Inhoud blog
  • Buren als uw vrienden beschouwen is een blunder van je welste.
  • De IJzeren Rijn - Macht spelletjes - Een deal tussen Nederland en Wallonië:
  • de doodstraf voor Landverraad - Misschien een goede maatregel
  • Een conspiratie om België op te splitsen onder de grootmachten.
  • We kunnen met onze eigen belastingen ook eens op verlof.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een staatshervorming zonder compromis
    Een vrij België zonder extreme partijen - Goed voor de economie
    Een voorstel voor de staatshervorming: 1) De regionale parlementen Vlaanderen Wallonië en Brussel opdoeken. 2) Er komt Eén nieuw centraal parlement; doek ook de senaat op. Provincie raden, waar zijn die eigenlijk voor, weg ermee...3) Er komen nieuwe kiesdistricten, zijnde een agglomeratie van gemeenten die 50.000 inwoners benadert, 1 verkozen minister per district, 1 taal per district. 4) elke burger kan beslissen in welk kiesdistrict hij/zij wil stemmen, ongeacht zijn fysieke woonplaats; (dit zal de mobiliteit bevorderen). 5) Alle verkiezingen op internet of via de post. 6) De kiesplicht opdoeken. Waar kom je uit? Het verkiezing systeem dat ze in Nieuw Zeeland reeds gebruiken sinds 1893. Eén van de cleanste "minst corrupte" democratische politieke systemen ter wereld. Lees verder, en droom er maar van! Een droom is het begin van de toekomst.
    20-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De regionale regeringen moeten zo snel mogelijk verleden tijd worden.
    De huidige politici (vooral Vlaamse Politici) willen de staatshervorming van de 80-iger jaren verder doordrijven, en misschien sommige bevoegdheden terug geven aan de federale regering.  In mijn bescheiden mening willen ze meer macht, en minder verantwoordelijkheid, voor hetzelfde of meer geld.  Ik zie de zaken heel simpel.

    Wat huidige Belgische politici moeten beseffen is, dat de wereld zodanig is veranderd dat gewoon aanpassingen maken aan het federaal systeem niets fundamenteels zal verbeteren aan ons landje.  Met de nieuwe communicatie middelen, en de administratie via computer technologie zijn al die oude communautaire structuren overbodig geworden, en deze verouderde structuren verder uitwerken is gewoon nonsens.

    De bevolking zegt grotendeels dat ze perfect met mekaar opschieten, en dat ze de politici niet echt nodig hebben in hun leven.  Ze doen maar..... Is zo een beetje de algemene opvatting van de Belg, en het kan ze eigenlijk allemaal niet schelen wat er gebeurt in de politiek.  Het is alleen maar goed voor een beetje entertainment op TV een beetje als Dallas dus, meer niet.  (Ja eigenlijk zijn we het programma beu).

    Was het maar niet dat we in België nog stem-plicht hebben zou eigenlijk niemand nog naar de bus gaan.  Elke keer als de politici weer willen dat we naar de stem-bus gaan, moeten wij daar maar naartoe; en knoeien maar een beetje op het stemformulier.  Die zelfde politici zitten dus nu ook constant de Koning van zijn jacht te halen!  Gewoon abnormaal.

    Onze politiek is dood, morticus, past time !


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!