Gekruide Lamscasserole met amandelen.
![Scan_20160820.jpg](https://lh3.googleusercontent.com/Q89SmMA7_zukP3TKO83NsC8U6JD-fuIyqA5H2vr0ukUmLuarNHVfq-magmqJt0952glMItMvW0bPRUdXRPHtbagWm7GSTiDPr0wTuNOLxu8e0BbbiTMe66z7TehKX9OiYwfF_7-E)
Dit is een gerecht geschikt voor de combimagnetron.
Ingrediënten :
-
125 gr halve amandelen
-
1 eetlepel olie
-
1 fijngesnipperde ui
-
225 gr aubergine, gesneden
-
550 gr lamsvlees in blokjes versneden
-
25 gr volkoren meel
-
2 theelepels gemalen gember
-
1 theelepel gemalen komijn
-
1 eetlepel tomatenpuree
-
375 ml bouillon
-
zout en peper
Bereiding :
-
Leg de amandelen op een bord. Plaats het bord op het lage rooster en verhit op vol vermogen 2 à3 minuten, tot de amandelen een bruine kleur hebben. Roer de amandelen een keer
-
Doe de olie en de gesneden ui in de ovenschotel en dek de schaal af. Kook op volle vermogen gedurende 2 minuten. Voeg de gesneden aubergine toe en kook het afgedekt nog 6 minuten. Roer nog een keer.
-
Haal het lamsvlees door het meel en de kruiden. Voeg het aan de groenten toe en dek de schaal weer af en kook op vol vermogen gedurende 3 minuten.
-
Voeg de bouillon en de tomatenpuree toe. Dek af en gaar het geheel op combinatiestand gedurende 32 minuten, tot het lamsvlees gaar is. Breng de casserole op smak met peper en zout.
- Roer de helft van de amandelen er door en strooi de rest over over de casserole, vlak voor U serveert.
|