepels bruine suiker


    • 4 pakjes vanillesuiker


    • 4 dl melk


    • 1/2 liter maïsolie


    • 1 liter bruiswater


    Bereiding :

    1. De zelfrijzende bloem en het spuitwater mengen.


    2. De maïsolie erbij als enige vetstof.


    3. De suiker eronder werken en het opgeklopte mengsel van melk en eitjes eveneens.


    4. Het ijzer op temperatuur brengen en bakken maar.


    Je kan het spuitwater vervangen door bier, dit geeft ook een luchtig aspect aan de wafels

    14-05-2016 om 00:00 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biscuitgebak met aardbeien of ander vers fruit.

    Biscuitgebak met aardbeien of ander vers fruit.


    Ingrediënten :


    •4 eieren
    •120 gr gewone bloem
    •120 gr suiker
    •Klassieke stevige vanillepudding
    •250 gr hoeveboter

    Bereiding :


    1.In een ruime pot de 4 eieren breken, er 120 gr suiker aan toe voegen.

    2.In een andere pot GOED ONTVET het ei/suikermengsel met de mixer minimum een vijftal minuten opwerken au bain-marie.

    3.Daarna verder kloppen( uit het warm water) tot het mengsel amper nog lauw is en het aan de klopper blijft kleven zonder in plakjes naar beneden te vallen.

    4.De grote luchtbellen zijn er nu uit, en de gezeefde bloem kan er nu héél voorzichtig met de houten spatel ondergewerkt worden, tot de bekende "biscuit" die nu in een ingevette vorm gestort wordt.

    5.In een voorverwarmde oven van 175° en na een uurtje is de biscuit klaar.

    6.Afwerken met slagroom of crème au beurre ( roer eerst en vooral de boter tot room en breng er dan lepel per lepel de stijve pudding bij onder voortdurend roeren met de klopper).

    Op dit ogenblik kun je de crème allerlei smaken meegeven : koffiepoeder (mokka), banaan, aardbei, amandelen, kiwi, enz...

    14-05-2016 om 00:00 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    06-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tarte Tatin

    Tarte Tatin.

    Tarte Tatin is een "Appeltaart op z'n kop" en heeft een laagje van gekaramelliseerde suiker. De taart werd in 1889 per ongeluk gecreëerd door twee zusters, Stéphanie en Caroline Tatin, die het Hotel Tatin uitbaatten in het dorpje Lamotte-Beuvron, Frankrijk
    De taart is een specialiteit van Chez Maxim.


    Ingrediënten :


    • 1 Kg appelen
    • 200 gr bloem
    • 325 gr boter
    • 100 gr poedersuiker
    • 1 ei
    • Een mespuntje zout

    Bereiding :


    1. Beboter een taartvorm van ca 26 cm en strooi er poedersuiker op.

    2. Schil de appelen en snij ze in halve maantjes.

    3. Goed tegen elkaar drukken in de vorm.

    4. Bestrooien met poedersuiker.

    5. Overgieten met 25 gr gesmolten boter.

    6. De vorm ongeveer 20 min. Op een zacht vuurtje tot de suiker karamelliseert

    Deeg :


    1. De 200gr bloem, het ei, een snuifje zout en 200 gr zachte boter kneden en eventueel wat water toevoegen.

    2. Uitrollen tot een mooi rond lapje. Leg deze over de vorm en de randen afsnijden.

    3. Prik er enkele gaatjes in.

    4. Zet de taart in een niet te hete oven. ( 180° )

    5. Prik even in het deeg om te zien of deze gaar is.

    6. Laten afkoelen en omkeren op een bord.

    7. Vergeet de slagroom niet bij het opdienen.

    06-05-2016 om 00:00 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    08-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macarons.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Macarons.

    Benodigheden : 10 Macarons

    • 50 gr amandelpoeder
    • 75 gr poedersuiker
    • 1 wit van ei
    • 1 of 2 druppeltjes bitter amandelextract
    • Enkele amandelschilfers

    Bereiedingswijze :

    • De oven voorverwarmen op 170° graden.
    • Het amandelpoeder en de suiker vermengen.
    • Het eiwit tot sneeuw kloppen, voorzichtig onder het amandelpoeder en de suiker spatelen.
    • Enkele druppeltjes amandelexstrakt toevoegen en een koffielepeltje water. Het moet een vaste deeg zijn.
    • Dit deeg verdelen in macarons en op bakpapier leggen.
    • Met de bolle kant van een lepel de hoopjes afplatten
    • Voldoende spatie laten tussen de macarons.
    • Plaats een amandelschilfer op iedere macaron.
    • De macarons in de oven plaatsen en bakken gedurende 15 minuten
    • De macarons moeten lichtjes bruin gebakken zijn.
    • Laten afkoelen op een rooster.

