Inhoud blog
  • Buren als uw vrienden beschouwen is een blunder van je welste.
  • De IJzeren Rijn - Macht spelletjes - Een deal tussen Nederland en Wallonië:
  • de doodstraf voor Landverraad - Misschien een goede maatregel
  • Een conspiratie om België op te splitsen onder de grootmachten.
  • We kunnen met onze eigen belastingen ook eens op verlof.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een staatshervorming zonder compromis
    Een vrij België zonder extreme partijen - Goed voor de economie
    Een voorstel voor de staatshervorming: 1) De regionale parlementen Vlaanderen Wallonië en Brussel opdoeken. 2) Er komt Eén nieuw centraal parlement; doek ook de senaat op. Provincie raden, waar zijn die eigenlijk voor, weg ermee...3) Er komen nieuwe kiesdistricten, zijnde een agglomeratie van gemeenten die 50.000 inwoners benadert, 1 verkozen minister per district, 1 taal per district. 4) elke burger kan beslissen in welk kiesdistrict hij/zij wil stemmen, ongeacht zijn fysieke woonplaats; (dit zal de mobiliteit bevorderen). 5) Alle verkiezingen op internet of via de post. 6) De kiesplicht opdoeken. Waar kom je uit? Het verkiezing systeem dat ze in Nieuw Zeeland reeds gebruiken sinds 1893. Eén van de cleanste "minst corrupte" democratische politieke systemen ter wereld. Lees verder, en droom er maar van! Een droom is het begin van de toekomst.
    26-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot slot:
    Nooit vergeten dat politici staats-bezoldigden zijn.  Per definitie zijn ze dus enkel geïnteresseerd in de status-quo.  Ik hoop dat Zijne Majesteit dit niet uit het oog verliest.

    Er zijn in België bij benadering: 10.500 gemeenteraadsleden, 650 provincieraadsleden en 750 man in de gewestelijke of federale politiek (vlaams parlement, kamer, senaat ...)   Uitgenomen de gemeenteraadsleden zijn er dus 1 politicus per 7.800 inwoners.  Als je de gemeenteraadsleden erbij telt is er dus 1 politicus per 1000 burgers.   Hier tellen we natuurlijk niet de administrators en adviseurs en diplomatie bij.

    Er werd me onlangs ook nog aan herinnerd, door een Belgische vriend die ook hier in Nieuw Zeeland woont, dat de religieuze sector in ons land ook bezoldigd is door de staat.

    Mijn conclusie daaruit: De kerkelijke orde gesteund door de CD&V en de Katholieke scholen en Universiteiten en Christelijke instituten van welzijn zorgen er voor dat het Belgische volk braaf binnen de pas blijft.  Een quasi KGB dus.  Want als je niet binnen de pas blijf, ben je geen vrij mens in België.

    Verstikkend!

    Geen wonder dat andere landen lachen met België.  Ook geen wonder dat al mijn instincten me zegden mijn land te verlaten, om mijn eigen toekomst te beschermen.

    Las ik ooit ergens dat er 500.000 (éénhalf miljoen) Belgen wonen in de Verenigde Staten?

    Ik vergat natuurlijk nog de Euro politici te tellen. 

    Waar doet U dit aan denken?  "Back to the U.S.S.R."  You don't know how lucky you are, boy....

    Hartelijk dank België.

    PS: Als sommige van mijn ideeën je nauw aan het hart liggen, deel het met een vriend of beter nog, e-mail deze URL door.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!