Minidessertbuffet.
![Scan_20160917.jpg](https://lh6.googleusercontent.com/30oMqk3t-U6fH-30BKVVJ6s0uhRu44ZJjQSkqNtUtlr5Z4aGWCtj9nIT2yVvfnfgDZ5OJsPVHvK9C7ris9MUuQ7R8GiQySpEGybLefZ_f01VWdOpKIyfabb6BCKX6JIuKWzrqngn)
1/ Frisse kokos-chocoladedrink.
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Smelt de chocolade en doe ze samen met de banaan, de geraspte kokos en de kokoslikeur in de blender en mix op volle kracht tot een gladde pasta.
-
Voeg de melk en de room toe en mix tot een schuimig drankje.
-
Giet in brede glazen of halve kokosnoten en versier met fruit en een muntblaadje.
2/ Chocolademousse à l’ancienne.
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Smelt de chocolade au bain-marie, roer de suiker en de koffie erdoor en klop goed op.
-
Meng, van het vuur weg, de eierdooiers één voor één door de chocolade.
-
Klop de eiwitten met een snuifje zout tot stevige sneeuw en klop ook de room op.
-
Spatel voorzichtig het eiwit en de room door de chocolade.
-
Giet de mousse in de kuipjes en zet ze minstens 2 uur in de koelkast.
-
Versier met fruit en chocoladefiguurtje.
3/ Mini flensjes met chocoladesaus.
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Maak het pannenkoekbeslag en bak er kleine flensjes van.
-
Doe de chocolade en de melk in een pannetje en zet 15 sec. in de microgolf, roer om en zet nog eens 7 sec. in de microgolf.
- Schik de flensjes op het bord en overgiet met de chocoladesaus.
|