    08-04-2016 om 00:00 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)


    Inhoud blog
  • Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Perentaart met amandelvulling.
  • Paling in tomatensaus volgens Marileen.( Mijn huisvrouwtje )
  • Konijn op zijn Italiaans.
  • Feuilleté van paling.
  • Kalfsstoverij met blonde Leffe.
  • Feestcoctails & Nieuwjaarshapjes.
  • Eenvoudige Brésiliennetaart.
  • Farfalle al salmone.
  • Appeltaart.
  • Varkenshaasje met champignons.
  • Zeekreeft.
  • Sint-Jacobsvruchten met basmatirijst en saffraansaus.
  • Minidessertbuffet.
  • Visfantasietje.
  • Kwartel met allerhande groenten.
  • Schuimomelet. ( Omelette sibérienne )
  • Banaan in papillot.
  • Kip in wijnsaus ( Coq au vin ) of Bourgondische Ragout.
  • Twee heerlijke Coctails. en een katerverjager.
  • Gevuld kalkkoenlapje in bladerdeeg met Aalsterse aardappelpuree.
  • Gestoomde mosselen met citroengras.( Thais)
  • Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Konijnenfilet met paddestoelen en geurige olijfolie.
  • Gekruide Lamscasserole met amandelen.
  • Spaanse Paëlla.
  • Gratin van abrikozen met kardemom.
  • Wijn. De witte ANJOU: de grote onbekende.
  • Zeewolffilet in champignon- dugleréroomsaus.
  • Ijssoufflé au Grand Manier.
  • Kaassoufflé
  • Flensjes met geitenkaas.
  • Schartongfilets met bier en anijslikeur.
  • Suprème van gevogelte op zijn Indisch.
  • Zeebarbeel.
  • Gevuld Witloof met vismousse en mosterdcrème.
  • Bloemkoolsoep met gerookte zalm.
  • Bladergebakje met Victoriabaars op een bedje van witte kool en saffraansaus met basilicumchiffonade.
  • Duo van Chocolademousse.
  • Heerlijk Notenbrood.
  • Steaks met Roquefortsaus.
  • Oesters in beignetdeeg.
  • Kipnuggets met abrikozensaus.
  • Gamba's met room.
  • Velouté Dieppoise.
  • Scampi's met kerriesausje.
  • Scampi's in frituurdeeg, ook Scampi's Fritti genoemd.
  • Scampi's op zijn Amerikaans.
  • Vier cocktails.
  • Pittige tomatentaart.
  • Sint-Jacobsvruchten met balsamicovinaigrette.
  • Velouté Pierre-Le-Grand ( Knolseldervelouté )
  • Schuimige fruittaart.
  • Brikdeeg met zeevruchten.
  • Scampi’s met citroengras.
  • Met krab gevulde paddestoelen.
  • Bladerdeeggebakjes met mango, feijoa en papajamoes.
  • Chocolademarquise met passievruchten
  • Vers vijgentaartje met honing en vanille-ijs.
  • Kokosdessert met koekjes, ananas en caramelsaus.
  • Appeldessert op de BBQ
  • Tonijn met honing, limoenboter en witloof.
  • UITLEG over enkele van de meest gebruikte keukentermen.
  • Zalmtartaar met mosterdsaus.
  • Roodbaarsfilet met scampi en olijfolie
  • Gestoomde kabeljauw met gedroogde ham en groene dressing.
  • Poires religieuse.
  • Babykreeft met cocktailsaus.
  • Geflambeerde Ananas.
  • Parelhoen met bigaradesaus.
  • Tuinkerssoep.
  • Lamskoteletten met basilicumsaus.
  • Waterzooi van kip op zijn Gents.
  • Zomers slaatje.
  • Minuut Wafels.
  • Biscuitgebak met aardbeien of ander vers fruit.
  • Aarbeienmousse met frisse coulis.
  • Konijn ANDERS
  • Kalfsblanket met artisanale cider
  • Vispannetje uit de westhoek.
  • Zalmforel met garnalensaus en witte druiven.
  • Spaghetti Home made.
  • Tarte Tatin
  • Gefrituurde Camembert.
  • Marinades.
  • Kruidige Meivismoten met wortel in vinaigrette.
  • Gebakken Geepfilts met een stoofpotje van peterselie, tomaten en venkel.
  • Gemarineerde Meivis, gegrild met kaas en spek.
  • Schuimomeletten met diverse vullingen
  • Meivis met asperges en sinaasappel .
  • Tulp met vers fruit en sanayon.
  • Fishburgers
  • Macarons.
  • Kalfsniertjes op zijn Balegems.
  • Aspergeroomsoep en dito-taartjes.
  • Sabayon glacé au Kiwi ( Koude sabayon met kiwi )
  • Rauwe gemarineerde zalm.
  • Nog een klein voorwoord.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Foto

    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Laatste commentaren
  • Notenbrood recept (Lowie Vissers)
        op Heerlijk Notenbrood.
  • Goede morgen Jean (Gerda)
        op Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Bedankt voor je mooi compliment Jean (Gerda)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Goedenavond beste Jean, (Lenie)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Hallo beste Jean,wat een heerlijke en fijne recepten zie ik hier staan,zal uw blogje bij onze favorieten plaatsen. (Lenie)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!