Profile for etterke

Welkom bezoeker nummer

Zoeken in blog

  • het vervolg

    Archief per maand
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
    HET VERVOLG
    Totaal oninteressante verhaaltjes van twee 60+ers.
    ik = Eddy, wij = Carina en ikke, hier = waar we op dat moment zijn :-)
    13-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EL XATO ! ! !

    Gisteren gingen we voor het eerst in lange tijd nog eens naar de markt van Alfaz. Zo weet je meteen dat het beter gaat met de knie van Carina. Na de markt gingen we met Raymond en Marina naar Albeniz, zoals het hoort. Daar propten we ons vol met patatas bravas, albóndigas, gambas en andere tapas.

    Vandaag waren we met Jerry, Jenny en Rihanna afgesproken om naar El Xato te gaan eten, een restaurant in La Nucía met één Michelin ster. We kregen onmiddellijk een (gereserveerde) tafel toegewezen en kregen een welkomstwoordje over de gang van zaken en de mogelijkheden. We gingen allemaal voor het duurste menu, ik koos daarvan de vegetarische optie. Drie tafelgenoten waaronder ik, dronken water en twee (je mag zelf raden wie) gingen voor de aangepaste wijnen.

    Even duidelijk zijn : dit is geen restaurant waar je je volpropt met gigantische bergen eten. Alles draait hier om het verwennen van de smaakpapillen. Bij elk gerecht krijg je een uitgebreide uitleg over de ingrediënten en bereidingswijze. De aangepaste wijnen worden ook geserveerd met de nodige info qua druivensoort, herkomst enz. Er wordt hier zoveel mogelijk met streekproducten gewerkt. Het ene na het andere gerecht werd door het onberispelijke personeel aan tafel gebracht en telkens waren we enthousiast over de uiteenlopende smaakverschillen. De vegetarische alternatieven waren zeker niet minderwaardig. In totaal kregen we zes aperitiefhapjes, zes voorgerechten, voor de niet-veggies een vis- en een vleesgerecht, een vóórdessert en dan pas het echte dessert. Op het einde kwam de chef (Cristina Figuera) persoonlijk informeren bij elke tafel of alles naar wens was verlopen. Wij waren zeer tevreden en keren volgend jaar zeker een keertje terug, we zullen nu al beginnen sparen.





















    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!