Inhoud blog
  • Buren als uw vrienden beschouwen is een blunder van je welste.
  • De IJzeren Rijn - Macht spelletjes - Een deal tussen Nederland en Wallonië:
  • de doodstraf voor Landverraad - Misschien een goede maatregel
  • Een conspiratie om België op te splitsen onder de grootmachten.
  • We kunnen met onze eigen belastingen ook eens op verlof.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een staatshervorming zonder compromis
    Een vrij België zonder extreme partijen - Goed voor de economie
    Een voorstel voor de staatshervorming: 1) De regionale parlementen Vlaanderen Wallonië en Brussel opdoeken. 2) Er komt Eén nieuw centraal parlement; doek ook de senaat op. Provincie raden, waar zijn die eigenlijk voor, weg ermee...3) Er komen nieuwe kiesdistricten, zijnde een agglomeratie van gemeenten die 50.000 inwoners benadert, 1 verkozen minister per district, 1 taal per district. 4) elke burger kan beslissen in welk kiesdistrict hij/zij wil stemmen, ongeacht zijn fysieke woonplaats; (dit zal de mobiliteit bevorderen). 5) Alle verkiezingen op internet of via de post. 6) De kiesplicht opdoeken. Waar kom je uit? Het verkiezing systeem dat ze in Nieuw Zeeland reeds gebruiken sinds 1893. Eén van de cleanste "minst corrupte" democratische politieke systemen ter wereld. Lees verder, en droom er maar van! Een droom is het begin van de toekomst.
    22-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee grapjes om mijn gedachtengang te illustreren en een kleurtje te geven
    Een journalist vroeg aan Prime Minister Sir Robert Muldoon* (De Eerste minister van Nieuw Zeeland tussen 1978 en 1984): Should you not know what the man in the street thinks?  Waarop de eerste minister antwoordde ‘I am a man of the street’ en dronk verder van zijn flesje bier.

    Diezelfde minister over migratie en mobiliteit: Wanneer journalisten Prime Minister Robert Muldoon vroegen uitleg te geven over hun zorg i.v.m. de groeiende uittocht van New Zealanders naar Australië, antwoordde Muldoon:  These migrants "raise the average IQ of both countries".  (Deze migranten "verhogen het gemiddelde IQ van beide landen".)  Ware statements niet een verzinsel van mij hoor!

    Je lacht natuurlijk met deze uitspraken.  Verdere benadering van de visie van Premier Muldoon is echter veel meer diepgaand.  Het was zijn uitdrukking over Nieuw Zeeland "de open en vrije maatschappij", waar er een plaatsje is voor iedereen onder de zon.  Een land waar ook nationalisme niet al te ernstig genomen wordt, omdat het de macht is van de burger, zich te vestigen waar hij zich het meest gelukkig voelt.

    Het is de taak van politici een gezonde levens-bodem te creëren voor "Een tevreden België" binnen Europa en binnen de wereld economie.  Dat is hun enige taak!

    * Sir Robert Muldoon was wat je in België een Liberale minister noemt, wat overeenkomt met de Open-VLD.  (Niet vergissen met wat men bedoelt met "Liberal" in de Engelstalige landen)


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!